AmandaL

Tack andrahalvlek ?? Det handlar ju inte om att jag inte får dricka utan att jag inte vill dricka! Positivt mind sett! Gud vad det hjälper ???

Bra med 3 veckor, och att du kan berätta att du inte dricker ”just nu”. Hoppas det blir många fler dagar! Det är uppmuntrande läsa att andra kan komma ur A:s grepp.

ha en fin dag!

Fibblan

3 veckor, 21 dagar - magiskt att gå förbi den milstolpen✨! Nu sitter vanan av att inte dricka lite bättre ju än de första 2?! Och skönt att suget avtagit?! För egen del känns det också lite stabilare igen. De första 2 veckorna kan ju vara lite av en bergochdalbanan..?.
1 vecka för mig idag. Nu låter vi bara de nyktra härliga dagarna få rulla på??!
Kram!
/Fibblan ?.

AmandaL

Hej gänget! Jag eftersöker en app som räknar nyktra dagar till en ? den app jag använder mig av nu räknar bara en vit månad och glädjande nog är jag uppe på dag 23e idag och vill gärna ha något sätt att fortsätta ha koll på nykterheten ? så är det någon som använder en app med denna funktion och vad heter den?

Igår var jag på min första nyktra fest, jag var med, drack alkoholfritt hela kvällen/natten och körde hem och låg i säng klockan 02:30, jag är nöjd, stolt och otroligt glad, jag hade också jätte kul och idag mår jag bra ??
ville få dela med mig av detta roliga och stolta ögonblick som jag aldrig trodde skulle inträffa så här snart ?
Kramar till alla ?

Dendartjejen

Gud vad stolt och glad jag är för din skull, du gjorde en riktig bedrift och ska verkligen vara så nöjd med dig själv! ?

Hoppas att du har en fin dag i solen!

Kram ?

Jag har läst din tråd och säger bara: bra jobbat! ??❤️ Fin inspiration för mig som precis tar mig igenom min första nyktra dag idag.

Önskar dig en fin kväll! ?

Jag har läst din tråd och säger bara: bra jobbat! ??❤️ Fin inspiration för mig som precis tar mig igenom min första nyktra dag idag.

Önskar dig en fin kväll! ?

Hej AmandaL!

Det är klart du ska vara stolt, superstolt??Jag är SÅ imponerad!

På tal om att registrera dagar...du har aldrig funderat på att fylla i dagar i loggen här på Alkoholhjälpen? Eftersom jag dricker fortfarande tyckte jag att det var så skämmigt att skriva där men nu har jag registrerat där under några månader. Då kan jag se hur många alkoholfria dagar jag har under en vecka/månad.

Grattis t dig och kram?

AmandaL

Tack för uppmuntran och tack för tipset varafrisk att fylla i här i loggen ??? det ska jag absolut testa ?? Har läst hos dig att du haft det lite tufft ett tag, tänker på dig och hoppas du har haft en bra dag idag ?

När du beskriver din nyktra fest så blir jag så glad ? Att du har bevisat för dig själv att du kan delta på festen, ha roligt OCH vara nykter.

Man kan läsa om det eller höra det från andra, men man måste uppleva det för att förstå att det faktiskt funkar.

Festen kan till och med bli ännu bättre eftersom man kan vara hundra procent närvarande mentalt, slipper göra bort sig, och slipper baksmällan.

Skönt också att dina vänner inte försöker truga dig att dricka.

Riktigt bra AmandaL! Du är en verkligt bra förebild här på forumet, och jag är stolt över min forumlillasyster ❤️

Kram ?

Vad kul att du hade så roligt på festen! Och du har inte ens varit nykter en månad ännu.? Fantastiskt häftigt. Ditt självförtroende är inte att leka med.? Stort grattis! Jag har jätteroligt på fester numera, Men det tog sin tid innan Jag hamnade där. Det har liksom vuxit fram.

Har inte något tips på någon app tyvärr. Jag och Se klart som började vår resa på samma dag har hjälpts åt med huvudräkning av dagarna med blandad framgång.? En app skulle man ju haft, hade varit mycket lättare då.

Kram

AmandaL

Tack torn, se klart, varafrisk, dendartjejen och andrahalvlek för era alltid fina motiverande och stöttande kommenterar ? det känns så härligt att veta att ni finns och det hjälper verkligen att ha er i tillfrisknandet ??

Och tack för tips andrahalvlek på appen, den är nu nerladdad och jag har skapat mig en nykterhetsklocka, jättebra, exakt den funktionen jag eftersökte så passar mig perfekt ??

Nu är jag på väg till morgonyoga ??‍♀️
Det är lite lustigt hur snabbt man vänjer sig och slutar se effekterna som framsteg, men när jag tänker efter.. att jag igår kväll bokade ett yogapass till imorse och visste att jag kunde komma upp och gå till 100%.. ja det har nog aldrig hänt en lördagkväll innan för söndagar var inte riktigt min piggaste dag förut.
Så framsteget är underbart och när jag tänker på det blir jag glad och lycklig i själen ?

Hoppas alla har haft en fin helg och får en fortsatt fin söndag ?

AmandaL

25 nyktra dagar i ryggen, det går lätt, det känns bra. Dock har en liten oro börjat infinna sig i min kropp. När jag började min nyktra resa den här gången bestämde jag mig för ”en vit månad” för att det kändes överkomligt för mig själv och det kändes också som något jag kunde säga till mina vänner att jag skulle ha utan att dom protesterade för mycket eller ifrågasatte. På torsdag har det gått fyra veckor sen jag bestämde mig och några av mina vänner är så glada, taggade; äntligen nu kan vi fira, vinet ligger typ på kyl hos dom men jag får ångest och känner ”va fan” jag vill ju inte fira så, jag hade bestämt mig att fira med att köpa en ny pyjamas som jag länge tänkt på men tyckt varit onödigt, så vill ju jag fira.. jag vet, jag måste våga säga att eh, det kommer fortsätta det här nyktra spåret, känns lite jobbigt bara, nu när alla börjat ”längta” efter att min vita månad ska ta slut, nu när alla tänker att jag är klar med det här, så då ska jag säga att nej det blir visst lite längre ändå.. önska mig lycka till på torsdag, jag ska inte börja dricka då, måste bara våga berätta det ??

Grattis till 25 dagar! Det är därför det är en fördel att säga till folk, typ: Jag har lagt av med att dricka för jag mår mycket bättre av det. Det kan du ju säga nu också för den delen. Att du fortsätter med inte dricka för att du har märkt att du mår så otroligt mycket bättre nu. Om dom frågar om hur länge, så säger du bara :Jag vet inte, jag kör vidare tillsvidare. Efter ett tag kommer det kännas helt naturligt att säga att du inte dricker.?
Dessutom är det inget att skämmas för, utan var stolt för att du inte dricker! En pyjamas är en perfekt present att köpa till dig själv!?

Kram

AmandaL

Du har rätt torn! Och jag vet det, jag var inte helt trygg och litade inte på mig själv att jag skulle klara ens två nyktra dagar när jag började och ville därför inte se det som ett totalt misslyckande om jag trodde jag skulle klara för evigt men satt på uteservering dagen efter.. men jag håller med dig om att det är bättre att säga att jag dricker inte tills vidare för att slippa den här hetsen och peppen jag nu känner från dom runt omkring som tyckt det varit tråkigt att jag varit nykter.. men jag är starkare idag än då, säkrare, vill inte dricka, måste hålla mig nykter! Jag vet det, jag vill det! Pyjamas på torsdag ?? Tack för motivation som vanligt ?