Och tack för era svar??

Ja...min dotter främst men även för min son vill jag ju vara en förebild och en SANN sådan!

Jag känner igen mig i mycket vad du skriver Torn. Det där med att alltid vara trött. Eftersom jag även är sliten/trött pga allt som hänt kring min dotter så blir det en trötthet som blir ”ihopablandad” om ni förstår vad jag menar. Är ganska trött på att dricka..längtar efter rutiner och ett bra liv❤️

Ska ut på en liten kort runda m vår Bella nu. Därefter blir det kaffe och dusch. Brukar alltid sminka mig men har inte gjort det på flera veckor då jag varit trött, ledsen och hemma. Men idag tänker jag sätta på lite färg i ansiktet och ta på mig mina nya gammalrosa byxor som jag köpte på Marstrand.

Vid elva ska min dotter och jag åka iväg och träffa min sons flickvän i en annan stad. Hon har åkt buss fr sin mamma och ska nu t sjukhuset i denna stad. Som jag skrev igår så ska vi nog äta libanesiskt t lunch. Därefter köra henne t sjukhuset. Min svärdotter har ju ulcerös colit (tarmsjukdom) och har nog fått alla följdsjukdomar som man kan få. Hon är helt fantastisk ..hör henne aldrig klaga .är 29 år och varit sjuk
sen 14-årsålder.

Hur som helst...vi kommer väl någon gång under sen em. Ska fundera på vad vi ska äta t kvällen. Antingen dricka ngt smaksatt vatten eller kanske äppelmust?
Min man kommer vara hemma när jag kommer hem för han ska med vår hund t veterinären. Kanske kan vi köra ut t en vacker klippa och stanna där tills det där jäkla Systembolaget har stängt!

Jasmine... jag hänger med dig idag??

Ha en fin fredag alla!

Kram?

Då kan vi räkna tillsammans! Och som du säger, tricket är att hålla sig sysselsatt tills Systemet stänger. Men, det fixar du ?

Jag tänker på dig och viskar snälla ord i ditt öra när du börjar tvivla.

Kram ?

Skönt med söndag....inget kompromissande...inget förhandlade...utan helt enkelt så blir det en nykter dag idag??

Min dotter ligger och sover i vår soffa. Så skönt att hon är stilla.. Hon ringde min man/sin pappa vid 8.30. Gick ut igår kväll trots inga pengar. Och de människor hon träffar är ytliga vänner. Var även ute fredagskväll/natt därefter efterfest.
Från det att vi var och hämtade min svärdotter i fredags tills nu...har min dotter varit så speedad. Vet inte hur många gånger hon ringde under dagen igår. När hon är så där speedad är så oerhört stressande...man vet aldrig vad som sker fr ena till andra stunden.

Har känt mig så ledsen under denna tid. När hon är speedad är hon inte särskilt trevlig..ganska krävande. Är så ledsen för att hon ska behöva må så här..att hennes maniska tillstånd har drivit henne t att göra slut på alla pengar som vi sparat åt henne samt dragit på sig stora skulder?

I denna ledsenhet...sorg...vägen till att bli nykter...så tung...så svår...men alkoholen löser absolut ingenting endast att min stora oro försvinner för ett par timmar men kommer tillbaka lika snabbt som den försvunnit.

Jag börjar räkna dag 1 igen idag.... vill kunna möta min dotter med ett rakt ärligt ”nej jag har inte druckit”...vill för hennes och min skull visa detta??❤️

I em ska jag fika m en fd kollega. Var lite osäker först om jag skulle orka. Jag har inte träffat henne sedan i november förra året. Hon är en fartfylld fläkt..oftast fylld av energi...så jag tänkte om jag träffar henne kommer jag ut ur min bubbla. Kanske blir jag lite gladare.

Önskar alla en fin söndag var du än befinner dig på resan att bli nykter/vara nykter??

Sitter vid köksbordet. Har precis ätit lite yoghurt och kvarg och druckit te. Läser i lite olika trådar. Sovit riktigt dåligt inatt. Svårt att somna fastän jag kände mig trött. Jag drömmer så mycket...inte direkt trevliga drömmar. Inatt har min dotter inte sovit hos oss. Så mycket oro jag har för denna ljuvliga varelse?Hon hade lagt ut bilder på Instagram dels på sig själv dels några andra tjejer. Troligtvis bara partyvänner. För om dagarna när hon mår dåligt av sin ensamhet...var finns vännerna då? Hon hade skrivit ” Grym kväll” och jag blir gråtfärdig när jag tänker på hur verkligheten är. Vilket jäkla fejk Instagram är!! Plus ytterligare sociala medier. Fy farao vad tufft att vara ung...dessutom bipolär.

Pratade m en fd kollega igår i telefon. Hon är skolsköterska/sjuksköterska. Vanligtvis oftast klok. När jag berättar i stora drag vad som har hänt ...så frågar hon mig om min dotter inte förstår konsekvenserna...och det är ju det som är själva problematiken med att vara bipolär...när man hamnar i det maniska tillståndet ...så finns det inget konsekvenstänk överhuvudtaget utan endast en övertro på sin egen förmåga!! Det är ju därför det är så viktigt med att få rätt medicinering. Jag skulle önska att vuxenpsykiatrin hade uppföljning flera gånger per vecka när man ger en sjuk människa medicin för att se hur det följs osv.
När min man fick cancer så var det olika professioner som kontaktade honom hela tiden.

Så jag känner mig väldigt låg...ska bädda ...ta en kopp kaffe och därefter en promenad m Bella.

Ska t vårdcentralen i em. Vill nog gå t jobbet imorgon...iaf testa ...kanske halva dagen..saknar mitt jobb och kollegorna...men jag vet inte om jag kan fokusera. Det blir så klart lättare utan alkohol och igår var en nykter dag.

Kram??

Nykter dag 2 blir det idag då ??
Sömnen blir dålig inledningsvis när man slutar dricka, men inom en vecka började jag sova helt okej. För andra tar det längre tid.

Sömn är otroligt viktigt för hjärnans återhämtning. När vi sover rensas och städas det för fullt på Hjärnkontoret. Men när vi dricker alkohol fungerar inte det där som det ska, då domnar istället hjärnan bort.

Bristen på sömn är det som ger ångest bland annat.

Kram ?

Vill bara sända en hälsning och säga att jag tänker på dig.
Hoppas det gick bra för dig på vårdcentralen och att din dotter har lugnat ner sig...

Kram ???

Det värmer i hjärtat när man får frågor om hur det är eller att man hoppas att det är bra. Tack FinaLisa och Jasmine!

När jag inte lyckas så som jag vill lyckas då tystnar jag...och jag skäms....fast jag vill inte skämmas har skämts tillräckligt i mitt liv utan anledning egentligen...men blivit uppfostrad till att vara en duktig flicka.

Det är så där just nu... och det allra viktigaste som vanligt och som under hela tiden som jag skrivit här är ju att bli nykter...men det är verkligen så svårt för mig. Träffade kuratorn på rådgivningscentrum igår...hon är bra..och jag måste bara göra....inte analysera ..utan bara göra så är det!!

Var på vårdcentralen och träffade en ung AT-läkare...nu när man själv närmar sig de 58 åren...så är det verkligen svårt att ta in att de här unga pojkarna är läkare...men så måste det ju bli...läkarna kan ju inte alltid vara äldre. Läkaren hade lite svårt att förstår varför jag inte hade kunnat jobba....och han fick nog en känsla av att jag inte pratade sanning utan att anledningen till att jag inte hade arbetat var mer kopplat till mina alkoholproblem istället för min dotters mående. Men så klart att min dotters mående har påverkat att det har varit svårt att vara nykter men det går inte endast skylla på min dotter utan jag har ju en allvarlig beroendeproblematik i botten. Så han ville inte så gärna skriva ett läkarintyg och om han gjorde det ville han skriva där om mina alkoholproblem och det ville inte jag så det blev inget intyg. Däremot så fick jag ta leverprover och de här två olika proverna som visar hur mycket jag dricker. Han skulle följa upp detta och jag skulle bli kallad igen t vårdcentralen och det var väl bra, tänker jag, eftersom min läkare som brukar följa upp det här är föräldraledig...och det är inte lätt att få ngn annan läkare som tar över.

I förrgår fick jag brev från överläkaren på sömnmedicin som skrev att jag har sömnapné. Ringer mig på onsdag i nästa vecka och innan dess önskade han att jag skulle se en liten kort videofilm (som jag har tittat på nu). Jag blev lite ledsen samtidigt som jag trodde väl att svaret skulle bli sömnapné. Det är ju därför viktigt att jag tar itu men mitt alkoholberoende och min övervikt för att se om det kan påverka min sömn till det bättre...vilket jag tror att det kan..i alla fall lite grann. ...men att börja med att ta bort alkoholen är ju det viktigaste.

När det gäller min dotter så håller hon sig på hemmaplan men hon mår inte jättebra. Hon har en chef som har varit helt onåbar och som inte alls varit ödmjuk eller rättat upp någon slags rehabiliteringsplan. Men hon ska börja jobba på onsdag i nästa vecka. Telefonsamtal med läkare på vuxenpsykiatrin på tisdag men jag sa till sköterskan att det är bättre för henne med fysiska besök för att ta kunna ta in information dessutom kan hon ha med sig mig eller någon annan person som är med och lyssnar. Men det som tynger väldigt mycket i nuläget för henne men givetvis för oss föräldrar är hennes ofantligt stora skulder...och det gör SÅ ont...så hjärtskärande ont att min dotter ska vara med om allt detta..

Men..jag har jobbat fyra dagar denna vecka...och har fått skratta tillsammans med kollegor...minns inte när jag skrattade senast....och ikväll har vi tränat min dotter och jag...och nu blir det en sen dusch för jag ville så gärna skriva till er först.

Önskar er en fin fredagskväll!!

Kram:)

Ibland är det bästa att bara låta tiden gå, se hur det blir helt enkelt. Vara öppen för de öppningar som ges, men inte försöka driva på utvecklingen.

Jag tänker på det som Annie Grace brukar säga: ”Det första man ska göra är att sluta försöka sluta dricka.” Hon menar att genom kunskap kommer vi sakta men säkert dit att vi inte vill hälla i oss gift. Vi får dricka, men vi vill inte.

Jag vet att hon har ett onlineprogram som heter ”The Alcohol Experiment”. Det är gratis, men det är på engelska.

Man behöver inte alls vara nykter när man börjar med det. Annie Grace menar att det är så destruktivt att hålla på och sluta dricka hela tiden utan att lyckas, så det får liksom motsatt verkan.

Kram ?

Tack för ett mycket tänkvärt inlägg Andrahalvlek! Ska ha de orden i mitt bakhuvud?? Kuratorn på rådgivningscentrum säger att jag ska sluta analysera...hon säger att det är en bra tillgång...vilket det är...men i rätt sammanhang...men inte nu.

Idag fyller min son 26 år och vi ska hem t honom och hans sambo ikväll för att fira honom?Det är alltid kul att komma hem till dem❤️och det är alkoholfritt?? Men för oss är den 8 november också ett viktigt datum för då möttes vi första gången i hans hemland Colombia. Då blev vi föräldrar på riktigt. Han var sju veckor och vi stannade i landet i sex veckor. Jag var helt euforisk❤️

Nej tillbaka t verkligheten med hundpromenad, pyssel i trädgården och med tvätt. Ska försöka tänka positiva tankar...tankar som värmer??

Önskar er alla en fin lördag!

Kram?

Jag tycker, som jag har sagt innan, att du kämpar så bra med ditt liv. Ibland är det bara att hålla näsan ovanför vattenytan som gäller. Och varje nykter dag är ju bra, även om de inte kommer så många i rad. Kram!

Tack Blenda...ja...att hålla sig över vattenytan är ett bra riktmärke??

Just nu sitter jag i soffan har avslutat frukosten...ser på morgon-tv. Tittar ut genom fönstret och ser att solen försöka tränga sig igenom den blågrå himlen..och löven på träden börjar skifta i färg. Höstens färger är oslagbara??

Känner mig trött...låg...fast jag har kunnat skratta när jag har jobbat...på jobbet ligger skrattet alltid nära....har så goa kollegor. Varje fredag under eftermiddagsfikat tävlar vi i den frågetävling som finns i vår lokala tidning. Väldigt svåra frågor...men vi har så kul?

Men just nu känns det sisådär...och jag vill så gärna må bättre...för längtan till att få kontinuitet i träning...äta bättre...kunna köpa nya kläder...ja ni vet ..många nyktra dagar....jag önskar SÅ att hålla mig uppe på rätt sida ..att känna mer glädje. Dock är det så att min dotters mående påverkar mig väldigt starkt...att ha så oerhört stora skulder som hon har påverkar ju givetvis hennes mående....inatt messa hon mig och bad om pengar t öl...när jag skrev att jag kunde inte swisha henne pengar så bad hon om en mindre men jag swishade inga pengar. Vi ska göra upp ngn ekonomisk plan men det har inte varit riktigt möjligt ännu. Hon har alltid velat vara självständig och har en stolthet i detta men just nu är det omöjligt för henne och det gör så ont i mitt hjärta. Älskade unge❤️

Önskar er alla en fin söndag?

Kram?

Vill bara säga att jag tänker på dig och hoppas du är ok...

Kram ???

När man inte lyckas och när man inte känner sig på topp då värmer det så himla mycket när någon skriver ett inlägg...när man får en hälsning...det blir varmt i hjärtat...tack FinaLisa och Charlie70:)

Vet inte ...men kanske är jag på väg att nå botten...då man känner att man verkligen vill bli fri från alkoholen för att leva det liv man önskar! Jag känner väldigt starkt just nu att jag behöver ta hand om mig om jag ska hålla...för jag känner mig väldigt sliten...trött...och att jag definitivt inte prioriterar mig själv....och där bör det inte finnas plats för alkohol! Idag har jag pratat med läkaren på sömnmedicin...har en lindrig sömnapné...så att ta itu med både vikt och alkohol är ju att föredra..och faktiskt något jag vill...men alkoholen är prio 1 att börja med...undviker jag alkoholen då blir jag inte lika triggad att äta onyttigt.

Men...fortfarande handlar så mycket om min dotter....tänker att hennes chef inte har kunskap om arbetsrätt.....det är så dålig planering. Det handlar om ekonomi...medicinering...mm mm...dessutom en kille som inte har varit snäll...som kommit och hämtat sina saker som han hade i hennes lägenhet efter att han valde det som sin tillflyktsort...som även gjort en massa annat dumt just nu...det oroar/triggar min dotter...och väldigt lätt även mig...

Igår fick jag en kallelse till mammografi och idag en kallelse till vårdcentralen...tänker att kallelsen till vårdcentralen handlar om att följa upp mina olika värden vilket är jättebra! På fredag ska jag till rådgivningscentrum....är oerhört trött på alla dessa olika besök på olika verksamheter ...men ändå tacksam..för många av dessa besök är kopplade till mitt alkoholberoende...så om jag inte ska behöva gå på massa besök..så måste jag göra skillnad..själv...ingen annan kan göra det...jag förstår det.

Kram till er alla:)

Vill bara önska er alla en go fredags kväll och en fin helg?

Träffade min kurator på rådgivningscentrum idag. Ett bra besök. Bokade inget nytt besök på mitt initiativ. Kommer dock höra av mig när jag har haft nyktra dagar.

Kram t er alla?❤️

... tankar och god kraft genom regnet.
Tänker på dig ofta. Härom dagen funderade jag på en sak som du inte alls behöver svara på. Men det slog mig att du är så väldigt öppen med det som händer i ditt liv. Din dotter, ditt mående och dina tankar. Men du skriver aldrig om hur mycket du dricker?
Det måste man som sagt inte men för mig blir det lite som en vit fläck på kartan att inte ha någon aning om ifall en kväll med alkohol är ett glas, en flaska eller två.
Tänker förstås på dig, och funderar över om det skulle kunna hjälpa dig att minska på vinet- istället för att känna att du misslyckad när du inte fixar att hålla emot?
Det var bara en tanke. Kram till dig!