Nu börjar min resa!

1160 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mulletant
Fint TP!

Jag är så glad att jag kom in på din tråd. Önskar dig en härlig söndag! mt

polaris (inte verifierad)
Livet är underbart

Hej alla vänner.
Torsdags var min senaste fylla, uch vilka minnen vilken ågren.
Då bestämde jag mig för 111 gången att dra ner på mitt drickande eller sluta.. låter o känns bättre att säga dra ner,, inte sluta.. vilken tanke att veta att alldrig få träffa sina öl igen,,få dricka öl i sommar på en solig altan. vet mycket väl att det är det jag ej skall göra,det är det som ställer till allt.
Men när man nu sitter här o vaknat upp efter två dagars nykter het så känns det som tankarna ändrar sig. nu är det inte min värsta fiendw, nu är det någon man kan umgås med ibland käns det som..Gemfört med mina tankar på fredag morgon,,aldrig mer.
Är det suget o längtan som sagta försöker förvrida förståndet igen?. om jag är rädd, jag är livrädd att inte klara detta att inte orka mer.
Denna morgon vaknade jag så glad,, riktigt riktigt lycklig. nykter i två dagar o min kropp o själ skriker av glädje.. sitter nu med morgon kaffe o myser o skriver.. vet att min son vaknar snart o jag kan stolt titta på honom o jag vet att han är glad att papppa varit nykter.
Igår var en kämpig dag började som denna dag, sagta men säkert kom suget.
vid kl12 igår hade jag gett upp för suget o var påväg till bilen o resa mot bolaget. Turen var att en vän ringde o undra vart jag var. hadde lovat att skjutsa honom..FAN FAN var min tanke, grinig o tjurig for jag iväg o körde honom(LOVAT ATT SKJUTSA I FYLLAN,) oturligt nog han bolaget stänga med tjugo minuter innan jag han dit. Nudå tänkte man, vem har öl, tordes inte ringa vänner o tjata igen om öl,tur det. Jag har ju berättat för alla att jag vill dricka mindre eller sluta. Kan inte ringa dom o skämmas. dom vet ju om mina senaste fyllor.
Jag gick o la mig o sov en timme på soffan.
Vakna var en ny upplevelse,inget sug. bara ett seger rus. satt stolt i soffan o njöt att jag vunnit över mig själv. kvällen blev underbar. Mycket kaffe o snus, bra tv.
Tackade även nej till fest jag blev bjuden på vid 8 på kvällen.
har lagt märke till att mitt sug är värst på mornar förmiddag o dag till kl 4-5 ungefär, sen känns det som det är försent.. blir aldrig sugen på kvällen.
Rädslan är att falla dit idag, jag vill vara en bra Pappa inte en full pappa.
Det är så underbart att vakna stolt. ni alla andra här värkar vara så mycket starkare personer.ni kan bråttas med suget på ett moget o genomtänkt sätt. Jag faller omedelbart känns dt som.
Hoppas ni alla här får en underbar nykter dag.. njut nu av livet. Jag skall kämpa o få mig en nykter dag här i Gävle.Blir en kamp

Polaris

viktoria
Du Polaris, jag tror inte det

Du Polaris, jag tror inte det är så att andra här generellt är vare sig starkare eller mognare än dig.
Kan det kanske bero på att vi hittar hit i lite olika skeden i vårt missbruk (eller riskbruk om man hellre har ett sådant)? Jag hade precis som du tänkt 111 söndagar "aldrig mer, nu får det vara färdigt", men med största tydlighet visade det sig redan framåt onsdagen att så var inte fallet.

Försök bevara känslan av stolthet och det välmående du känner idag, efter din nyktra helg. Den är bra att kunna ta fram och jämföra med när suget sätter in. Hur vill du må resten av helgen?
En annan sak som är fantastisk med dig är att du själv reflekterar över NÄR du har som värst sug, och NÄR det passerat. Toppen - för då kan du göra upp planen efter det, du kan vara förberedd. För tro mig, det krävs lite planering för att fixa detta till en början. Se tex till att du, precis som igår med att hjälpa kompisen, är sysselsatt under de kritiska timmarna eller dagarna. Boka in saker (inte tvättstuga typ) gärna tillsammans med bekanta som INTE kommer bjuda på öl eller liknande. Gå på bio, massage, åk och tvätta bilen tillsammans med sonen.
Eftersom jag helst druckit hemma, ensam, hjälpte det mig att planera saker utanför hemmet. Och precis som du hade jag en kritisk tidpunkt mellan kl 15 och 20 ung. Efter det var suget över och jag kunde lungt lägga mig på soffan med en påse godis. Köp hem massa annat gott att unna dig. Kostade mig midjan under något halvår, men det fixar sig senare : )
Önskar dig varmt lycka till, om du VILL, verkligen vill, så kan du uppbringa den kraft som krävs, du har den innom dig - du måste bara hitta den.
Sen kan det vara så att du inte fixar allt ensam, utan behöver lite hjälp på traven, men om viljan är stark och du har modet så kommer det inte vara något större problem att be om den hjälpen. Det är min övertygelse (ev provokativ - men ändå...)
Jag tror på dig av någon anledning... : )

polaris (inte verifierad)
Viktoria

Jag kan bara buga o tacka för dina fina o vänliga ord o tankar.
Lovar att jag skall försöka o kämpa. redan nu har tankarna hamnat på hur skönt o mysigt det skulle vara med några öl nu när solen skiner, njuta av det fina.
Ja man letar anledningar o finner dom överallt. var nyligen ut med pojken min på en sjö här som han fick köra lite bil, förstår honom. det är roligt i hans ålder att köra bil(15år). vi hade en riktig rolig stund här på morgonen. solen steg upp över isen o vi badade i solsken, då kom tankarna på öl, hur skall jag få i mig dom idag. hr skall jag rättfärdiga för alla att det är ok att dricka 10-15 öl idag.. det är ju så fint väder..Tankarna har ännu inte släppt. o som ni förstår har jag kommit hem nu. Sittter här o tänker att det gör väl inget om jag dricker idag. fan va mysigt..
Har jag redan glömt ågren mm? nä men denna gång får jag ju ingen ågren, denna gång blir ingen sårad eller besviken.
Vad fan håller tankarna på med, känns ibland som man är två personer. hemskt.
skall kämpa av hela mitt hjärta men lova törs jag inte. törs inte svika några löften. vill vara den som håller dom.
Men försöka kan ni ge er på.

polaris

polaris (inte verifierad)
sol

Här sitter jag o kämpar med två personer. den som vill njuta av sol o väder med en öl håller på att vinna.
Hur skall man få han att gå.....jag lär hitta på nå att göra annars ramlar jag dit.
hoppas ni alla får en nykter o fin söndag.

Polaris

polaris (inte verifierad)
Räddningen?

Jag leta reda på några sobril som jag tog, som har legat o skräpat..vet av mig själv att jag aldrig törs blanda medicin med alkohol.
Vet att även sobril kan vara beroende framkallande, men av två onda ting så tror jag sobril gör minst skada för mig o omgivningen.
man blir ju bara trött.
Passa på o stoppa i mig dom medans den andre öl sugna jaget var upptagen med o ladda ny krafter för att övertala mig o ta en öl.
Nu har jag lurat honom.
Nu skall jag åka ut till sjön jag var på i morse med grabben o kolla på honom o hans kompisar, dom är där o kör fyrhjuling.
skall bli skönt med sol utan öl.
Njut nu gått folk av denna nyktra dag

Soliga hälsningar
Polaris

polaris (inte verifierad)
Nykter

Hej alla
ni får ursäkta att jag skriver mycket idag, men jag känner värkligen att jag behöver skriva av mig. det har varit en jobbig dag.riktigt jobbig.
Efter att jag tog sobril o var iväg o titta på grabben min som var o körde på sjön så åkte jag hem fortfarande med tankar på öl, tur är så litar jag så mycket på mig själv att jag inte blandar. men jag satt o tänkte hur länge sitter sobrilen i så jag kan få i mig öl.
Räddningen blev att jag la mig o vila o sov 3timmmar. Vilken glädje att vakna kl var nästan fem o inget sug. Jag har vunnit dagens kamp. HURRA

konstigt nog försvinner suget alltid på sena efter middan o kvällen. Nu skall jag bara njuta o le o må bra hela nyktra kvällen..

Ha de så bra allihopa
Polaris

Adde
Sobril

är ingen lösning på suget eftersom det ger en snarlik effekt på hjärnan som när du dricker. Hjärnan tror alltså att du druckit och "suget" försvinner inte långsiktigt sett. Sobril är ett benzodiazepin som är starkt beroendeframkallande och har ett högt värde på svarta marknaden hos narkomaner och tablettberoende. Det är heller inte att rekommendera att du kör bil när du använder benzo.

viktoria
Vad bra att du inte druckit

Vad bra att du inte druckit Polaris. Nu vet du att du kan vänta ut suget, du har ett val...
Imorgonbitti kan du ta ett nytt beslut.
Ha en fin kväll!

polaris (inte verifierad)
hej alla vänner

denna morgon togs ännu ett beslut att klara denna dag o vecka. Är så glad i kroppen att man klarade sig igenom helgen.
är så underbart att vakna utan huvudvärk o ågren. livet ler mot en när man vaknar upp när man varit nykter. man inser hur skönt det är hur dumt det är att dricka.
Hoppas ni alla andra oxå får vakna upp med ett leende utan ågren.
Detta ska bli en härlig dag.Fast vi har det grått o kallt här i gävle.
Polaris

Florida (inte verifierad)
polaris

Be inte om ursäkt för att du skiver mycket. Om det är en hjälp när suget sätter in så blir ingen gladare än vi. Hoppas det gått bra för dig idag, framförallt just nu som är din kritiska tid på dygnet.

Känner igen det där, mitt sug kom också på eftermiddagen, men känns inte alls lika mycket efter några veckor. Nu är det soliga dagar som triggar suget, så då vet jag att det är det jag har att slåss mot...

Lycka till! : )

nubaskemig (inte verifierad)
Nu börjar våren komma!

Fågelsång när man öppnade ytterdörren i morse, ingen snö på vägarna när man körde till jobbet. *aaaah* Skönt. :)

Härligt att det går bra för er, jag har nog lite skrivkramp precis som min tilltänkta make (TP) men jag läser så fort jag kan ;) . Tyvärr händer det ganska mycket på mitt jobb och i mitt liv för övrigt så jag hinner inte skriva så mycket. Det går iallafall som det var tänkt än så länge och jag har inte gjort mig mer besviken. ;)

Och HERREGUD vilken träningsvärk i magen jag har!!!! Alltså har jag överhuvudtaget ANVÄNT mina magmuskler de senaste 10 åren???? Fy bubblans för träning, jag tycker jag varit helt right on med att vara lat! Isch. Vaknade dessutom mitt i natten (sover fortfarande dåligt sedan jag drack förra lördagen) och tryckte i mig säkert 100 g scweizernötchoklad..... för ärligt talat - jag måste bränt hur många kalorier som helst på träningen och de kalorierna måste ju tillbaks in så fort som möjligt! Eller.... har jag missförstått? ;)

Nä, dags att rätta prov. En fin onsdagskväll och en ångestfri torsdagmorgon önskar jag er alla.

Kram

Tvåbarnspappan
Hej på er allihop! Hoppas det

Hej på er allihop! Hoppas det går bra för er och att ni mår bra! Säger som min blivande hustru "nubaskemig". Har väldigt mycket runt omkring mig just nu och lägger all fokus på det.

Tänk på att det är så oerhört viktigt att berömma sig själv och tillåta sig att känna stolthet för att DU kämpar och för varje framsteg du gör!
Halkar du och tar ett "snesteg" reflektera och analysera varför, men ingen blir hjälpt av att trycka ner sig själv och känna självförakt!

Kramar TP

mulletant
Hej TP

... allt väl! Roligt att höra av dig. Det är lugnt här på forumet just nu. Hoppas det är ett gott tecken. Ha det bra, kram/mt

Adde
Tyvärr

brukar det vara ett dåligt tecken med tystnad och att man drar sig undan. Hoppas verkligen att jag har fel !!

viktoria
Polaris, hur är det? Om det

Polaris, hur är det? Om det är tungt - skriv, skriv, skriv...

Tvåbarnspappan
Adde

Att jag drar mig undan beror helt och hållet på andra problem i mitt fall. Inte att jag fallit tillbaka. Har det oerhört tungt med min son just nu, han är väldigt nere och har tappat all gnista. Gör så jävla ont att se att han mår dåligt!

TP

Adde
TP,

jag syftade inte på dig enbart. Förlåt om det kunde uppfattas så. Det jag menade är generellt för oss i "branschen" och självklart kan det vara helt andra saker som gör att vi prioriterar annorlunda. Vi är trorts allt vanliga människor med allt vad det innebär.

Hillbilly-67 (inte verifierad)
undandragen..

"slåss" just på fler fronter än jag klarar...
Flaskan håller jag stången iaf så den fajten är hyfsat under kontroll.

Ex, driver mej till vansinne genom att ena gången vara smått furiös och kasta skit åt alla håll, andra gången så är hon som ett jädrans lamm och hur baskans trevlig och snäll som helst, (önskar att man kunde begripa hur fasen hon tänker...)

Tjejen vet jag inte längre vad som händer med, eller vad som händer med oss, ena gången är det helt fantastiskt och inga problem nånstans, nästa så formligen haglar det åsikter som var och för sej skulle kunna vara en orsak att bryta upp, om hur hopplöst det är att få ihop våra liv som vi skapat(ganska långt ifrånvarandra) var och för sej, att barnen INTE ska byta skola, osv osv. men "hon vill inte göra slut" när hon säger såna saker ...
Snart vet jag inte vad jag känner för henne, känns som man dras sönder inombords av att inte veta om det ska vara vi eller inte, hon säger att hon vill men varför då hitta så många motiv som gör en framtid omöjlig ???.

Känns bara jobbigt och trasigt , vill bara gömma mej och glömma :-(

nubaskemig (inte verifierad)
*kramar om*

Verkar som om alla har det mer eller mindre svårt just nu. Man orkar inte slåss på alla fronter nej, man stupar i säng klockan 8 (alltså man somnar efter man läst sagorna för barnen :( ) Jag har också mycket nu, (tyvärr) är kärlekslivet så lågt prioriterat just nu att DET bara flyter på. Men nu innan sportlovet (och sen innan påsklovet osv) är det full rulle på jobbet. Dessutom ligger min pappa på sjukhus och jag testas och testas för att kunna donera organ till honom. *suck* Varför verkar det som om allt ska hända på en och samma gång? Barnen är rädda för att morfar ska dö (de får inte besöka honom eftersom de drar hem det ena efter det andra från dagis/skola och infektionsrisken är ju så stor) och det är mycket frågor och oro hemma.

Jag har tyvärr inga råd att ge alls till er andra som också kämpar med annat utöver alkoholen, men jag tänker på er massor! :)

Kram
Sussie

Adde
Vi

alkisar har en "underbar" förmåga att kunna rida ut de flesta stormar utan att ta till flaskan. På något konstigt sätt mobiliserar vi all kraft på det vi har för händer just då och fixar det mest kaotiska tillstånd.

Men ! Efteråt ! Då ska vi belöna oss själva och nöjt sjunka tillbaka för att koppla av ! Och vips kommer den där lilla fan tillbaka och vill belöna oss på det sätt som vi nästan alltid gjort. Vi har garden nere, lojt tillbaka lutade och helt plötsligt så smakar en pilsner eller ett litet glas vin så satans bra !!

Jag har tappat räkning på hur många gånger jag gått på den minan !! Efter en hektisk arbetsperiod, efter mina föräldrars frånfälle, efter en nykter semester ja, ett antal stökiga tillfällen i livet.

En sak i taget och, framförallt, egen tid som jag disponerar helt själv är mitt egna recept nuförtiden. Och en förtröstan om att det mesta brukar reda ut sig utan min direkta inblandning och oro. Inser ju att det är lite knepigt när vi pratar transplantationer !! Men jag kan ju alltid lägga tilltron i min läkares händer och lita på att han kan det där bättre än jag !

Jag önskar er lycka till med era, för tillfället, röriga liv och ha en tro på att det blir bättre !

nubaskemig (inte verifierad)
Ja herregud!

Det är precis så mitt inre tänker! Jag är duktig, jag klarar detta! Och när detta är över är jag ju SJÄLVKLART värd flera glas vin.............

Och ja om vi tänker krasst på det så självklart. Men. Skulle det vara så självklart om vi pratade om någon som ville belöna sig med kokain? Nej.

Ärligt talat tänker jag inte så hemskt mycket just nu. har hållit det på armlängds avstånd genom trots. Vill inte gör alla (mig också) besvikna. Men det är tufft såklart. :) Hade väl inte varit här annars.

kram

polaris (inte verifierad)
Hej allihopa

Viktoria roligt att se du tänker på mig, Tyvärr har det gått åt skogen. Jag höll mig nykter tills igår.
vet inte men det är väl ett framsteg att man klara det ända tills igår, jag försöker förfina mitt drickande. låtsas att det inte hände.
Men nu sitter jag här med en ÅGREN jag får leva med i några dagar, jag han självklart med att skicka sms hit o dit o skämma ut sig. ringa vänner o vara full o dryg. Fan vad jag hatar mig själv.. nu är det bara börja kämpa igen,,jobbigt jobbigt.
Ni alla andra värkar klara detta galant,, varför kan inte jag+
Ha nu en skön söndag alla hopa

Polaris

polaris (inte verifierad)
Ågren

Denna ågren kan driva mig till vansinne, är det bara jag som får ågren. hur är det för er andra om ni kommer ihåg eran sista fylla. var ju ett tag sedan för er. Och det är roligt att se att det går att klara detta. hade ni ågren. Var det jobbigt för er. hur tog ni hand om ågren..
jag är glad att jag inte blir sugen på öl när jag har ågren o ångest, det förvärrar nog det så blir det hundra gånger värre när man vaknar upp ur ruset.
Vad som fick mig svag för öl igår var nog vädret, låter sjukt va.
Min alkoholiserade sida mobiliserade alla krafter för att få lite öl. Solen sken grabben var glad o var ute o körde fyrhjuling. allt var tipp topp. jag mådde kanon både kroppsligt o mentalt. troligen för man varit nykter sedan förra torsdagen(8 dagar). Det lär man fira med en rejäl fylla.
Kommer inte ihåg något efter 4 öl. inte ett minne.
Vilken idiot man är. tänk om det hände grabben något i skogen när han var ute o körde, vad fan tänker man med. Ölen gick före min pojkes säkerhet, är det ok.
Nä jag är rädd för mig själv eller rättare sagt mitt andra jag är jag rädd för. hur skall man kontrolera det? kan jag någonsin det?
Kommer inte ihåg om jag berättade att jag var iväg för några månader sedan på Gävle Berondecenter, jag hade beslutat att få vård. Men det gick bra tills jag blev insläppt där. men dom låste dörrarna så man kunna inte komma ut eller in om man inte bad om det. Det blev för mycket för mig. jag lider sedan många år av social fobi. klarar inte av att vara på ställen med massor av folk o inlåst. dom fick släppa ut mig.
Då kontaktade jag läkaren min o fick hjälp till psykolog. så nu har jag dom två o vända sig till.Läkarn förklara att dom har låst för att folk skall få känna sig trygga o anonyma,ingen risk att några springer in där om det är låst..
Men stödet o hjälpen jag har nu är ok. skönt att kunna prata o få stöd. men det känns ändå som det fattas nå.
Jag vill så gärna o helhjärtat få hjälp, detta förstör mitt liv o många andras. samtidigt som jag tänker så är det någon liten djävul som ser till att jag saknar mina öl.. skall jag aldrig få mysa i solen med dom.. hur sjukt är det.

Sköt om er
Polaris

Adde
Skrev

just om ångesten och bakfyllan på min tråd.

J (inte verifierad)
ge inte upp

Tråkigt att läsa om ditt återfall Polaris, men jag hoppas att du inte ger upp.
Jag förstår precis din ångest, och känner igen det här med att hata sig själv. Sitter själv dagen efter en fest där det återigen kändes som att jag var fullast. Mitt problem är att jag har så svårt att kontrollera mitt drickande när jag väl dricker. Häller i mig. Slutar inte. Nu funderar jag på om sättet är att helt enkelt sluta dricka helt.

J (inte verifierad)
sova

Vill bara gå och lägga mig. När man sover känner man inte så mkt ångest.

Adde
Vad är

det som hindrar att du sover ? Kroppen läker bra i vila !

J (inte verifierad)
Det är sant. Ska lägga mig

Det är sant. Ska lägga mig snart. Var tvungen att sitta och jobba lite.

J (inte verifierad)
Brukar i och för sig inte

Brukar i och för sig inte dricka så mycket i veckorna, kanske en gång (utöver helgerna då, då jag in princip alltid dricker vin till maten och ibland nåt mer), men ska ändå börja räkna vit dagar (i sträck). Den första imorgon. Faran är ju att när man får distans till fyllan och ångesten så glömmer man det jobbiga och så kör man på och det blir samma sak igen. Därför som jag gick med i det här forumet. Sätta lite press på mig själv, och kanske få lite tips. Tänker försöka vara nykter på obestämd tid, men siktar på en månad.

Sidor

Låst tråd