Hoppas på bättre inatt.
Lite jobb och städ och joggingtur nummer 10! Hade glömt hur endorfinrus funkar men nu kom jag ihåg. Lagat vegomåndag-middag,
Nu försöka somna i tid. Längtar till mitt kaffe. All is well.
Kram och godnatt ?

Du skulle kanske odla upp ett Bonsaiträd eller pyssla med några lite mer avancerade orkidéer om du inte redan gör det? Funkar ju prima i en lägenhet och finns en massa att läsa om det.

Ha en fin dag! ?

För tips, kollar genast. Bonsai-mamma, mina barn kommer inte tro sina ögon. Men övergången till stadslivet måste hanteras även om det säkert dröjer några veckor innan återflytt.
Klurar också på löprundor, bor nära en strandpromenad men där är det inte bara jag som springer... är ju ingen kompis-joggare utan har alltid varit mitt andrum och egentid. När jag knappt hade någon! Annat nu. Ha en fin dag du också! Kram ?

Lagade vegomåndag på tisdag. Så skönt att tappa räkningen på dagarna, så vilsamt.
Vaknade tidigt i morse. Blir aldrig tjatigt med klarhet i hjärnan.
Av outgrundlig anledning kom jag att tänka på en gammal Thåström- låt vid 7:30 så nu har Imperiet fått göra mig sällskap denna onsdag morgon. Tonårsnostalgi delux.
Det finns en mycket låg ton av oro långt bak i huvudet av vad det ska innebära att flytta hem, hitta nya rutiner i livet i stan. Och så en plötslig tanke om hur långa perioder jag klarat att dricka kontrollerat - särskilt när jag varit noga med motion och vikt.
Jag tänker då främst tre saker för att dessa tankar inte ska få fäste:
• Min längtan att dricka normalt är för mig obefintlig, en icke-längtan.
• Att jag senast i vintras satt en gryning som blev morgon och drack ur större delarna av en flaska vin för att försöka somna om. (Det gjorde jag...)
• Att jag vill fortsätta vakna med mitt kaffe i sängen, varje morgon, utan skam över mig själv och oro över min hälsa och relationer.
Listan kan göras mycket lång men dessa tre saker är kanske viktigast.
Ber en stilla liten bön att jag kan fortsätta behålla min vaksamhet och aldrig mer ta ett första glas.
Nykter idag med ödmjukhet. ?

Idag tänkte jag på nykterhet och tid och fick någon tanke om det kan vara så att nio månader är vad det tar att gå hela varvet runt, av olika känslor. Som en graviditet.
Jag ägnar dagarna nu åt att, som jag liksom små-hånat Kay Pollaks ”att välja glädje” men det är vad jag gör. För att lära tankarna nya vägar.
Men stress och ledsnad hör till livet och kommer, allt går inte att välja.
Idag drämde jag dock till med att springa 6,5 kilometer, och det gick lätt!
Jag fattar Inte hur snabbt det gått att känna mig stark!
En dag i flow av vanliga saker som blev en bra mix. Kantareller. Lite jobb. Lite handling, baka bröd, köpa en alldeles för dyr klänning på tradera pga drabbad av ha-begär, så fin! Lite regn men mest sol.
Tacksam över allt mitt liv innehåller.
Längtar efter mina barn och barnbarn dock, men det har varit väldigt skönt att vara ensamma ett tag. Vi har det härligt här, gör mig glad då jag trodde att mitt alkoholstopp möjligen skulle blottlägga brister/ känslor i vår relation som jag stoppat undan men det verkar som jag mer gömt en massa bra känslor med det där sura vinet.
Kram på er. Och godnatt! ??‍♀️???

6,5 km - du är grymt duktig! Och vad härligt att alkoholstoppet betytt mycket positivt för er relation också. Och barn och barnbarn på ingång också ? Du har verkligen mycket att glädjas över och nu kan du verkligen göra det också!

Kram ?

Innan jag blev nykter tänkte jag med viss rädsla;
Att drickandet ”dolde” negativa känslor och konflikter
Att drickandet hjälpte lust på traven
Att drickandet stod för- förstärkte starka känslor av kärlek/ passion. Att en filt liksom skulle dras undan och visa vad som egentligen fanns där under, som jag inte riktigt orkat tänka på eller fördjupa mig i de senaste säg två åren.
Lusten relativt modest och känslorna också. Bra men inte fantastiskt (men det är det ju inte varenda dag efter massa år).
Så blev det nu inte, eller visst är det som en gammal filt dragits undan, men det som fanns där under var bättre.
Känslor- starka pga har roligare nu, som att skratta åt saker. Att vara rolig kräver nog att man är nykter, Jag känner mig iaf roligare- mer snabbtänkt som nykter. Det är också viktigt för mig, nån sorts knäpp rolighet i vardagen.
Lust- väldigt mycket mer. Och enklare att hitta. (Och när man inte dricker innan man ska sova.)
Det förvånar mig massor. Trodde det var en sluttande nedförsbacke som väntade resten av livet.
Finns inget med sex/kärlek som blivit sämre för mig, om någon oroar sig för detta.
Nykter idag, ingen stor fråga denna torsdag i slutet av juli.
Himlen är blå här, vaknar tidigare varje dag, snart kanske ingen idé att gå och lägga mig... ?
Kram på er!

Jag vaknar ju tidigare om morgnarna, och är utsövd.
Flera år sedan det var så.
Men jag kan som idag utan problem sova en timme på eftermiddagen, som medvetslös, och då har jag inte gjort något jobbigt på hela dagen. Smått fix, iofs hela tiden i rörelse men ändå.
Tror inte jag har nån brist, men fascinerad över hur mkt sömn en människa kan rymma. ?
Men jag försöker att inte ge mig själv dåligt samvete över det, (Luther är seglivad)
Försöker denna sommar även att tänka snälla tankar om mig själv, vad jag klarar (inte dricka) och att jag har ordning på mina relationer. Känner mig ärlig på något vis, och att jag har rätt att vara som jag är. Denna osynliga men dock så tunga ryggsäck, drickandet.
Lite värk i axlarna fortfarande.
Men jag läker. Det är faktiskt det jag gör.
Ha en fin kväll alla, tack ni som läser ❤️ Här blir det sommarens första brasa. ?

Som jag önskar precis var och en av er här att få vakna med känslan som jag har nu efter snart sju månader helt nykter.
Jag börjar återta intresset för mat, på riktigt, en av mina viktiga saker i livet. Krånglar inte till något som jag kunde göra förr men njuter verkligen!
Idag ska jag göra persikoglass.
Middag vi får se; men lutar åt antingen Salad Nicoise om det finns fin tonfisk som hinner tina.
Eller en pasta med räkor, chili, citron, sockerärter smått strimlade.
Ska dricka en Ein Zwei sparkling rose som finns i små gulliga burkar och därmed inte tappar bubblorna så snabbt som om man måste öppna en hel flaska.
Innan dess lite jobb och dammsugning, nya lakan. En tvätt.
Igår sa Tegnell att vi ska jobba hemma året ut- funderar mkt på vad det ska innebära för oss/vårt företag som signalerat återgång mitt/slut augusti.
Jag funderar också mycket på mekanismerna bakom lång nykterhet. Ibland blir jag livrädd att jag ska glömma, livrädd för att återta det där livet, med perioder av så dåligt mående och så många glas. Men kan inte komma på något bättre än en dag i taget, fortfarande.
Har ett litet nostalgiskt kors från när jag var liten i min väskas innerfack och ibland snuddar jag, håller eller kramar det lite försiktigt som jag att jag stannar upp och tankar kraft och insikt.
Ha en fin fredag. Jag är nykter idag, och ska straxt ut och springa! ?

... att vara tacksam över pratade vi om idag vid middagen.
• Springturen på förmiddagen- har börjat med ett program med lite intervaller, har alltid bara sprungit på känn- men nu har jag tänkt att jag ska kunna springa en mil i ok tempo om 4 veckor. Dock känner jag ett litet knak i knät så imorgon blir det vila.
• Tacksam över att slippa systemet bara för att det är fredag och att min man dricker så lite.
• Glad över luktärtorna som blommar i små och stora klasar i trädgården.
Alltid, varje stund en underliggande glädje över att jag väljer att vara nykter, varje dag. Stolt över mig.
Nu glass. ?

Blå himmel här och jag lyxar med att ligga kvar lite längre i sängen.
Tänker stycka upp denna helg i njutbara sekunder för på måndag sägs det att jobb så smått drar igång. Jag vet att det kommer rubba mitt törnrosaliv.
Jag försöker förbereda mig för det lite smått och att det inte ska äventyra min nykterhet.
Jag är nykter idag och önskar er en fin lördag!

Jag önskar dig också en fin dag, och kanske passa på att ta en underbar tupplur.? För det kommer ju bli värre med det när man börjar jobba. Det gick ju jättebra att klara en semester nykter, då vet vi det också!. ?

Kram

Ja, gick ju hur bra som helst, nu vet vi det ??
En stor grej för mig är att jag under senare veckor börjar vakna tidigt- och utvilad. Då börjar dagen väldigt bra! Kram ?

Eller inte snarare. Jag vill njuta till max av den här helgen och inte ställa in mig på arbetsmood förrän klockan 8.00 på måndag. Jag vill njuta här och nu. Idag blir det stranden ?

Sover kasst pga myrkrypningar. Vet inte om det beror på magnesiumbrist eller cyklingen, men svinjobbigt är det. Men sova dåligt är det normala för mig, jag är så jävla van.

Tänk att vi har haft en nykter semester för första gången. För mig är det någonsin, har aldrig hänt tidigare.

Och varje dag har jag känt mig närvarande, här och nu. Ingen transportsträcka till nästa fylla, ingen irritation alls över någonting faktiskt. Större tålamod med min mamma, min yngsta dotter, med mig själv. Vilsamt ?

Kram ?

Är så glad för er skull alla ni som lyckats att vara nyktra en hel semester❤️ Det är ta mig tusan något att vara jävligt stolt över...sträck på er??❤️

Önskar av hela mitt hjärta att det är min tur nästa semester??

Kramar?

Ja, vilsamt är verkligen rätt ord.
Vad jobbigt med dina ben/sömn, hoppas det går över snart.
Mer tålamod har även jag men också oväntat behov av att vara för mig själv. Fundera och lyssna på ljudbok, som att liksom landa i sitt nya liv utan så mkt distraktioner.
Önskar dig en fin lördag och jag håller också jobbet på behörigt avstånd ?
@varafrisk - tack för grattis, ? ja jag sträcker på mig men det är ju också så att med tiden överskuggar fördelarna långt över vad som skulle kunna vara nackdel med att inte dricka. Vad nu det skulle kunna vara. Kommer inte på något som varit bättre under en semester med alkohol. Finns inte ett enda ögonblick jag skulle byta. Så är det!

... blev det idag pga jag kom mig äntligen för att gräva en rabatt jag funderar på i cirka tre år men något har uppenbarligen hindrat mig från projektet som tog hela 1 timme. Undrar vad. ?
Det blev väldigt fint! Sen jag jag bara lodat runt här, klippt gräs och grejat med komposten och näring och diverse annat som jag gör i samma takt som jag googlar i diverse trädgådsgrupper.. sen försöker jag hålla mig från att inte jämföra mig med proffs- människor som skördar skottkärror med tomater. En himla viktig sak för min sinnesfrid är att jag gör det här på mitt sätt, att jag ger mig tid att lära mig, och att det är ett projekt över tid. Jag måste inte kunna allt nu.
En övning för en otålig som jag.
Imorrn kommer lite barn efter två veckor utan besök. Ska försöka att inte stressa upp mig med linneservetter och fyra rätter... nu är jag såhär. Som jag är.
Mitt liv tillhör mig allra mest.
Kram kämpar och kompisar.
Ni är bäst. ??

Konstigt! Lika glad varje morgon. Har blivit en Sickan Carlsson eller nån positiv 50-tals människa...
Jag med mina depp-stråk och tunga tankar om livet.
Nu: Kaffe - lycka- rolig snäll man- lycka.
Okej på måndag börjar jag jobba så vi får se då hur det är med Sickan Carlsson.
Kram och njut av söndagen.
Jag är nykter idag. Kan inte fatta att det snart gå sju (!!) månader.
Heja mig! ??

7 månader är ju galet bra, jag tar rygg på det dig helt enkelt , men ligger efter förstås. Men småjoggar mot 100 dgr?. Trädgården är alldeles underbar att ha som healing och med alla dessa projekt som pluppar upp ( iallafall hos mig), är det ju vansinnigt roligt, för vår egen skull och för att vi vill. Grattis till dig. Ps.vad ska du ha i din nya rabatt. ds.