Den där om att jag varit nykter hela juli snor jag med ;) Underbart ju.

Om det inte vore för mitt återfall så hade jag firat 1 år nykter på lördag, men vad gör väl det. Jag har ju ändå varit nykter hela juli :)

Läser också hos dig varje dag och känner igen mig i mycket, och så älskar jag att du har hund.. och väljer att sätta honom i första rummet.

Jag är ju vid de där 3 veckorna snart, kommer inte ihåg att det var speciellt jobbigt förra gången, men vi är ju alla olika och de olika faserna brukar kunna variera väldigt mycket mellan olika individer.

Nej, nu ska denna donnan sova. Ha det så fint och så tar vi en ny nykter dag i morgon :)

Somnade ändå ok igår och nog för att det va svårt att vakna nu så är det så skönt att veta att i går somnade jag utan en enda gnutta alkohol i kroppen. Skönt och bra! Känner att denna gången är annorlunda än de övriga när jag ”försökt” sluta träffa ?. Jag har känt på mig att jag måste sluta, för livet med A leder inte till något gott utan det river ner det jag byggt upp sakta men säkert. Jag har tidigare gått in i en vit period med sorg... sorg för att stackars lilla jag inte klarar av alkoholen och nu ska jag behöva stå på sidan om när alla andra har roligt. Känslan fanns där trots att jag främst är ensamdrickare, jag var ju tvungen att lidande se på när andra njut av vin och bubbel i mitt flöde på sociala medier, medan jag minsann fick stå över... sjukt orättvist. Men nu den här gången känner jag inte så, inte alls! Den här gången känner jag att livet är för värdefullt för att kastas bort. Jag har massor att leva för och tanken på att umgås med ? får mig att äcklas lite. Jag vill aldrig mer vara berusad och jag ser det inte som nåt som helst problem att avstå. Hmm nänä tänker säkert nån, inte nu nej men det kommer. Jo jag vet det, men i dag på dag 6 så bryr jag mig inte om vad som kommer eller när jag ska känna sug eller längtan. För idag tänker jag njuta av att vara Hon som väljer bort alkoholen och njuta av att jag känner noll och ingenting vare sig vad det gäller ? eller ? för den delen. Så skönt! ?

Nu ska jag läsa lite i en ny bok som jag fick på posten igår. Älskar böcker, har dock haft lite svårt att koncentrera mig och läsa senaste åren som jag hängt med ? Nu hoppas jag att det intresset ska kunna upptas på nytt och att jag ska kunna sluka en bok i veckan, minst!

Hahaha visst är det underbart Andrahalvlek, AmandaL och Ensam1984 - hela juli 2020 har vi varit nyktra! ? Fy tusan vad bra vi är, nu kör vi en dag till i nykterhetens tecken. ??❤️

Ju fortare man kommer från inställningen ”stackars mig som inte får dricka” till ”jag vill inte dricka” desto bättre. Då blir den nyktra resan så mycket lättare.

Kram ?

Det låter som det sakta går framåt för dig, en dag i taget. Tänker på och känner så igen mig i att dra sig undan relationer. Med nära o kära , för att kunna dricka ifred. Vilken frihet att nu kunna ta tillvara tiden o njuta, utan att ha bråttom. Frihet är vad det är och det är magiskt. Kram Jullan

Vilken dag! ? Jag har jagat runt hela dagen, fixat inför mina tvillingflickors födelsedag idag, de kom ju dessutom från pappan idag, fixat takbox (tvingade Bilia att montera den), jagat rätt på en luftpump till luftmadrasserna, handlat mat... glömde tårta, fixa tårta, hämtat beställda saker på Ica, packa upp... montera, prova, packa upp mat, packa ner saker, ätit önskemiddag med barnen, sjungit, slagit in presenter som inom ett par timmar öppnades, ätit tårta... lovat vovvis kvällsprommis i skogen såklart, så den måste tryckas in i schemat. Sen har jag även skött mitt arbete till 100%. Shit! Heeeelt slut! I morgon är jag ledig med barnen och då ska vi... ehh campa ? Alltså wish me luck ??

En spännande sak i dag var att där jag köpte luftpumpen är affären granne med A-butiken. Tänkte inte på det förrän senare när jag var hemma igen. Helt som en vanlig människa har jag alltså varit och handlat i grannaffären utan att reflektera? Är jag en fejk-alkis eller? ? Är själv otroligt chockad över hur enkelt allt är fortfarande, så här har det inte funkat förut. Du har rätt Andrahalvlek, mitt mindset är starkt förändrat till att jag vill inte dricka och vilken skillnad det är! Jag håller en tumme för mig själv att det fortsätter kännas såhär! ?

Ja du, Jullan65, dessa år som jag hållt på såhär så har mina planer enbart handlat om att göra tid för mig och ? att få umgås själva. Jag kunde längta hem när jag umgicks med andra bara för att poppa en bubbel-kork och bara njuuuuuta i min ensamhet... fantiserade om ett annat liv nånstans i framtidens horisont. Så lurad liksom. ? Livet är ju här och nu! Inte sen. Lev nu dö sen... så sant. ?

Nu dags att sova denna underbara sjätte dag i mitt nya liv. Även idag valde jag att vara och förbli nykter. Bra gjort! ❤️

Godmorgon! Dag 7, klarar jag mig utav ? idag (vilket jag vet att jag gör) då har jag klarat en vecka! Ett långsiktigt mål att bocka med andra ord, dag för dag, timme för timme, minut för minut om det krävs. ?

Nu ligger en prommis i skogen med ? som första punkt på dagens agenda. Sen ska jag förbereda helgen som ska spenderas långt utanför min trygghetszon. ? Jag och barnen ska tälta.... det har jag aldrig gjort förut och jag trivs bäst med att göra sånt som jag vet att jag är bra på. Avskyr att inte kunna, vara nybörjare och rookie. Men men känner utvecklingens vind smeka min kind. Har ju spenderat två senaste somrarna på sjön så lite koll har jag ju på smart mat och så. ?

Nu är det dags att studsa ur sängen, så otroligt skönt att vakna nykter. Vilket nytt fräscht liv! ?

Idag är en stor dag, för klarar jag idag då räknar jag inte bara dagar utan även veckor. Idag väljer jag att vara helt nykter, nu kör vi! ??❤️

På campingen med kidsen och vovvis, kollade vädret innan vi åkte trodde jag... glömde visst kolla vind. Alltså slå upp ett tält i 15 m/s är inte att leka med ? Nu är i alla fall tältet uppe sen några timmar sedan. Barnen inkrupna i sina små holkar och jag sitter här med lite godis, coca cola och en bok och tittar på havet. Fint ändå.

Camping ja... här flödar ? må jag påstå. Men inte i det här tältet, nope. Så nöjd med mig själv och mina val. Lyssnade på Alkispodden och Per Holknekt tidigare idag, kände rysningar. Wow vad fort livet kan åka rutschkana rakt ned i källaren. ? Känner mig så nöjd med mitt val i alla fall och glad att jag hejdat en åktur i full fart rakt ner i avgrunden. Stort tack till mig själv! En vecka -check, när jag vaknar i morgon och då åker 500 kr in på ett speciellt konto på Avanza. Egentligen 490 kr, men rundar upp!

Idag har jag valt att vara nykter! ??❤️

AmandaL

Grattis allic till din första nyktra vecka! Fantastiskt bra jobbat, valen du har gjort för dig varje dag har lett dig hit! Stort grattis och njut av din camping semester tillsammans med barnen! Och det låter så mumsigt med godis och cola, perfekt fredagsnjutning ???

Hans historia har jag också hört, dock i något annat sammanhang än Alkispodden tror jag.

Håller med, shit vad snabbt det kan gå utför igen ? Hans resa är avskräckande om något!

Härligt att campa med barnen, hoppas ni slipper regn! Man sover så gott i tält/utomhus ?

Kram ?

Godmorgon, eller vad man ska kalla det... vilket bus-väder ?? Storm och regn, det bara river och sliter i tältet. Men lite mysigt är det allt. ?

En vecka som helt spik-nykter, hur bra? ?? Så nöjd! I går var det två snälla damer som lånade ut sin hammare till oss och var gulliga... lite senare efter att de hängt på kvälls-showen då var de inte så gulliga längre. Den ena hade svårt att gå och barnen berättade att de satt och pratade JÄTTEHÖGT, när de skulle på toa sista gången, får man det?? Det skulle ju va tyst och lugnt sa du! Ja, jo.... ehhh. Tänker tyst för mig själv att jag hade helt klart kunnat varit snudd på lika berusad jag me... usch vilken tanke. ? Nä, jag fortsätter så här ett bra tag till! Spelade spel igår, ett spel vi aldrig spelat klart... för att hmm ja, jag har till slut ledsnat och velat spela andra spel med ?. Hur dum får man bli egentligen? Tur ändå att jag får uppleva detta, skillnaden.

Tänker igen på Holknekt -att vara nykter var ett heltidsjobb. Jo, jag fattar det! Samma den delen att på fyra månader var han i princip hemlös och kunde inte ens äga en telefon, från att ha varit på toppen av en karriär och haft allt. Ryser. ?

Nu ska jag läsa lite och vänta på att regnet lugnar sig lite så att jag och vovvis kan gå en runda. ?

Idag väljer jag (utan problem) att vara nykter! ??❤️

Fort går dagarna, och det måste verkligen vara bättre minne att ha spelat spel och tältat med barnen, än låta som tanterna. Fast burr.... blås o regn är ju inte det härligaste vid tältning :-) Men även det kan bli ett jättefint minne, hur uppfriskande det var trots regnet...

Hoppas ni får en fin frukost och en någorlunda torr dag ?

Man får snabbt upp ögonen för hur man betett sig som onykter när man själv inte dricker!

Hoppas du får en bra dag med härliga minnen att kunna ta fram sedan! Kram????

Tack AmandaL känns fantastiskt bra!! ? Jag har tidigare varit såååå orolig för att äta och dricka onyttigt. Men va fan, bubbel då? Är det nyttigt? Nä, så nu unnar jag mig, utan dåligt samvete, coca cola, godis och lite chips i stället på en fredag. Känns helt ok liksom. ?

Eller hur Andrahalvlek, har inte hört honom förut men grät nästan när han berättade om bryggan på Ingarö. Den ensamhet han beskriver och många andra här inne, den är verkligen påtaglig... men lever hellre med den än med konsekvenserna av att hänga med ?. Skyfall och storm i natt ?... vi överlevde och det kan fasen inte bli värre. ?

VillJuOxåLeva och VaknaVacker ja men verkligen, mötte den ena av tanterna i morse i servicehuset, skakig och mosig. Kände ännu mer att tusan vilket bra val! Dessutom kristallklara minnen... fick läsa reglerna i spelet igen igår... för jag minns inte riktigt de andra gångerna vi börjar spela ? Min son var sååå glad igår att han inte kunde sluta le och skratta när vi skulle sova. Sörjer lite de år jag förstört och glömt... men nu ligger framtiden framför oss och den ska vi fylla med minnen och upplevelser! ❤️

Mulet, ingen regn just nu... kaffe i ”vardagsrummet” (sjukt bra tält när det väl är på plats), havet några meter bort, vågornas skvalp och en bra bok. Barnen sover fortfarande... alltså hur bra lördagsmorgon?! ???

Godmorgon, sista dagen som det är ensiffrigt. ? Älskar att se resultat och att det går framåt och det gör det. Räkneverket säger sitt, kroppen säger sitt den uppblåsta svullna alkohol-magen är borta, rundheten och mosigheten i ansiktet är borta. Knoppen säger sitt, den mår bra och noll ångest MEN då och då dyker det upp händelser och obearbetade saker som svider i min själ... men nu flyr jag inte. Jag antar att jag behöver läka mentalt och fysiskt... det kommer ta sin tid. Min kraft framöver kommer fortfarande riktas mot att hålla mig nykter, inte så mycket mer. Jag får se alla spöken i ögonen och påpeka att jag står kvar stadigt oavsett vad ni skickar fram! ??

Ytterligare nåt från Alikispodden och Holknekt, dricker du när du varit nykter länge (i hans fall 9 år och 9 månader) då är du tillbaks på ruta ett inom 72 timmar. Han tog ett glas vin på en balkong i SAN Fransisco, efter det höll han sig nykter i 72 timmar och sen brakade det totalt igen... eller han drack, smög och gömde. Sen var det utförsbacke rakt ner i katastrofen igen. Usch och fy. Ska ha med mig dessa lärdomar genom min egen resa. Den intervjun berörde mig djupt.

Nu har jag vaknat i tältet igen. I natt har jag sovit bra! Inget skyfall, ingen storm. ? Det är mysigt som tusan faktiskt. Ska bara lära mig grilla oxå, då blir allt perfekt! Ut från min trygghetszon! Jag ska göra mer nya saker och utmana mig själv helt enkelt! ?

Nu kör vi dag 9, jag väljer att vara nykter och se räkneverket slå om till tvåsiffrigt i morgon. ??❤️

Nu prommis med älskade vovvis. ❤️

Blir inspirerad att campa- (och att fortsätta vara nykter förstås). Det som är bonusen med nyktra livet är att det ju bara blir bättre, roligare och härligare att leva, varje dag. Heja dig och njut. Kram.

Nu läggdags den nionde dagen och kvällen som nykter. I kväll märkte jag att brödet var slut, tog bilen 21.30 och åkte och handlade... hade ju aldrig funkat tidigare. Vilken frihet! ?

Hann precis packa ihop tältet idag sen öppnade himlen sig, totalt! Stod på min lilla pall och slet med takboxen, blev dyngblöt på 10 minuter och ännu värre var det när allt skulle ut ur bilen hemma. Men det va värt det! Fy bubblan va mysigt vi haft. ?

Nåt annat nytt, det är att jag packat upp allt, tvättat i princip allt och städat upp i huset. Sånt har jag inte haft ork till tidigare. Då hade jag bara släppt allt, hällt upp vin och satt mig vid datorn. ? Men inte nu. Jag har suttit lite vid datorn men det var för att planera vår semester. ? Jag har som skrivet packat upp, tvättat torkat, ställt undan, gått i skogen i 1,5 timme med vovvis och ett av barnen. Så mysigt och jag var helt närvarande. ?

Så otroligt bra dag, trots regnet!

Se klart, gört! Så mysigt och barnen älskar det. Bästa är att det finns så mycket tid över till att reflektera och läsa. Barnen springer runt och leker, hittar kompisar, badar och är helt slut när det väl är läggdags. All mat jag gjorde var det godaste som de hade ätit. Så det är en fullträff oavsett väder, vi har provat allt utom snöstorm i helgen. ?

Nä, nu ska jag sova och i morgon lite jobb. Tack till mig själv att jag valt att vara nykter idag. ???❤️

Tjoho! Tvåsiffrigt! ? Vakna nykter, så skön känsla.

Idag ska jag jobba från kontoret några timmar. Dessa veckor innan min semester hoppas jag blir lugna och sköna, så brukar det vara. I år verkar det som att vädret är riktigt jobb-väder oxå. Känns ju lite bra, bara det vänder sen när det är dags för mig att vara ledig. ?

Tack Andrahalvlek, jag är verkligen oxå glad för min skull och för din skull med! ?

Nu är det dags för en morgon-prommis med vovvis i skogen. ❤️ Idag väljer jag att vara nykter ??❤️