Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Florida

Be inte om ursäkt för att du skiver mycket. Om det är en hjälp när suget sätter in så blir ingen gladare än vi. Hoppas det gått bra för dig idag, framförallt just nu som är din kritiska tid på dygnet.

Känner igen det där, mitt sug kom också på eftermiddagen, men känns inte alls lika mycket efter några veckor. Nu är det soliga dagar som triggar suget, så då vet jag att det är det jag har att slåss mot...

Lycka till! : )

nubaskemig

Fågelsång när man öppnade ytterdörren i morse, ingen snö på vägarna när man körde till jobbet. *aaaah* Skönt. :)

Härligt att det går bra för er, jag har nog lite skrivkramp precis som min tilltänkta make (TP) men jag läser så fort jag kan ;) . Tyvärr händer det ganska mycket på mitt jobb och i mitt liv för övrigt så jag hinner inte skriva så mycket. Det går iallafall som det var tänkt än så länge och jag har inte gjort mig mer besviken. ;)

Och HERREGUD vilken träningsvärk i magen jag har!!!! Alltså har jag överhuvudtaget ANVÄNT mina magmuskler de senaste 10 åren???? Fy bubblans för träning, jag tycker jag varit helt right on med att vara lat! Isch. Vaknade dessutom mitt i natten (sover fortfarande dåligt sedan jag drack förra lördagen) och tryckte i mig säkert 100 g scweizernötchoklad..... för ärligt talat - jag måste bränt hur många kalorier som helst på träningen och de kalorierna måste ju tillbaks in så fort som möjligt! Eller.... har jag missförstått? ;)

Nä, dags att rätta prov. En fin onsdagskväll och en ångestfri torsdagmorgon önskar jag er alla.

Kram

Tvåbarnspappan

Hej på er allihop! Hoppas det går bra för er och att ni mår bra! Säger som min blivande hustru "nubaskemig". Har väldigt mycket runt omkring mig just nu och lägger all fokus på det.

Tänk på att det är så oerhört viktigt att berömma sig själv och tillåta sig att känna stolthet för att DU kämpar och för varje framsteg du gör!
Halkar du och tar ett "snesteg" reflektera och analysera varför, men ingen blir hjälpt av att trycka ner sig själv och känna självförakt!

Kramar TP

... allt väl! Roligt att höra av dig. Det är lugnt här på forumet just nu. Hoppas det är ett gott tecken. Ha det bra, kram/mt

brukar det vara ett dåligt tecken med tystnad och att man drar sig undan. Hoppas verkligen att jag har fel !!

Tvåbarnspappan

Att jag drar mig undan beror helt och hållet på andra problem i mitt fall. Inte att jag fallit tillbaka. Har det oerhört tungt med min son just nu, han är väldigt nere och har tappat all gnista. Gör så jävla ont att se att han mår dåligt!

TP

jag syftade inte på dig enbart. Förlåt om det kunde uppfattas så. Det jag menade är generellt för oss i "branschen" och självklart kan det vara helt andra saker som gör att vi prioriterar annorlunda. Vi är trorts allt vanliga människor med allt vad det innebär.

Hillbilly-67

"slåss" just på fler fronter än jag klarar...
Flaskan håller jag stången iaf så den fajten är hyfsat under kontroll.

Ex, driver mej till vansinne genom att ena gången vara smått furiös och kasta skit åt alla håll, andra gången så är hon som ett jädrans lamm och hur baskans trevlig och snäll som helst, (önskar att man kunde begripa hur fasen hon tänker...)

Tjejen vet jag inte längre vad som händer med, eller vad som händer med oss, ena gången är det helt fantastiskt och inga problem nånstans, nästa så formligen haglar det åsikter som var och för sej skulle kunna vara en orsak att bryta upp, om hur hopplöst det är att få ihop våra liv som vi skapat(ganska långt ifrånvarandra) var och för sej, att barnen INTE ska byta skola, osv osv. men "hon vill inte göra slut" när hon säger såna saker ...
Snart vet jag inte vad jag känner för henne, känns som man dras sönder inombords av att inte veta om det ska vara vi eller inte, hon säger att hon vill men varför då hitta så många motiv som gör en framtid omöjlig ???.

Känns bara jobbigt och trasigt , vill bara gömma mej och glömma :-(

nubaskemig

Verkar som om alla har det mer eller mindre svårt just nu. Man orkar inte slåss på alla fronter nej, man stupar i säng klockan 8 (alltså man somnar efter man läst sagorna för barnen :( ) Jag har också mycket nu, (tyvärr) är kärlekslivet så lågt prioriterat just nu att DET bara flyter på. Men nu innan sportlovet (och sen innan påsklovet osv) är det full rulle på jobbet. Dessutom ligger min pappa på sjukhus och jag testas och testas för att kunna donera organ till honom. *suck* Varför verkar det som om allt ska hända på en och samma gång? Barnen är rädda för att morfar ska dö (de får inte besöka honom eftersom de drar hem det ena efter det andra från dagis/skola och infektionsrisken är ju så stor) och det är mycket frågor och oro hemma.

Jag har tyvärr inga råd att ge alls till er andra som också kämpar med annat utöver alkoholen, men jag tänker på er massor! :)

Kram
Sussie

alkisar har en "underbar" förmåga att kunna rida ut de flesta stormar utan att ta till flaskan. På något konstigt sätt mobiliserar vi all kraft på det vi har för händer just då och fixar det mest kaotiska tillstånd.

Men ! Efteråt ! Då ska vi belöna oss själva och nöjt sjunka tillbaka för att koppla av ! Och vips kommer den där lilla fan tillbaka och vill belöna oss på det sätt som vi nästan alltid gjort. Vi har garden nere, lojt tillbaka lutade och helt plötsligt så smakar en pilsner eller ett litet glas vin så satans bra !!

Jag har tappat räkning på hur många gånger jag gått på den minan !! Efter en hektisk arbetsperiod, efter mina föräldrars frånfälle, efter en nykter semester ja, ett antal stökiga tillfällen i livet.

En sak i taget och, framförallt, egen tid som jag disponerar helt själv är mitt egna recept nuförtiden. Och en förtröstan om att det mesta brukar reda ut sig utan min direkta inblandning och oro. Inser ju att det är lite knepigt när vi pratar transplantationer !! Men jag kan ju alltid lägga tilltron i min läkares händer och lita på att han kan det där bättre än jag !

Jag önskar er lycka till med era, för tillfället, röriga liv och ha en tro på att det blir bättre !

nubaskemig

Det är precis så mitt inre tänker! Jag är duktig, jag klarar detta! Och när detta är över är jag ju SJÄLVKLART värd flera glas vin.............

Och ja om vi tänker krasst på det så självklart. Men. Skulle det vara så självklart om vi pratade om någon som ville belöna sig med kokain? Nej.

Ärligt talat tänker jag inte så hemskt mycket just nu. har hållit det på armlängds avstånd genom trots. Vill inte gör alla (mig också) besvikna. Men det är tufft såklart. :) Hade väl inte varit här annars.

kram

polaris

Viktoria roligt att se du tänker på mig, Tyvärr har det gått åt skogen. Jag höll mig nykter tills igår.
vet inte men det är väl ett framsteg att man klara det ända tills igår, jag försöker förfina mitt drickande. låtsas att det inte hände.
Men nu sitter jag här med en ÅGREN jag får leva med i några dagar, jag han självklart med att skicka sms hit o dit o skämma ut sig. ringa vänner o vara full o dryg. Fan vad jag hatar mig själv.. nu är det bara börja kämpa igen,,jobbigt jobbigt.
Ni alla andra värkar klara detta galant,, varför kan inte jag+
Ha nu en skön söndag alla hopa

Polaris

polaris

Denna ågren kan driva mig till vansinne, är det bara jag som får ågren. hur är det för er andra om ni kommer ihåg eran sista fylla. var ju ett tag sedan för er. Och det är roligt att se att det går att klara detta. hade ni ågren. Var det jobbigt för er. hur tog ni hand om ågren..
jag är glad att jag inte blir sugen på öl när jag har ågren o ångest, det förvärrar nog det så blir det hundra gånger värre när man vaknar upp ur ruset.
Vad som fick mig svag för öl igår var nog vädret, låter sjukt va.
Min alkoholiserade sida mobiliserade alla krafter för att få lite öl. Solen sken grabben var glad o var ute o körde fyrhjuling. allt var tipp topp. jag mådde kanon både kroppsligt o mentalt. troligen för man varit nykter sedan förra torsdagen(8 dagar). Det lär man fira med en rejäl fylla.
Kommer inte ihåg något efter 4 öl. inte ett minne.
Vilken idiot man är. tänk om det hände grabben något i skogen när han var ute o körde, vad fan tänker man med. Ölen gick före min pojkes säkerhet, är det ok.
Nä jag är rädd för mig själv eller rättare sagt mitt andra jag är jag rädd för. hur skall man kontrolera det? kan jag någonsin det?
Kommer inte ihåg om jag berättade att jag var iväg för några månader sedan på Gävle Berondecenter, jag hade beslutat att få vård. Men det gick bra tills jag blev insläppt där. men dom låste dörrarna så man kunna inte komma ut eller in om man inte bad om det. Det blev för mycket för mig. jag lider sedan många år av social fobi. klarar inte av att vara på ställen med massor av folk o inlåst. dom fick släppa ut mig.
Då kontaktade jag läkaren min o fick hjälp till psykolog. så nu har jag dom två o vända sig till.Läkarn förklara att dom har låst för att folk skall få känna sig trygga o anonyma,ingen risk att några springer in där om det är låst..
Men stödet o hjälpen jag har nu är ok. skönt att kunna prata o få stöd. men det känns ändå som det fattas nå.
Jag vill så gärna o helhjärtat få hjälp, detta förstör mitt liv o många andras. samtidigt som jag tänker så är det någon liten djävul som ser till att jag saknar mina öl.. skall jag aldrig få mysa i solen med dom.. hur sjukt är det.

Sköt om er
Polaris

J

Tråkigt att läsa om ditt återfall Polaris, men jag hoppas att du inte ger upp.
Jag förstår precis din ångest, och känner igen det här med att hata sig själv. Sitter själv dagen efter en fest där det återigen kändes som att jag var fullast. Mitt problem är att jag har så svårt att kontrollera mitt drickande när jag väl dricker. Häller i mig. Slutar inte. Nu funderar jag på om sättet är att helt enkelt sluta dricka helt.

J

Vill bara gå och lägga mig. När man sover känner man inte så mkt ångest.

J

Brukar i och för sig inte dricka så mycket i veckorna, kanske en gång (utöver helgerna då, då jag in princip alltid dricker vin till maten och ibland nåt mer), men ska ändå börja räkna vit dagar (i sträck). Den första imorgon. Faran är ju att när man får distans till fyllan och ångesten så glömmer man det jobbiga och så kör man på och det blir samma sak igen. Därför som jag gick med i det här forumet. Sätta lite press på mig själv, och kanske få lite tips. Tänker försöka vara nykter på obestämd tid, men siktar på en månad.