Knyttets sång

1048 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Torn
Tacksam

Jag tror att du ska vara väldigt tacksam för att du fick fart på ditt intresse för blommor och trädgården. Det har hjälpt dig mycket på vägen dit du är nu. 🥰 Jag minns i början hur bra du mådde av att bara titta och beställa fröer på nätet och jag kommer i håg att jag skrev här hur viktigt det är att ha något att se fram emot och längta till. Märkligt, men jag sov också väldigt länge i dag, blev helt paff när jag såg hur mycket klockan var. Faktiskt riktigt skönt.

Ha det bra! Kram

Se klart
Helar och tröttar

Ja, sant @jullan, trädgården används ju numera som läkemedel mot depressioner, det är lätt att förstå varför. Som drinkare/ alkis eller vin-pimplare har somrarna ändå varit helt ok just för att jag varit ute mycket och fixat, om än inte som i år.
Idag hann klockan bli 18 innan jag gick in, skulle ta en vilopaus, somnade förstås och sov två (!!) timmar. 🥺 Yrvaken och hungrig och ensam hemma.
Dock cyklade jag över till grannen och lånade en sömntablett, orkar inte en sömnlös natt.
Så alla som just blivit nyktra och tänker ”hur länge ska jag vara trött”, svar- det kan komma små återfall av sömnighet, även efter lång tid.

Gjorde misstaget att scrolla bland diverse odlarkonton idag och slogs omedelbart av den obligatoriska jämförelse-sjukan. Så skönt att vi inte kan dela bilder här, så skönt att vi inte tävlar, och så skönt att det finns en plätt utanför familjelivet där det är så tryggt och snällt.
1. Jag är tacksam för forumet idag. Varje dag, men idag tänker jag lite extra på vad det innebär att få vara en del av den här närheten, och allt är gjort av oss, människor.
2. Jag är tacksam över att min kropp tar till sig vila och även känner av begränsningar. Idag blev det ingen springtur som planerat, och det är ok.
3. Tacksam att barnbarnen ringde, jag fick kolla på deras enkronor (sparande...) samt se när de slog flip-flops i huvudet på varandra tills de började gråta och allt blev kaos... 😻
Godnatt alla nya och alla kära långliggare som man ju är numera. 😍🌱💚

Se klart
Måndag morgon

Mina måndagar under tider av för mycket alkohol var jobbiga och otaliga de måndagar när jag övervägde att stanna hemma men inte gjorde pga plikten framförallt.
Det hände att jag då och då hade influensa-känsla av att vara bakis.
Ofta drack jag to-söndag men då kunde torsdagen vara två- tre glas vin och söndagen inte så mycket heller, eller kanske det som blev kvar av en flaska när mannen druckit ett glas... Det räckte för att må illa och för ångesten att få klorna i mig.
Otaliga är promenaderna till jobbet och tankar på alkoholrelaterad cancer.
Svarta dagar.
En reflektion i tider när många ”nya” strömmar in här, (Välkomna!) är hur jag - med tiden - blivit bättre på att ta en dag och ett problem i taget istället för att greppa hela livet och oro över hur det ev blir i höst eller till nyår.
Det perspektivet har jag sällan numera. Jag utgår från att jag kommer att vara nykter. Jag utgår från att det beslutet - den dagen- kommer vara relativt enkelt att ta.
En annan sak som numera känns helt främmande för mig är längtan efter att dricka normalt (vad det nu är)
Det normala för mig är att inte dricka. Andras liv med miljoner på banken eller gott alkoholsinne angår inte mig på det viset.
Andra människor angår mig massor! Men jämförelser av slaget; tänk om jag kunde dricka normalt lägger jag i samma låda som tänk om jag hade jättelångt hår...
Min man frågade mig just om jag ville hänga med till stan imorgon.
Oj, sa jag. Det känns alldeles för tidigt att planera nu 😻
Jag har gått min snigelkast-promenad (regn inatt)
Druckit mitt goda kaffe.
Ska rensa i jobbmailen sen får jag se hur dagen vecklar ut sig.
Jag är nykter idag och tacksam över hur det har förändrat mitt liv.
🌱💚🌱💚

AmandaL
Grattis se klart till alla

Grattis se klart till alla dina fina instinkter, håller med dig i så mycket. Varför ska jag längta efter att dricka ”normalt”? Bra sagt, ungefär som att längta efter att jag ska bo i ett stort hus med pool mitt i Palma, det är inte så mitt liv ser ut, bäst att göra det fanatiska av det jag kan. Men tror att det är många nya nyktra alkoholister som sörjer förlusten. En alkoholist är också väldigt bra på att tycka synd om sig själv! Men inte du 🌟👊🏻 Du är precis där i tanken där du ska vara för att klara det här! Mycket bra jobbat och grattis till alla dina måndags fördelar 🙏🏻🌷

Andrahalvlek
Släppa taget

Älskar att du verkligen tycker att det idag måndag är för tidigt att planera vad du ska göra imorgon tisdag 🤗

Att en kontrollmänniska kan släppa taget om vissa saker är verkligen en gåva till både individen och omgivningen.

Kram 🐘

Se klart
Tack @amanda och @andra halvlek

Sorgen får ju finnas där när den behöver. Jag har haft små stänk av den på samma sätt som jag kan ha stänk av att inte ha hår ner till midjan. Men det bestämmer inget i mitt liv längre. Sånt litet kort ögonblick vi är här. På jorden alltså. Kontrollmänniskan får därmed ligga i korgen denna vecka.
Ha en fin måndag!

Se klart
Ledig

Tog riktigt ledigt idag, alltså inte ens koll av mail eller slack trots att jag har jour (det handlar dock inte om människoliv i mitt jobb...)
Har varit igång och ute hela dagen, nu håller jag på med projekt socker- och luktärter som växer mycket mer än jag hade planerat så idag har jag byggt växtstöd av diverse pinnar och snören. Det är verkligen första gången allt detta (jo jag har skött om den här trädgården några år men inte såhär) och jag tycker det är så himla roligt att lära mig nytt.
Sen gör jag inte så mycket nytta hela tiden. Långa stunder kan jag liksom bara stå och titta. Eller hålla på med nåt smått som inte direkt renderar plats i trädgårds-tv, skulle bli ett långsamt program...
Och skörden har ännu inte givit mig ryggskott.
Men. Det är mitt och jag gör i min takt och på mitt sätt.
Vilket får mig att tänka på Vinägers inlägg om vitt eller grått, om att dricka ibland eller inte alls.
Alla gör på sitt sätt. Om man uttryckligen säger att ”jag vill inte dricka mer” vilket jag upplever att de flesta gör så vill man ju stötta åt det hållet. Om någon säger ”jag är här för att jag vill lära mig dricka lagom” så är det ju lika värdefullt.
Var och en gör på sitt sätt i förändringsresan.
Jag har läst om kbt och motivationsbrist- metoder som ska ha vetenskapligt stöd i att de fungerar mkt bra, dock har jag inte lyckats hitta själva undersökningarna. Det låter bra för de som önskar. Jag har heller inte hittat undersökningarna som stödjer att endast 0,5% typ, klarar lagom efter ett problematiskt drickande.
Jag tror det finns myter i alla dessa antaganden. Dessutom fungerar sällan % på individnivå.
Så att göra på sitt sätt. I sin takt. Måste vara det enda sättet.
Jag vill absolut inte dricka mer och ingen procentsats i hela vetenskapen skulle ändra på det.
Jag har bara ett liv, vad jag vet.
Jag har druckit alkohol hela mitt vuxna liv, de senaste fem åren allt mer, och så småningom utan att ha kontroll. Alkohol har varit lösningen på allt, sorg, glädje, vemod, fest och pest. Jag är bara så outsägligt trött på det.
Jag är trött på mig själv ibland, trött på diverse saker i livet. Less och stressad. Men den leda jag känner inför att hälla upp ett glas vin för att lösa det. Jag är snart 55, jag vill inte all lösningen i livet ska vara vin.
Dessvärre har jag druckit för mycket, mina enheter är färdig- druckna för livet om jag ser till vetenskapen.
Ja, intresseklubben må ha somnar nu 🙉🙈🐵
Hade behov av att lägga dessa tankar i ordning ikväll.
Dagens tacksamhet går till
• snälla kroppen som orkade springa hela rundan utan flås- paus.
• snälla mannen som plockat alla körsbär pga jag hatar att stå på stege
• mamma, som kämpar med allt möjligt i detta karantän- liv utan att fösa över alla känslor kring det på mig, som hon ofta gör, men inte idag.
Godnatt alla svarta, vita, grå.
Ni börjar förresten Pride snart och jag är en mkt stolt Pride- mamma ❤️ 💙💚💛🧡❤️

Se klart
Lilla snigelturen

Inte så många tycks ha överlevt min pellets- behandling, de som gjort så räddade jag tillfälligt genom att kasta ut på en äng. Fördelen med snäckor är att man kan ta dem med handen.
Sniglar utan skal paralyserar mig.
Idag funderar jag över vad jag ska ha för hobby i höst eftersom jag inte önskar fylla min nyvunna tid varken med mer arbete eller hysterisk träning. Jag funderar på avancerad vandring.. Nykter idag, ingen diskussion om det. Skönt.
Lyssnar på mycket böcker nu och apropå hobby betar jag nu av Obamas läslista... bra titlar, bra att öva engelskan 🤓

Andrahalvlek
Funderade på det också

”Vad ska Se klart göra till hösten när hon inte kan sköta sin trädgård?” Precis så tänkte jag.

Baka surdegsbröd? Japansk kompost? Pussla tusenbitarspussel? Sticka och virka?

Du hittar något bra, det är jag säker på 😊

Kram 🐘

Se klart
@andra halvlek

Ingen är väl mer snäll och omtänksam än du 🥰 tack för tankar! Ja Bokashi funkar ej i en lägenhet med begränsade utrymmen i stan... sticka kan faktisk vara något att ta upp, tror även kläder- när jag så småningom kommer i min vanliga storlek, seglar upp som intresse igen, legat o träda ett par år. Pusslar gör jag på landet men man helt klart bli en stan- syssla, bra idé.
Jag kommer sakna att pyssla, vattna knipsa och rensa, men gillar dock inga panduro-grejer... tankar och förberedelser pågår, kommer som du förstår hålla världen uppdaterad 😊 Kram, ni gör vi det bästa av vår sista semestervecka. 🌱😍

Se klart
Sovit dåligt

Hoppas på bättre inatt.
Lite jobb och städ och joggingtur nummer 10! Hade glömt hur endorfinrus funkar men nu kom jag ihåg. Lagat vegomåndag-middag,
Nu försöka somna i tid. Längtar till mitt kaffe. All is well.
Kram och godnatt 🤗

Torn
Bonsai

Du skulle kanske odla upp ett Bonsaiträd eller pyssla med några lite mer avancerade orkidéer om du inte redan gör det? Funkar ju prima i en lägenhet och finns en massa att läsa om det.

Ha en fin dag! 🤗

Se klart
Tack @torn

För tips, kollar genast. Bonsai-mamma, mina barn kommer inte tro sina ögon. Men övergången till stadslivet måste hanteras även om det säkert dröjer några veckor innan återflytt.
Klurar också på löprundor, bor nära en strandpromenad men där är det inte bara jag som springer... är ju ingen kompis-joggare utan har alltid varit mitt andrum och egentid. När jag knappt hade någon! Annat nu. Ha en fin dag du också! Kram 😍

Se klart
Dagvill och tankar om återfall

Lagade vegomåndag på tisdag. Så skönt att tappa räkningen på dagarna, så vilsamt.
Vaknade tidigt i morse. Blir aldrig tjatigt med klarhet i hjärnan.
Av outgrundlig anledning kom jag att tänka på en gammal Thåström- låt vid 7:30 så nu har Imperiet fått göra mig sällskap denna onsdag morgon. Tonårsnostalgi delux.
Det finns en mycket låg ton av oro långt bak i huvudet av vad det ska innebära att flytta hem, hitta nya rutiner i livet i stan. Och så en plötslig tanke om hur långa perioder jag klarat att dricka kontrollerat - särskilt när jag varit noga med motion och vikt.
Jag tänker då främst tre saker för att dessa tankar inte ska få fäste:
• Min längtan att dricka normalt är för mig obefintlig, en icke-längtan.
• Att jag senast i vintras satt en gryning som blev morgon och drack ur större delarna av en flaska vin för att försöka somna om. (Det gjorde jag...)
• Att jag vill fortsätta vakna med mitt kaffe i sängen, varje morgon, utan skam över mig själv och oro över min hälsa och relationer.
Listan kan göras mycket lång men dessa tre saker är kanske viktigast.
Ber en stilla liten bön att jag kan fortsätta behålla min vaksamhet och aldrig mer ta ett första glas.
Nykter idag med ödmjukhet. 💚

Se klart
Random tankar och dag

Idag tänkte jag på nykterhet och tid och fick någon tanke om det kan vara så att nio månader är vad det tar att gå hela varvet runt, av olika känslor. Som en graviditet.
Jag ägnar dagarna nu åt att, som jag liksom små-hånat Kay Pollaks ”att välja glädje” men det är vad jag gör. För att lära tankarna nya vägar.
Men stress och ledsnad hör till livet och kommer, allt går inte att välja.
Idag drämde jag dock till med att springa 6,5 kilometer, och det gick lätt!
Jag fattar Inte hur snabbt det gått att känna mig stark!
En dag i flow av vanliga saker som blev en bra mix. Kantareller. Lite jobb. Lite handling, baka bröd, köpa en alldeles för dyr klänning på tradera pga drabbad av ha-begär, så fin! Lite regn men mest sol.
Tacksam över allt mitt liv innehåller.
Längtar efter mina barn och barnbarn dock, men det har varit väldigt skönt att vara ensamma ett tag. Vi har det härligt här, gör mig glad då jag trodde att mitt alkoholstopp möjligen skulle blottlägga brister/ känslor i vår relation som jag stoppat undan men det verkar som jag mer gömt en massa bra känslor med det där sura vinet.
Kram på er. Och godnatt! 🏃🏼‍♀️🌱🙏🏻

AmandaL
Tack se klart för dina fina

Tack se klart för dina fina inlägg 🙏🏻🌷

Andrahalvlek
Så glad för din skull 🌸

6,5 km - du är grymt duktig! Och vad härligt att alkoholstoppet betytt mycket positivt för er relation också. Och barn och barnbarn på ingång också 🤗 Du har verkligen mycket att glädjas över och nu kan du verkligen göra det också!

Kram 🐘

Se klart
Hur är det med kärleken?

Innan jag blev nykter tänkte jag med viss rädsla;
Att drickandet ”dolde” negativa känslor och konflikter
Att drickandet hjälpte lust på traven
Att drickandet stod för- förstärkte starka känslor av kärlek/ passion. Att en filt liksom skulle dras undan och visa vad som egentligen fanns där under, som jag inte riktigt orkat tänka på eller fördjupa mig i de senaste säg två åren.
Lusten relativt modest och känslorna också. Bra men inte fantastiskt (men det är det ju inte varenda dag efter massa år).
Så blev det nu inte, eller visst är det som en gammal filt dragits undan, men det som fanns där under var bättre.
Känslor- starka pga har roligare nu, som att skratta åt saker. Att vara rolig kräver nog att man är nykter, Jag känner mig iaf roligare- mer snabbtänkt som nykter. Det är också viktigt för mig, nån sorts knäpp rolighet i vardagen.
Lust- väldigt mycket mer. Och enklare att hitta. (Och när man inte dricker innan man ska sova.)
Det förvånar mig massor. Trodde det var en sluttande nedförsbacke som väntade resten av livet.
Finns inget med sex/kärlek som blivit sämre för mig, om någon oroar sig för detta.
Nykter idag, ingen stor fråga denna torsdag i slutet av juli.
Himlen är blå här, vaknar tidigare varje dag, snart kanske ingen idé att gå och lägga mig... 😅
Kram på er!

Se klart
Regn och sömn

Jag vaknar ju tidigare om morgnarna, och är utsövd.
Flera år sedan det var så.
Men jag kan som idag utan problem sova en timme på eftermiddagen, som medvetslös, och då har jag inte gjort något jobbigt på hela dagen. Smått fix, iofs hela tiden i rörelse men ändå.
Tror inte jag har nån brist, men fascinerad över hur mkt sömn en människa kan rymma. 😴
Men jag försöker att inte ge mig själv dåligt samvete över det, (Luther är seglivad)
Försöker denna sommar även att tänka snälla tankar om mig själv, vad jag klarar (inte dricka) och att jag har ordning på mina relationer. Känner mig ärlig på något vis, och att jag har rätt att vara som jag är. Denna osynliga men dock så tunga ryggsäck, drickandet.
Lite värk i axlarna fortfarande.
Men jag läker. Det är faktiskt det jag gör.
Ha en fin kväll alla, tack ni som läser ❤️ Här blir det sommarens första brasa. 🌱

Se klart
God morgon nykter fredag

Som jag önskar precis var och en av er här att få vakna med känslan som jag har nu efter snart sju månader helt nykter.
Jag börjar återta intresset för mat, på riktigt, en av mina viktiga saker i livet. Krånglar inte till något som jag kunde göra förr men njuter verkligen!
Idag ska jag göra persikoglass.
Middag vi får se; men lutar åt antingen Salad Nicoise om det finns fin tonfisk som hinner tina.
Eller en pasta med räkor, chili, citron, sockerärter smått strimlade.
Ska dricka en Ein Zwei sparkling rose som finns i små gulliga burkar och därmed inte tappar bubblorna så snabbt som om man måste öppna en hel flaska.
Innan dess lite jobb och dammsugning, nya lakan. En tvätt.
Igår sa Tegnell att vi ska jobba hemma året ut- funderar mkt på vad det ska innebära för oss/vårt företag som signalerat återgång mitt/slut augusti.
Jag funderar också mycket på mekanismerna bakom lång nykterhet. Ibland blir jag livrädd att jag ska glömma, livrädd för att återta det där livet, med perioder av så dåligt mående och så många glas. Men kan inte komma på något bättre än en dag i taget, fortfarande.
Har ett litet nostalgiskt kors från när jag var liten i min väskas innerfack och ibland snuddar jag, håller eller kramar det lite försiktigt som jag att jag stannar upp och tankar kraft och insikt.
Ha en fin fredag. Jag är nykter idag, och ska straxt ut och springa! 💚

Se klart
Tre saker

... att vara tacksam över pratade vi om idag vid middagen.
• Springturen på förmiddagen- har börjat med ett program med lite intervaller, har alltid bara sprungit på känn- men nu har jag tänkt att jag ska kunna springa en mil i ok tempo om 4 veckor. Dock känner jag ett litet knak i knät så imorgon blir det vila.
• Tacksam över att slippa systemet bara för att det är fredag och att min man dricker så lite.
• Glad över luktärtorna som blommar i små och stora klasar i trädgården.
Alltid, varje stund en underliggande glädje över att jag väljer att vara nykter, varje dag. Stolt över mig.
Nu glass. 🥰

Se klart
God morgon

Blå himmel här och jag lyxar med att ligga kvar lite längre i sängen.
Tänker stycka upp denna helg i njutbara sekunder för på måndag sägs det att jobb så smått drar igång. Jag vet att det kommer rubba mitt törnrosaliv.
Jag försöker förbereda mig för det lite smått och att det inte ska äventyra min nykterhet.
Jag är nykter idag och önskar er en fin lördag!

Torn
Godmorgon

Jag önskar dig också en fin dag, och kanske passa på att ta en underbar tupplur.😍 För det kommer ju bli värre med det när man börjar jobba. Det gick ju jättebra att klara en semester nykter, då vet vi det också!. 🤗

Kram

Se klart
@torn

Ja, gick ju hur bra som helst, nu vet vi det 🙌🏼
En stor grej för mig är att jag under senare veckor börjar vakna tidigt- och utvilad. Då börjar dagen väldigt bra! Kram 🤗

Andrahalvlek
Förbereder mig också för jobb

Eller inte snarare. Jag vill njuta till max av den här helgen och inte ställa in mig på arbetsmood förrän klockan 8.00 på måndag. Jag vill njuta här och nu. Idag blir det stranden 😍

Sover kasst pga myrkrypningar. Vet inte om det beror på magnesiumbrist eller cyklingen, men svinjobbigt är det. Men sova dåligt är det normala för mig, jag är så jävla van.

Tänk att vi har haft en nykter semester för första gången. För mig är det någonsin, har aldrig hänt tidigare.

Och varje dag har jag känt mig närvarande, här och nu. Ingen transportsträcka till nästa fylla, ingen irritation alls över någonting faktiskt. Större tålamod med min mamma, min yngsta dotter, med mig själv. Vilsamt 😍

Kram 🐘

Varafrisk
Är så glad för er skull alla

Är så glad för er skull alla ni som lyckats att vara nyktra en hel semester❤️ Det är ta mig tusan något att vara jävligt stolt över...sträck på er💪🏻❤️

Önskar av hela mitt hjärta att det är min tur nästa semester🙏🏻

Kramar🥰

Se klart
@andra halvlek

Ja, vilsamt är verkligen rätt ord.
Vad jobbigt med dina ben/sömn, hoppas det går över snart.
Mer tålamod har även jag men också oväntat behov av att vara för mig själv. Fundera och lyssna på ljudbok, som att liksom landa i sitt nya liv utan så mkt distraktioner.
Önskar dig en fin lördag och jag håller också jobbet på behörigt avstånd 😻
@varafrisk - tack för grattis, 🥰 ja jag sträcker på mig men det är ju också så att med tiden överskuggar fördelarna långt över vad som skulle kunna vara nackdel med att inte dricka. Vad nu det skulle kunna vara. Kommer inte på något som varit bättre under en semester med alkohol. Finns inte ett enda ögonblick jag skulle byta. Så är det!

Se klart
Många steg

... blev det idag pga jag kom mig äntligen för att gräva en rabatt jag funderar på i cirka tre år men något har uppenbarligen hindrat mig från projektet som tog hela 1 timme. Undrar vad. 🧐
Det blev väldigt fint! Sen jag jag bara lodat runt här, klippt gräs och grejat med komposten och näring och diverse annat som jag gör i samma takt som jag googlar i diverse trädgådsgrupper.. sen försöker jag hålla mig från att inte jämföra mig med proffs- människor som skördar skottkärror med tomater. En himla viktig sak för min sinnesfrid är att jag gör det här på mitt sätt, att jag ger mig tid att lära mig, och att det är ett projekt över tid. Jag måste inte kunna allt nu.
En övning för en otålig som jag.
Imorrn kommer lite barn efter två veckor utan besök. Ska försöka att inte stressa upp mig med linneservetter och fyra rätter... nu är jag såhär. Som jag är.
Mitt liv tillhör mig allra mest.
Kram kämpar och kompisar.
Ni är bäst. 💚🌱

Se klart
Aldrig tjatigt vakna o-bakis

Konstigt! Lika glad varje morgon. Har blivit en Sickan Carlsson eller nån positiv 50-tals människa...
Jag med mina depp-stråk och tunga tankar om livet.
Nu: Kaffe - lycka- rolig snäll man- lycka.
Okej på måndag börjar jag jobba så vi får se då hur det är med Sickan Carlsson.
Kram och njut av söndagen.
Jag är nykter idag. Kan inte fatta att det snart gå sju (!!) månader.
Heja mig! 🙌🏼

Jullan65
7 månader är ju galet bra,

7 månader är ju galet bra, jag tar rygg på det dig helt enkelt , men ligger efter förstås. Men småjoggar mot 100 dgr😃. Trädgården är alldeles underbar att ha som healing och med alla dessa projekt som pluppar upp ( iallafall hos mig), är det ju vansinnigt roligt, för vår egen skull och för att vi vill. Grattis till dig. Ps.vad ska du ha i din nya rabatt. ds.

Sidor