Nu är det dags, att vända blad och gå in i ett nytt skede i livet. Jag har planerat det en längre tid och på måndag ska mitt nyktra liv komma in. I helgen har jag ett planerat avstamp, ett sista farväl till alkoholen. Mitt i semestern, efter en tillställning, som ska bli den sista är planen. Jag vet att det är riskfyllt och att jag riskerar att falla direkt, men jag vill så gärna få tillbaka mitt liv. Jag har en fråga. Kan man jobba med tolvstegsprogrammen via nätet, eller måste man gå på möten irl? Jag bor väldigt avsides och det är svårt att ta sig till möten och det är även svårt personligen i ett litet samhälle.

Min historia ser ut som för många, med missbrukande trasiga föräldrar, skillsmässa, dödsfall, sjukdom. En riktigt trasig historia i flera generationer faktiskt, där även krig, sjukdom och svår sorg lever som en röd tråd genom vårt liv. Jag har sökt hjälp och mött läkare som förminskat mitt missbruk till bruk. De har skickat mig till samtalsgrupp med personer med utmattningssyndrom och sömnproblem. Jag har visserligen även de problemen men grunden är alkoholen.

Just nu är jag så trött, så trött och jag vill få tillbaka mitt liv. Jag vill känna glädje, genuin glädje och livslust. Jag vill leva och leva livet fullt ut ren och våga känna utan att krasha och döva. Jag inser att jag kommer att krasha, men vill våga rida igenom och våga känna smärtan och sorgen utan att döva mig med a. Det är svårt, jättesvårt och jag bävar jättemycket. Men vad har jag för val? Jag vill inte sagga ner mig och få skador på lillhjärnan, få alkoholdemens och bli helt frånkopplad. Jag har sett hur det är på nära håll och det är hemskt. Jag ska ta stöd i detta forum och läsa era trådar som stöd och försöka finna aktiviteter som upptar min tid, för nåt måste jag göra istället. Jag tror att, om man tar bort något måste det ersättas med något annat. Det bli något som är bra för mig.

Vad kul att du är på banan igen???
Jag tog en paus ett tag men jag har saknat dig och många andra härinne på forumet.
Härligt att läsa om att du fixat nykterheten såpass bra.
Vi får kämpa och stötta varandra då är det lättare.
Jag gör en omstart nu för jag mår bäst att avstå helt även om oron gnager hårt till och från.
Men nu denna vecka blev en tung sten "färdigburen" så nu kommer det bli lite lättare?

Som jag minns dig från i vintras så var du en nätt liten människa så vart kom den övervikten ifrån?
10 kg dessutom..? men du känner din kropp bäst och vet vad den mår bra av. Viktväktarna är väl ett bra stöd hursomhelst.
Lycka till ??
Kram???

och kommit in i vardagslunken. Jag är nykter och har koll på vad jag äter. Det är ganska bra för mitt loggande av kalorier har tagit bort tankar på a.Typ flyttat focus.

Fina Lisa. Jag är inte så stor och då är +10 kg rätt mycket. Enligt bmi är jag överviktig. Inte mer än 10 kg som ska bort men, mina kläder. Jag får inte på mina kläder. För blusar fattas över 10 cm vid brösten och det är lika illa med byxorna. Jag vill få på mig mina kläder, inte bara ha mjukisar...

Nog om detta. Jag är nykter och mina tankar på a blir mindre och mindre..

Så helt rätt att ta i tu med a-problemet och sen hullet..Min vinmage försvann ju när jag slutade dricka..Kunde även bero lite på att jag belönade mig med dyra bär och skaldjur..Vilket ju är bra för knopp och kropp..Visst mår man mycket bättre när kläderna sitter snyggt..Mjukisbrallor är skönt, men inte snyggt till högklackat..?..Du är ju envis Rosa-Vina, så det blir bra med både det ena och det andra..Varm kram???..

Ha ha, jaaa. Jag är verkligen en envis kvinna när jag tror på något, när jag kämpar mot orättvisor, mot det som jag anser är fel. Min man skakar ibland på huvudet, men han vet att jag gör det för min övertygelse. Jag är väldigt diplomatisk och säger oftare ja än nej (jobbar på mitt nej). Ibland hamnar jag i onåd på mitt arbete för mitt rättspatos kan innebära mer arbete även för andra. Det är inte så lätt alltid att vara jag och ibland blir jag utfryst, men oftast uppskattas mitt sätt att inte vika undan för jobbiga situationer.
Min envisa sida hjälper mig att motionera och hålla mig ifrån alkoholen bl a.

Nu måste vovven ut
Kram på er.

Rosa-vina, håller med dig och tycker du är helt på rätt spår!
Dina egenskaper är guld och jag beundrar människor som du??
Nu blir jag lite kluven för jag kommer på mig själv att vi ju är ganska lika och det innebär ju att jag beundrar mig själv...?...

Jaja, då får jag väl göra det då....?? Bättre det än tvärtom ?

Kram ?

Ibland får man bli imponerad av sig själv och klappa sig själv på axeln. Oftast är vi alldeles för stränga och dömande mot oss själva.
????????

Inget särskilt att skriva. Dagarna går. Jag jobbar, vilar, motionerar, försöker äta bra nyttig mat.
-2 kg känns skönt. Ledvärk mindre skönt. Jag hoppas det blir bättre snart.

Jag är alkoholfri och är tacksam för det. Jag övar mig i tacksamhet och planerar för framtiden, men saknar mina barnbarn och min dotter jättemycket. Hoppas att få träffa dem snart igen. Sjukt trött på Covid som ställt livet på ända för oss alla. Är inte tacksam för Covid men tacksam för att vi alla lever.

Är visst inte på jättebra humör, fast jag försök vara tacksam (litet morr puser upp ur strupen)

Kilona verkar ha flyttat till mig.?.Jag har suttit mycket i sommar..Inte vardagsmotionerat som jag brukar..Byxorna sitter inte skönt..Men den lilla magen försvinner nog när jag kommer igång..Jättetrist med sjukdom och viruset..Men vi får hoppas det blir bättre framöver..Huvudsaken är nykterheten..Varm Kram???

Humöret är verkligen en färskvara på sätt och vis.
Från att ha varit på hyfsat bra humör när man lägger sig på kvällen så kan man vakna upp sur och grinig och fattar ingenting..?? Tillvaron känns plötsligt grå och dyster....
Och det märkliga är att man blir lika förvånad varje gång!
Ibland går det ju att hitta en förklaring som att man sovit illa eller drömt något jobbigt.
Men lika ofta så går det dåliga humöret eller ledsenheten inte att förklara..?
Så det är väl bara att genomlida och komma ut på andra sidan. Och hoppas att det går över på en dag eller två.
Och då är man väldigt glad för att man inte drack i det där gråa rummet man befann sig i...?

Önskar dig en skön helg!?☀️?
Kram ?

Jag äter så mycket grönsaker nu, sallad på sallad. det finns så mycket fantastiska grönsaker nu att hacka ihop med en god vinegrette. Jag tar även , magnesium, d-vitamin, msm med c-vitamin, 2-3 tsk collagen samt L-glutamin varje morgon, och det har givit mig ett nytt liv. Att jag inte dricker alkohol är såklart den största vinsten hälsomässigt. Visst har jag dagar när jag är trött och typ morrar, men många dagar är så ljusa och klara. det är som om någon målat med klarlack på hela min värld. Det är inget konstigt mirakel, utan jag har gått ur en depression och mår helt enkelt bra, äntligen. Jag kan inte ens minnas när jag mådde så här bra sist.

Nu sitter jag och tittar på olika spa alt yogaretreat som jag vill boka lite längre fram. Jag behöver något att se fram mot, en morot.

Önskar er alla en fin fortsättning på veckan!

Vilken underbar känsla, att gå ur en depression och må bra, vara sig själv... Man tror ju att man är sig själv och att det helt enkelt är så meningslöst livet är när man är deprimerad. Det är inte förrän efteråt man inser hur illa däran man var. Vi håller oss nyktra, så minskar vi risken att dimpa ner i mörkret igen. Kram

Jag mår ypperligt bra de flesta dagar och har fått in bra rutiner för mat, motion och sömn. Det jag behöver nu är glädje. Jag behöver hitta något som jag får skratt och bubbel i hela kroppen. De sista dagarn har jag dansat till afrikans musik, hemma, galet vilt. Härligt men behöver finna ett sammanhang med andra. Lite svårt nu...

Ensam är inte så stark...

Föreningsliv? Eller allt sånt är kanske otänkbart om du tillhör riskgrupp?

Såg ett så trevligt initiativ som har gjorts i en grannkommun. Äldre kan anmäla sig och matchas med en ”promenadvän” som de kan promenera med och avsluta med fika. Man hade samarbete med olika kafé som hade rabatt och coronaanpassad servering.

Och promenaderna var också coronaanpassade. Man möttes utomhus och höll 1,5 meters avstånd.

Den typen av promenader brukar jag ta med min mamma nästan varje helg.

Kram ?

Tack för ditt inlägg Andrahalvlek. Jag är inte riktigt där än för föreningsliv med pensionärsrabatt. Jag har fortfarande ganska många (i alla fall 5 år) yrkesverksamma år kvar innan det är dags för pension. Jag är en väldigt aktiv person och har som sagt hund, så ute är jag och träffar andra hundfolk.

Min tanke var nog kanske mer inriktad på att finna nya nyktra vänner och hitta på roliga saker tillsammans. Gå ut och äta, dansa och skratta. Det är lite svårt att göra detta med mina gamla vänner som dricker. En del av de är ganska glada i vin och det brukar bli sent. Det skulle inte fungera för mig och de skulle ogilla att dricka själva, vilket kan bli tråkig stämning- Typ -Ska du inte dricka? Hur ska vi då kunna ha kul? Det är inte bara en gissning, för jag har fått höra det förr. De som har ett riskbruk och inte vill sluta dricka, ogillar när vännen väljer nykterhet. För de är rädda att deras drickande ska bli synligt. Det vet vi alla som druckit för mycket, för vi har varit där.

Du ska inte anmäla dig till en danskurs då? Kanske inte finns just nu? Har inte kollat själv. Det är i varje fall något jag skulle kunna tänka mig framöver. Stor potential att träffa och lära känna andra människor som också många gånger är måttliga/nyktra eftersom dansen är intresset. Annars kanske en improvisationsteaterkurs skulle kunna vara något för dig Rosavina? Bra läge för många skratt tillsammans med andra.
Kram!

Inte heller läge just nu, men jag hittade en massa tantvänner i kören jag började i. Och det finns föreningar för yngre också! Själv har jag minst 15 år till pension.

Go frendly heter en app jag fick tips om. För att hitta vänner med samma intressen. Har inte testat än. Och ja, det ska vara felstavat tydligen ?

Kram ?

Vad du menar R-V..Kan själv känna det stundtals..Skrattade mycket som nykter just med dessa vänner som dricker för mycket, men har ju till viss del valt bort dom just för att dom missbrukar alkohol..Inte helt enkelt nu med Corona heller att hitta på kul saker..Många är försiktiga med umgänge som tur är, men ändå lite trist..Jag försöker se roliga filmer, kan funka ibland..Jag tror livet blir roligare när pandemin försvinner..Varm kram och Superbra jobbat med din nykterhet..?????

Tittar in och lämnar kärlek i din tråd! Du verkar ha haft en bra sommar med begränsat intag av alkohol... Förstår precis vad du menar med att man behöver något "roligt". Jag känner exakt likadant...

Kramar!

Tack för alla fina tips och kommentarer. Visst är det den sociala isoleringen som är tuff för oss junkies. I dag blir en fin härlig dag, för jag ska träffa min familj. Vaknade pigg redan 06 och låg och drog mig en stund inna jag gick upp och satte på kaffet. I går kväll köpte vi thaimat och jag drack Zeroh lime i vinglas, gott och mysigt. Till dessert blev det choklad som mitt kvällsgott ( hasselnötter med choklad och kakao) mmmm. Klockan 22:30 höll jag på att somna sittandes, så det blev sängen.

Önskar en en härlig nykter helg!