Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

nubaskemig

är detta ingentig nytt som har med alkoholen att göra. Mina alkoholproblem började för ca 2 år sedan när jag blev alltför ledsen, alltför trött, alltför oälskad och alltför ensam i förhållandet. När jag dog för mycket inombords. Hur många ggr har man inte hört det klassiska "för barnens skull"?
Tyvärr har jag uttryckt min önskan att inte vara i förhållandet i många år, men stannat av medlidande, osäkerhet, för att barnen ska få ha mamma och pappa tillsammans och helt enkelt satt mig själv i sista hand när han inte velat separera eller bara tigit ihjäl samtalet som vanligt. Alltid i sista hand. För mig kommer barnen först, sedan min sambo och sist jag. För honom är det barnen och han på delad första plats, sedan hunden och sist jag. Jag vill nog inte gå på rådgivning eftersom det inte finns något att bygga på. Jag har dödat hans kärlek för länge sedan genom mitt klagande och gnällande. Jag förstår att detta också dödat hans önskan att ändra sig. Det tar jag på mig ansvaret för. Men saken är ju den att han absolut inte vill separera. Det har han aldrig velat. Han är lycklig i sin gräddfil eftersom han inte behöver göra något. Jag tar hand om allting, från sysslor till barnen. Och han behöver inte ens ha någon intimitet med mig (han är alltid trött/har huvudvärk/är sjuk eller sitter uppe och spelar så länge så att jag hinner somna barnen och somna själv innan han kommer i säng). Man känner ju inte sig särskilt åtråvärd när man får den sortens närhet en gång varannan månad max.
Detta är som sagt inte ngt nytt problem utan vi är helt enkelt väldigt väldigt olika och behöver olika saker för att funka såsom den andra partnern vill.

Nej detta hade jag kunnat skriva en hel bok om - sammanfattningsvis är det ju så att jag är olycklig, ensam och oälskad. Och min tanke nu är: Har jag rätt att bli lycklig? Har jag rätt att hitta någon som faktiskt vill ha mig, vara med mig, röra vid mig? Någon som uppskattar mig trots alla mina fel och brister (och ja - de är många). Jag är så oerhört trött på att kämpa och gråta mig till sömns.............

sims333

Hej!
Jag tycker att ansvaret som ligger på kvinnor idag är jävligt tungt. Du ska var snygg, smal, framgångsrik, glad, smart...bla.bla.bla. Dessutom ska du se till att din man mår jävligt bra, och dina barn. Man ska vara en jävla övermänniska! Det tar tid att vara perfekt, ändå får man skäll för att man inte gjort det eller det i hemmet, och har man inte skött sitt utseende får man skit för det istället..Fan! Jag jobbar inte men lik förbannat klarar jag inte av alla krav..Försöker vara perfekt, men det är ju så att jag är en människa och om min man sjunker ner i soffan på kvällen för att han är trött, så är det tydligen en annan sak. Han har ju tjänat ihop vårt levebröd. Jag måste alltid vara i "giv akt" ifall han önskar något, annars blir det krig. Jag funderar på att bara åka härifrån, kanske till nåt land där jag kan hjälpa människor som verkligen behöver det; inte någon som KRÄVER hushållerska OCH bimbo!!

DEPPIG SOM FAN/Sims

Ankan42

Det var ett tag sedan sist. Det är riktigt tungt nu och känner mig riktigt under isen-alttså rejält dprimerad. Men det verkar som många känner desamma här...skumt! Har inte druckit en droppe, och det är väl bra. Känner att dagarna och kvällarna är oändligt skittråkiga. Jobbet rullar på, där är det så mycket att jag inte hinner med någon tristess. Var bjuden på middag förra lördagen o körde. Kändes väl helt ok, men en ganska trist middag. Tyckte mannen var riktigt trist påverkad oxå. Har ingen lust att laga middag, har ingen lust att äta middag. Vill bara ligga i sängen o glo på TV. Ja, ni hör-vilken klagosång! Därför har jag hållt mig borta härifrån, men det var nog dumt för jag ser ju att alla kämpar lika mycket! Jag har haft exakt samma prioritering som du, Nubaskemig-jag kommer alltid sist också. Här har jag städat, lagat mat, skjutsat ungar och skött allt- kanske inte så konstigt att luften går ur mig nu när jag inte har belöningen vin..? Fortsätter det så här måste jag göra något, men vad.. Har gått på lyckopiller förr men det funkar inte..

Skönt att alla klarat nykterheten så bra här inne, men när ska det vända? Adde, du kloka människa-har du några råd?

sims333

Joo, nu är det faan i mig dags! behövs jag inte på arbetsmarknaden här i Sverige kan jag lika gärna dra härifrån! Några av oss får inte jobb, trots en jääävligt lång utbildning. Så det är dags att säga hejdå. Mina barn har det ju så bra med sin pappa och hör fiiins inga jobb, där jag bor. Bättre att jag drar härifrån då. eller hur?

Barnen stannar hos pappa, min nuvarande man kan skaffa ett hushållsbiträde och of I go!

Bäst, eller hur, när man bara skadar alla?

nubaskemig

Säga vad man vill, men gud så underbart det är att skriva av sig och sedan få denna responsen av andra och jag vet PRECIS hur dessa människor känner sig! Konflikten inombords, att just i skrivande stund kan allt och alla fara och flyga, att HÄR och NU är man förbaskat trött på allting!

Och några timmar senare går man in på forumet och läser. Förundras. Blidkas. Och bara fylls av kärlek, medkänsla, tacksamhet och en enorm samhörighet. Så TACK allihopa för att just NI finns här - vad i hela världen skulle jag göra utan er???

Sims och Ankan - Ja det verkar verkligen som om vi drabbats av någon form av blues. Vi får lov att ta tag i det senare - just nu har vi viktigare saker att fokusera på - nykterheten. :) Och Sims - du behövs visst det här...............jag kan bara tala för mig själv men jag behöver dig. Du är bra för min sinnesro precis som de andra är. VI är fantastiska människor, och ser inte människorna som står oss nära det så är det helt deras förlust!!!! Och vi är på tok för bra för att inte belöna oss själva med att vara alkoholfria - trots att det som du säger Ankan kändes som belöning när man fick sitt vin... så känner jag fortfarande. Jag vill varje dag. Belöna mig, känna mig bra och duktig. Men bara för att jag vill så tänker jag inte. Inte förrän jag varit utan en droppe i 3 månader, när jag klart har brutit ovanan att dricka på onsdagskväll eftersom jag e ledig på torsdagen och så på helgen också.

Jag saknar också Addes input, men han är på en välunnad härlig solsemester :)

Nu är det helg! Och jag tänker spendera den nykter oavsett vad som händer! =) Jag önskar er den glädjen också.

Kram

Ankan42

Skönt att läsa ditt svar-det känns lite lättare faktiskt. Bra sagt att vi har viktigare saker att ta hand om-nykterheten. Det är väl all jäkla frustration som legat undanträngd som pyr ut överallt som gör att allt känns så jäkla svårt... Känner mig så stärkt av att läsa alla jag också-vi behövs varenda en av oss oavsett vad vi gör, säger eller känner! Nu ska jag baka en smaskig chokladkaka som ska ätas till Lets dance!!

Tvåbarnspappan

Blir så ledsen att höra att ni ska behöva kämpa med era förhållanden! Räcker med det andra vi kämpar med. Är jäkligt tråkigt att höra att era hälfter beter sig som slöa grisar! Jag väl bjuda hit er hela högen och skämma bort er lite!
Sims, du stannar här! Annars kommer nubaskemig och jag och hämtar dig!!!!! Du behövs! det är jag helt säker på! Men jag förstår precis hur du känner det, för två år sedan var jag beredd att lämna allt bakom mig och försvinna för gott.
Idag är jag glad att jag inte tog ett sådant beslut när jag mådde skit!

Vet att jag tjatar om det, men gå till en familjeterapeft! Vare sig ni vill vara kvar i ert förhållande eller inte så är det bra. Kanske kan vara värt ett försök?
Tyvärr är det ju så att det är lätt att vara kvar i ett förhållande pga skuldkänslor. Men det får ju inte vara till vilket pris som helst!.
Hoppas så innerligt att ni får rätsida på era relationer!

Varma kramar TP

nubaskemig

och jag ska väl göra ett försök. Att gå i familjeterapi menar jag. Om samdum vill. I värsta fall kan det ju bara leda till bättre kommunikation som separerade. :)

Och ja, att bli bortskämd är man minsann inte bortskämd med ;) så det hade ju varit kul att få uppleva nån gång, eller vad säger ni andra? Nykterfest hos TP sen - alla tar med EGEN gurkmask och fotfil. ;)

Sov gott alla tappra, vi ses imorgon.

kram

Ankan42

Ja, det skulle verkligen behövas lite skämma bort här... mannen får spel på mig här hemma för att jag är "så arg" hela tiden. Jag försöker förändra mitt liv o har för första gången börjat ställa krav. Han pallar inte det... Hotar med att han ska dra-och vet ni, jag bryr mig faktiskt inte. Jag känner mig grymt stark just nu, min ilska är "renande" på något sätt. Vi ska börja tänka på oss själva nu, för första gången i våra liv, Sims o Nubaskemig! Vad får oss att må bra? vad behöver vi? hade mannen fattat vad han gav sig in på hade han aldrig startat denna resa.. Han har druckit väldigt lite sedan jag slutade och han var uppe i riktigt stora konsumtioner.. jag tror att han har lite abstinens- är van vid trevlig berusning tre dagar i veckan. Nä, upp till kamp nu vänner, vi är grymt starka, vackra och bäst tillsammans!!

DryMartini

Nu ska vi snart iväg på middag. Vanligtvis brukar jag ta en whisky eller två för att komma i form, men inte idag. Hade varit riktigt gott och just nu känner jag mig väldigt sugen på att dricka i kväll, en drya före maten och rejält med rött till middagen. Hur ska detta gå? Hade jag inte haft min frus krav/önskemål på mig skulle jag nog falla för frestelsen. Frågan är om jag gör det ändå???

Mr. Dry

sims333

Jag hoppas verkligen du klarar kvällen. Fan, va stolt du ska vara imorgon då, ju. Koncentrera dig på den goda maten (om dom nu har det..?) och njut i så fall av känslan av att ÄTA och NJUTA, istället för att koncentrera dig på vad vi annars brukar göra: "går det att få mer vin?" "törs jag be om mer vin nu, eller verkar det alkisaktigt?" "Hur snabbt dricker dom andra..? Jaha, bäst att lugna sig lite.." You, know - hela kvällen går åt till att koncentrera sig på drickat.

Kan det kanske gå att bli fokuserad på god mat, så tänker jag..

Kram o lycka till! :) Sims (som jag vet är ute och simmar ibland, men jag vill bara väl)

Ankan42

Ha,ha-jag skrattade gott när jag läste dig Sims. Man blir ju så förundrad här inne att man inte är ensam om såna tankar. Trodde bara jag tänkte så på middagar! Visst klarar du att gå på middagen mr Dry! Under hela middagen ska du tänka på hur ljuvlig morgonen efter kommer att bli utan baksmälla! Det är oxå ett plus att vara klar i hjärnan-man gör så intelligenta, kvicka inlägg i sällskapet då! Om de andra gästerna dricker mycket kommer du att förundras över hur puckad man blir av alkohol-så kände jag på en middag jag var på förra helgen.

DryMartini

Hej vänner! Jag klarade det! Inga större problem, trots allt. Riktigt fin och god middag och när Shiraz-vinet hälldes upp till de andra, kände jag saknad och tomhet. Det kändes inte lika trevligt som det brukar, just pga att jag inte kunde dricka vin.

Nu så här efteråt känns det riktigt, riktigt bra.

Idag ska jag också vara nykter.

Ha det så bra, alla!

Mr. Dry

Tvåbarnspappan

Kan verkligen förstå din känsla att sitta där utan vin på festen. Men fasen vad starkt av dig att klara det!!!! :)

viktoria

Härligt att du valde att vara nykter. Det är karaktärsbyggande för framtiden att fixa en sådan kväll galant! Försök komma ihåg känslan du har i dag för att kunna plocka fram den då du behöver påminna dig om varför det är betydligt bättre för dig att leva utan alkohol.

DryMartini

Tack, tack för att ni glädjer er åt att det gick bra för mig på middagen igår. Framför allt tack för allt stöd jag får från er. Det betyder mycket för mig och även om jag inte känner er, så är det skönt att ha kontakt och stöd från människor som vet hur det är att ha problem med alkohol.

Hur har det gått för er andra i helgen?

Nykter söndag här, förstås! Ta väl hand om er.

Mr. Dry

Ankan42

Härligt att det gick bra!
Har haft en mycket lugn helg med mycket vatten o kaffe. Har sovit massor o känner mig ganska ok. Fortfarande mycket ilska i kroppen men nu ska jag ut på en löptur o får ur mig en del.
Ha det gott alla!