Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

nubaskemig

Jättebra jobbat! Så härligt att du klarade det. En lördag, middagsbjudning och man tackar nej till det "godaste" - underbart. :)

För mig gick det sådär. Fick höra "fan vad tråkig du är när du inte dricker" och massa annat hackande från folk i min omgivning, drogs upp hur illa jag betett mig eller hur pinsam jag varit sist jag var full på den eller den festen. Så jag har en låg helg. :) Skäms och har ångest för vad jag har gjort förut.

Jag har inte rört en droppe alkohol.... men har aldrig velat så mycket som igår. Märkte hur lätt jag kunde ha fallit. Känner mig som den största alkolisten i världen eftersom det inte ens var ett sug efter det goda utan ett sug efter en "tillflykt" - ett gömställe.

Hur går det för dig Mulle? Och ni andra? Tycker att det är mycket negativt som händer oss just nu, vilken tur att vi har nykterhet som en positiv sak i våra liv.

En annan sak... har ju börjat träna och försöker tänka lite på vad jag äter. Ville gå ner de kilo jag gått upp sedan jag inte druckit. Jag har baske mig gått upp några hekto istället! Kan det stämma? hahaha fan vad taskigt. Får trösta mig med att jag iallafall har TP's kärlek. ;)

Ha en fin nykter helg vänner - ta hand om er. :)

kram

nubaskemig

Ja jag har din kärlek så länge jag inte lyckas gå ner i vikt ja ;)

Jo jag flyttar dit när jag har massor med pengar så jag inte behöver jobba eller har råd att pendla till mitt jobb hemifrån dig hjärtat ;) *kram*

utled

Har idag anmält mig till dett forum. Mitt stora problem är att vi är 2 gifta personer som har lätt att övertala varandra för ett pub-besök lite för ofta. Sedan en tid tillbaka har jag helt avhållit mig från alkohol då mitt jobb kräver nykterhet och jag har mått så oförskämt bra. Intresse för matlagning, god sömn och allmännt välbefinnande blev resultatet. Sjävkänslan och orken steg till hög nivå. Sen kommer då problemet när min man vill gå ut och ta en öl som det så vackert heter. För att inte känna mig som en elak glädjedödare följe jag med i onsdags då han fyllde år och min efterlängtade ledighet var ett faktum Följden blev att besöken blev 3 dagar i följd och ingenting av mina planer blev av. Så vidrigt då första ölen förstör det härliga nykterhetsruset och nu sitter vi här helt omotiverade och jag saknar allt vad glädjekänslor heter. Varför jag gick med här beror på att måttet är rågat nu. Poängen med min medverkan är att jag inte har bara mig själv att tygla utan också min man. Så mycket enklare att ta tag i en person än 2. Imorgon är det jobb som gäller och eftersom denna dags plåga varit alkoholfri så blir det bättre och bättre nu. Jag vet inte om jag måste söka hjälp just för att min man är den börda som är svårast att tackla. Han vill inte höra om skador och vill helst gömma huvudet i sanden. Jag blir den jobbiga som tjatar och förstör hans baksmälledagar. Vill framhålla att vi båda arbetar och har ett bra liv för övrigt. Om någon har liknande problem så vore det intressant och kanske bra råd och tips.

Florida

..jag skrev här. Har haft fullt upp på jobbet denna veckan och det kommer inte lugna ner sig något nämnvärt förrän i april. Det var kul att komma tillbaka och läsa lite vad som hänt sen sist.

Dry: Kul att middagen gick bra, heja dig! Jag har inte blivit utsatt för något sådant än, men det känns som det skulle vara jättesvårt.

nubaskemig: Dina inlägg får mig alltid att skratta! Samdum ska jag komma ihåg. Haha..! Å det där hektot du har gått upp, det är ju muskler du byggt nu när du börjat träna förstås! :-)

sims: Klockrent med frågorna vid middagsbordet! Jag kan göra ett tillägg till: "Nämen nu dricker jag långsammare än de andra!" (jag gillar att prata)"bäst att svepa i sig det här så att jag inte får för lite när det fylls på.." Ja, det är lite roligt mitt i det tragiska.

utled: Välkommen hit! Jag är usel på att ge råd, men det finns det gott om andra som är bra på här. Hoppas du hittar det du söker här.

Som sagt har jag haft fullt upp och faktiskt inte ens hunnit tänka på att dricka. Så nu är det två nyktra veckor som har gått relativt lätt. Jag har också börjat träna och det tillsammans med nykterheten gör att jag mår bättre än någonsin, har blivt mer avslappnad, mer fokuserad och en roligare och snällare mor tror jag.. :-)

Tvåbarnspappan

Hej Utled och välkommen hit! Förstår att det är tufft att kämpa med nykterhet när din hälft kör huvudet i sanden. För det är ju så att första steget mot en nykter tillvaro är att våga erkänna att man har ett osunt förhållande till alkohol. Det tog väldigt lång tid för mig och jag känner fortfarande väldigt stor olust att säga eller bara skriva att jag är alkolist. Förstår också att det är lätt att trigga igång varandra att dricka. Men samtidigt så kan det ju bli en enorm styrka om du lyckas få honom med i dina tankegångar.

En stor anledning till att jag bestämde mig för att förändra mitt drickande var just det här med all tid som bara försvinner till bakfylla, trötthet och ångerst! Som du skriver så blir ju livskvalliten så enormt mycket bättre utan alkohol!

Du kanske kan visa detta forum för din man. Han behöver ju inte skriva något, men det finns enormt mycket att läsa som kan vara till stor hjälp och kanske går det upp ett ljus för honom.

Det finns många härliga och kloka människor med stora hjärtan här inne, som kan ge råd och stöd!
När jag läser det du skrivit så låter det som om du har ganska klart för dig vad du vill, låter också som om du har fått insikten hur skönt det faktiskt är att vara nykter :)

TP :)

Tvåbarnspappan

Härligt att höra att det går bra och att du mår bra!
Jag har också börjat röra på fläsket :). Ack så jobbigt men nödvändigt

/TP

utled

Hej och tack så jättemycket för din kommentar. Du tolkade mig precis rätt och det värmde att läsa det du skrev. Nu börjar som sagt en ny dag imorgon och då hoppas jag att denna plåga i huvudet har gett med sig och att belöningen infinner sig inom kort. Jag tycker att du och alla andra är riktiga män och kvinnor som faktiskt inser och gör något åt det destruktiva liv som drycken för med sig. Så strongt och beundransvärt.

nubaskemig

Välkommen Utled. Håller med det TP skrivit så har inte så mycket att tillägga just nu. :) Vill bara säga varmt välkommen till oss.

Florida - Kul att du också börjat träna! Vi är några stycken nu ju. Och ja HELT klart är det muskler jag byggt upp, därav viktökningen *host**harkel* Men du blir alltså SNÄLLARE???? Tycker jag blir precis tvärtom. Kan komma på mig själv med att sitta och kisa mot mannen och vänta på nåt smaskande, nåt konstigt ljud eller nåt ticks som jag kan hacka på...... har även bestämt mig för att spela in hans ljud när han ska somna så han kan höra själv hur OTROLIGT IRRITERANDE det är med host harkel snörvel (tänker snap crackle and pop) när man håller på att somna. Eller att han snyter sig så det låter som en trumpet och gör alltså fysiskt ont på mig där jag slits ut halvsömnen. ;) Som sagt - jag verkar inte blivit snällare alls. hehe

Grattis till dina 2 veckor!

Hur är det med er andra idag?

kram

sims333

Hörrö!

Varför blir du inte ståuppkomiker. eller är du det redan? Jag vet! Fick en strålande idé om hur du och TP får ihop det. Han underhåller med musik och poesi och där emellan är du komiker. Jobb-frågan är löst, eller hur? Jag skrattar sanslöst när du skriver dina humoristiska inlägg, fast jag vet att det finns mycket smärta bakom förstås (så dum är jag inte- än..)

Tack för att du finns!

Ja, nu menar jag inte att bara bry mig om Nubaskemig, förlåt, men eller hur att denna människa är humorn själv?

Kram från sims (som tyvärr inte klarat att vara nykter på det sättet ni har, men jag läser, tar till mig och är på väg till ett annat liv, men det tar lite längre tid för mig bara, några snedsteg hit och dit, men tro mig: för en gångs skull är jag medveten om det och snart är jag lika bra som er. Kämpar liksom för att vända kölen rätt, men den halkar ju så hela tiden.)

Tvåbarnspappan

Tack Sims :). Nu är allt klappat och klart, både kärleken och karriären ;). Håller med hon är rolig den tokiga människan, kommer förmodligen skratta mig fördärvad när vi gift oss :)
Åh du, även om du "halkar" ibland så gör det inte dig till någon sämre människa!!!! Du har kommit till insikt, du kämpar, du ger stöd och varma ord till oss! Du är ju våran sims :)

Kramar från den snart gifte TP ;)

Utled: Hur mår du idag? Har du lyckats få din man att tänka om?

utled

Tack. Jag mår bättre och har jobbat. Men det kommer att ta lite tid till och jag är så irriterad på mig själv att jag inte sa NEJ den där dagen. Det är väl ofta så att man inte vill vara "tråkig" och tycker synd om den andra. Så sjukt. Min man vill helst undvika att lyssna då jag läser högt från internet om alla symptom som stämmer till punkt och pricka. Idag hörde jag samma visa igen om att det får vara slut med utflykter. Men anledningen att jag skrivit hit är för att jag var beredd att söka hjälp på riktigt. Vi är inga ungdomar längre och nu ska det bli en ändring. Jag kämpar med mitt och mår verkligen bra då jag är helt alkoholfri.Därför är det verkligen en dubbel börda att få honom på rätt spår utan att tycka synd om sig själv. Jag kommer gå in här lite då och då och återkommer med "resultat" Hoppas att du mår bra men det verkar så.

Utled, det ordet gillar jag!

Skall jag tänka på nästa gång jag tänker på andra rus. För det är faktiskt sant, nykterhetsruset är äkta och sitter i så länge man vill, men det tar längre tid att uppnå än ölrus! :)

nubaskemig

Och tack Sims! haha Skönt att man gläder någon. Men jo, jag är faktiskt en glad liten skit på denna jord ;) Men det krävs rätt sällskap för att släppa fram det. Jag kan även sitta helt tyst och inåtvänd om jag är obekväm. Men folk säger att mina ögon tindrar - av bus och djävulskap. ;)
Men visst är humor det viktigaste vi har? Att kunna skratta åt sig själv och andra (och ERKÄNN nu allihopa att om ni ser någon komma ut från affären med två kassar, vackla till och sätta sig på marken med påsarnas innehåll som trillar ut - personens BLICK när hon/han kollar runtomkring sig för att försäkra sig om att ingen ser? - obetalbar! Det är bland det roligaste som finns ju, eftersom jag VET att jag gör exakt likadant((och självklart är det inte roligt om personen gör sig illa, så grym är jag inte)).) är nyckeln till sann glädje. :) Och jag måste också erkänna att humor är det som jag dras till mest. Finns inget mer attraktivt hos en man än när han är glad och rolig.
Som TP ja ;) höhö Nu är det så att jag inte tänkt gifta mig faktiskt. Jag KANSKE kan övertalas om det skulle innebära massor med choklad, en liten hästgård och att jag får börja snusa igen. ;) (har hållt uppe i ett HELT dygn nu!! Har iochförsig världens största starkaste nikotinplåster på armen, men börjar överväga att rulla ihop det och stoppa det under läppen istället)
Och du Sims - precis som TP säger är du inte ett dugg sämre än oss!!! Du ger inte upp utan fortsätter kämpa varje dag - vad är skillnaden? Vi vet ju aldrig vad som händer imorgon. Och jag är så glad att du mår bättre igen. :)

Fredde - javisst sa de det, konsekvent va? Jag tror att genom att jag blev fullare så behövde aldrig de skämmas för att de drack - nu har de inte mig som ursäkt längre och saknar väl det kan jag tro. Förresten, jag tänker varje dag på det du skrev i ditt första inlägg - alkohol min älskarinna - och om hur du älskade den 3 dagars grejen. Jag håller med till 100 procent.. .. Jag fick ett dygn fritt då sambon och barnen åkte till svärföräldrarna och tillbringade hela dagen (började så fort de åkte kl 12) i soffan och höll ruset perfekt i säkert 12 timmar. Jag minns att jag mådde så fantastiskt bra - som en älskare får en att känna. Men dagen efter var man inte så nöjd längre. Usch.

Vi skulle göra en lista på alla här..... någon som är duktig på sånt? Och uppdatera om man vill. :)

Nej nu får jag fortsätta att jobba - inte som stå upp komiker Sims haha. KRAM allihopa!

Sussie

ModestyBlaise

Startade en egen tråd för ett tag sen.... men där hände det inte mycket, så jag försöker på denna tråd istället :)
Jag är 41 år, 2 tonårsbarn, sambo, heltidsjobb, villa, bra vänner......TROR jag är lycklig, BORDE vara lycklig som har ”allt

Jag dricker alldeles för mycket, jag TROR att jag ska kunna dricka ”som alla andra” dvs några glas på fre och lör kväll...... men jag har nog lurat mig själv i många år nu :(

Jag dricker ”öppet” inför min sambo, ons (2-3 glas vin), tors (2-3 glas vin), fre( 3-5 glas vin) och lör (3-5 glas vin).... men sen har jag börjar SMYGA sista året.
Min sambo vill inte att jag slutar dricka, han tycker att jag har för hårda krav på mig själv, att jag dricker lagom, att han tycker att det skulle vara trist om jag slutade helt...... men han vet ju inte om mitt smygande, som händer då o då.... typ en tisdag kväll, skyndar mig att ta 1-2 glas innan sambon kommer hem :(

Jag vill sluta smygdricka på vardagarna.... FY va jag skäms!!! skulle DÖÖÖÖ om min familj/vänner skulle veta detta :(
Jag vill inte ha ångest flera gånger i veckan :(

Jag vet inte om jag kommer att kunna/vilja sluta helt med alkohol...... så jag tänkte att det kanske hjälper mig, om jag disuterar/ventilerar med er andra här i forumet..... när suget är för starkt... och så ska jag sluta köpa hem vinboxar.... för det är bara en lögn att den ska kunna stå tills nästa helg.... jag går ju o tappar upp lite då o då, när ingen ser :(

Jag vill kunna dricka lagom, men vet inte hur???

Till er alla jag följt nu i flera veckor på denna tråd..... GUD VA NI ÄR DUKTIGA!!!!! :D

nubaskemig

Ja denna tråden är det liv i och du är hjärtligt välkommen. :)

Det här med smygandet känner jag igen tyvärr :( Och nej nej nej - en box 3 apor kan man inte ha stående. Dricks inte ALLT upp under helgen (har nog bara hänt nån gång att det inte gjorts här - och jag e den enda som dricker det) så smygdricker jag också hela tiden. Häller upp lite vin i min kaffekopp (annars ser ju sambon vinglas), dricker snabbt och äter nåt som luktar efteråt så han inte ska kunna känna det på andedräkten. Går och sätter mig en stund, och sen "ärende" ut i köket igen. *suck* Det låter fruktansvärt och pinsamt, men saken är den att jag fortfarande inte kommit så långt i min nykterhet att jag kan TYCKA att det är vidrigt. Saknaden är fortfarande för stor tror jag.

Ångesten har minskat oerhört mycket här nu.... tack o lov! Jag höll på att gå under helt av den när jag återigen inte hade någon susning om vad för film jag kollat på kvällen innan eller dylikt. Och precis som du skulle jag skämmas ihjäl om folk visste. Men i mitt fall vet folk nog redan. Jag är ju liksom ingen Einstein när jag druckit - mer som Patrik Stjärna i Svampbob faktiskt.... ;)

Att sluta dricka helt är det ingen som säger här - men vi dricker inte IDAG. :) När du vaknar imorgon tar du ett beslut om att inte dricka under dagen oavsett vad som händer - och håller fast vid det. Ingen vad som händer dagen efter det. Jag har iaf inte lovat mig själv eller någon annan att jag aldrig mer ska dricka. Men jag dricker inte idag. Kan jag dricka "normalt" - alltså vid tillställningar eller om man går ut ett gäng så kanske jag gör det. Just nu klarar jag nog inte det eftersom ärligt talat har jag helst druckit hemma....själv......

Dag för dag går det. Knaggligt och vingligt och man faller. Tur det finns underbara människor som hjälper en upp här. <3

Så återigen välkommen och lycka till på din resa :)

Kram

Sussie

nubaskemig

Ser fram emot att höra dina tankar, farhågor och erfarenheter - allt behövs ju här. Det är iallafall så jag lär mig. Genom att läsa om andra och deras erfarenheter. :)

Jag har precis kommit hem från träningen och är helt slut. Och jag är sugen på snus. Snus är jag sugen på. Mycket - minst 4 prillor hade jag kunnat trycka in nu! ................jag tror att det är dags att byta nikotinplåster.......

Duschen och sen sängen nästa. Sov gott och hoppas att alla haft en riktigt bra dag.

kram

Hillbilly-67

Nu måste jag skämmas lite...
Jag har ju inte skrivit en rad på länge !!!.
Var på mitt andra AA-möte i helgen , kände en konstig vibb när jag gick in denna gång...
Nå, mötet börjar med (för..) mycket läsning... när delningarna börjar så sitter jag tyst och lyssnar till några av deltagarnas delningar.
det är DÅ det händer !!!, jag säger" hej jag heter xxxxx och jag är alkoholist" , fattade inte först att jag gjort det och stod tyst med tårarna rinnande och INSÅG att, det är ju det jag faktiskt är !!!.
Börjar sen min berättelse och det känns fantastiskt att berätta, att faktiskt erkänna, att tala om att man svikit ljugit gömt , ja allt sånt som vi faktiskt gör !!.

Det blev en stark upplevelse, och känns som jag gjort en nystart och är påväg framåt !!.

Tjejen verkar ha bestämt sej för att försöka tro på mej trots mitt ljug och svek, inser att hon kommer att vara rätt kritisk och spionera en del men jag kan inte och ska inte klandra henne !.
En kvinna som tar tillbaka mej trots lögner om alkohol (och en annan händelse, nej inte otro..) tänker jag vårda ömt och bevisa att jag faktiskt kan vara det där "kapet" på begagnatmarknaden som visar sej vara en guldklimp ;-) ,
(det där sista lät illa jag vet, men man får väl driva lite med sej själv också )

Kramar om alla !!.
Ni är guld värda !!!
En fortfarande nykter Hillbilly !! :-)