Tack alla för att ni finns här och stöttar.?

Har reflekterat över en sak.
När jag slutade tänkte jag: Vad tråkigt det kommer att bli. Inget kul kommer att ske. Hur ska jag nu fira. Ingen avkoppling längre.

Idag blir jag nästan arg när folk efter jag sagt att jag inte dricker A säger samma sak. Ibland för att ursäkta sitt eget drickande, eller för att påtala för mig vad jag missar.

DET ÄR EN DRYCK !!!!
Och vi tillskriver den egenskaper som lycka, självförtroende, avslappning, social samvaro.
Det är egentligen helt otroligt när man funderar på det.
Kram⚘

Grattis vilken kämpe du är. Och att du fortsätter att vara nykter är ju kanon, en dag i taget. Tiden är som du säger nödvändig, för att vi ska återfå vårt förstånd och välja det som är rätt för var o en. Vi fortsätter nykterheten och jag lovar, du kommer få in mer glädje i livet. Det är lite grått i början, sen lättar dimman, på alla sätt. Kramiz

Så härligt att du klarat tre månader och sätter nya mål! Jag är säker på att du klarar det. Själv föll jag på målsnöret, men jag fortsätter min resa även om jag faller ibland. Ta aldrig första glaset, eller klunken!
Kram - du är grym!

Nu börjar ditt tänk rätta till sig riktigt ordentligt ?

Visst är det märkligt att folk reagerar så? Precis som om man har valt domedagsvägen när man har valt att vara nykter. Jag kan komma på en massa ”handikapp” som är värre, där folk ändå kan ha ett fullgott lyckligt liv utifrån sina förutsättningar.

Det är fan ingen mänsklig rättighet att dricka alkohol.

Kram ?

Ni är riktiga kämpar ni med?

@Jullan65 Den psykiska resan man gör är den som förvånar mig mest. Hoppas på ytterligare utveckling.

@Rule74 Ingen kan ta ifrån dig dina nyktra dagar.
Tänk på procenten istället?
Kram⚘

Härligt, grattis till tre månader! Det är ju nu det roliga börjar.? Det har varit kul att följa din resa och du tillför forumet mycket också. Då kör vi vidare på det nyktra spåret!

Kram ?

Japp nu fortsätter vi?
Så lätt blir ni inte av med mig?

Känner dock att det var tur att jag mår så bra just nu när jag skulle bestämma hur jag skulle gå vidare. Hade detta varit för 3 veckor sedan när jag var nere i deppträsket hade nog inte förnuftet segrat.
Kram⚘

Imponerande. ? Så bra du beskriver dina känslor, både de positiva och negativa tankarna. Tack för att vi får ta del av dem. Det känns som att du klivit upp ett steg nu. Wow, vad bra du är.

Kram

Den heter EasyQuit Drinking.
Eller.
Nyfikenhet-sluta dricka alkohol ( av Mario Herzberg)
Men någon sa att den bara finns för Android.

Just nu är jag på en jättebra plats när det gäller alkoholen.
Inget sug, Ingen längtan, och det känns så skönt?
Känns som jag landade på något sätt när 3 månader passerades.

Var på Systembolaget i veckan?. Första gången sen jag slutade.
Handlade åt min mamma som inte vill ut i affärerna nu med coronan.
Hon frågade om jag kunde tänka mig göra det åt henne, hon vet att jag slutat.
Inga problem sa jag och det var det faktiskt inte.
Positivt med min mamma är att hon säger att hon försöker att inte dricka i veckorna, men sluta helt som jag tänker hon inte göra.
Tror och hoppas att mitt slutande får henne att dricka mindre.

Jag har lite svårt att hålla käften om hur dåligt alkohol är för psyket och kroppen. Tror folk tycker jag är jobbig....
De vill liksom inte höra mitt rabblande om fakta.
Kram⚘

Det är verkligen en jätteskön känsla när man har landat i nykterheten. Att alkohol blir en ickefråga. Varför skulle jag dricka liksom? När jag haft sådana problem med drickandet och tagit mig ur det, så finns det inte i boken att jag skulle äventyra min nykterhet bara för att dricka glögg till jul. Det finns dessutom alkoholfri glögg. Och nubbe är inte ens gott. Julmust är mycket godare ?

Jag tror att jag var fem månader nykter när jag gick till Systembolaget första gången. Skulle köpa en flaska Oddbird Spumante till ett festligt sammanhang. Förvånades av stanken inne på bolaget ? Det luktade verkligen jätteilla. Av krossade flaskor mot golvet sannolikt. Och förstås hamnade jag bakom någon i kön som behövde stilla sin baksmälla. Fy fan vad bakfylla luktar vidrigt ?

Det har blivit ungefär som när jag slutade röka - fy vad äckligt det luktade när rökare kom in från gatan efter att de hade rökt. Urk.

Det är lätt hänt att bli en sanningssägare vad det gäller alkohol, men enligt Annie Grace är det lönlöst och slöseri med energi. Man ska spara den energin till sig själv - och till dem som faktiskt vill veta mer. Och de finns. Man får ge dem lite tid att fundera på saken bara. Som din mamma tex. Om du nu ska handla åt henne så blir det dessutom helt naturligt mindre inköp för hennes del. Och det är ju bra!

Så glad för din skull, att du landat i chillheten ❤️

Kram ?

Igår drack jag en flaska dyrt rött vin.
Varför?
Jag var inte extremt sugen
Jag var inte arg, ledsen
Jag var inte uppspelt, glad.
Jag var inte trött efter en stressig dag då jag var ledig hela fredagen
Jag ville bara dricka vin!
Så 101 dagar klarade jag, tydligen var 100 dagar viktigt för mig.

Och tyvärr blev jag inte upplyst och tyckte det var äckligt.
Det var helt ok.
Den enda erfarenheten jag fick av detta som förhoppningsvis kan hjälpa mig till ett framtida liv med lågt alkoholintag var.
Hur sjutton klarade jag av att dricka denna mängd varje dag!
Jag kände naturligtvis av alkoholen.
Nattsömnen var sämre, men jag fick inte hjärtarytmier tack och lov.
Och nu idag har jag svag huvudvärk och är inte lika pigg som vanligt.

Men nu är jag rädd att jag väckt A djävulen.
Men jag hoppas och måste tro på mig själv att jag klarar detta.

Nu iväg och putsa fönster hos min mor.
Och ingen A ikväll!!
Kram⚘

Du är inte den första som dragit just den erfarenheten när man satt upp ett exakt mål för nykterheten. Det är därför man rekommenderar att man inte ska tänka ”aldrig mer”, men inte heller sätta upp ett exakt mål för sin nykterhet utan bestämma sig vartefter.

Jag tycker att du drog goda lärdomar av ditt vindrickande igår kväll. Det känns inte som du kommer att slentriandricka vin framöver åtminstone.

Men visst krävs en viss vaksamhet om du inte vill hamna på ruta ett eller minus ett igen inom kort. Det fanns ju en anledning från början till att du gjort ett alkoholstopp på 100 dagar.

Kram ?

Jag blev faktiskt lite förvånad att du valde att dricka. Du har verkat mått så bra och inte viljat dricka. Grattis till 100 dagar i alla fall!? Håller med Ah om att det verkar vara väldigt lurigt att sätta exakta mål om man vill fortsätta vara nykter. För egen del satte jag inget mål, utan körde på ” tillsvidare”. Dock inte ”aldrig mer” Det har funkat riktigt bra tycker jag. Jag hoppas att du fortsätter på det nyktra spåret, så du får uppleva hur det känns efter ett halvår eller så. För min del går det inte jämföra 3 månader och ett halvår. Så otroligt mycket som föll på plats mellan månad 4 och 6. Men det kan säkert vara väldigt olika från person till person.

Kram

Så har jag känt det hela dagen.?
Lust att dricka- Nej.
Hade man kunnat registrera minus sug så hade jag satt -5.
Det enda jag tänkt på har varit att det tar 10 dagar tills alkoholen försvunnit ur min kropp.
@Charlie70 Nytt beslut, Nja - tror jag skiter i det nu. Tar nog dag för dag istället. Gick ju inte så bra med de förra.
@Andrahalvlek Hoppas jag fick lärdomarna jag eftersökte. Men jag misstänker att de närmaste veckorna lär visa det.
@Torn Jag är också förvånad. Och jag hade nog kunnat stoppa detta utan någon större ansträngning. Men jag ville inte.

Jag tror att det beror på att jag egentligen inte eftersöker 100% nykterhet.
Jag vill kunna dricka någon gång när jag vill, känner för det.
Men inte varje dag som tidigare eller varje helg som jag tänkte när jag började mina 3 månader.
Jag behöver göra min resa och se om jag kan få det att funka.

Men nu får det bli nyktert ett tag framöver ☺
Kram⚘

Jag tror vi alla behöver prova oss fram och hitta vår väg. En del kommer klara att dricka ibland, andra inte. Jag tänker att det att du drack en hel flaska ändå tyder på att det fanns en liten djävul kvar som satt och hetsade. Jag drack också lätt en flaska själv och mer än så under en kväll innan jag slutade, medans de där, ganska få, personerna som inte verkar ha alkoholberoende drack kanske tre glas och var nöjda så. Om det skulle kännas så, att man är nöjd med bara ett par glas, då kan det kanske funka att dricka ibland. Men så länge ens grundinstinkt är att tömma flaskan så kommer man få jobba stenhårt med kontroll eller snabbt hamna i samma situation som innan man slutade, tror jag. Jag tänker som du, att jag skulle vilja ibland, men jag tror att det skulle bli hela flaskan för mig också... Så länge det inte finns något som tyder på att det har förändrats så avstår jag av säkerhetsskäl.