Vad snällt av dig att bry dig om jag skulle fastna i ett drag.? Du får också försöka ge oss någon uppdatering under din semesterresa, alltid kul att läsa om hur det går för er andra på den första nyktra semestern på länge.

Kram ?

Torn, jag uppdaterar med säkerhet, det är inte så mkt aktiviteter utan väldigt slappt med fokus på mat och mysiga hotell, samt utflykter och lite spa. Vi har lagat så mkt mat hemma, vilket vi iofs ofta gör- men helpension här sedan mitten av mars... ska bli ljuvligt att bara koppla bort från jobb och plikter. Älskar att vara här på landet, det börjar kännas allt mer märkligt att vi ska hem och bo och jobba i stan. Men jag hemfaller lätt åt en mkt avkopplad ”stil” + förkläde.. så jag längtar också lite efter mitt vanliga jobb-jag ??
Men uppdatering kommer. Ta det lugnt med allt och njut av din och er ledighet. Kram ?

Nu har jag skrivit här varje dag sedan jag slutade dricka, snart sju månader. Många inlägg, varierande slag, några korta, fler långa ✍?✍?
Jag skriver på min telefon i privat surfläge, och har blivit snabb med det minimala tangentbordet.
Dagboksanteckningar från mitt första nyktra år. Jag tänker att det är något jag kan gå tillbaka till, om jag behöver. Och ihop med fina kompisar och stöttepelare här, varvat med kortare bekantskaper, (snyft ibland när människor försvinner från forumets radar)
Så är det, fortfarande, så himla starkt och viktigt för mig. Ynnest att få vara en del av något större, att kanske bidra med små saker men de små blir stora- ihop.
Jag har inte så ofta dramatiska saker att berätta om, framförallt inte i denna otroligt vardagliga vardag som levs denna vår.
Det får vara okej det med.
Avslutar med dagens tacksamhetstankar:
1. Fått vara med min dotter, göra mysiga saker med/för henne.
2. Avslutat en segdragen jobb-grej, smart och snabbt. (Just detta med avslut har uppehållit mina tankar på senare tid.)
3. Luktärterna blommar idag. Som jag väntat.
4, Jag är nykter, har inte räkning på dagar, men oj vad många det blivit. (Alltid på min topp tre men idag omsprungen av luktärterna).
Godnatt bästa forumvänner. ❤️

Bra gjort att skriva och dokumentera ditt första år som nykter, tänk vilken känslomässig resa att läsa igen din vita dagbok nån gång i framtiden. ?
Vad bra med tacksamhetslistan, den ska jag låna. Det är inte lyckliga människor som är tacksamma, det är tacksamma människor som är lyckliga.... har jag hört! Önskar dig en bra tisdag! ?

Bra gjort att skriva och dokumentera ditt första år som nykter, tänk vilken känslomässig resa att läsa igen din vita dagbok nån gång i framtiden. ?
Vad bra med tacksamhetslistan, den ska jag låna. Det är inte lyckliga människor som är tacksamma, det är tacksamma människor som är lyckliga.... har jag hört! Önskar dig en bra tisdag! ?

Jag gör en sån varje kväll. I mitt huvud. Jag tänker ofta att det är en skyldighet man har, oavsett hur tufft livet är så har vi glädjen att få finnas och i det finns också en gnutta plikt att leva livet på bästa vis. Har inte direkt följt mitt eget råd de senaste åren men jag har numera en mycket förlåtande inställning till mig själv. Hoppas du med! ?

Men inget kan förstöra det faktum att jag faktiskt är ledig!
Förra året hade jag sex veckors semester, gjorde knappt någon utryckning.
I år har det varit helt annorlunda och jag har hittat sätt att acceptera det. Dels pga coronan men också pga stora förändringar i den bransch jag jobbar i, och mitt nya uppdrag. Inte optimalt under corona.
Jag är faktiskt rätt ofta glad över att jag har det jobb jag har, även om stressigt emellanåt. Men att ha en lön som gör att jag kan leva ett bra liv. Att ha en ok pensinonsdeal. Fantastiska kollegor, och en arbetsgivare som tycker jag är värd att satsa på.
Jag skulle förstås kunna se det som att jag blir utnyttjad pga att jag är lojal och att jag idag gör tre människors jobb. Typ.
Jag representerar ju också arbetsgivaren i många lägen och tar denna typ av diskussioner med andra- som de jag har med mig själv. En svår balansgång.
Sluta jobbet i tid. Ta ordentligt ledigt. Mina regler. Men just i år gäller de inte för mig och jag får lov att tröska igenom det så det inte slår tillbaka. Dock är det en mängd processer som blir tusen gånger enklare när vi är tillbaka på kontoret.
Jag är nykter idag och ska måla naglarna och packa ihop lite.
Köpt en kräm som ska göra underverk för hyn. Jag låter mig gladeligen luras av fina tuber och burkar. Så mkt som jag lurats av flaskan, är detta iaf ett stort fall framåt... Njut av dagen. Jag ska ut och spana in luktärterna nu. ??

Jag tycker också att gemenskapen här på forumet är ovärderlig. Något jag prioriterar högt. Att skriva här ger mig tillfälle att reflektera, och det behöver jag verkligen.

Jag älskar dina dagliga inlägg, att läsa vad du gjort och tänkt, känt. Jag älskar att du dagligen kollar runt på forumet och ger en kommentar där det behövs. Alltid med enorm empati och omtanke.

Vi som har hängt här ett tag tror jag återspeglar den mer långvariga förändring som nykterheten innebär. Hur livet blir när inte varje dag är en kamp. Att utvecklingen fortsätter. Att alkoholstoppet ”bara” är en del. Hur man måste jobba vidare med grundorsakerna.

Sen håller jag med dig om att det är otroligt sorgligt att lära känna nya forumvänner, som sedan tystnar. I bästa fall återkommer. Men det ingår tyvärr i konceptet för oss ”långliggare”.

Kram ?

Så här långt otroligt mysigt, vårt första stopp var efter en timme, så vi har inte direkt slitit ut vägarna, och det är meningen ?
Sovit som en prinsessa efter härlig middag, bastu, och avslutade med en spektakulär solnedgång.
Mitt premiärbesök på en sån här plats, nykter.
Igår gjorde det mig lite sorgsen för det här är ett sånt tillfälle när jag inte hade druckit för mycket utan istället ”lagom” för att vara jag iaf.
Så då kan en tanke vandra åt det hållet. Jag drack inte alltid destruktivt. Jag kunde begränsa mig.
Men lika snabbt minns jag hur just det senaste året accelererade på alla sätt. Gräns efter gräns överträddes.
Så detta är fakta att förhålla sig till och att leva med. Inte så svårt längre men med nya situationer kommer nya- eller snarare gamla- tankar tillbaka för att liksom som en hund gå en lov kring mig och undersöka om jag står fast.
Har nog inte stått mer fast vid något i mitt liv. Är oändligt tacksam att jag landat i det, och idag är jag nykter utan att tveka.
Njut av denna fina dag- sol här, glitter på havet och straxt mot nästa destination! Kram.

Jag ska tänka på suget som en svart tjock gammal labrador som kommer smygande och gör en lov runt mig. Kastar en blick på mig ”nu då?” Hunden får sen lägga sig ner igen, med en djup suck, utan godsak inhämtad den här gången heller.

Kram ?

Väntar på att telefonen ska ladda så jag inte springer bort mig i okända nejder, har noll lokalsinne så det vill jag inte vara med om...
Har sprungit vilse förr.
Andra natten, nytt och mysigt hotell/herrgård med det fantastiska att ha ett a-fritt vinpaket till en 7-rätters meny. Så proffsigt!
Dock är 7 rätter för lång sittning för en ny-nykterist. Lite tråkigt är det, men inget att göra.
Skönt att vara ledig, skönt att inte vara bakis. Efter middagen igår orkade jag både ansiktsmask och fot-peeling. Hyfsat redo att möta världen idag alltså. Eller iaf är mina fötter det... vidare mot enklare stuga för natten, men desto finare läge. Ha en skön dag alla. Jag är nykter idag, pga jag har äntligen börjat förstå vad det innebär att ta hand om mig själv. Snällt jobbat!
Kram ?

Jag gör ju det.
Fast det dricks bubbel, gt, vin och även whisky denna mysiga kväll med goda vänner som jag tycker så mycket om. Nu snarkar min man som ett ånglok och jag tar min stund för reflektion.
En god vana. Hjälper mig alltid tillbaka på rätt tankespår. Även om jag sällan glider några längre sträckor längre.
Allt var fint och bra med den här dagen. Utflykt och lunch längs vägen, köp av blommor (kunde inte låta bli, känns som jag köper present till min trädgård ungefär som jag gjorde till barnen när de var små...) Lite knäppt. Och så middag och mycket prat och absolut lika mycket skratt som vanligt, ingen skillnad! Har inte blivit tråkigare eller tystare. Men inte haft så många gånger att träna på roligt den här våren.
Jag avslutar med lite tacksamhet:
1. Tacksam över att jag har jobb och betald semester, vilket gör att jag inte behöver oroa mig över praktiska saker, vilket jag har gjort mycket i mitt liv.
2. Tacksam över vänner som tycker om mig för den jag är, och som inte har det minsta svårt med att jag inte dricker.
3. Tacksam att jag är nykter idag.
4. Tacksam över insikten om att inget glas jade gjort den här dagen bättre, den var fin precis som den var.
5. Tacksam och så stolt över mina barn och deras liv som ger mig så mycket att glädjas över.
Längtar hem till mina luktärter nu.?
Godnatt alla goda forumkompisar. ?

Vilken fin tacksamhetslista! Det ska jag också börja med.
Älskar luktärter... Så skönt att kunna lägga pengar på presenter till sin trädgård istället för på alkohol ??

”Jag har inte blivit tråkigare eller tystare.” Den insikten är verkligen betydelsefull - och viktig att skriva om här, för det är ju farhågan så många har inför att sluta dricka.

Visst, de första veckorna är man inget partyanimal precis. Då har man fullt upp med att bara vara nykter och de grå och trista dagarna är rätt många. Men det vänder!

Jag var ju på kalas igår och alla var nyktra. Vi drack vatten eller cola allihop. Och det var SÅ trevligt och roligt ? Samtalet blir ännu mer givande när man faktiskt LYSSNAR på varandra, inte bara pratar.

Vet du att jag under mitt besök i Norrvikens trädgårdar flera gånger tänkte ”Åh, det här skulle Se klart få se också”. Lite långt till Båstad för dig kanske, men wow vilken trädgård ?

Kram ?

Av alla mängder av frön jag drivit upp under våren är det luktärterna jag är mest glad över. Dock förvånar det mig att de är rätt kantiga och har tuffa blad/slingror. Men sen sitter blomman där som en liten juvel och öppnar sig så man kan blir ståendes och bara stirra.
Trolleri som passar mig.

Jag vaknar förstås nykter också om än med lite huvudvärk pga somnade så sent. Försöker att skippa sömntabletterna nu i sommar som jag då och då använt som en försäkran om att kunna sova även när livet är stressigt i övrigt vilket det varit under våren.
Igår hade jag gärna tagit en halv.

Jag tittar nästan varje dag in här når dagen börjar, med mitt kaffe och kvar i sängen. Det ger mig ett sammanhang- jag hör ihop med alla er här, alla ni som kämpar med livet klurigaste knop.
Vi gör det ihop.
På kvällen läser jag här om dagen som gått, om små och stora framsteg eller bakslag.
Återigen känner jag mig faktiskt upptagen i en egen omloppsbana, som det innebär att vara i det nyktra livet, och som ställer krav på oss att i någon mån leva i sanning- kring vilka vi är- och vilka vi vill vara.
Här finns klokskap samlad och jag hittar alltid skäl att fortsätta dagen nykter, om jag skulle tvivla.
På så vis är forumet också trolleri eller kanske snarare en tro på något större än jag. Tack hörni!
Idag är jag nykter. Överväger löprunda även denna morgon, kaffe först. ?

Jag ser att du är hemma igen och har det bra, härligt.? Jag kom hem igår kväll och huset stod kvar men rådjuren hade käkat upp nästan alla våra morötter. Det får bli elstängsel både för sniglar, katter och rådjur nästa år.?

Jag hade en liten fundering, jag ser att du tar sömntabletter i bland. Jag har aldrig tagit någon i hela mitt liv och har alltid undrat hur det är att ta en. Somnar man direkt eller? Har blivit sövd en gång vid en liten operation och då somnade man verkligen snabbt, men antar att det inte går att jämföra. Jag har inget behov av att ta någon sömntablett men är lite nyfiken bara.?

Edit, oj, såg nu att du inte var hemma ännu, men snart.?

Ha en fin dag! Kram