Till vänner sa jag; vit månad (inte för att nån direkt la vin på kylning ???...) till mig själv och min man: 3 månader.
När tre månader närmade sig sa jag att jag fortsätter ett tag, nu brukar jag säga vitt år om någon envisas.
Men förstår att det kräver mkt att stå emot den typen av tryck. Att må bättre har jag använt mig mer av- än att ”inte må dåligt”. Håller på dig!

AmandaL

Hahaha villjulevaockså, vilken härlig och rolig kommentar ? jag kan fylla hela garderoben med pyjamaser ???? Gillade den ?☝??

Det är fint med vänner som förstår, men jobbigt om dom bara vill att vi ska vara fulla...Jättekonstigt att vi blir ”udda” för att vi inte dricker alkohol..Tror det handlar om lite rädsla från omgivningen..”Någon som är nykter och har koll” jobbigt..För många(Även för mig när jag drack)..Fördelar med nykterhet/ nackdelar med nykterhet..Där kan vi snacka om storvinst för nykterheten..Morgonyoga tex..Underbart..?..Kram..??

AmandaL

Tack se klart, då förstår du lite vad det är jag menar. Jag vill vara nykter men känslan av att jag hela tiden sagt den här ”vita månaden” och att den nu faktiskt ska ta slut på torsdag, oh skrämmande..! Men jag lägger till en månad, för min egen skull, ska säga det när någon frågar, att jag mådde så bra den här månaden så har bestämt mig för att göra en till, och så hoppas jag att det bara rullar på så.. jag har ju klarat det förr även vad andra sagt, jag har till och med hört på en middag jag suttit på då jag inte drack av en äldre man som högt säger till hela sällskapet ”jag litar inte på någon som inte dricker vin”
När jag sa nej tack jag dricker inte förut fick jag ofta sådana kommentarer men klarade alltid att säga nej, tills jag inte gjorde det längre såklart! Men jag är inställd på att vara nykter nu så jag ser målet framför mig, må bra igen ??

AmandaL

Tack miss lyckad för värmande och motiverande ord! Lite lustigt att du precis skrev det här med att folk som dricker kan uppleva det lite skrämmande med någon som är nykter. Jag skrev precis om en man som uttryckte sig både plumpt och elakt på en middag jag var på när jag förut inte drack, men jag tror att han tyckte det var skrämmande, att jag skulle veta och komma ihåg precis allt som sas och gjordes under middagen. Tack för peppning och stöttning i vanlig ordning! Det är lite konstigt det där med vänner, jag känner att jag mist några, som jag inte ens träffat på hela månaden, men som jag insett jag bara druckit vin tillsammans med! Dom behöver jag inte nu, jag mår bättre utan dom och på morgonyoga ????‍♀️ Och med er, ni är mina nya vänner ?

AmandaL

Kennie, varför har du inte någon egen tråd? Du skriver så bra och insiktsfullt i alla dina kommentarer, jag hade gärna fått följa dig i en tråd som är din ???

AmandaL

Vill ni veta något lite tramsigt kanske, men jag har gjort en liten peppande låttext som jag sjunger högt för mig själv..
Det är Orups låt ”hon är min” men jag har gjort om refrängen. Och har tillägnat låten till alkoholen.. jag skriver ner den så kan ni få sjunga med när ni vill peppa er själva eller känner er extra starka ?

”Jag är frisk, jag är stark, jag är nykter, har klass, och jag vet vad jag vill, där jag är där mår jag bra, jag är allt jag vill va, så du rör ingenting. Jag är min!”

Så imponerad jag är av dig. Och precis- lägg månad till månad för din omgivning om det känns enklast. Gör det som är bäst för DIG nu, sätt dig själv först först först så kommer det bli allt mer naturligt att välja att vara nykter. Kram.

En perfekt pepplåt att slå i skallen på alkoholdjävulen när han visar sitt fula tryne ? Bam! Stick och brinn!

Kram ?

Att må bra där man ÄR är kanon.
För här är där man är ...( för att citera Fem myror...om du sett de programmen)
Och HÄR har man alltid med sig..
Hatten av för dig och dina kloka steg och tankar.

Jag gjorde något liknande, de första månaderna av min nykterhet..Spelade musik högt, och dansade, sjöng, och ändrade alla du och dig, till jag och mig..Dvs..”Jag är det vackraste jag vet”, ”Jag är det dyraste i Världen” Osv..?..Självpepp..?..

AmandaL

Imorgon ska jag på middag med mina kollegor, det är en nervös känsla. Jag har aldrig varit nykter på dessa middagar tidigare. Jag är nervös, jag har köpt alkoholfritt vin att ta med, jag hoppas att ingen lägger sig i mitt val och jag hoppas att ingen trugar eller bjuder mig på ett glas ”riktigt vin” jag hoppas att om så sker att jag säger nej tack! Jag tror att jag gör det. Jag vill verkligen göra det så känslan är att jag fixar det, men tänkte att det är kanske bra att uppmärksamma känslan av oro, tala om den här så vill jag inte behöva skriva till er imorgon att jag misslyckades. Jag hoppas ni hejar på mig imorgon och jag vill kunna berätta för er att jag går och lägger mig nykter även imorgon! Jag kommer behöva lite extra jädrar anamma i mig ???

Klart du klarar det. Stryk ordet ”hoppas” i dina tankar. Hitta på ett standardsvar som du svarar varje gång det kommer på tal.

Jag har formulerat ett standardsvar, som jag dock inte behövt använda än eftersom jag brukar köra bil:

”Jag dricker inte alkohol just nu eftersom det påverkar min psykiska hälsa negativt.”

Håller tummar och tår för att middagen går toppen! Känn nyfikenhet på kvällen istället för nervositet. Var nyfiken på hur middagen ska bli när du är helt nykter!

Kram ?

AmandaL

Tack för peppen andrahalvlek! Jag är nyfiken, jag är frisk, jag är stark ?? ??
Jag borde kört bil men jag samåker alltid med en annan kollega, vi turas om ett gäng att bjuda hem på middagar, eller egentligen är det luncher men alla stannar alltid till långt över normallunchen och alla är oftast lite för fulla, förutom dom som kör såklart, imorgon är det min kollegas tur att köra, men självklart ska jag fixa det här! Ser på det med nyfikenhet från och med nu, tack för motivation ???

Bra att du skriver om dina tankar och strategier. Jag är helt säker på att du fixar detta, du har kommit så långt på vägen. Alltid vaksam men också en gnutta trygghet som kommer av att lita allt mer på sig själv. Ha det KUL också, icke att förglömma! ?

Jag sällar mig till hejarklacken! Det kommer gå bra, det är inget att oroa sig för. Det värsta som kan hända är om du råkar ta fel glas. Det höll på att hända mig en gång i början.☺️