Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Hillbilly-67

Men så här är det ju !!, våra levnadsöden är fantastiskt lika.

För min del förlorade jag morsan, pappa, mitt äktenskap, höll på att dö själv av allergi-chock ,
och allehanda övriga små motgångar som skuren motor på bilen och rasade vitvaror i hemmet.
Allt detta uder en period om ca 2½ år, då toga jag till flaskan för att "slappna av " när jag kom hem efter jobbet...

Hittade också en dikt, eller kanske bara en tänkvärd text-strof!.

‎"the past should be left in the past, otherwise it can destroy your future. Live life for what tomorrow has to offer, not for what yesterday has taken away."

mvh
S

sims333

Du har så rätt hillbilly! Det bästa vi kan göra är att inte tänka på igår, utan det som är nu. Nu är vi nyktra och vi ska tänka på att imorgon är en ny bättre dag.

Ankan, tänk vilka hemska öden vi har, men vi är ju inte ensamma. Det är så jobbigt att ta sig ur detta och idag har klämt i mig en hel chokladkaka och rökt alldeles förmycket, men hellre det än att dricka. Jag ska gå på loppis nu för att skingra tankarna.

Ha det gott!

Tvåbarnspappan

Tänk att få vakna utan längtan, att somna om på nytt,
och få njuta utav lycka, när morgonen har grytt.
Tänk att få se sin dåtid i ett dunkel, som ett annat liv.
och bara se en morgondag som ger livet ett motiv.

Tänk att få känna stolthet och beundran inför ditt eget jag.
och få känna sötman och triumfen efter ett ännu vunnet slag.
Tänk den dagen när själen kramar hjärtat i en stillsam harmoni,
och med stolthet kunna säga, att nu så är jag fri!

TP 2011 01 08.

Detta är mitt sätt att slappna av och få tankarna på något annat.
För mig funkar det att skriva, men tror att alla måste hitta sitt egna sätt att hitta små substitut för att förenkla vår resa :)

nubaskemig

Gokväll på er alla =)

Först och främst - välkommen hit Sims! Ledsen att jag inte skrivit förr, har haft och har fortfarande PMS i stora lass haha men den börjar klinga av nu tack o lov. Men jag har inte varit social alls kan säga. :P

Ingen alkohol, PMS och fullt schema hela helgen - *PUST* Men nu e det avklarat. Märker att jag är extremt sugen på mat, godis, snask - ja allt ätbart faktiskt. Har ni också det så? Eller är det de kvinnliga hormonerna som fått felsnurr totalt? ;)

Tack för att ni tänker på mig här, jag blir så glad och rörd. <3 Jag hänger fortfarande med och tänker på er hela tiden! Och har ju skapat en facebookprofil också! om ni också gör en så adda mig gärna? nubaskemig@hotmail.se

Lördag kväll gänget..... och här sitter man helnykter för andra lördagen i rad...... det känns mäktigt på något sätt...... Jag märker att jag inte är sugen på alkohol direkt - men jag VILL! Förstår ni vad jag menar? precis som om behovet inte finns där men jag vill bara för att det är så gott? Helt sjukt alltså. Jag ska säga att min överläpp är helt trasig nu - min sambo tog ett foto på mig och jag såg ut som en apa.... tror jag hade fyllat hela munnen med lössnus..... ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRK säger jag bara! Det smular så jag fick det på tungan och höll på att spy! hahaha Helt vidrigt! Men två stora skedar Nutella direkt från burken gjorde det bättre sen ;)

Nej nu tänkte jag logga in på mitt andra gift - dataspel. Barnen sover så nu kan man spela lite. =) Ha en jättefin nykter kväll och vakna ångestfria - det ska jag.

Kram på er alla

Sussie

ps. Era ord och tankar bär jag med mig hela dagarna.... bara så ni vet.

Tvåbarnspappan

Nubaske mig va det på tiden att du kom tillbaka ;). Skönt att höra att det går bra!
Nu har jag klarat av att vara nykter både en fredag och lördagkväll! Det har inte hänt på flera år. Känner en väldig tillfredställelse just nu. Har dock bäljat i mig ett antal liter läsk, så jag skulle lätt kunna få anställning som sprinkler någonstans.

Kram och godnatt från en trött men nöjd pappa :)

Ankan42

Verkar som vi alla ägnade lördagkvällen åt godis, läsk, snus och i mitt fall, ganska många cigg... Har väl aldrig ätit så mycket godis som nu... Härligt TP att du klarat både fredag o lördagkväll- fantastiskt! Det var även för mig ett stort steg att klara, jobbigt var det men idag känns det bra-inte bakis!! Det gick tom bra att titta på Stjärnorna på slottet, vilket jag bävat för eftersom de dricker så mycket gott där.

Idag är min sista lediga dag och det känns ganska ok just nu. Imorgon drar jobbet igång o jag funderar på hur jag ska förändra den situationen så att den inte skapar så mycket stress. Stressen kommer vara en stor frestelse för mig att ta ett glas. Känner att jobbet tar alldeles för mycket av min energi. Funderar oxå på om jag ska prata med min chef om mitt problem men just nu känns det inte så eftersom jag inte litar på henne till 110 procent..

Hoppas ni alla får en bra söndag-idag ska jag vara nykter!

nubaskemig

Godmorgon :)

Ankan jag är i samma sits som du - imorgon börjar jobbet igen efter man haft lov sedan jul. Stress, planering och aldrig en sekunds lugn och ro förrän man sitter i bilen hem. De 25 minuterna är de enda jag har för mig själv. För sen ska man hämta barnen på skola och dagis, hem och ut med hunden, laga mat, plocka undan och sedan är klockan 8.

Ha en trevlig nykter avslutning på helgen =)

Kram

Ankan42

Ja, du förstår precis-kanske vi kan stötta varandra när ekorrhjulet drar igång? Ha en bra nykter dag!

sims333

Hej allihop och tack nubaskemig! Jag klarade också av att vara nykter igår, men jag åt choklad, sen smörgås, sen drack jag te. Sen åt jag choklad och sen åt jag smörgås och kollade på film..Min man ropade ut mig till köket för att tala i enrum och frågade: är du med barn? He, he..neeej, det tror jag inte..

Själv jobbar jag inte och känner nästan lite avund för er som har ett jobb och kan glömma bort detta under dagen, men samtidigt har jag ju också jobbat och vet det där med stressen, alla krav och allt. Vet inte vilket som är bäst?

Kul att vi alla klarar oss så bra, trots att vi nästan äter ihjäl oss, men chokladbranschen och läskedryckstillverkarna kan ju behöva ett uppsving dom också ett tag :-)

Kram, från sims

nubaskemig

Sims - herregud ja........ choklad.......... jag har ätit upp 2 hela burkar med nutella för barnen nu..... har ständigt sug efter det! =) Jag skyller allt på pms såklart. Och jag äter också mat hela tiden. Nonstop tuggande här hemma.

Om det är bäst att jobba eller ej vet jag inte. För MIG är det bra. :) Jag längtar. Tycker det e mer stress och måsten när man är ledig med barnen, jag får liksom BARA vara mamma och det är fruktansvärt påfrestande!

Ankan självklart ska vi stötta varandra. Imorgon när vi kommer hem kommer vi att vara så urlakade att vi somnar framför teven (av utmattning - inte alkohol ;) )

Florida

Hej,

Jag är ny här. Hade ingen aning om att sidan fanns men den verkar väldigt bra. Bara genom att läsa allas inlägg förstår jag att det inte står helt rätt till med mitt eget drickande. Det har jag naturligtvis redan förstått någonstans, annars hade jag väl aldrig varit inne på sidan till att börja med.. :)

Vem är jag då. Till skillnad från flera andra här, är helgerna inget problem för mig. Det är Måndag - fredag som det är störst risk att jag dricker mycket. Det brukar bli 3-4 flaskor i veckan och alltid en hel flaska åt gången. Jag köper oftast bara en flaska åt gången för att vara säker på att inte dricka mer, även om jag egentligen bara skulle vilja dricka två glas åt gången.. men det har jag förstått att det går inte. Det finns ett Systembolag mellan jobbet och dagis och varje dag gör jag ett val att köra rakt fram till dagis eller göra en liten avstickare och köpa vin. Tyvärr kör jag rakt fram allt för sällan. De gånger jag låtit bli har det gått väldigt bra när jag väl har kommit hem. Har jag inget hemma tänker jag inte så mycket på att dricka. Har jag något hemma däremot så går det åt.

Har inga problem att dricka måttligt när jag är i sällskap med andra eller på krogen med mera. Jag tror jag är rädd för att uppfattas som ett fyllo, eller hon som alltid dricker mer än andra och dricker långsamt och mycket vatten och allt det där.

Däremot sitter jag hemma och dricker själv. Jag bor själv med min son och träffar inte så mycket folk efter jobbet. Jag tror drickandet började för att jag kännde mig uttråkad helt enkelt. Men nu börjar det gå utför och jag gillar inte utvecklingen, och jag gillar inte att vara bakis på jobbet flera dagar i veckan. Jag gillar inte att jag inte leker med min son på kvällarna för att jag är så fokuserad på vinet jag ska dricka när han har gått och lagt sig. Jag gillar inte att jag på helgerna är så trött så att jag inte orkar hitta på något med honom på helgerna eftersom jag lagt mig sent (berusad) och vaknat tidigt hela veckan.

Jag ha en förändring och jag tänkte börja här och nu. Som några andra här vill jag börja med ett vitt kvartal och se vad som händer efter det. Kanske måste jag sluta helt, den tanken har slagit mig flera gånger. Jag tar definitivt till mig av Addes råd och ska ta en dag i taget annars kommer det inte funka. Det var det längesen det gjorde..

Jag hade tänkt ha ett vitt januari, men det har ju inte funkat. Jag är så glad att jag hittat denna sidan och hoppas att det ska göra det lite lättare.

Tvåbarnspappan

Hej "Florida" och välkommen i gänget! Hoppas vi kan hjälpa varandra. För mig känns kontakten med alla de här goa människorna väldigt avgörande om jag ska lyckas eller inte. Vet också hur svårt det är att låta bli att handla dricka. Jag köper sällan mer än en flaska åt gången jag också, av samma anledning som du. Måste åka iväg och jobba nu. Men vi hörs här på sidan! Åh som du skrev, vi tar en dag i taget.

Kram TP :)

nubaskemig

Välkommen hit. =) Jag säger som TP - kontakten här är avgörande för mig också.

Addes råd om en dag i taget - att man säger på morgonen att man ska vara nykter - är kanonbra för mig...... Önskar han hade något sånt angående snuset.. Har du det Adde? ;)

Kram
Sussie

DryMartini

Florida, kul att du hänger på och att vi blir ytterligare en här i tråden som kan hjälpa oss alla. Jag håller med Sussie om att det blir lättare om man tar en dag i taget och intalar sig själv att "idag ska jag inte dricka".

Annars har söndagen varit mindre bra. Lite tjafs om ditten och datten hemma, jag skulle ha gjort mycket mer idag än vad jag faktiskt har gjort samt att lite jobbångest har satt in. Inte ska jag trösta mig med alkohol för det. Det finns många som inte dricker när de har en dålig dag.

En ny vecka stundar och jag hoppas och vill att det blir en nykter vecka, både för mig och er andra här. Vi får kämpa på!

Mr. Dry

sims333

Hej Florida! Det är jättebra att vara här. Alla är så goa. Jag har klarat mig utan alkohol i 5 dagar nu och det är mycket tack vare denna sida.

Måste tyvärr bara säga att jag nog idag kanske faller dit igen..Jag, mitt svin, hade skickat ett jättedumt mail till min lilla dotter i fyllan och sagt en del saker om hennes far som i och för sig är sanna, men det blev så fel! Jag fick ett mail från henne nu ikväll där hon mer eller mindre bad mig att dra ännu mer åt helvete. Hon ville ju inte träffa mig sen förut, men nu är det definitivt kört. Stackars lilla, lilla barn! Man ska inte behöva bära sånt när man bara är 15 år och allt på grund av mig som skulle vara hennes klippa, hennes trygghet! Jag ville inte att hon skulle veta att hennes far lurat av mig allting på det där sättet, men det kändes just då när jag skrev mailet att varför ska hennes far få ALLT? Huset, företaget, och sist, när jag vart som mest knäckt; barnen.

Jag kände mig så stark och positiv, men allt hinner ifatt en. Hur ska man kämpa nu då? Varför? Varför? Ska det någonsin ta slut?

Det är ju i dessa stunder man ska vara så där stark och tänka: nej, det är just på grund av detta som jag INTE ska dricka, men fy va svårt det är nu. Jag gråter och gråter, men vad hjälper det? Skyll mig själv, det ska jag! Ja, jag har min nuvarande man och hans lilla flicka. Jag ska INTE förstöra för dem också, som jag också älskar så mycket. Det värsta är att dom gått och lagt sig nu och då märker ju inte dom om...nej! Sluta!

Sorry för ett deppigt inlägg, jag önskar bara någon kunde hjälpa mig att låta bli, för det är skit nu. Panik

Kram

sims333

Va upp och ner det är. Jag redde ut det min dotter och vi drog ett streck över det och sa att vi skulle gå vidare. Vilken ängel hon är!

Jag klarade mig idag också. Tack!

Med hopp om att ni också får vakna nyktra imorgon :-)

Tvåbarnspappan

Va glad jag blev när jag läste ditt andra meddelande :)! Såååå många gånger som jag slängt ur mig dumma saker i förtvivlan, vanmakt, rädsla och sorg! Det är inte bra, men jäkligt mänskligt! Har dock lärt mig nu att bokstavligen bita mig hårt i tungan innan jag slänger ur mig något. Men det är lättare när man mår bra, är värre när man är pressad och kränkt som jag kan tänka mig att du känner dig! Just det här när det inte funkar med barnen, tror jag är det mest smärtsamma man kan vara med om. Men nästa gång det händer nån "skit" (för det gör det med 15-åringar ;). Så tänk inte att du ska dricka, utan använd istället den ilska du känner och tänk "Jag ska jävla visa att jag fixar det här!!!! Ilska är ett jäkligt bra vapen om man använder den på rätt sätt!

Åh vet du en sak...Du behöver aldrig be om ursäkt för att du skriver något deppigt! Vi skriver ju här för att ventilera :)

starkt att du lät bli ikväll! Och använd ilskan på rätt sätt

Kram TP ..... Som har klarat en hel helg utan alkohol ;)

Hillbilly-67

Välkommen "florida", ju fler vi är som kämpar, ju fler är vi som stöttar !!, så hjärtligt välkommen ombord !!.

Grattis "tp" skönt att klara en hel helg !!!, det är faktiskt helgerna som är jävligast !!!.

Va skönt att det redde upp sej "sims" !!!, det finns många "sanningar" man vill säga ibland, men väldigt många gör sej bäst osagda!!, hur sanna dom än är !!.

Har varit på mitt första AA-möte ikväll, skum upplevelse men klart positiv, sett såhär lite efteråt !!!.
Kommer att gå på dessa fortsättningsvis också !!!.
mvh
S

nubaskemig

Jaha. klockan är 7 och jag ska åka till jobbet strax. Trött som en gnu eftersom jag fortfarande inte sovit mer än 3-4 timmar sammanlagt per natt i två veckor nu - sedan sist jag hade druckit alltså. Sminkning kan fetglömmas, tänker sätta lite vax i håret innan jag går - det e allt. ;)

Sims - vad skönt att det redde ut sig! Och att du klarade dig igenom kvällen! Bra jobbat!! :)

TP - Underbart med en helt vit helg! Grattis och må det bli många fler =)

Hillbilly - det är modigt att gå på ett AA möte, jag beundrar dig oerhört......

Dry - tjafs ja....här hemma är det inget annat än just tjafs hela tiden. Det tär på en och man tycker jävligt synd om sig själv. Men som du säger - det finns många som inte tröstar sig med alkohol och vi är några av de många nu eller hur? =)

Kram på er och ha en underbar måndag på jobbet/hemma. Idag ska jag vara nykter HELA dagen.

Sussie