Men jag trodde inget annat. Du verkar stabil nu, efter några ambivalenta dagar för någon vecka sedan (?)

För varje gång du tar dig an en sådan utmaning blir det lättare och lättare. De flesta bryr sig inte om vad andra dricker. Har jag märkt.

Kram ?

AmandaL

Tack andrahalvlek för att du tror på mig ??

Men jag smusslade faktiskt med min nykterhet om jag ska vara ärlig, vi är ett stort sällskap på över 12 personer som alla tar med sig eget vin till tillställningarna. Så idag satt jag med min alkoholfria flaska under bordet och fyllde på mitt glas i samma takt som dom andra, tills det bara var ett glas kvar, det drack jag så långsamt för att inte bli erbjuden något mer från någon annan, en viss seger i att ha kommit hem helt nykter men eftersom jag inte sagt till någon att jag inte dricker känns det även lite som att jag inte helt vågade eller lyckades.
Men jag har hållit mig nykter trots att jag fick ett glas champagne i handen när jag kom, jag sa ingenting utan gick runt och bar på glaset, när jag gjort det en stund gick jag på toaletten och hällde ut innehållet i vasken, det var en pers samtidigt som en otrolig glädje infann sig i min kropp när jag vände glaset upp och ner i vasken istället för i kroppen. Så även om jag misslyckades med att stå för att jag nu är nykter är jag stolt över vad jag gjorde för mig själv idag.
Jag klarade det fast jag utsattes för en riktigt stor utmaning ????

Det är helt okej att smussla med sin nykterhet! Tusen gånger mer okej än att smussla med sin onykterhet.

I vissa sammanhang är det inte rätt läge att ta diskussionen. Ungefär som med min mamma och kompis i söndags. Det var en lunch med läge för lättsamt småprat, inte tid för allvarligt prat om alkohol och nykterhet.

Bra gjort med bubblet! Promenera runt och sen hälla ut det ?

Kram ?

AmandaL

Mitt bästa beslut i livet tog jag den 4/6, för exakt fyra veckor sedan! Jag är glad, jag är stolt, jag känner mig frisk och jag har inte gjort någonting att ha ångest för på fyra veckor! Det är underbart! Det är det viktigaste beslutet jag har tagit för mig själv, äntligen gjorde jag någonting för att jag skulle börja älska och respektera mig själv, och äntligen börjar jag känna att jag faktiskt nu gör det! En månad, fyra veckor, nu börjar jag vara stolt, det allra viktigaste beslutet jag någonsin tagit för att jag ska älska mig själv, vara nykter ?

Du har verkligen gjort ett jättebra jobb med nykterheten - stort grattis till fyra nyktra veckor!

Och du betyder jättemycket för forumet, som tar dig tid att svara alla så klokt och empatiskt.

Jag är så stolt över dig, min ”forumlillasyster” ❤️

Kram ?

Stort stort Grattis t dina fyra veckor!!! Å vad stark du var på middagen m dina vänner. Först hälla ut det första glaset och sen köra med eget alkoholfritt??Om du smusslade vad spelade det för roll du klarade av att vara nykter??
Jag ställs nästan aldrig inför de utmaningarna som du gör med vänner eftersom jag sällan befinner mig i de sammanhangen. Mina utmaningar är vanorna och känslorna. Jag är SÅ glad för din skull. Din framgång inspirerar mig??

Kram❤️

Jag tänker på det du skriver om ”misslyckande” att inte berätta om att du inte dricker. Jag tänker också att det finns en negativ laddning i ordet- istället för att tänka ”jag gjorde på mitt sätt” ”jag tog ett rationellt beslut och väntar med att berätta tills jag har lust och ork att argumentera”
Tror det är superviktigt att vi inte pratar om misslyckande i onödan. Att lyckas med att inte dricka var ditt mål och det klarade du SÅ himla bra! ??

Så inspirerande att läsa om hur du tacklar situationen! Jag tyckte du löste situationen på det optimala sättet, jag ser inte riktigt poängen att man ska behöva förklara vad man dricker och varför.

Men jag tänker också att om jag hade fått ett glas i handen så vet jag inte om jag hade klarat av att hälla ut det.....Finns risk att jag av ren reflex hade svept det.

Men det är härligt att se din beslutsamhet efter fyra veckor, om du var en häst hade jag satsat pengar på dig! :)

Så härligt att du fixade middagen nykter, grattis! Att du inte berättade för de andra spelar ingen roll Det kommer med tiden och en växande stolthet. Jag själv berättade första gången för någon annan ( förutom frugan) på dag 41. En sak har jag dock märkt, att för varje tillfälle som jag berättade ju starkare och säkrare blev min nykterhet. Så det är något jag starkt rekommenderar att göra. När man är mogen för det, och det är olika från person till person.

Kram

AmandaL

Idag har jag blivit bjuden på middag hos min mamma, var jätte mysigt, bara hon och jag, och mamma hade köpt en flaska Chardonnay, alkoholfritt såklart! Det känns fint in i själen när dom närmaste försöker att göra allt för att jag ska klara det här, inte fresta, mamma drack inte heller något utan vi delade den alkoholfria flaskan och sen kunde jag köra hem, proppmätt så det enda jag har ångest över imorgon när jag vaknar är alla + 1000 kcal jag lyckats trycka idag ? men vad gör väl det när lyckan över att ha varit på middag hos mamma och haft det underbart och att alkoholfri chardonnay är fantastiskt gott till lax är en ny insikt ?? Ha en fin fredagskväll ?

AmandaL

Grattis!
Idag säger min app så ”grattis du har nu klarat din vita månad” och den säger även ”din vita månad är nu slut, bra jobbat”
Kul och provocerande i sin simpelhet. Det kunde varit en trigger nämligen, appen som jag slaviskt följt varje morgon med sina tips och råd säger idag till mig att nu är det fritt fram, nu har du gjort ditt så börja dricka igen ?
Inte riktigt det den säger såklart men det går att tolka så om man vill..
Tur jag fick tips tidigare om en annan app och laddad ner den. Min vita månad må vara slut men inte min nyktra resa ???

AmandaL

Då är jag nu på väg till gymmet för att vara med på ett Crossfit-pass, det är fjärde lördagen jag kan cykla upp och vara med på det ?? Det är nästan så att jag blir gråtfärdig av lycka, jag trodde faktiskt inte på mig själv förut, hade ingen direkt livsglädje och skämdes över hur jag såg ut och var. Nu mår jag så bra och känner mig frisk och stark, tittade till och med mig själv i spegeln precis och sa ”vad söt du blivit” att jag säger så till mig själv och menar det känns overkligt. Denna lycka, allt för att jag lagt av med att dricka alkohol. Jag hatar alkoholen för vad den gjort mot mig och älskar att jag lyckats ta mig ur det grepp den hade om mig ❣️ Otroligt starkt jobbat av alla er som vill förändrats och insett vilket gift alkoholen är! Vi kämpar tillsammans, aldrig glömma varför vi valt den nyktra vägen ???

Fibblan

Säger jag också☺️!
Till din vita månad, men framförallt till effekterna av den??!
Du är ur greppet - starkt gjort ?!
Nu håller vi i och kämpar sida vid sida för att påminna oss om allt vad den ställer till med och hur bra vi mår utan den ?!

Att se sig själv i spegeln med kärlek och självrespekt, det finns inget bättre✨! Tänk att du nu kan säga dessa söta saker till dig själv?!

Det är det vi ska påminna oss, om a-? knackar på. Så som du mår nu är din förtjänst?! Du har genom att varje dag göra fortsatt bra val för dig, tagit dig så här långt ?! Heja dig! Nu fortsätter vi resan på detta sätt??❣️

Än en gång - så bra jobbat!
Kramar!
/Fibblan ?.

Bra jobbat och bra att du väljer att fortsätta på den nyktra vägen, trots att månaden nu är över. Visst är det underbart att känna att jag har inte gjort nåt för att ha ångest och att vakna fräsch i huvudet oavsett vad man gjort kvällen innan. Du är en riktig förebild för mig! ? Älskar ditt smusslande med nykterheten, den ska jag kopiera när det krävs! ?

Du har ju erövrat innebörden av ditt namn nu. Stort. Fortsätt så, det kommer att gå bra, helt säker- och vi är ju här. Kram!

AmandaL

God natt till alla fantastiska kämpar där ute. Nu lägger jag mig, frisk och välmående. Fjärde helgen i rad nu, det är skönt att vara nykter ???

Och en ny härlig självkänsla..?..Det är så fint att du börjar tycka om dig själv och gilla din spegelbild..Jag kommer ihåg min första nyktra tid, mina ögon var blåare och klarare..Så gott att du trivs både till kropp och själ..Varm kram??