Vilken morgon! Solen skiner...frost på taken..så härligt☀️Ska städa lite snabbt och lätt därefter promenad m vår hund. Fram på stan en sväng för att köpa ytterligare en present t vår dotter som vi ska fira imorgon men fyller år på tisdag. Min älskade dotter som framkallar alla känslor hos mig. Som absolut inte vill bli kramad eller pussad på..har svårt m närhet. Fast..ibland kan jag inte låta bli att ge henne en kram. På tisdag ska vi även börja på bipolärskolan..känns bra.

Jag hade inte tänkt skriva här idag....tänker ofta...ska inte skriva här förrän jag klarat fem dagar....å så faller jag efter en dag el två el faktiskt fyra dagar som jag klarat...men så har jag ändå ett behov av att skriva..att prata med er och hoppas att få svar....så då skriver jag.

Känner även att den där duktiga flickan som finns så starkt inom ..,dyker upp...som vill visa se jag kan istället för att jag väljer att vara nykter för min skull, min hälsa och mitt liv...att välja mig själv först och främst.

Tänker att jag har kommit till en gräns där min kropp är starkt fysiskt beroende av alkohol inte endast psykiskt. Ibland skriver en del om att nu är botten nådd eller att det händer ngt drastiskt som gör att man vaknar upp. Det är som om jag på ett omedvetet plan väntar på att ngt drastiskt ska hända men mitt medvetna vill absolut inte det! Och så är det...det kommer inte komma ngn röst som säger att botten är nådd...det kommer inte ske ngt högtidligt avslut utan det behöver bara ske.

Jag har insikterna ...och jag behöver inga fler strömavbrott....

Ha en fin lördag??❣️

Jag tror att vissa som du och jag, närmar oss stegvis till den där botten.
Den behöver ju inte betyda att man faller handlöst och skadar sig eller åker på en rattfylla.
Jag känner bara att det är ett farligt läge när man flyr problem eller ångest med hjälp av alkoholen.
Det vill jag inte göra längre och jag har lyckats bra med det sedan i somras. Har bara druckit två gånger sedan 1 augusti varav en gång då jag var ledsen och igår när jag var glad.

Så vad vill jag ha sagt med detta?
Jo, att du borde försöka att begränsa intaget och stegvis trappa ner. Så småningom kommer du själv känna att det inte är värt att dricka så ofta.

Kram ???

Så strongt gjort av dig FinaLisa❣️
Det är farligt vad jag håller på men ..jag vet det så väl och ändå gör jag inget åt det?

Så vilken ångest/förhandlande jag hade när jag var framme på stan idag. Var inställd på att gå in på systemet...men så började förhandlandet. Och jag känner mig så ledsen? Gå inte in...du vet det blir inte bra...du har ont i magen...huvudvärk....gå in...en sista gång. Klockan var kvart i tre...klockan tre stänger systemet. Så jag gick in...plockade ner den minsta mousserande in korgen...miniflaskor av Jägermeister brukar inte köpa sprit men det här var ju sista gången....några små öl....och på väg t hyllan m halvflaskor av rödvin...ja men det är ju lördag...men på vägen t hyllan med vin...så tänker jag...nej det här blir inte bra...köp inget...låt bli...så jag ställer korgen där...bara rakt upp och ner och går ut...utan en enda flaska...klockan är tre minuter i tre...och jag klarade det.
Är inte jätteglad men jag klarade det?? Anledningen t att jag inte känner mig så glad är att jag är SÅ ledsen för att jag har hamnat i ett SÅ starkt beroende ...det är så fruktansvärt sorgligt och det är så läskigt att alkoholen kan få ett sådant övertag?

Men nu känns det skönt för nu har jag varit ute och gått och nu ska jag laga mat. Vår dotter är hemma och vill hon in t stan så kan jag köra henne??

Så...ha en fin lördagskväll??❣️

Precis så tufft är det. När du väl börjar förhandla med dig själv så är det typ kört. Idag lyckades du gå segrande ur den striden, men en annan gång lyckas du inte.

Du måste sätta stopp DIREKT när förhandlandet börjar i din skallle. Nej. Nej. Nej. Säg nej till dig själv inifrån och ut direkt. Ta död på alla argument med upprepande nej. ”Skärp rösten” till dig själv.

Tänk på det som ett litet barn som tjatar. Om ett barn tjatar och tjatar och man som förälder faller till föga efter en tids dividerande, så blir de ännu tjatigare nästa gång. Säger du däremot nej inifrån och ut direkt, och gör det konsekvent varje gång, så blir de inte lika tjatiga.

Njut nu av din nyktra lördag. Och söndag.

Kram ?

Även om du känner att beroendet är oerhört starkt, så var du och din vilja starkare! Tror inte det är många som hade klarat av att gå ut tomhänt. Jag hade inte gjort det.
Kom ihåg detta nästa gång begäret sätter in! Njut av belöningen, att du kan göra vad du vill ikväll. Nykter?

Hoppas du får en fin dag och att det blir ett trevligt firande av dottern. Du har ju bättre förutsättningar nu när du var stark och somnade nykter igår!??
Tag hand om dig, undvik "strömavbrotten" och ha en underbar söndag?

Åh, Varafrisk, äntligen vann du ett fältslag mot A. Fånga känslan, lagra den djupt inom dig. Den kan hjälpa dig att inte gå in i en sådan närkamp igen.

Bättre att tänka ut förebyggande strategier och inte ge dig in i krigszonen alls.

Jag vet att du vet, självklart, men vill ändå pusha dig, stärka dig. Tala om hur bra du är. ?

Du kan, Varafrisk, nu har du verkligen bevisat det. För dig själv, alltså, i första hand. Även om jag tror att familjen också uppskattar att du mår bättre.

Ha en underbar dag med familjen och firandet av dottern. ?

Massor med kramar

Hoppas du har sovit gott i natt och får vakna upp till en lika fin och solig höstmorgon som vi har i Stockholm i dag! Vilken fantastisk dust du tog med dig själv i går. Säger som Vinäger, ta med dig detta nu till din inre bank av erfarenheter. Klappa dig själv på axeln riktigt mycket och tänk på att du KAN OCKSÅ GÖRA, Varafrisk!

Kram!

Tack för er uppmuntran Vinäger, Onkel F och Charlie70?

Vaknade även här till en solig vacker höstdag??☀️Sov kanske inte jättebra inatt...gör inte alltid det när jag vet att min dotter är ute på krogen. Hon går ju som oftast ensam hem på natten och ingen saknar henne om hon inte kommer hem eftersom hon bor ensam. Å kan sova lite sisådär ändå. Men...jag vaknade ändå nöjd och tacksam över att jag klarade av att vara nykter igår??

Har haft en mysig dag m min familj och vi har firat vår dotter/syster?
Hon hade bestämt maten som var laxburgare med pommes och örtsås/romsås. Så gott? Och hon var nöjd över firandet och presenterna??

Drack en alkoholfri öl som när jag såg efter innehöll 0,5%. Drack även en alkoholfri öl igår som var 0,0%. Drack till maten. Jag tänker dock räkna att jag har två nyktra dagar??

Så...så småningom kommer jag somna nykter dag nr 2??

Ha det fint??☀️??

Förstår att det är svårt att sova lugnt om dottern är "ute och ränner" på det viset. Men det hade väl varit värre om du inte somnat nykter?
Maten låter smaskig, och att det slinker ner en 0,5-öl får man väl betrakta som godkänt.
Så Grattis till dag 2 ? . Hoppas du sover bättre inatt och att du gör måndag till nr 3!

Underbart att läsa om dina segrar Varafrisk.
Jag önskar dig många fler fina dagar, du förtjänar att må bra.
Kram

Somnar nykter och känner mig precis nu lugn och trygg??

Min dotter sover inatt hos oss. Hon är inte längre manisk utan är mer och mer tillbaka t sitt ”gamla” jag.
Min man försöka hjälpa henne m att få en plan över alla skulder. På tisdag ska ska jag börja en bipolär skola ...min dotter och jag ska gå tillsammans men just på tisdag ska jag gå själv eftersom det är hennes födelsedag❤️❤️

Jag brukar inte förhäva mig...men efter allt jag har varit med om under många år....och i synnerhet de tre senaste månaderna så fattar jag inte att jag bara ha rasat ihop...att jag fortfarande reser mig upp varje morgon ur sängen....det handlar dels om kärleken t min dotter som behöver mig/oss så mycket, dels om kärleken till övriga familjen men även till livet självt❤️ och jag tänker jag är stark...och jag har resurser inom mig??❤️

Sov gott alla forumvönner?❤️

Det blev inte dag nummer tre idag...tror jag vet varför...tänker att jag ändå skriver här idag...även om det inte känns lika bra att skriva som när det blir dagar som man klarar att vara nykter.

Kramar:)

Att vakna på morgonen efter att ha druckit dagen före emot att inte ha druckit ...skillnaden känslomässigt är milsvid. När jag vaknade idag var skillnaden så stark...och det är den positiva känslan jag vill ha kvar inom mig...att vakna nykter??

Jag kunde i lördags lämna korgen med alkohol på Systembolaget och gå ut utan att jag köpt en droppe.
Ska satsa på reprisen idag??

Idag fyller min dotter år antingen går vi ut och äter eller så tar vi med oss ngt gott hem...utan alkohol...närvarande i sinnet ..tillsammans. Idag ska hon även tatuera in sitt biologiska efternamn på armen...tänker att det är så viktigt...en del av hennes identitet...och hennes efternamn som består av två namn är så vackra❤️

Önskar er en fin tisdag??

Jag har läst igenom de sista inläggen som jag missat och jag tycker du är på riktigt god väg mot ett bättre och nyktrare liv. Jag känner igen känslan av att nästan längta efter att nå sin botten (vad det nu månde vara). Att vilja sluta dricka, i alla fall så ofta och så mycket, men hela tiden falla för suget. Så bra att du hade styrkan att lämna korgen på systemet. Riktigt bra jobbat! 1-0 till dig :). Jag känner igen känslan att se en serie på datorn (älskar att göra det i ensamhet även nu i nyktert tillstånd) och komma ihåg handlingen. Och att faktiskt med glädje välja att titta på tv tillsammans med familjen (när den är samlad) istället för att sitta själv i sängen med en gömd 50 cl plastflaska med vin bakom kudden.
Njut av dagen med din dotter och du kommer ju fira henne på bästa sätt - genom att vara nykter<3

Du har ju hängt här under hela den tiden som jag har varit här, och har ju även ett par andra trådar innan dess.
Jag måste säga att du är lite unik som inte lyckats få till mer än 4 nyktra dagar på raken under den här tiden.❤️
Jag vet att jag för länge sedan skrev här i din tråd hur jag är övertygad om hur det måste gå till om man vill bli nykter. Alltså vilja själv med hela hjärnan, bestämma sig för att sluta och verkställa beslutet. I början så skrev du ju själv att du inte ville sluta dricka med hela hjärnan, men nu tror jag faktiskt att du är där. Då återstår bara att bestämma dig och göra det. Helt enkelt, drick inte, det är tufft i en vecka eller två. Men det är inte farligt och det går, så unik kan du inte vara att alla andra kan men inte du. Det du håller på med nu måste vara ofantligt jobbigt, att ta de där abstinensdagarna hela tiden och aldrig få uppleva hur bra man faktisk mår efter bara en vecka eller två.❤️

Jag drack mer eller mindre varje dag de senaste åren men en vecka eller tio dagar helnyktert på raken fick jag till flera gånger. Det var då som hoppet väcktes till att en gång sluta en gång för alla. Man märkte hur bra man mådde utan alkoholen. Du får ju aldrig uppleva det nu, och det tycker jag är jättesynd.

Ovanstående skriver jag i all välmening och hoppas att du verkligen får till det. Det går, du kan och du är värd det. Och dina barn är värda att ha en nykter mamma.

Kram

Vi alla här på forumet har vår egen historia..egen ryggsäck...men en sak gemensamt...beroendet t alkohol.

Torn... jag förstår att du skriver i all välmening.....jag minns en annan gång som du skrev i min tråd...att du ville provocera för att då kanske jag ville visa att jag kunde sluta dricka....kanske skriver du av samma anledning idag. Tyvärr ..så hjälper det mig i princip ingenting.

Och ja...jag vet att jag är inte så unik ...men vad jag är unik i är att jag skriver under rubriken ”Förändra mitt drickande” och fortfarande dricker....för de flesta som börjar skriva under rubriken har ofta varit nyktra flera dagar innan man börjar skriva. Å är man nykter får man hejarop.

Om man har ett alkoholberoende är det inte konstigt att inte få till fyra nyktra dagar på raken under ett års tid eller mer men här på forumet kan det vara konstigt.

Många som skriver under denna rubrik beskriver aldrig ngn svårighet med att vara nykter... jag tror att man då har gjort en del av den resa som jag beskriver innan man började skriva här.

Jag tänker att vid alla beroenden.. är det enklast att lyckas när man känner att man vill av hela sitt hjärta..men ibland måste man göra en förändring för hälsan som bidrar till att man verkligen vill.

Rule74...tacksam för ditt inlägg..då jag känner att du delar många av mina känslor??

Kram???