Här regnar det mer eller mindre varje dag, inte lätt att få till mitt byte av garagedörr. Jag funderar
på att flytta till Blekinge.? På fredag och lördag ser det ut att bli sol och åtminstone 20 grader varmt här,
då ska vi åka ner till Onsala och jag ska ta mitt första dopp i havet för året. Grymt bra jobbat med cyklingen och chokladstoppet! Hoppas du inte har tagit dig vatten över huvudet bara.?

Ha det så trevligt i kväll! Kram

När jag snapchattar bad- och solbilder till dottern så får jag tillbaks bilder med hood + regnjacka ?

Idag har det dock varit hit- och ditväder. Ena timmen sol, andra regnskur, men ändå tillräckligt varmt för klänning. Vi håller tummarna för att solen skiner klockan 17-20 tre mil västerut ☀️

Först 30 min höneblund ?

Kram ?

AmandaL

Vad härligt det är att läsa att det går så bra med ditt cyklande! Rutin på ingång ???? Går det lika bra med chokladstoppet? Har suget försvunnit nu? Har du varit sockerfri också i åtta dagar? Du är så duktig som kör det också samtidigt. Jag mumsar kakor och godis som om det skulle försvinna från planeten imorgon ??

AmandaL

Bästa inlägget om att ha lagt ner dejtingprojektet tycker jag! Precis så ska det vara! Jag har också försökt lära mig golf ? så tråkigt att man gjort allt för någon annans skull, väldigt skönt när man börjar göra allt för sin egen skull istället och känner och märker att man äntligen trivs. Nu vill jag inte ens ha en man, som jag så desperat letade efter någon förut. Känns pinsamt att tänka på idag. Nu mår jag så mycket bättre och är lyckligare än någonsin när jag släppt det där med att jag måste ha någon annan för att vara lycklig ???

kring detta med män och dejtande.. och inget skulle heller få mig till en golfbana eftersom mitt sinne för bollar är obefintligt.
Min man spelade golf lite sporadiskt när vi träffades men det var svårt att bibehålla en sån tidskrävande hobby med mig (och några till barn)...
Vi träffades för övrigt när jag helt lagt åt sidan alla projekt som innefattade män och över längre tid.
Det var en bra start!
??

Det droppar in nya här på forumet hela tiden. Ni är hjärtligt välkomna allihop!

Se till att hitta några ”jämnnyktra” så att ni kan hjälpas åt att växeldra. När någon är svag är någon annan stark. Hjälp varandra!

Själv tror jag på faktametoden. I snart ett halvårs tid har jag matat min hjärna med nyktra argument varje dag. I början flera timmar varje dag.

Här i min tråd hittar ni en massa tips på böcker och sobriety-klipp på youtube. (Där finns en massa bra, men mycket skit också.)

Ni som är nynyktra får här fyra tips på ”nykterhetsivrare” som har en egen youtubekanal. Och just dessa fyra klipp tror jag kan hjälpa er mycket just nu.

? Stop alcohol cravings now! (Talk sober)
? How to curb alcohol cravings (Stop drinking expert)
? Stop alcohol craving (Every day sober)
? Annie Grace: 6 things science says about moderation (Club Soda)

Annie Grace har även skrivit boken ”Tänka klart” som jag har läst tre gånger. En riktig bibel för mig ?? Kvalitén på hennes klipp är tyvärr rätt dålig, men hennes nyktra argument är kanon!

Och Alkispoddens alla 100+ avsnitt måste ni förstås lyssna på också. Jag lyssnade på det första avsnittet i höstas. Stängde av efter halva. Fick ont i magen. ”Är jag verkligen en alkis?” Har sen lyssnat på alla avsnitt sen jag blev nykter 9/2.

Jag är fortfarande inte bekväm med att kalla mig alkoholist så jag föredrar att kalla mig problemdrickare. Numera nykter sådan ?

Kram ?

Åt sista chokladen sön 19/7. Innan dess åt jag varje kväll. För att jag var så duktig som var nykter.

Tydligen påverkas dopaminet (motivations-hormon) av både alkohol och socker, så under en övergång är ju choklad en lösning förstås.

Har inte haft något svårt sug alls. Jag åt väldigt sällan choklad innan alkoholstoppet, inte heller godis eller glass. Nöjde mig med vin.

Just nu dricker jag ofta alkoholfri öl, men planen är att endast dricka juice och te här hemma snart. Ölen får bli min ”festdricka”. Alkoholfri öl finns överallt.

Det enda jobbiga med chokladen är att stå i kön till kassan och vänta bland chokladbergen, men det är hanterbart och säkert snart övergående. ”Jag brukade äta choklad men nu gör jag inte det längre.”

Kram ?

AmandaL

Tack för motivation till att snart även också sätta ett sockerstopp på mig själv. Jag har börjat äta så mycket mer sötsaker sen jag blev nykter, men det är också det viktigaste såklart att vara. Men i takt med att det går lättare och inte är en daglig kamp vill jag även vara mer hälsosam! Tack för att du ville dela med dig av ditt chokladstopp ???

Det finns två delar i alkolholberoendet - det fysiska beroendet och det psykiska beroendet.

Det fysiska beroendet ger symtom som ångest, illamående, huvudvärk, skakningar och sömnstörningar.

Efter två veckor har alkoholen lämnat kroppen helt och den fysiska abstinensen är över. Förutsatt att du inte fyller på med mer alkohol!

Det psykiska beroendet är en tuff knut att lösa upp. Den är hårt knuten med en massa olika situationer där alkohol brukar vara ”lösningen”.

I början tänkte jag nästan varje dag ”åh, den här känslan brukar jag dricka vin på”. Flera gånger varje dag har jag tänkt så när det var som värst. Men jag har i nästa stund tänkt ”men jag dricker inte längre så jag får göra något annat.”

Nu efter snart sex månader som nykter kan jag faktiskt inte minnas senaste gången jag tänkte just så. Men jag vet ju att de stunderna kommer att komma som en ryggmärgsreflex. ”Åh, den här känslan brukar jag dricka vin på!” Stanna upp, andas djupt, gör något annat.

Det handlar om att bryta dåliga vanor (dricka alkohol) med goda vanor (löpning, promenader). Så enkelt är det faktiskt. Det svåra är att man behöver göra det under en lång tid.

Om man vänjer sig vid att hantera känslan ilska med löpning, stress med yoga/meditation, ledsenhet med att prata med någon eller skriva av sig, frustration med att slå på en boxboll och så vidare så är det fullt möjligt.

Men det krävs tid och tålamod. Det påstås att det tar tre veckors daglig träning för att etablera en ny vana. Och det är i många situationer som man ska lära sig att agera annorlunda.

Eftersom inte alla känslor uppkommer dagligen (tack och lov) så är det kanske lättare att räkna antal gånger man gör något. Om du varje gång du känner ilska springer en runda eller boxar på en boxboll så har du efter 21 tillfällen etablerat en ny god vana.

Det går. Jag lovar.

Kram ?

PS. Jag önskar verkligen att jag bodde så stort att jag hade haft plats för en boxboll. Tänk vad skönt det vore att få puckla på den när jag är arg på min chef!

..och du ger mig en sån energi (och inte bara mig, utan många härinne är jag säker på!!) när jag läser dina kloka inlägg, både i din egna tråd men även i andras trådar..
En regnig dag i sommar ska jag sätta mig under en filt och läsa hela din tråd från början, alla 1416 st inläggen ?

Vad glad jag blir för att du tycker så! Och för att du skriver det till mig ?

Ja, du lär ha att göra ett tag ? Det är ju inga korta inlägg heller precis ? En halv roman allihop.

Kram ?

Hade tänkt spara mina reflektioner tills jag läst klart (känner igen mig i så mycket!), men det här blev bara för "nära", så jag måste fråga direkt. Jag tänker på att du och dina barns pappa äter middag tillsammans när ni "lämnar över" dottern och att ni verkar fira vissa helgdagar ihop. Som jag skrivit i min tråd har jag precis förlorat en kärlek jag faktiskt trodde skulle hålla lääänge.. och en av anledningarna tror jag var konflikten med att han ville umgås med sin exfru och barn, inte bara middagar utan även flera semesterdagar, medan jag kunde sitta ensam hemma. Jag är inte alls svartsjuk, men jag kände mig så utelåst! Jag har inte alls den relationen med min exman så jag hade liksom ingen familj de dagarna.... I början när vi var tillsammans hade exfrun en relation och jag tror att det då inte var aktuellt att de skulle träffas lika ofta (då ville ju exfrun vara med sin nya man...).

Nu till min fundering (jag förväntar mig inget svar, men blir tacksam om jag får ett).. Hur tror du det skulle ha sett ut om din ex sambo hade träffat en ny kvinna? Och hur var er relation när du hade dina nya relationer? Jag tänker att jag kanske borde ha agerat annorlunda och inte berättat att jag blev ledsen när han valde att vara med sin exfru och barn istället för med mig. Det var svårt för mig att berätta det och jag sa absolut inte att han inte skulle vara med sin exfru och barn, men det var smärtsamt att han i stort sett aldrig prioriterade mig trots att han sa att han ville ha en livslång relation med mig. Samtidigt som hans exfru bortprioriterade honom när hon hade en annan.

Nu ska jag läsa vidare ;)

Barnens pappa har inte träffat någon ny kvinna trots att det har gått snart sju år sen vi separerade. Han är lite försiktig av sig och bränd i dejtingträsket precis som jag. Det finns många golddigger där ute också.

Innan vi separerade sa han att ingen annan skulle bestämma hur vårt umgänge skulle se ut. Jag tänkte att han nog skulle tänka om den dagen han blev kär, men kanske inte ändå.

Han är väldigt bestämd med att barnen inte ska dras som en åsna mellan två hötappar utan att deras bästa är i fokus - och så resonerar jag också.

När jag träffade min ex-sambo tyckte min ex-sambo att det var helt rubbat att vi hade en så god relation. Men han blev varmt välkomnad och given gäst på gemensamma middagar och barnens kalas.

På äldsta dotterns studentfest hade min ex-sambo och en kompis till mig kökstjänst så att jag och barnens pappa kunde studentfira i lugn och ro, så gott det nu gick.

Jag har känt barnens pappa i över 30 år. Hela mitt vuxna liv. Vi har gått igenom så otroligt mycket tillsammans. Ingen känner mig så väl som han, och vice versa. Den relationen kommer alltid att bestå, även om vi bara träffas när barnen är en gemensam faktor.

Eftersom vi träffas och äter ihop varje fredag så har vi på dessa snart sju år etablerat en helt annan typ av relation, som syskon mer. Det finns mycket omtanke kvar mellan oss, men ingen passion alls. Har aldrig ens tänkt tanken att ”försöka på nytt”.

Jag hoppas att han träffar en ny kvinna. En bra kvinna, ingen golddigger. Då ska jag inkludera henne i ”vår familj”. Jag brukar säga att vi driver företaget Familjen AB ihop fortfarande, men från två adresser.

Kram ?

Det kändes bra att få "kvinnans" syn på saken ;). Skönt att du säger att din nya sambo blev inkluderad i era "firanden". Det hjälpte mig att i alla fall förstå att om jag träffar en man som har en fin relation med sin exfru (något som är det bästa för barnen) så är jag inte helt knäpp om jag vill träffa den där exfrun och ibland vara inkluderad på vissa större högtider :)

Jag är som sagt ingen svartsjuk person och har alltid barnens bästa i fokus, så jag hade givetvis också varit kökspersonal på någon annans barns student ;). När jag bjuder mina barns pappa till födelsedagar är hans nya fru alltid välkommen. Jag har även tagit hand om deras gemensamma barn för att de ska kunna gå på fest utan barn.

Stort tack för ditt svar! Kram!

Ps. Jag är ingen golddigger- jag har ett välbetalt jobb och klarar mig alldeles utmärkt på egen hand ;)

Tänk att de värsta typerna ska hålla sig allra längst fram på alla dejtingsajter ?

Barnens pappa har berättat helt hårresande historier, så män har det bannemej inte lätt heller att hitta guldkorn ?

Det är helt rätt och naturligt att nya partners får ta plats i ”storfamiljen” tycker jag. Det finns ju en anledning till att man har separerat, men alla gynnas av att föräldrarna har en bra relation. Det är många beslut som ska tas när det gäller barnen.

Kram ?

Det är ju det ultimata..Min mamma och pappa hade god relation efter skilsmässan..Det är ju oftast lättare om inte beroenden finns med i bilden. När jag var singel kollade jag alltid upp män jag funderade att dejta hurdana relationerna var till ex och barn..Var det dåligt, så tackade jag nej. Vilka fina relationer du har halvlek..Härligt..?

Jag kollar också relationen med exet innan jag dejtar, att ha en bra relation till sitt ex är på min "checklista" (där finns tre saker till). Jag är sååå avundsjuk på att du har kvar din "flock", det är något jag verkligen saknar efter min skilsmässan- min flock. Jag saknar att inte få vara med när släkten träffar mina barn ?. Min exman är som sagt inte inkluderande i det avseendet.

Men, egentligen ville jag säga något om din fina relation med din dotter!! Jag har också en fin relation med alla mina barn, men inte med min mamma. På senaste tiden har jag tänkt att det är så konstigt att hon aldrig har prioriterat att spendera tid med mig, varken som barn eller vuxen. Jag tycker det är så fint att du uttrycker en sådan glädje över att få vara med din dotter (tänker på hur du ser fram emot semesterdagar med henne..)! Min mamma har alltid prioriterat sin nya man, en stor sorg för mig. Vill bara säga det- att du verkar vara en sådan fin mamma ❤❤

Nu är jag på 1140 ?

Kram och godnatt!

Ps. Beundrar dig också för att du har förlåtit din mamma, något jag inte (ännu) har lyckats med...