När kommer dag nr två??

761 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Varafrisk
Bästa finaste Vinäger❤️❤️

Bästa finaste Vinäger❤️❤️

Jag är också orolig...över mig själv...över mitt beteende...å det är otroligt svårt att välja mig själv i första hand.

Faktum är att jag inbillar mig inte på ngt vis att jag blir bättre av alkohol...känner mig inte heller som ett offer....tänker inte heller att jag kommer få barnbarn...däremot så tänker jag...att min dotter som har bipolär diagnos...som bränner relationer...jag kan inte dö för tidigt...å jag kommer alltid finnas där...å jag vet att jag måste ta hand om mig själv först🙏🏻❤️

Kram❤️❤️

Varafrisk
Torsdagsmorgon kl 06.30🍁🍂

Totalt kolsvart utanför fönstret men känner ändå mig hoppfull. En ny dag och en ny möjlighet....🙏🏻

Jag vill bara säga det att.....jag vill leva...vill bli nykter🙏🏻 Vill leva länge.....för att kunna vara ute i naturen.... träna....dansa...sjunga...äta god mat...gå vandringsleder....lära mig olika saker om att måla....besöka olika städer i Sverige...måla läpparna röda/cerise/mörkt lila...bära färgstarka kläder....leva länge tillsammans m min man...och umgås med min dotter.....med min son....med min svärdotter🙏🏻❤️

För att kunna göra detta måste jag välja mig själv först....och väljer jag mig själv först då innebär det att jag måste GÖRA...men det är SÅ svårt...just nu.

Kram🌻

Kennie
Fint!

Den känslan tar dig hela vägen dit du vill, håll kvar den, tro på den, tro på dig själv!

FinaLisa
Stora styrkekramen🤗

Varafrisk 💕om du kan försöka att se dig själv utifrån och fundera på vad du vill säga till den personen.
Till exempel, vad skulle hon vinna på att inte åka till systemet idag?
Försök övertyga henne om hur mycket bättre hon skulle må imorgon om hon inte drack idag.
Gör ett försök! 🤗🍀
Man ångrar aldrig en nykter kväll!

Kram 🌼💚🌼

Wasabi
🧡

Hej, vet inte om vi har snackat här förut men ville bara skriva en hälsning och skicka en kram. Har läst din tråd och du verkar vara en otroligt stark och positiv människa som verkligen försöker bättra dig trots alla omständigheter runtomkring.

Angående alkoholen så skulle jag rekommendera att lära dig mer om just det och hur det påverkar kroppen och hjärnan. Det är väldigt intressant och har verkligen fått mig att förstå varför jag dricker och får sug osv. Du kan söka på youtube, eller artiklar om du gillar att läsa istället. Som andra har skrivit så rekommenderar jag också Tänka Klart av Annie Grace och Alcohol Lied To Me av Craig Beck (finns säkert översatt till svenska).

Sen skulle jag också vilja säga att varje vit dag räknas så det är inte ett misslyckande bara för att du dricker efter 2-3 dagar. Du samlar på dig erfarenhet och tillslut kommer du komma över tröskeln, jag lovar.

Ha en fin dag 🌺

Vinäger
Positiv start

Härligt morgoninlägg, Varafrisk. 💗 Självklart vill du leva. Och göra allt det där du ser fram emot. En dag i taget mot ett tillfrisknande, så kommer vi framåt.

Tänk vilka fräscha 70-åringar vi kommer att bli. 🤩 Tar en löprunda på morgonen, sedan slår vi på kaffet och medan vi väntar på det dricker vi en härlig, vitaminsprängd smoothie. Dansar en stund i köket medan solstrålarna letar sig in. Njuter av livet.

Nja, det kanske inte var din målbild, men jag älskar att göra små skutt på 10-20 år in i framtiden. Det lustiga är att jag alltid är yngre och mer vältränad än vad jag är nu. 🙈😅

Hoppas att du har haft en fin dag. Har tänkt mycket på dig. 💗

Kram

Varafrisk
Kronofogden...

Vet inte om ngn här på forumet har ett barn m bipolär diagnos?? Eller en annan anhörig m bipolär diagnos? Skulder t kronofogden? Inga pengar alls?

Om ngn har erfarenheten då vet ni hur ont det gör...i hela ens kropp och själ...å man vet inte hur man ska kunna stå ut😪

Det gör ont ...SÅ himla ont... och det är ensamt😢😢

Kram😴

FinaLisa
Varafrisk 🌻

Jag vet hur det är när ens barn har skulder hos kronofogden.
Jag var orolig i flera år för att min son aldrig skulle komma på fötter igen.
Även om han har överlevt i många år trots sin psykiska ohälsa och självmedicinering så kvarstår kronofogden. Och det som är bra med det är att han inte kan låna mer pengar för han är stoppad överallt.
Din dotter borde väl också ha en sådan spärr?
Tänk inte så mycket på kronofogden, de är bra att prata med. I början ringde jag till dem och var förtvivlad men de lugnade mig och sa att det viktigaste var att min son skulle få hjälp med sitt dåliga mående. Och att han så småningom kunde lägga upp en avbetalning när han väl började jobba.
Men han har fortfarande inte kommit dit, mår dåligt men ibland bättre.
Kronofogden är egentligen det minsta bekymret...de hör av sig till honom per brev en gång om året och frågar om han har någon inkomst. Men han lever på försörjningsstöd så det finns ingen inkomst de kan utmäta...

Det värsta är faktiskt att psykvården och missbruksvården är så dålig...😟

Så tänk inte så mycket på det du inte kan påverka Varafrisk, det bara dränerar dig på energi!

Önskar dig en fin lugn helg utan grubbel och oro, det behöver du!

Kram 🌼💚🌼

Blenda
Ensamheten

Jag har vuxet barn med psykisk ohälsa, bland annat ADHD och GAD, väldigt gränslös och vägrar all form av medicinering. Jag hjälper till med pengar titt som tätt, fel eller ej, men nu har jag valt den vägen och hoppas att barnet ska mogna.
Så även om vår situation inte är identisk så ville jag bara skriva att jag känner igen både hur ont det gör och hur ensamt det är. Jag står dessutom utan stöd i form av en förstående man. När vi hade det som värst med barnet och borde haft hjälp av varandra så skapade svårigheterna istället klyftor mellan oss som nu inte går att reparera. Lägg till alkoholen på det. Inget roligt liv.
I början av året kände jag så tung hopplöshet att jag tyckte det kvittade om jag levde. Drack hejdlöst, påhejad av meningslösheten. Men det vände. Vet inte riktigt hur.
Nu vill jag fortsätta leva, såsom du också skrev i ett tidigare inlägg. Så jag försöker ta vara på det ljus som fortfarande finns, samtidigt som jag andas mig genom de mörka stråken minut för minut. Tillåta mig att sörja men inte att grubbla. Aldrig ge upp. Svårt är det, men enda sättet.
Jag har också precis börjat om på min resa mot 100 dagars nykterhet.
Så länge det finns liv finns det hopp.
Kram!

Varafrisk
Ledsen ikväll...

Så ledsen ikväll av olika anledningar😢så missförstådd av mina närmaste😢så tydligt på ngt vis att jag är navet😢

Om jag fick önska...bestämma...över morgondagen...så skulle jag vakna...ta en promenad m Bella...komma hem...fixa frukost....åka ut t en särskild plats...för att äta den där..försöka andas med mig själv...helst inte komma hem förrän systemet är stängt...och sen andas igen...kanske läsa...för att sen hämta sushi el thai...

Min man är 65..min son 26...min svärdotter 29...och min dotter snart 22.m bipolär .. vågar jag...har jag ändå rätt att välja mig själv först imorgon??

Kram mina vänner❤️❤️

Ps! Tack vänner för inlägg i min tråd...så betydelsefulla🙏🏻

Kennie
Välj dig!

Du har all rätt att välja dig själv. Om du gör något som får dig att må bättre så kommer du i förlängningen ha mer ork för familjen. Ta hand om dig och gör det du helst vill imorgon, låter som en bra plan!

Se klart
Toppenplan

Håll fast i den.
Skit i systemet eller gör inte det. Men håll fast vid planen att göra det DU önskar av morgondagen. Kramar 🤗

Vinäger
Hoppas...

Hoppas innerligt att din dag blev som du önskade. 💗

Kram

Varafrisk
Blev inte riktigt som jag

Blev inte riktigt som jag ville idag
men inte någons fel...men ändå ok👌🏼

Tack till er alla❤️❤️

Kram❤️❤️

Varafrisk
Tack!!

Tack Vinäger, Se klart, Wasabi, Kennie, FinaLisa, Blenda m.fl för era inlägg:)

Jag blir SÅ glad när ni skriver i min tråd. Jag läser, begrundar och tar till mig vad ni skriver. Även om jag inte har lyckats få till det med min nykterhet så slukar jag allt vad ni skriver och det är så betydelsefullt för mig:)

Förra söndagen var jag så himla ledsen...tårarna rann nästan hela tiden...jag gråter inte idag men känner mig ändå tyngd. Och för att vara ärlig mot mig själv så är det mitt drickande som tynger mig mest...och det är jag endast jag och ingen annan som kan och ska få bukt på det. Min hjärna spelar mig ofta ett spratt och det är följande...jag har alltid tyckt att det var mysigt och gott med att laga mat och dricka ett gott vin till det eller att åka bort över en helg ...bo på hotell...äta gott och dricka gott. Men det funkar inte längre på det viset....jo...jag kan äta god mat...men drycker med alkohol fungerar inte. Det blir inte så mysigt..och jag dricker inte på samma vis som förr...dricker många fler glas..mycket fortare. Nästa dag när jag vaknar tänker min hjärna...ALDRIG MERA...nu får det vara slut.....men efter några timmar så är det en annan del av hjärnan som försöker locka...och locka med myset...och beroende på hur jag mår den dagen...så kan den delen av hjärnan vinna som lockar med det mysiga.

Fast jag vet...inte bara genom att läsa i andras trådar utan i egenskap av att snart ha levt 58 år...att mys finns i så många andra former än i alkohol...där kanske det minsta myset finns. Mys kan ju bestå av en kopp te eller kaffe i min fina mugg eller en utflykt till sjön med kaffekorgen eller att sitta i fåtöljen och sticka eller äta god mat med ett glas äppelmust...ja det finns många många sätt att mysa på...det är bara det att jag behöver ta kommandot över min hjärna!!!

Igår var min dotter hemma..hon sov hos oss från fredagen...och vår son kom även han hem igår...vi åt rester och matlådor till lunch och det var väldigt mysigt. Dottern hade en bättre dag och igår kväll gick hon ut på krogen. Har inte hört ngt från henne idag ännu men det är alltid så skönt när man får ett livstecken...att inget har hänt henne. Vi väntar på att det ska komma en person som köpt vår gamla spis och diskmaskin. Jag trodde verkligen inte att någon skulle vilja köpa dem men det var många som var intresserade. Efter det åker vi kanske ut på en liten utflykt...till ett mysigt café som ligger några mil från där vi bor.

Idag blir en nykter dag...och jag önskar att det blir fortsättningen på flera...min kropp behöver vila från alkoholen...och jag tänker det är ännu mer viktigt nu om det inte ska gå helt åt skogen....så är det...om två veckor har jag ett läkarbesök inbokat och det känns bra. På torsdag i veckan som kommer är det dags för mammografi...alltid pirrigt eftersom jag har 50% risk att få bröstcancer eller om vi väljer det positiva 50% att inte få det. Har gjort en genetisk utredning så pga familjeträdet så ser det ut så här. Desto större anledning att sluta dricka alkohol!

Ska dricka kaffe nu och ta en promenad sedan. Gillar hösten. Alla de olika färgnyanserna på träden.

Ha en fin söndag alla:)

Vinäger
Höstpromenad

Hoppas att den gav dig lugn och ro en stund. 💗

Kram

Se klart
Godkväll

Hoppas också du fått en fin söndag. Jag funderar på vad som går att säga - som skulle ”putta” dig över att känna att det är du som bestämmer. Ibland skriver du om nyktra dagarna med hopp, som när man pratar om att hoppas på fint väder. Vi har känt varandra så länge nu och du vet att det här endast handlar om omsorg.
Det är ju det där att ta till sig insikten om att du bestämmer. Du kan ju allt, och har sån koll.
Men det är som strömavbrott mellan alla dina insikter och just görandet. Som du ju själv också redan vet... Du har ju så mycket att ”vinna” på din nykterhet, inte minst att kunna stå upp som en vuxen mamma, i relation till din dotter. Slippa dåligt samvete, skuldkänslor.
Jag vill egentligen inget konkret med dessa tankar. Bara säga att jag tänker på dig och försöker klura ut hur strömmen ska slås på och de kulörta lyktorna börja blinka.
Kram 🥰

Varafrisk
Idag har strömmen varit på🙏🏻

Tyckte mycket om din liknelse, Se klart, att det är som ett strömavbrott mellan mina insikter och görandet👌🏼men idag funkade strömmen och jag är nykter🙏🏻

Har varit ledig idag. Visst har tanken slagit mig att nog skulle jag kunna åka t systemet men den har inte varit lika påträngande..tack och lov för det!

Tittade på ett en timmas klipp på youtube om alkoholens påverkan på hjärnan. En föreläsning fr Linköpings universitet. Alkohol är verkligen en ” dirty drug”😣

Har köpt blommor på torget att sätta i mina urnor. Ska fixa det till helgen.

Ska sitta tillsammans m min man och dotter sen och se på Tv tillsammans med dem. Inte som jag brukar göra se på en serie på datorn alkoholpåverkad. Så himla skönt att vara med dem❤️

Igår var det fem år sedan min man opererades för matstrupscancer och han finns fortfarande vid min sida🙏🏻Jag hoppas att vi får många fler år tillsammans...vi har levt ihop i 34 år...men då måste jag ha ett nyktert liv så att även jag får leva❤️🙏🏻

Kram🤗🌻

Se klart
Spraket!

Det sprakar om ditt fina inlägg, inte minst hur du beskriver allt du har omkring dig, och vilket värde som finns precis här och nu.
Önskar dig en kväll i denna stund som jag ibland kallar nåd eller livet eller strömmen på 😊
Stor kram 🍂😍

Varafrisk
Tack, Se klart❣️

Tack, Se klart❣️

Somnar nykter...på en onsdag....det var länge sen🙄 men så skönt👌🏼

Godnatt😍😴

Jullan65
Det låter bra Varafrisk,

Det låter bra Varafrisk, somna nöjd och nykter, det kan inte bli bättre.💕

Vinäger
Kram till dig

Hoppas att allt är ok. 💗

Varafrisk
Allt är inte ok😔

Vilken morgon! Solen skiner...frost på taken..så härligt☀️Ska städa lite snabbt och lätt därefter promenad m vår hund. Fram på stan en sväng för att köpa ytterligare en present t vår dotter som vi ska fira imorgon men fyller år på tisdag. Min älskade dotter som framkallar alla känslor hos mig. Som absolut inte vill bli kramad eller pussad på..har svårt m närhet. Fast..ibland kan jag inte låta bli att ge henne en kram. På tisdag ska vi även börja på bipolärskolan..känns bra.

Jag hade inte tänkt skriva här idag....tänker ofta...ska inte skriva här förrän jag klarat fem dagar....å så faller jag efter en dag el två el faktiskt fyra dagar som jag klarat...men så har jag ändå ett behov av att skriva..att prata med er och hoppas att få svar....så då skriver jag.

Känner även att den där duktiga flickan som finns så starkt inom ..,dyker upp...som vill visa se jag kan istället för att jag väljer att vara nykter för min skull, min hälsa och mitt liv...att välja mig själv först och främst.

Tänker att jag har kommit till en gräns där min kropp är starkt fysiskt beroende av alkohol inte endast psykiskt. Ibland skriver en del om att nu är botten nådd eller att det händer ngt drastiskt som gör att man vaknar upp. Det är som om jag på ett omedvetet plan väntar på att ngt drastiskt ska hända men mitt medvetna vill absolut inte det! Och så är det...det kommer inte komma ngn röst som säger att botten är nådd...det kommer inte ske ngt högtidligt avslut utan det behöver bara ske.

Jag har insikterna ...och jag behöver inga fler strömavbrott....

Ha en fin lördag🍂🍁❣️

FinaLisa
Hej Varafrisk💕 🤗💕

Jag tror att vissa som du och jag, närmar oss stegvis till den där botten.
Den behöver ju inte betyda att man faller handlöst och skadar sig eller åker på en rattfylla.
Jag känner bara att det är ett farligt läge när man flyr problem eller ångest med hjälp av alkoholen.
Det vill jag inte göra längre och jag har lyckats bra med det sedan i somras. Har bara druckit två gånger sedan 1 augusti varav en gång då jag var ledsen och igår när jag var glad.

Så vad vill jag ha sagt med detta?
Jo, att du borde försöka att begränsa intaget och stegvis trappa ner. Så småningom kommer du själv känna att det inte är värt att dricka så ofta.

Kram 🍃🧡🍃

Varafrisk
Vilken ångest/förhandlande!!

Så strongt gjort av dig FinaLisa❣️
Det är farligt vad jag håller på men ..jag vet det så väl och ändå gör jag inget åt det😔

Så vilken ångest/förhandlande jag hade när jag var framme på stan idag. Var inställd på att gå in på systemet...men så började förhandlandet. Och jag känner mig så ledsen😔 Gå inte in...du vet det blir inte bra...du har ont i magen...huvudvärk....gå in...en sista gång. Klockan var kvart i tre...klockan tre stänger systemet. Så jag gick in...plockade ner den minsta mousserande in korgen...miniflaskor av Jägermeister brukar inte köpa sprit men det här var ju sista gången....några små öl....och på väg t hyllan m halvflaskor av rödvin...ja men det är ju lördag...men på vägen t hyllan med vin...så tänker jag...nej det här blir inte bra...köp inget...låt bli...så jag ställer korgen där...bara rakt upp och ner och går ut...utan en enda flaska...klockan är tre minuter i tre...och jag klarade det.
Är inte jätteglad men jag klarade det💪🏻 Anledningen t att jag inte känner mig så glad är att jag är SÅ ledsen för att jag har hamnat i ett SÅ starkt beroende ...det är så fruktansvärt sorgligt och det är så läskigt att alkoholen kan få ett sådant övertag😰

Men nu känns det skönt för nu har jag varit ute och gått och nu ska jag laga mat. Vår dotter är hemma och vill hon in t stan så kan jag köra henne👍🏻

Så...ha en fin lördagskväll🍂🍁❣️

Andrahalvlek
Heja dig!

Precis så tufft är det. När du väl börjar förhandla med dig själv så är det typ kört. Idag lyckades du gå segrande ur den striden, men en annan gång lyckas du inte.

Du måste sätta stopp DIREKT när förhandlandet börjar i din skallle. Nej. Nej. Nej. Säg nej till dig själv inifrån och ut direkt. Ta död på alla argument med upprepande nej. ”Skärp rösten” till dig själv.

Tänk på det som ett litet barn som tjatar. Om ett barn tjatar och tjatar och man som förälder faller till föga efter en tids dividerande, så blir de ännu tjatigare nästa gång. Säger du däremot nej inifrån och ut direkt, och gör det konsekvent varje gång, så blir de inte lika tjatiga.

Njut nu av din nyktra lördag. Och söndag.

Kram 🐘

Onkel F
Var glad och stolt!

Även om du känner att beroendet är oerhört starkt, så var du och din vilja starkare! Tror inte det är många som hade klarat av att gå ut tomhänt. Jag hade inte gjort det.
Kom ihåg detta nästa gång begäret sätter in! Njut av belöningen, att du kan göra vad du vill ikväll. Nykter🤗

Varafrisk
Tack för uppmuntran Andrahalvlek och Onkel F🤗

Skjutsade in min dotter t stan. Sett tre avsnitt av Homeland på raken. Nykter. Skönt att minnas nästa gång vad jag sett.

Somnar nykter🙏🏻😴

Onkel F
Och vaknar och mår bra?🤗

Hoppas du får en fin dag och att det blir ett trevligt firande av dottern. Du har ju bättre förutsättningar nu när du var stark och somnade nykter igår!👍💪
Tag hand om dig, undvik "strömavbrotten" och ha en underbar söndag🙏

Vinäger
Så glad för din skull

Åh, Varafrisk, äntligen vann du ett fältslag mot A. Fånga känslan, lagra den djupt inom dig. Den kan hjälpa dig att inte gå in i en sådan närkamp igen.

Bättre att tänka ut förebyggande strategier och inte ge dig in i krigszonen alls.

Jag vet att du vet, självklart, men vill ändå pusha dig, stärka dig. Tala om hur bra du är. 💗

Du kan, Varafrisk, nu har du verkligen bevisat det. För dig själv, alltså, i första hand. Även om jag tror att familjen också uppskattar att du mår bättre.

Ha en underbar dag med familjen och firandet av dottern. 💗

Massor med kramar

Sidor