Tack för app-tips. Testar gärna sådana verktyg, kan ju inte skada. Men hittar den inte. Har du laddat ner till iphone från appstore?

Hej
Har Samsung Android tyvärr.
Laddat från Play butik.
Har du sökt på easy quit drinking.
För gör jag det så kommer Nyfikenhet-Sluta dricka alkohol ( EasyQuit) upp.
En Mario Herzberg har gjort den.

Hittade hans (Mario Herzberg) appar på iphone men där finns bara ”EasyQuit - stop smoking”. Men finns andra lite liknande appar från andra utvecklare. Ska testa dom!

Och bra jobbat @astridK ? 1 vecka är helt suveränt! Och jag lovar att ångesten lägger sig mer och mer. Din kropp rensar fortfarande ut alkoholen. Jag vaknar ibland med bakisångest när jag sovit för länge och är lite morgonförvirrad. Men får påminna mig om att jag inte druckit. Och då lägger aig ångesten. ?

Känner jag väldigt starkt att jag genom mitt beslut att välja bort alkohol äntligen är fri, som den där boktiteln ”Idag är jag fri” och en känsla som jag läst så många av er skriva om på forumet. Ska njuta av känslan och ta en promenad i solen. ☀️

... som du kliver in i idag.
Skönt att ångest lagt sig (men glöm inte bort hur den känns, bra att ta fram och titta på ibland)
Frihet har verkligen fått ny innebörd för mig och på många nivåer. Fri att planera helgen- inte bara fram till kl 17. Fri att kunna ta en springtur efter middagen. Fri att ställa krav på min omgivning när så behövs. Kunde inte innan, hade dåligt samvete över hela mig.
Fri att säga nej till övermäktiga arbetsuppgifter eller säga Ja om det är något jag verkligen vill, för då orkar jag hur mycket som helst!
Ja friheten kommer i så många och nya skepnader.
Sen kommer friheten nästan som en chock när man som jag bestämt mig för att sluta dricka livet ut, kan det vara såhär bra- alltid?
Ha en bra dag! ?

Jag hörde eller läste om någon som slutat dricka och som verkligen hade skiftat mindset som sa/skrev: ”Det är inte ett dugg synd om mig - jag slipper ju dricka.”

Skriver under på det, och tänker att man känner frihet när man tänker just så. Vi har sluppit en boja.

Kram ?

Hej,

Äntligen fredag och idag middag/aw med kollegor. Känner mig 100% på att jag inte kommer dricka. Däremot känner jag inte för att servera dem hela sanningen. Utan det får bli nån semivariant av typen jag kör en hälsoperiod utan alkohol/mår bättre utan alkohol särskilt när det är stressigt på jobbet. Några kommer tycka jag är tråkig men strunt samma känner jag idag. Känner mig lättad över att gå till middag utan den gnagande oron tänk om jag spårar ur eller säger något dumt. Som tur är jag väldigt pratsam även utan alkohol så behöver den inte så mkt som socialt smörjmedel utan mest för att koppla av.

Ha en fin helg!

Du är inte ett dugg tråkig för att du inte dricker. Jag har till och med roligare när jag inte dricker. Svårt att tro på, man måste uppleva det själv.

Varje gång någon säger något sådant beror det på att de vill rättfärdiga sitt eget drickande. Skit i dem! Och visa hur kul man kan ha utan alkohol.

Sen kommer du vilja gå hem tidigt, och det är bara skönt. Och vakna utan baksmälla imorgon ??

Kram ?

Helgen har varit fin. Alkoholfritt med kollegorna gick bra även om jag var lite svamlig kring varför jag inte drack. Idag var jag mer ärlig med en nära vän som ville bjuda på drink när vi satt ute i solen i hennes trädgård och tittade på när barnen lekte. Det blev alkoholfritt, tonic med is och citron till oss båda istället. Men henne har jag känt i 30 år så hon har ju sett en hel del av mina fyllor och att jag är ”bra” på att dricka mycket genom åren så ingen ide att hitta på omskrivningar. Med henne pratade jag också om en sak som jag inte har skrivit här än, att min mamma också har problem med alkohol men inte vill ta tag i det. För henne började det efter 50 när barnen var utflugna och hon fick mer ensamtid och hittade på mer grejer med pappa som inkluderade alkohol. Precis som jag gillar hon allra bäst att dricka själv. Framför tvn eller med en bok. Hoppas genom mitt eget val att avstå alkohol att hon blir inspirerad men tror tyvärr att jag kommer att bli besviken ?. Jag är i alla fall nykter nu. Nu ska jag läsa bok för barnen och sen blir det söndagsbad.

Tack för att ni tittar in här i min tråd!

Kram

Kom att tänka på en sak till. Att jag tänker på alkohol så sjukt mycket. Typ var femte minut (minst) poppar ett glas ? eller ? upp i huvudet. Så har det ofta varit för mig men hoppas att det nån gång släpper. Är som att jag är besatt.

AmandaL

Tror vi som är här har eller har haft någon slags besatthet kring alkoholen tyvärr. Men min besatthet har släppt i takt med nykterheten vilket är så underbart, äntligen lever jag livet utan att tänka på alkohol, det är så skönt att slippa tänka på vin eller annan dryck. För mig tog det ungefär två månader innan jag kunde säga att jag inte tänkte på alkohol längre ?

Har läst din tråd. Har väldigt lik situation med man och barn. Gillar (gillade?) också mest ensamdrickandet.

Jag har försökt sluta så många gånger men det blev inte verklighet innan min man ställde kravet och bad om sanningen. Han har fortfarande inte fått hela men jag jobbar på att orka berätta.

Jag har berättat för mina två närmaste vänner. Jag sa att jag har använt alkohol på ett felaktigt sätt. Att jag har en paus nu.

Jag har övat på att sluta tänka på alkohol. När tanken kommer skjuter jag bort den. Jag vill inte ägna mer tid i mitt liv åt detta. Nu tänker jag mer på att vad skönt det är att vakna utan bakfylla. Eller vilken tur att jag inte dricker längre så jag slipper hitta på ursäkter för att komma iväg till systemet. Eller gömma flaskor. Eller vara full med barnen. Min äldsta är snart 12, stor nog att förstå.

Håll i håll ut- en dag i taget! ?

Jag har läst din tråd med ☺️. Känns verkligen som ingen återvändo nu och rätt beslut men hoppas jag får mer styr på tankarna snart. Sista dagarna är det som att suget efter vin har stegrat och särskilt den där veckan om ett litet tag när min man och barnen ska iväg som jag sett fram emot att få dricka ensam under så länge går som på repeat i mitt huvud. Typ det gör väl inget om du käkar lite räkor och dricker vitt vin själv, hur farligt kan det vara. Barnen är inte där och kan se dig. Blir nog den första riktiga prövningen för mig. Finns ingen alkohol hemma i alla fall och jag tog upp just den veckan med min man dag 0 så att han kan påminna och hålla lite koll på mig. Försöker visualisera godis, chips och glass istället. Ska öven beställa massa alkoholfri ?, tycker det hjälper.

Kram!

Känner igen precis! Min man är borta en del i jobbet och jag har planerat och passat på att dricka då. Barnen fattar ju inte!?!

Idag är en sådan dag, han kommer hem imorgon vid lunch och jag jobbar hemifrån. Hade kunnat börja med första glaset vid lunch. Men inte idag. Idag ska jag jobba, ta emot barnen nykter efter skolan, skjutsa till aktiviteter på kvällen.

Har alltid alkoholfri öl hemma, ingefära att göra starkt te på och mörk choklad.

Och yoga!! Blir det ikväll framför youtube.

Min stora utmaning är om tre v när den årliga kräftskivan (fre-sön) inträffar med vänner o alkohol. Min man tycker det är ok att jag dricker på fest men inte själv. Såklart! Men han vet ju som sagt inte allt. Att jag utv ett beroende. Och jag är väl inte där riktigt än att acceptera att jag inte kan dricka socialt.

En dag i taget. Kanske kan du skjuta på beslutet om du ska dricka den veckan eller inte. Och när du är där så kanske du känner annorlunda.

Har inte varit inne här så mycket denna vecka. Mitt initiala ”halleluja moment” kring att inte dricka mer har avtagit lite och förbytts i känslan av ”jaha och nu då”. Känner igen det från de tidigare gånger som jag slutat dricka en period. Först känns det så jävla självklart och sen...inte lika självklart. Men fortfarande beslutsam på ett intellektuellt plan även om någon sorts reptilhjärna kämpar för att ta över. Lyssnat en del på the Naked Mind Podcast som jag tycker är inspirerande. Har verkligen ett stort behov av att höra om andra som lever härlig(are) liv utan alkohol.

Trevlig söndag!