Har varit och fixat i andra lägenheten men är nu hemma igen.

Just nu känns det att jag inte druckit på 12 dagar, just i denna stund. Kroppen i princip skriker efter den där avslappningen. Jag är trött och pigg samtidigt, det kliar i kroppen (eller i huvudet). Det finns inte en chans att jag ger efter. Jag godtar att jag får tankarna, jag förtränger dem inte, jag låter mig själv känna dem. Funderar på varför jag känner så och försöker gå vidare.

Tror det blir en eftermiddagslur för att sedan ta tag i lite sysslor här hemma. Inga måste dock. Kroppen håller på att läka, det är okej att ta det lugnt.

Annars mår jag bra, positiv inställning. När jag pratade med min mor förut så sa hon; "så du är fortfarande uppåt!?". Vilket menar att jag inte är nere och deppig, utan att jag har mer ork och är gladare. Det går upp och ner mycket och jag har märkt att mycket har också med A att göra, den ständiga ångesten för A och att inte klara av saker (som man inte orkar pga. A) gör mig nere.

Nu ska jag slumra lite. ha det fint där ute alla ni som kämpar (och ni andra också) ;)

12 dagar ?? värt att genomlida lite kliande, utan att ge vika för vad knoppen försöker övertyga dig om är lösningen på allt.

Sov gott! Och kämpa på!

Sov rn stund mitt på dagen, gud vad skönt det var. Sen nu på kvällen har jag suttit och bara haft tråkigt, lite spring i benen men noll motovation. Tvingade mig dock ut i spåret en timme och promenerade mellan 20.30-21.30. Så himla skönt när det inte är så himla mycket annat folk. Lyssnade på en bra podcast och joggade en del också :)

Så nu ska jag strax hoppa in i duschen, sen ska jag skriva lista, måste åka till affären i morgon bitti och handla mat. Tar det när de öppnar så är det klart sen, gillar som sagt inte när det är så mycket folk och på morgonen eller sena kvällen brukar ju vara bäst då. Men nu är det mesta stängt här i stan. Någon matbutik är öppen men där handlar man bara om man måste liksom.

Måste nog försöka hitta något att längta till. För har känt lite att allt saknar mening i dag. Jag vet ju att sådana tankar kommer och går, jag kan stå emot att dricka A men tankarna är ändå jobbiga. Önskar jag kunde prata med någon vän eller min mamma om detta men de fattar ju inte innebörden då jag inte är helt ärlig. Har sån fruktansvärd skam över A och även om det säkerligen skulle vara skönt att berätta så kan jag bara inte. Så glad att jag har er här dock :)

Nu in i duschen... ha det fint alla finingar!

Vaknade med en sån där skön känsla i kroppen. Är trött för det blev inte så många timmars sömn (sov ju i går på em). Men ska ju inte göra något viktigt i dag förutom att åka och handla nu klockan 08 så det är lugnt.

Är sugen på att ge mig ut i skogen, det känns som att jag längtar efter fysisk aktivitet - vad skumt. Men jag hejdar mig, det får inte ta över. Är så duktig på att gå all in och sedan ge upp av tristess och behöver nog även göra detta stegvis så min kropp följer med. Just nu är den ju inte i bästa formen.

Har skrivit inköpslista nu när jag ska åka och handla. Det är bara nyttigheter, men såna nyttigheter som är goda, Bär, frukt, avocado, lax, nötter... sånt som är nyttigt och gott. Går inte på någon diet men ska försöka få bort det där sockret och snabba kolhydraterna lite. Vi får väl se hur det går. Ska inte lägga allt för mycket fokus på det. No 1 är A, och MÅSTE jag äta onyttigt för att fixa det - ja, då gör jag det :)

På morgonen är allt så lätt för mig, är väldigt morgonpigg och känner oftast (i nyktert tillstånd) att det är bästa tiden på dagen. Det är de där ensamma kvällarna som är svårast.

I vilket fall, väljer att inte dricka i dag, istället ska jag bara göra vad som faller mig in, det är ju semester och då får man njuta av att göra det man själv gillar mest.

Bestemor

Läst din tråd, skönt att utredning är på gång. Var totalt ärlig även när det gäller dina alkoholproblem. Du får bästa stödet då.
Lycka till ?

Jag tror vi är många som liksom byter bort vinkvällarna mot de fina morgnarna. Det kanske får duga tills vidare. Numera är även mina kvällar bra, rastlösheten har minskat rejält. Men i början tänkte jag ofta så; okej, tråkig kväll men jag får min underbara morgon imorrn istället.
Du kämpar ju superbra och är så bestämd! Kram.

Gud, jag sitter och blir smått tokig här hemma. Har så mycket energi i kroppen som vill komma ut men är så trött i huvudet att jag inte orkar. Är väldigt värmekänslig så att vara utomhus när det är sånt här väder är inte aktuellt för mig, mår direkt dåligt av värme över 24 grader.

Men, försöker se det ljusa i det hela. Har ingen längtan efter att pimpla vin (eller öl). Har ätit bra mat i dag också så känner mig lite extra duktig.

Semester är ju skönt och stressnivån går ner. Men längtar nästan till nästa vecka när jag jobbar igen, visserligen jobbar jag hemifrån de flesta dagarna men jag har ändå saker som jag måste göra. Har så svårt att se syftet med att städa, fast jag vet att jag mår bättre när allt är kliniskt rent. Det är inte så att det ser smutsigt ut här hemma, men utifrån min standard så är det inte bra.

Det blir promenad i kväll när värmen lagt sig, lääängtar. Blir skogen igen. :)

Om du har något intresse eller en hobby av något slag så är det jättebra
att utöva det nu. Eller en längre utflykt i skogen, något natureservat eller så.
Det går ju bra även på kvällen eller tidig morgon när det är svalare. Kanske övernatta under bar himmel. Tänk efter
om det är något du tycker är kul eller har tyckt varit kul för länge sedan. Kan vara trögt att komma till skott, men det underlättar mycket, istället för att
att sitta hemma och fundera. Bara kör!

Kram

Två veckor! Wow - stolt och glad :)

Usch, jag pallar inte med denna värme. Orkar inte röra mig. sen att jag äter nyttigare mat, vilket jag gillar gör att min kropp måste ställa om sig. Det brukar ta ca 3 dagar så blir helt dåsig i huvudet då kroppen skriker efter socker. Men den får bara massa frukt, grönsaker och långsamma kolhydrater. Kör typ tallriksmodellen om man nu skulle säga att det är någon "modell".

Men ska inte klaga, mår annars bra. Ingen promenad i går, för varmt och lite snurrig i huvudet, blir säkerligen vilodag i dag också.

Det är inte svårt att inte dricka när det är så här varmt, för mig.

Har inte mycket annat att berätta just nu. Mår bra :)

Så väljer att inte dricka i dag, istället sa det intas massor av vatten och vilas - det är ju trots allt semester

ett svar till dig i min tråd men glömde att hälsa dig välkommen tillbaka ! Nu är det gjort iaf :-))

Tack Andrahalvlek för pepp och Adde, du är så nedrans klok :) Läste i din tråd och så smarta vi är som tänker samma ;)

Tänkte skriva lite om tacksamhet. I vindimman känner jag sällan tacksamhet, utan är mer missunnsam och avundsjuk på andra (i ärlighetens namn). Men såhär nykter, när man fått lite distans från flaskan så är jag så tacksam för det jag faktiskt har. Jag har så mycket mer i dag än vad jag hade för några år sedan. Vänner, bra ekonomi, insikt i mig själv, styrka att säga nej, acceptans gentemot mina tillkortakommanden, styrka att be om hjälp. Är tacksam för er här, som betyder så mycket mer än ni alla kan tro. Utan detta forum skulle jag aldrig klarat mig förra gången, och det är just den tiden som lade grunden för att jag klarar det denna gången.

Om nu bara värmen kunde lägga sig lite så skulle ja vara ännu mer tacksam, men skämt åsido, är så tacksam att jag är en sån som inte dricker i dag :)

Det är så bra att komma in här och läsa och kommentera när tankarna skenar.

Är inte sugen på att dricka, det finns 0 % chans att jag i dag inhandlar A - men... det är något som saknas mig.. min bästa vän (som är en fiende - A). Kommer ihåg att jag skrev mycket om den där bästa vännen förra gången. Det är så tydligt, jag har aldrig vågat eller velat eller känt att det är naturligt att luta mig mot någon annan som en bästa vän, FÖRUTOM A. Den lömska djävulen. Saken är ju att det känns precis som ett uppbrott, vi har gjort slut igen. Jag vet att det är det bästa för mig men det är svårt att respektera (även om jag accepterar det) att A är kompisar med så många andra som vet hur de ska behandla honom. För A är bara lömsk mot vissa, eller vissa (inkl. mig) vet inte hur vi ska behandla A. Det är något som saknas mig, jag är glad för det. Önskar så att bara 2-3 månader kunde gå förbi så vännen känns mer avlägsen och inte såret är så synligt.

Har för mycket tid att bara fundera nu när jag är lamslagen i värmen, men detta är processen och jag accepterar det. Jag vet ju att det funkar, och jag vet vad som väntar... det händer ju redan nu. :)

Nu ska det bli fil med jordgubbar och banan, knäcke med ägg och kaviar... mums :)

Hade tänkt att vakna tidigt för att orka gå på en långpromenad nu på morgonen, det gick inte så vidare bra. Behövde tydligen sova, men det går alltid först. Ytterligare en dag i värmens tecken.

Ska fortsätta att fokusera på att inte dricka och äta nyttig vanlig mat, värmen gör ju att man inte blir så sugen ändå.

I kväll blir det dock besök hos mina päron, och vi ska grilla. Sååå gott, älskar grillat. Det blir också nyttigt. Min mor dricker ibland lite rödvin, pappa tar en öl (fast väldigt sällan då han tränar mycket) så man känner aldrig någon press där. Snarare tvärt om att det känns jobbigt att dricka A där, för de dricker så lite. haha... men det ser jag ju som en fördel.

Känner mig fortfarande snurrig i bollen, men det är värmen och att kroppen detoxat socker och snabba kolhydrater eller något. Inget farligt, det vet jag.

Kollade på min fitbit (har på den dygnet runt) och jesus, men vilopuls har gått från ett snitt på 72-76 till 61-62 nu :) BARA sedan jag slutade dricka. Det har stadigt gått ner. Har alltid haft lite lägre puls trots att jag inte är vältränad, och lågt blodtryck - det har min far med. Det är inget fel på mig, bara gener antar jag.

Min sömn har också blivit så mycket bättre, sov så dåligt i slutet när jag drack i princip varje kväll i en vecka. Kanske inte så konstigt :)

DET ÄR POSITIVT!

Nu ska jag fixa frukost och njuta av bästa tiden på dagen, morgonen (och frukosten) :)

Väljer att inte dricka i dag, istället glädjs jag åt att jag är på banan igen och att det visar resultat

OMG... jag är helt utslagen. Det är typ 31 grader. Måste sluta klaga på värmen, men jag kan verkligen inte göra något. Sitter i trosor och BH *haha*, något annat skulle klibba fast.

Annars mår jag bra, peppar mig för att åka till päronen och äta och umgås lite. Hoppas att jag mår ok och att värmen lägger sig så jag kan åka till skogen efter jag har varit hos dem.

Inget sug, trots att det är fredag, men det känns egentligen som vilken dag som helst. Tänker vad skönt att jag inte är en av de som i dag kommer dricka vitt vin eller rosé och ha huvudvärk i värmen i morgon. LYCKA!

Så har jag varit hos päronen och ätit grillat Det var så himla gott. Tzatsiki är så underskattat :)

Åkte hem runt 20.30, har ju en cab så åkte och bara njöt av att jag kunde köra i det fina vädret, jag hade hög musik på där ingen kunde höra (utanför stan). Det är en sån frihetskänsla och det var så skönt. Sedan begav jag mig till skogen och gick 5,5km-slinga, var nästan ensam. Fy tusan vad det gjorde mig gott :)

Det enda som förstörde det lite var att på vägen hem från skogen så åkte jag förbi en del uteställen, där det satt massa människor och skrattade och drack. Såg även massor av par som gick runt på stan och höll händer. Fick en sån där ensamhetskänsla då, som jag kom på hur ensam jag är och hur mycket det är som inte jag upplever som många andra gör. Jag hade väl aldrig gått ut på puben nu i vilket fall pga. corona, tycker faktiskt man kan visa den respekten och inte trängas i onödan. Men i vilket fall. Känner mig inte ensam just nu, även om jag är med bara mig själv, men det känns som jag missar något - och det känns inte optimalt.

Nu ska jag inta vatten, tablett mot RLS och njuta lite extra över att jag varit duktig hela dagen, att jag inte ha fuskat med maten och att jag har varit nykter en halv månad :)

Fibblan

Dels för nykterhet en halv månad?✨! Och för allt bra du gjort för dig idag! Starkt gjort också att inte ensamhetskänslorna fick ta överhanden!
Önskar dig en fin kväll och en god natts sömn?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Vaknade med lite huvudvärk, varm, men mår ändå bra :)

Fick ett sms i går kväll, lite innan 12 på natten. Det var en tjej som jag har gått ut med 2-3 gånger. Vi har inte varit ute det senaste året, dels pga. att jag varit nykter en stor del av det, och dels pga. att hon inte hört av sig. Är inte särskilt förtjust i henna i ärlighetens namn, det är inget fel sådär men hon snackar mycket skit och vill bara prata om män och sexuella relationer. Sånt intresserar mig inte alls att prata om, speciellt inte med någon som jag inte känner på djupet. Så, när vi har träffats har det i stället blivit fokus på A, det har varit en anledning för mig att komma ut och få dricka A och "titta på folk" och "visa upp mig". Nu i går innan kl. 12 så fick jag då ett sms från denna donnan där hon frågade om jag inte ville hänga med ut och ta ett glas på någon uteservering i Mjölby, hon skrev även att ingen annan kunde (det får än ju att känna sig såååå speciell). I Mjölby!? Hon skrev flera sms, undrar om hon var full? Har känt vibbar av att hon också kan ha problem med A och att hon är mycket ensam. Men vem fan är jag att döma liksom? Usch vilken spegling.

Jag svarade i vilket fall inte på sms:et förrän nu i dag. Skrev att jag inte kunde i går och inte i dag och att jag försöker hålla mig borta från uteserveringar då vi har en pandemi. Egentligen önskar jag att jag hade skrivit: "Du är så jävla tråkig och ointressant så nu när jag inte dricker så skulle jag hellre umgås med en planta än med dig. Jag vill absolut inte ta en drink med dig om jag är den sista på listan. Jag vill inte ens ta en drink om jag är först på listan. Du är basic!!!" Men det skulle ju inte hon må bra av och jag skulle få ångest av det, hon jobbar ju ändå på min arbetsplats även om vi inte jobbar tillsammans.

Så det var spännande... eller inte. I dag är planen att fixa frukost, kika på mitt favvoprogram på tv, ta en promenad i kväll och så ska jag försöka arbeta lite med jobbet, så jag inte har lika mycket nästkommande vecka. Blir det något städ så är det bara toppen tänker jag :)

Väljer i vilket fall att inte dricka i dag, istället gör jag bara sånt jag mår bra av.