Jag vill inte leva så här.

198 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Se klart
Oj vilken utmaning

Dels är surströmming för mig en utmaning jag inte längre utsätter mig för... men nykter!
Jag skulle inte gå på såna alkohol-stinna events så ny i nykterheten, blev så rastlös av det. Nu går det bättre! Heja dig och dag 5! Kram

Rolf
Dag 8

FinaLisa - Yes, nubbevisan är en tradition, en historisk glorifiering av A. Tänker inte döma detta, det är inte bättre än så att droger verkar höra till människans historia, det må väl vara så. Är själv liberal i grunden och tycker att det är upp till vara och en att välja hur de lever, jag själv har valt för mycket av det goda och behöver nu helt enkelt vara vuxen och avstå.

VillJuLevaOckså - Ja det är möjligt riskfyllt att utsätta sig för "Fester" men jag försöker verkligen ha förhållningssättet att min omgivning inte behöver vara nykter bara för att jag själv har valt det. Det är så jobbigt att ändra omgivningen. Men jag må erkänna att de som är fulla blir väl tjatiga efter en stund och lyssnar inte ett dugg på andra längre. :)

Se klart - Vet inte om det är gott med surströmming eller ej, har inte riktigt bestämt mig, tänker försöka tills jag får ett svar av mina sinnen, just nu är det mer övervägande positivt än negativt! ;)

Dag8 Jag lyckade klämma in både en surströmmingsfest och 50 års kalas denna helg. Den första festen blev blöt för de övriga och den andra var betydligt mer städad, själv helnykter. Märker som tidigare i min nykterhetresa att jag blir tyst och tillbakadragen när jag själv är nykter. Jag vet att det är min undanträngda stress som görs sig påmind. När jag nu lever nykter (igen) så kommer livet tillbaka och jag får bättre kolla på min förmåga och vad jag behöver göra. Just nu är det vila, lugn och ro och inte minst träning. Ska vara snäll med mig själv, vet att det blir bättre på sikt.

Jobbar och har aningen bättre ro denna vecka, skönt kan man helt klart säga :)

VillJuLevaOckså
Klokt att inte försöka

Klokt att inte försöka förändra de andra! Och det går ju gå hem från festen eller sätta sig i ett hörn om deras grammofonskivor börja låta allt för tjatiga :-)

Bra du kommit till dag 8!

Rolf
Dag 9

Jag noterar att jag flyr från mitt arbete just nu då det stressar mig. Har inte riktigt ro att koncentrera mig. Detta får konsekvenser i form att jag har svårt att få mina uppgifter gjorda. När arbetet inte blir gjort känner jag mig stressad då jag behöver leverera. Till slut ger jag upp och börja göra annat. På kvällen vill jag inte gå och lägga mig då jag känner att jag få ut någon mening av dagen samt att jag inte vill möta samma situation morgonen efter. Jag kan nog sova men vill inte. Känner mig inte särskilt sugen på A vilket är skönt.

Sova är lösningen. Why not try!

Rolf
Dag 11

Har märk att det finns olika faser att nyktra till. Dag: 1,3,5,10,30,60,90

Dag 1 är ganska lugn, då en är ständig påmind om att vara bakis.
Dag 3 är ångesten av att nyktra till är som värst.
Dag 5 försvinner alkhoholens rester ur kroppen och den psykiska beroende gör sig påmind, börjar må hyfsat bra och helgen är här och lockar att börja om med A.
Dag 10 så börjar sömnproblemen och den värsta ångesten lägga sig.
Dag 30 spåren av suget finns kvar. Sömn, stress i kroppen kommer i dager av att ens leverne har satt sina spår.
Dag 60 kroppen har börjat läka.
Dag 90 Äntligen börjar balansen sätta sig..

Sen börjar jag ofta om..

Rolf
Dag 16

Gud vad ångesten och stressen tär. Min drivkraft just nu är att komma till en punkt där dagarna är så pass avlägsna av alkoholens påverkan på min kropp och sinne att jag med säkerhet kan reda i det som verkligen får mig att inte må bra. Denna osäkerhet att inte veta om det är spåren av mitt drickande som får mig att må som jag gör eller om det är något annat som behöver ändras i mitt liv för att må bra.

FinaLisa
Godmorgon Rolf🌅

Hursomhelst mår din kropp bättre av att avstå alkohol. Så fortsätt på den vita vägen för då är du på den säkra sidan så att säga.

När det gäller den mentala delen som styr ditt mående så kanske du behöver en samtalskontakt?
Som kan hjälpa till att dra i de trådar som ger dig stress och ångest?
Det är inte så lätt att reda ut vad som är vad när det rört ihop sig i hjärnan ...🤯
Jag vet hur det känns för min del...🙄
Önskar dig lycka och styrka🍀💪

Kram 🌼💗🌼

Charlie70
Vad som är vad

Den osäkerhet du beskriver Rolf kommer att reda sig när du varit nykter en längre tid. Jag håller helt med FinaLisa om att en samtalskontakt skulle kunna vara på sin plats. I bland behöver man helt enkelt hjälp att reda ut alla vindlingar som dansar runt i hjärnan. För egen del märker jag att jag gör rejäla djupdykningar i mitt inre nu när jag varit nykter en längre tid. Detta är en process som kräver jättemycket av oss! Vi ska hålla ut, hålla i och dessutom ta hand om alla själsliga ting som dyker upp i spåren av nykterheten.

Kram!

Rolf
Dag23

Nu börjar livet vända. Motivationen finns kvar då jag märker att A fortfarande har sina spår. Sömnen börjar bli lättare. jag känner mig sov-trött på kvällen vilket är så underbart skönt att kunna sova när man lägger sig.

santorini
Skönt att det vänder

För att kunna lösa sina problem och förändra livet måste man vara nykter. Alkoholen dövar och skjuter upp saker. Samtidigt förvärras problemen som man bedövar. Det kan vara smärtsamt att tvingas ta itu med allt utan möjlighet att bedöva sej men förändringen måste börja med nykterhet.
Så bra att du kan sova! Det är jätteviktigt på alla sätt. Själv har jag periodvis använt insomningstabletter men inser att det funkar lite på samma sätt. Bedövning. Mitt problem är att jag vill få stopp på alla tankar som mal runt i huvudet då jag ska sova. Men man får bara försöka sopa bort dom. Jag slängde tabletterna då jag märkte att jag fick minnesluckor av dom. Sånt har jag fått nog av.

Du är på rätt väg och det är fint. Duhar haft några återfall men är uppe igen. Bra! Det hör i princip till processen. Men en gång är den sista gången, sen är man varaktigt nykter. Så länge man minns att man inte klarar att dricka normalt. Vi har passerat det stadietför länge sen. Och fast allt inte är underbart hela tiden för det så är allt mycket bättre som nykter. Inget blir bättre med alkohol, annat än ett kort rus, en tillfällig lindring. Som istället ökar problemen på sikt. Så håll ut. Du kan.

Rolf
Dag 27 - Idag behöver jag era ord.

Tack Santorini. Det är verkligen smärtsamt att ta tag i problem utan att ha A-kortet att ta till för att kort kunna glömma och fly stundens mående. Ångesten är så gnagande och panikattackerna är stundvis nära. Idag är lockelsen att fly stark och jag sneglar på vinflaskorna i vinstället. Jag är plågsamt medveten om min sårbarhet och min starka vilja att fly från det som är jobbigt just nu. Jag väljer att skriva här och nu för att stärka min beslutsamhet att det finns andra vägar än A. Jag behöver positiva tankar, acceptera känslan av olust - den går över -, företa mig det som jag tycker är roligt och inte känna krav och press. Mitt bästa trick, som jag har så många gånger skrivit om här på forumet är träning, dock har jag tränat alla dagar i veckan och jag behöver vila idag. Så vila är dagens melodi och fokusera på att må bra och andas. Jag lever och jag vet att imorgon är en ny dag då jag har en ny chans att må bra igen.

Lästa Se Klart inlägg https://alkoholhjalpen.se/node/146856 och påminns om det långsiktiga målet, att i en nykter framtid finns det inte längre lika mycket att vilja glömma bort och fly från.

Kram på er och tack än en gång Santorini för din obevekliga tro på mig att jag kommer fixa det här.

Andrahalvlek
27 nyktra dagar

Det är nästan en hel månad. Grattis! En hel månad nykter innebär att din kropp är helt fri från alkohol, men skadorna den åsamkat är inte läkta än.

Skadorna i hjärnan innebär bland annat att hjärnans kemi är kajko. Alkoholen ökar på må-bra-hormonerna. Efteråt störtdyker nivåerna och då mår man pyton. Och det tar tid innan hjärnans kemi balanserar sig på normala nivåer. Det går stadigt åt rätt håll, men då och då får vi rejäla dippar.

Tänk så här. Du har kommit långt på din nyktra resa. Värsta uppförsbacken är snart avklarad. Backkrönet syns där borta, väl där uppe får du pusta ut - och sen är det plant och lite utförsbacke.

Du vill inte hamna på ruta ett igen, ta dig uppför samma jävla backe igen! Dessutom med mjölksyra i benen, då blir backen ännu värre.

Suget kommer och går, men det lyfter inte glaset till munnen. Du behöver inte agera på det. Och du ska inte agera på det. Sätt dig på händerna.

Vinflaskorna ska du göra dig av med. Du ska inte ha sådant hemma. Tillfället gör tjuven.

Kram 🐘

Andrahalvlek
Hur mår du?

Lyckades du övervinna lockelsen?

Kram 🐘

Rolf
Dag 31

Andrahalvlek - Håller med dig. Det tar en stund att hämta sig. Jag börjar få ordning på sömnen. Har dock en del kvar när det kommer till att känna att saker är meningsfullt. Vet att det vänder om ca 30 dagar till. Tränar och tränar och sen tränar jag lite till. Det funkar för mig. Sen må jag erkänna att jag tröstar mig med nötter och a-fri öl. Det gör inte så mycket då jag ändå lever rätt sunt i övrigt.

Hitta en pod som heter food pharmacy och har börjat leva efter deras principer. Det bästa med det är att det inte ens är en uppoffring att äta nyttigt.. så nu blir det massor av grönsaker!

Kram på er

Se klart
Rolf!

Vilken kämpe du är. Har också läst food pharmacy men där läste jag inget om min glass som dessvärre blivit en craving... nu kämpar jag med min hemsydda metod.
Men grönsaker- superbra, träningen, heja! Snart är du över den jobbiga puckeln i det här jobbet som är nykterhet. Sen flyger du. Med god överblick. Kram, heja dig!

Andrahalvlek
Heja dig!

Snart är det raksträcka och sen nedförsbacke 🤗

Jag står här bredvid och viftar med färgglada vimplar!

Kram 🐘

miss lyckad
Bra jobbet!!🌺🌺🌺

Ibland kan nykterheten vara kämpig, men du verkar ha hittat goda val, som du trivs med..Grönsaker, frukt och bär, är nyttigt, gott och vitaminrikt..Suveränt för oss att äta..🍒🥑🥦🍓

Sidor