Hellre Trocadero i repigt gammalt dricksglas än starköl i fina ölglas.
Lika bra de vänjer sig.
Hoppas du har en fin kväll! Kram???

Tiden går och detta rena ,klara,fina liv är vardag.
Sist jag kände sug skrev jag här på forumet och fick så fint stöd.
Nu är det länge sedan det kom nåt sug.
Mina känslor som kändes starkt i början är lite ned tonade och jag försöker att tänka,vad vill den här känslan för mig?
Och jag beter mig fortfarande destruktivt ibland.Och jag vill fortfarande inte till baka till oron,illamåendet,huvudvärken,stressen.Detta är fortfarande rätt väg för mig och jag känner tacksamhet till det som kom till mig i december som fått mig att välja att avstå alkohol.
Jag märker att jag blir tyst när det pratas om alkohol runt mig.
Det får vara så.Jag har inget att säga.Har inte skrivit här heller märker jag och anar att anledningen är att jag just nu inte har så stort behov av att skriva om alkohol.Som jag använder forumet till.
Känner oro över att en vän inte hör av sig,som jag druckit stora mängder alkohol tillsammans med.
Pilla

Det känns som jag vet nu att min vän inte vill umgås längre då jag avstår alkohol och inte hon.
Det har känts hemskt att se sitt gamla jag i henne när hon varit jätte onykter sist vi sågs.
Och jag vet att det inte är riktig vänskap så jag släpper taget nu.
Jag finner mig inte i vad som helst nu för tiden.Jag står upp för mig själv och känner inte skuld och skam på samma sätt.
Så jätte skönt.Du kan ju ,Pilla!

Känner lite likadant. Jag står också upp för mig själv och mina behov lite tydligare än innan.

Din vän kanske kommer och ber om hjälp att sluta dricka någon gång, men tills dess är umgänge lika bra att vara utan.

Kram ?

Att stå upp för sig själv är också att hjälpa andra. Du visar vägen på ett tydligt sätt och precis som AH säger kanske vännen ber om din hjälp framöver. Då kan du ta ett beslut om du har möjlighet att finnas där eller inte.

Kram!

Tack för ditt grattis i min tråd! ? Det här med vänner kan vara lite knepigt har jag märkt. Jag har inte så värst många vänner, men trivs utmärkt ändå. Har inget emot att vara själv, och är ofta det när jag är i väg och fiskar. En skillnad nu är att jag umgås inte alls ofta med gamla barndoms vänner, där huvudsyftet med att träffas främst har varit att dricka öl. Däremot har jag börjat få lite nya vänner, tex en granne som liksom jag gillar att fiska. Och en kollega på jobbet där vi båda har aktiehandel som intresse. Om någon av mina andra vänner skulle börja rata mig för att jag inte dricker, så fine, synd för dem, då har dom tappat mig som vän.?

Härligt att det går så bra för dig, och att du hänger kvar här!

Hojta till om du mot förmodan skulle åka på ett hemskt sug efter alkohol någon gång. Så ska jag hoppa in här och försöka bota det. Jag minns att jag fick göra det en gång för länge sedan. ?

Kram

Vara sig själv och inte låta sig bli trampad på,det är också ett jobb med sig själv.Att känna på riktigt att jag duger som jag är.Lätt att säga svårt att känna..Och att inte bry mig om sånt jag mår dåligt av.Som att ta ett glas vin som blir många glas.Och stunden när det känns bra är så kort att det är inte värt att dricka för min del.Det spårar för det mesta ur.Att inte lägga energi på allting och absolut inte gå igång när andra försöker att få mig att gå igång.
Hör du det Pilla?Gör inte det då!!

Från en sorgsen Pilla.
Börjar direkt fundera på varför jag känner mig ned stämd och sorgsen.Kan man bara känna sig så utan anledning?Får negativa tankar när jag känner mig så här och även en rädsla.Jag känner mig rädd när jag inte är glad och sprudlar.När jag inte har energi då blir jag också orolig.Vill inte gråta på jobbet i allafall.Helst vill jag gråta ensam.Idag blev det ett trist inlägg.
Pilla

Känner igen mig i dig? Inget behov av att hävda mig då blir det lätt så där.

När man gör en sådan här resa som vi gjort kan det bli en tomhetskänsla när man tänker att man är "framme" vid målet! Men vi är ju aldrig framme, vi fortsätter i samma riktning hela tiden!! Nyttan av det får vi ju precis vartenda dag eller hur?
Tänker ofta på hur viktigt det är att aktivt göra något för att öka på serotonin och dopamin. Det skall vi inte glömma, ta hand om oss själva och vara stolta över vad vi åstadkommer hela tiden!
Stor kram?????

Jo jag tror att om vi börjar tänka på vin så behöver vi göra en aktiv insats för att motverka det? Det tenderar att bygga bo i sinnet och det är risk för att vi börjar dricka igen fast vi kanske inte tror det. Läs, lyssna på Alkispodden, kolla klipp på Youtube och motionera, lyssna på musik eller annat som gör gott!?
Heja oss o kram??

Försöker använda meditation varje dag och jag vill tro att det hjälper mig?
Tror mig också hittat anledningen till att jag känt mig sorgsen.Så hoppas det ordnar sig till min fördel.Har gjort vad jag kunnat så nu får jag vänta och se...
Har tragglat på utan vin i alla fall och verkligen Känt känslan på sant vis.Inte försökt flytt känslan.Som jag gjorde förr.
Har efter dessa 9 månader svårt att själv se förändring hos mig men den finns där och jag känner mig nog lite starkare mentalt.Ser nog händelser runt mig på ett annat sätt och jag behöver inte jaga,stressa och kompensera.
Jag är okej!
Kram Pilla

Kom ett minne till mig ,det var när jag ramlade på ett dansgolv och slog mig i huvudet och samma natt ramlade jag baklänges när jag satt på huk och kräktes över toastolen och slog mitt huvud i en dörr.
Och sen veckan därpå gick jag till kiropraktorn för jag hade så ont i nacken.
Jag sa att jag blivit puttad in i en pelare på ett dansgolv.
Då tänkte jag ytterligare en gång att jag måste sluta dricka.
Men det fortsatte lång tid efter det.
Viktigt för mig att bli på mind och uttrycka eländet.
Ser ut på alla löv som fallit ner sen igår och känner mig härligt fri just nu.
Pilla

Bara det där att andas. Komma ihåg att andas... så bra med meditation och avslappningsövningar. Det gör skillnad!

Men oj, kunde gått illa det där... dessa minnen! Så skönt du slutat med alkoholen. Heja dig ???? o kram

Tänkte bara kika in och hälsa på här. Hoppas du har det bra och att allt är frid och fröjd. ?. Kram

Det är jobbigt att respektera extrem tolkningar av dessa rekomendationer för corona när jag hör andra som träffar sina barn och barn barn på ett sunt sätt.Ett av mina barn med sambo resonerar som så att de inte har tid alls att höra av sig till oss utan vi ska alltid höra av oss till dem.Och att vi inte kan ses annat än ute.Och idag kunde jag inte va tyst och sonen blev rasande.Nu hoppas jag att jag inte ska älta detta inatt./Pilla

Hoppas det gick bra, att du kunde sova.
Kämpigt, men du måste ju få säga hur du känner... annars mår du ju ändå dåligt.
Det är tuffa tider nu med Coronan. Men efter regn kommer sol?
Kram?