Alltså kväll igen, det går fort nu, morgon och kväll mest hela tiden och samtidigt går det så långsamt. Mystiskt.

Idag har jag två dips angående ? alltså av bara lite kontakt så rasar alla murar? Va?! Bygg upp dom snabbt som tusan igen. Har gått en pw i kväll och det har hjälpt, men bäst är ändå skogen med vovvis. ❤️

Jag ska nu kolla Vikings och sen sova. Alltså det är otroligt mycket mysigare att krypa ner i sängen och mysa ner mig med en serie än att sitta och pimpla vin.

Lyssnade på alkis-podden när jag pw:ade, en sjukt rolig kille som de intervjuade. Kunde inte hålla mig utan skrattade högt flera gånger... haha. Så otroligt hög igenkänning på mycket, till exempel när det är påsk och en röd dag mitt i allt, systemet är stängt och man bunkrar redan på måndagen för att vara säker på att man verkligen har så att man klarar sig, åka ut till en stuga, se till att ta med ordentligt så att man inte riskerar att gå tom och ändå känna en stress... kommer det att räcka? ? När man trycker på knappen första gången i en ny bib och det sprutar ut vin och bildar en skumkrans i glaset... vilken känsla. En bib är antingen ny och tung som en tegelsten eller lätt som en fjäder... sällan nåt mitt emellan. Mycket tankar som han beskrev har cirkulerat i mitt eget huvud. Den ego-centreringen som bildas, ilskan mot omgivningen om man tvingas till att vara nykter när man vill dricka. Usch och fy. Men kille berättade allt med glimten i ögat och på ett riktigt rolig sätt, så fick mig ett gott skratt. ?

Även idag har jobbet flutit på som tusan och de problem som jag stöter på känns inte så oövervinnerliga som de brukar. Nu känns de hanterbara. ?

Tack för pepp Svalan77, jag skriver massor just nu och det känns bra. Känns bra att ha något att gå tillbaka till, läsa om och känna känslan på nytt. Bra att du oxå skriver och att du gör det för dig själv. Lycka till med din kamp! ?

VaknaVacker, ja det är nog så att jag vaknar normalt och att jag sover normalt. Känns ändå såååå skönt när jag väl kvicknat till. ? Att stå emot ? är nästan en större kamp än mot ?... och allt är i mitt huvud, de stigar som mina tankar trampat upp under flera år, de är sååå lätt att falla in på på nytt. Men jag kämpar och tar en dag i taget mot båda mina monster! ?? Tack och kram till dig med. ❤️

Se klart, precis som du beskriver det - en dimma men när den lättar då är det fri sikt! ? Får väl försöka leva och acceptera att varje morgon är en slow start ett tag framåt. Tusen tack för att du peppar mig och att du är en bra förebild! ?

Nu stänger jag den tolfte dagen i mitt nya nyktra liv. Även idag valde jag att vara nykter och det är så sjukt bra gjort!! ??❤️

Gomorron ❤️ Ännu en morgon ? Idag vaknar jag lite lättare i alla fall. Men fortfarande är det ett långsamt uppvaknande utan hjärtklappning så det sjunger i öronen, jag slipper sandpapperet i munnen och jag slipper i panik leta upp min telefon för att se om jag lagt ut något på sociala medier eller liknande kvällen innan ? För idag vet jag att jag inte gjort nåt sånt. Jag är nämligen nykter och det här är min 13 de dag.

Har funderat sen tidigare att det nog snart blir inne att vara nykterist, utan att man för den skull haft problem innan. Att fler liksom väljer bort alkohol. Det är så mycket som siktar mot hälsa nu och det blir bara mer och mer.

Idag är det torsdag, en bra dag i veckan. Snart helg. Det ska bli otroligt skönt att få sova i helgen. Hoppas oxå att jag har energi till att ta tag i mitt förråd och att bli av med lite saker. Verkar ju vara rätt väder för det. ?

Jag skulle behöva göra en ordentlig hjärn-rensning, bli av med alla negativa spår i min hjärna, alla jobbiga och dränerande tankar. Det är fascinerande att nu när jag mår bra och är helt fri från ångest, då kan jag knappt föreställa mig hur det är att ha ångest, även om jag har ett ”Minne” av hur det är. Sen tvärtom när ångesten grabbar tag, då kan jag knappt föreställa mig hur det är att må bra? Konstigt det där. Men en sak är säker... jag njuter av varje enskild sekund som jag mår som nu, ingen ångest, full av energi, glad och med en framtidstro och vilja att skapa en bra framtid. ?

Jaha nu har jag lastat ur och tömt morgonens osorterade tankar. Nu går jag vidare med att läsa 30 min innan det är dags för vovvis morgonrunda.❤️

Idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Jag gör som du, ger mig tid att vakna i lugn och ro, läsa här och svara på ngt i vår interna jobb-kanal, ett par minuter räcker för att jag ska känna mig lugn med dagen.
Att nöta in all njutning, klarhet och liv är ett bra sätt att ta vara på nykterheten.
Har svårt att minnas bakfyllan men försöker ibland. Ångest har mer varit som bakgrundsmusik i mitt liv. Ibland klinkar den fortfarande men från långt borta.
Nu börjar min lediga dag numero fyra som ska spenderas nykter. Vi kämpar på!

Även idag har arbetstempot varit högt! ?? Det går med vindens hastighet just nu. ? Det mesta känns bra i mitt liv, jag är vansinnigt trött i dag bara. Vet inte om det är för att jag ätit superdåligt eller att jag har yogat? Känns ändå skönt att vara trött, men lite svårt att hålla styr på tankarna. ? är där och lirkar lite... Vem vet om du dricker lite, bara för att det är gott? JAG! ? Sen är ju ? där i mitt huvud oxå... varför bet jag inte i hop... då hade jag ju inte behövt vara ensam nu... för jag är ensam såååå ensam och han lär ha det sååååå bra med sitt x som jag är övertygad om att han träffar igen. OCH?! Vad bryr jag mig om det?? Bort bort bort dumma tankar. ?

Nä, nu lät det natt-svart och det är det inte! Det är vitt och ljust och jag älskar mitt nya liv, långt bort från ? och ?. Låt mig nu bara fortsätta framåt, tydligt och bestämt. Fortsätta framåt på den väg jag valt och se vart den bär.

Jag har varit grymt duktig hittills, nu kommer ett eld-prov en ensam helg. Men det klarar jag ?? nu Vikings och sen sooooova. Så skönt ska det bli. ?

Idag har jag valt att vara nykter, sjukt bra val! ??❤️

AmandaL

Låter härligt allic! Jag tänkte svara dig på din tidigare fråga till mig om jag sökt hjälp för att hantera mina känslor om att jag inte tror på kärlek längre och svaret är nej. Jag tycker inte att det är så jobbigt att leva ensam så därför känner jag inte något behov av att söka hjälp för det, det trivs jag ju med ? däremot mitt alkoholintag hatade jag och därför sökte jag hjälp dels här och på andra ställen för att komma till bukt med det. Vi ska ju inte heller söka hjälp för allt som andra eller normer säger att vi ska, om man inte mår dåligt över någonting är det ingen fara, resonerar jag. Mår jag dåligt behovs hjälp, alkoholen mådde jag dåligt av, så tog jag äntligen till hjälp, men att leva ensam trivs jag med så inte något jag sökt för ? jag hoppas att du också kommer att trivas med att inte behöva leva tillsammans med någon, eller så hittar du någon att dela din vardag med, oavsett så ska du göra så att du mår bra, du är värd att må bra, känna dig lycklig. Oavsett vad andra eller normer säger ??? och grattis till ännu en nykter dag ???

Tack för ditt svar! ?? Jag resonerar lite likadant. Dessutom trivs jag bra själv, jag älskar att umgås med mig själv och att få själv bestämma vad jag ska göra och när. Jag har tänkt tanken ibland att aktivt välja bort tvåsamheten... men samtidigt så vill jag oxå älska och älskas, på ett kvinna och man sätt. Men men allt har sin tid.

Att söka hjälp är jag väldigt dålig på och jag gör det inte. Tycker inte heller att jag behöver det. När det gäller ? så tycker jag att det här forumet passar mig perfekt. Att läsa/titta på fakta och förstå kan ta mig längre än att ”gå och prata” med nån.

Skönt att läsa att du trivs med att leva själv! Det gör jag med som skrivet. ?

Nu mästrar vi ju över ? dessutom. Bra jobbat och jag är imponerad över den kraft som du måste ha skapat inom dig för att flytta 6 timmar bort från han som gjort dig illa. ?
Stor kram ?

Godmorgon, 8 timmar och 30 minuter är loggat på sov-kontot. ? Hur mycket kan en vuxen människa sova egentligen? Jag är ändå glad att jag kan somna igen. Känns som att min hjärna behöver all sömn den kan få. ?

Idag tar jag mig igenom dag 14 och i morgon när jag vaknar har jag klarat 2 veckor!! ?? Fy fasen va bra!! Jag är otroligt stolt över mig själv, jag känner mig stark och säker!! ?? Det är så mycket positiva saker som händer i mig och runt mig att viljan att gå vidare på denna stig blir starkare och starkare. Bland annat kroppsligt, jag sköter inte kosten, jag tränar inget speciellt... men jag går ändå ner i vikt och svullnader försvinner. Min mage är ”platt” och inte gravid-aktig. Dubbelhakan borta! När jag känner mig ännu mer stadig så ska jag lägga till kost och träning. Vet att det ökar välbefinnande enormt. Men just nu går alla mina tankekrafter till att hålla mig nykter. Även om det inte är jobbigt eller känns svårt, så vill jag ha koll. Därför låter jag min kropp och hjärna få allt annat den ber om just nu... tillexempel massa glass. ?? Jag är normalt sätt en tränings-tjej sen nåt år tillbaks och jag vet vad jag behöver göra för att starta mig i det området. Men det krävs oxå vilja och bestämdhet. Kosten brukar vara haka på träningen, så den delen är lättast att justera.

Men hjälp vad klockan springer i väg, nu måste jag och vovvis ut i skogen! ? Sen är det dags för ytterligare en arbetsdag! ??

Idag väljer jag att vara nykter! ??❤️

Bra kämpat! Och visst är det skönt känna att kroppen mår o ser lite bättre ut. Ett kvitto på att det du/vi gör är bra.

Det här är ingen sprint, utan ett maraton, så du har all tid framåt att toksköta kosten och träna dig i superform :-)

?

AmandaL

Fina allic! Jag tycker om att ha dig här på forumet. Du har blixtsnabbt blivit en av dom jag vill läsa om och kunna inspirera samt inspireras av. Jag kan inte annat än att säga grattis du starka medsyster i så många olika aspekter ??

Godkväll det 14 dygnet som jag är nykter! ? hur bra är inte det?? As-bra enligt mig själv. Jag är stark och viljan finns i mängder. I kväll är jag ensam och det känns bra, vill inte ha frågan... vill inte behöva säga nej, även om jag är övertygad om att jag klarar det. Jobbade länge och gick sen ner på affären, handlade fyra alkoholfria öl och lite kikärtschips. Mums! ? nu har precis kommit hem från en lång härlig tur med vovvis i skogen, naturen gör verkligen underverk för själen ? och vovvis är bara ovillkorlig kärlek. ❤️ Jag är uppkrupen i sängen, har varit frusen hela dagen så otroligt skönt att krypa ner. Äter chips och dricker alkoholfri öl. Ska läsa lite vad ni andra har för er och hur det går, sen ska jag maraton-titta på Vikings... typ besatt av den serien. ?

Vilken underbar fredag!! ?

Idag har jag, utan problem, valt att vara nykter ??❤️

Tusen tack för grattis och pepp!! Visst är det ett maraton och ingen sprint, det finns tid att toppa formen, du har rätt VillJuLevaOxå ?
Vilka fina ord AmandaL och vill bara säga det är ömsesidigt kära medsyster ?

AmandaL

Så härligt det låter allic! Jippi, jag blir glad så långt in i min själ av att läsa hur du har det! Du känns som jag, jag älskar linschips, min katt och kan sträck kolla serier, så jag ser mig själv uppmålad hemma hos dig, jag ser det framför mig och vet exakt hur du mår, stolt, nöjd och glad ??? heja dig och jag mumsar själv på chips, dock vanliga chips idag ????

Godmorgon! Jag gjorde det alltså och utan problem... var nykter en fredagkväll, min svåraste dag i veckan. ? det här är andra fredagen, men sist va jag ju och tälta utan ?. Vakna nykter, finns det nåt skönare? ? Dessutom 500 kr in på Avanza eftersom jag klarat ytterligare en vecka.

Idag är jag ensam och obokad, ska jobba lite... älskar att jobba lite på helger, då får jag jobba med det jag vill. ? Jag ska städa och tvätta, rensa lite i förrådet, läsa, mysa och träna med vovvis... ändå skön ledig dag.

Nu dags för skogen!

Idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Blir lite inspirerad att som du spara 500 kr/vecka som jag inte dricker. Kan bli en bra grundplåt till vovven jag planerar att köpa nästa sommar!

I så fall får jag spara nu för totalt 22 veckor. 11.000 kronor. Lite väl mycket ? Får nog göra en ”avbetalningsplan”. Mycket pengar blir det snabbt! Svinbra morot i nykterhetsarbetet.

Kram ?

Slutet på den 15:de dagen, herre jösses vad mycket jag fått gjort idag. ? Så här brukar inte mina lördagar vara, jag brukar vara seg som sirap och tampas med ångest. Men inte idag. Full fart från jag klev upp tills nu! ? så skönt! Märker att min hjärna hittar nya tanke-spår, kreativa tanke-spår och tanke-spår om min framtid. Min, barnens och vovvis förstås! ? Känner mig så lugn, glad och snuddar vid lycklig till och från. Tjatar om skogen och naturen... men slås verkligen varje gång jag går i skogen vad otroligt vacker det är med orörd natur, upptrampade stigar, myrstackar, blåbärsris (vovvis älskar blåbären ?), ljuden och tystnaden. Wow, det är fantastiskt rogivande och underbart.

Jag har festat loss på alkohol-fri öl denna helg, två igår och två idag. Funkar utmärkt tycker jag. Funderar på att även testa alkoholfritt bubbel. Men det får bli när jag firar 30 dagar tror jag ?

Andrahalvlek - jamen tänker att det är ungefär vad mitt missbruk har kostat i veckan och då tänker jag att jag lägger undan dom nu när de inte ska användas för att betala ? varje vecka. ? Jag sätter in mina på Avanza på ett konto som jag döpt till Alkis-kontot ? Min tanke är att jag ska handla utdelningsaktier och se vad mitt missbruk liksom är värt i pengar. Hur mycket jag annars slösat bort liksom. På 5 år har jag satt in 130.000 kr och förhoppningsvis har jag investerat dem väl så att de även vuxit. Det är väl en morot om någon att hålla sig nykter. ? Åh att spara till en fin liten vovvis är ju ett jättebra mål!! ?

AmandaL frossade i chipsen igår... hela påsen ? Gott var det! Japp, precis så kände jag mig, stolt, glad och nöjd... bara hunden och katten som skiljer sig åt. Same same but diffrent. ??

Nu dags för mina vikingar, tänker kolla så många avsnitt jag bara orkar ? Love it!

Fasen va bra jag är!!! Även idag lördag valde jag att vara nykter ??❤️

AmandaL

Igen grattis allic! Du verkar verkligen ha styrkan, kraften och motivationen uppe! Känns underbart att få ta del av din nyktra resa! Tack för att du delar med dig av dina fina upplevelser ????

Godmorgon härliga söndag! Jag kollade Vikings igår till sent på natten. Busigt ? Men jag kände att jag ville det bara för att jag kunde liksom. Förut hade jag varit as-packad och sovit redan vid 22 förmodligen, kanske tidigare eftersom jag förmodligen börjat dricka senast vid 16.... kanske lunch om det varit fint väder. ? Oj oj oj... så skönt att slippa vakna med ångest och må skit.

Nu skiner solen och jag ska som vanligt ut i skogen, sen ska jag njuta av en kopp kaffe på altanen i solen. ? Idag fortsätter mitt städ och röj-projekt. Barnen kommer på måndag och då ska det va tipptopp. Normalt så orkar jag inte städa på helgen, fokus har gått till att dricka... kanske att jag klarar av att vara nykter söndagkväll framför allt om det är slut på ?. Då städar jag ev på måndag. Men den här gången kommer allt vara klart när de kommer. ?

Det kändes som att starten på mina nyktra dagar var trög... inte svår men trög. Nu rullar dagarna på och det känns lättare, även om jag fortfarande lever verkligen dag för dag så känner jag mig ännu starkare nu när jag klarat en hel helg där jag haft all möjlighet att dricka. Jag har ju till och med en bubbel och en rosé hemma. MEN jag har aktivt valt bort att dricka och jag har haft noll sug! Bra och skön känsla! ?

Nu kör vi en framgångsrik söndag! Även idag väljer jag att vara nykter ??❤️

Ja just nu är det verkligen klackarna i taket och jag njuter! ? Tack fina du, jag önskar även dig en fin och skön söndag ?