AmandaL

Jag har inte något nytt att tillägga idag, jag är nykter denna söndag och har 31 nyktra dagar i bagaget. Det går bra och det känns lättare nu; som att det bara är en del av mig helt enkelt, men är sjävklart fortfarande på min vakt, det är aldrig läge att bli för säker, måste alltid minnas varför jag är här och hur jobbigt jag hade det fram tills idag. Jag har bokat in mig på ett spinningpass i eftermiddag och det känns väldigt skönt och harmoniskt att må bra och vara frisk i min kropp. Det är något jag bara kan tacka min nykterhet för ???

Fibblan

Dagarna utan alkohol får gå sin gilla gång. Låter väldigt behagligt ☺️! Träning och friskhet, välmående kropp och harmoni - vad mer kan man önska..☺️.
Härligt jobbat Amanda L??!
Kramar!
/Fibblan ?.

AmandaL

Imorgon ska jag till Ullared med några kollegor, så inte bli oroliga kära forum vänner om jag inte kommer med någon uppdatering imorgon, jag kommer forfarande vara nykter, fattigare när dagen är slut med 100% nykter ??? Kram ??

Jag hoppas verkligen att det är tyst från dig hela dagen - för att du har kul i Ullared ?

Och att du är fattig för att du har hittat mycket fina saker!

Kram ?

AmandaL

Alla mina kära kompisar! Nu är jag tillbaka igen efter 14h lång shopping i varuhuset Gekås Ullared. Wow, vilket ställe! Jag är jättemycket fattigare men också jätte glad ?
Det är intressant, jag blev hämtad klockan 07:00 imorse och vi började vår resa upp (jag bor ner) ? när det var dags för lunch frågade min ena kollega som inte körde, ”hur många ska ha vitt vin?” ? jag tar en öl svarade en, och jag kör den andra, så kom det till mig, ”Amanda, vitt vin?” Nej det är bra svarar jag och tar någon slags hallondryck, jättegod, första hindret avklarat, skönt!
När vi är på väg hem, efter alltså över 14h igång och ska lämna av första kollegan säger hon, vill ni komma in på lite vin? Nej jag har bilen på macken svarar en, den andra, nej jag har bil, då är det jag kvar igen ”Amanda, vin, nått starkare?” Herregud vad man ställs inför dessa frågor jämt, så fort man vistas utanför sin dörr är det nästan som att folk slänger vin på en ? men jag sa nej tack även nu och är ytterst tacksam att jag gått igenom den svåraste och svajigaste tiden, det är svårt att säga nej när möjligheterna är enorma om man inte är hundra procent fokuserad, jag var bestämd sen hemifrån, så det har gått som jag ville, lägger mig nykter och fattig ? en bra dag helt enkelt ?

Kände nästan pressen själv när jag läste ditt inlägg. Förstår att du är stolt och nöjd med dig själv, med all rätt! Bra och starkt att tacka nej, inte bara en utan två gånger. Imponerad! ??❤️

Det hjälper verkligen att förbereda sig innan. ”Om någon frågar säger jag...” Då kommer svaret nästan automatiskt.

Men när man är trött och lite sliten kan det vara på håret att man kan stå emot. Även om sömn är det man faktiskt behöver bäst.

Det värsta är om man blir överraskad tycker jag. Och om man bara är två-tre personer, då känner man sig som en partykrascher.

I viktminskningssammanhang pratar man mycket om att man inte ska äta av artighet, tex om någon bjuder på bullar. Man ska inte dricka av artighet heller tycker jag.

Såg en bra dokumentär på yotube ikväll som heter ”Club Sobriety”. Där sa de att de tror att non-alcoholic kommer att bli lika naturligt i framtiden som non-smoker och att vi som blir nyktra nu går i täten för den rörelsen. Den tanken gillar jag ?

Kram ?

AmandaL

Oh så fint tänkt, det tyckte jag verkligen om andrahalvlek! Jag vill gärna bidra till non-alcoholic rörelsen, vara dens förfäder, så ska jag tänka att jag är! ???

Fibblan

att vara en del av dem som sätter den trenden??! Känns stort att vi bara gör det nu liksom☺️! Säger nej tack, och är hur COOLA som helst i det ?!
Och så jäkla bra gjort av dig på trippen Amanda?! Bara sådär, hur cool som helst, fann dig snabbt och tackade nej! Heja dig för det! Och roligt o höra att du är så nöjd med utflykten. Dels för det jag redan nämnt men också med en hel del fynd..????!
Stort tack för pepp hos mig än en gång ❣️ Känns verkligen så skoj att vi fann varandra här och att vi kan stötta i både upp- och nedgångar ?!
Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

Egentligen att alkoholen smugits in överallt..?..Inte fasen åkte min mamma och handlade kläder och inredning, och sen kom hem lullig..Inte heller satt hon med sina väninnor och åt lunch och drack vin..Inte var det dom nyktra som var dom konstiga på 70- och 80-talet..Vad har hänt? Jag tror att reklam och mediabranschen har gjort en ”indoktrinering ” i vårt samhälle..En sinnesförändrande substans har nästlat sig in överallt..Jag vill gärna hoppas och tro att nykterheten blir det ” nya valet” det som dom smarta och kloka i vårt samhälle väljer..Härligt Amanda att du snyggt kunde avböja och stå stark mot alkoholerbjudanden..Att vara på sin vakt är tvunget..Att ha svar i beredskap likaså..Jättekul att du är nöjd med resan och shoppingen..Bra jobbat..???

Sportbaren dom har i Ullared är ju en stor anledning till att många "gubbar" följer med till Ullared. Perfekt ju, då kan dom sitta och dricka öl och glo på sport medans "tanterna" shoppar loss.? Det är sjukt hur det ska lockas med alkohol överallt. Men du drack ju inget Amanda! Härligt och starkt jobbat.?

Själv har jag svårt för att hänga i shoppingcenter en längre tid, har bara varit i Ullared en enda gång i hela mitt liv! Inte ens sportbaren kunde få mig dit fler gånger.? Däremot så är det frugans favoritsysselsättning, hon har nog varit där minst 25 gånger. Jag ska nog följa henne nästa gång hon åker, kanske tycker det är kul nu när jag är nykter. Man måste ju testa.?

Kram!

AmandaL

Mina fantastiska forums vänner! Jag har märkt att jag varit mindre aktiv här dom senaste dagarna. Men det har varit av godo, jag har haft fullt upp med olika aktiviteter om dagarna. Kommer in någon gång och läser vad ni skriver och hejar på er massor även om jag inte är lika aktiv varje dag längre.

Jag såg ett ”quote” som jag tyckte var rätt så bra, eller det var egentligen tre små bilder..

Den första bilden var en man ståendes längst ner vid en liten trappa med texten ”ibland känns det lätt”

Den andra bilden var samme man längst ner vid en jättelång trappa med texten ”ibland känns det tungt”

Den tredje bilden var mannen igen i mitten trappan.
”Men man måste börja för att ta sig upp”

Tyckte den var passande och värd att tänka på ???

Det är bra att du har fullt upp med livet- livet, som det ska vara. Forumet finns här, och själva idén är ju att vi ska gå lite in och ut, utifrån våra behov. Själv har jag haft lite tänk-tid såhär i början av ledigheten, då blir det inte lika mycket tid för skriv. Men jag tänker på er alla varje dag, och skickar små stjärnor kors och tvärs över himlavalvet. Kram!

AmandaL

35 nyktra dagar idag! Det känns skönt, det går bra. Jag har inte så mycket att tillägga nu, allt rullar på och jag känner mig trygg och stark i mitt beslut. Det känns som att jag kommer hålla i det här nu, men ska fortfarande inte bli för bekväm, jag tänker ofta på varför jag blivit nykter, jag påminner mig ständigt om vad jag har gjort och utsatt mig för tidigare, för att inte slappna av och börja dricka igen. Men just nu rullar det på, tänker inte på alkohol, saknar inte alkohol och blir jag bjuden på middag tar jag med min alkoholfria flaska och funderar inte på om jag skulle ta ett glas av något annat, just nu är jag motiverad, stark och vet varför jag gör det här! Heja alla andra duktiga kämpar, oavsett var ni är i tillfriskningsprocessen, det är en ständig kamp, jag är stolt över er alla som orkar säga nej tack varenda dag oavsett hur långt ni kommit i ert ”nej tackande” ??

Gudars vad stark du är, skitbra jobbat rent ut sagt. Imponerande och det verkar som att du har kommit in i en bra rytm utan att släppa garden. Det går ju upp och ner men nu vet du ju hur du gör detta - och att du kan göra detta :)

Kram

Det är så befriande när dagarna bara går och enda gången man tänker på nykterheten är när man skriver här.

Just därför tror jag att det är viktigt att fortsätta skriva här. Påminna sig själv dagligen. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Viktigast först - vara nykter!

Kram ?