Har varit utan alkohol i 10 dagar nu.
Har både Campral och Naltrexon utskrivet men har slutat ta dom och känner ingen skillnad. Vaknar varje morgon med huvudvärk men blir piggare under dagen dock. Jobbet har gått smidigare dessa dagar och jag är liiite piggare på kvällen. Äter stark medicin för smärta och antidepressiva. Det är dom medicinerna som har fått mig att sluta dricka för jag kan inte alls hantera alkoholen. Det har jag aldrig kunnat men nu är det 10 resor värre. Har noll koll över hur mkt jag dricker. Blir jättesluddrig och trött. Kan nästan somna på en middag eller fest. Känner inte när det slår till. Det har alltid varit så att när jag tagit första glaset så vill jag bara ha mer. 1 glas kan lika gärna kvitta. Då är det lättare att vara utan helt. Har tusen gånger tidigare sagt att jag ska sluta dricka och har förstås misslyckats varje gång. ( därför är jag här igen )
Nu lovar jag ingenting. Får se vad som händer framöver. Får just nu välja mellan smärtan och alkoholen och då är valet rätt lätt ( just nu iallafall) Orkar inte ha ont, det tar så mkt på psyket.
Framöver om jag blir av med smärtan och slipper mediciner så kanske jag vågar dricka igen.
Nån som känner igen sig?

Det är så underbart att vakna, trots lite huvudvärk och veta att man lade sig nykter.
Precis när jag slår upp ögonen så går hjärnan lite på autopilot och börjar söka efter vad som hände kvällen innan. Det tar liksom ett tag att komma ihåg att jag inte lagt mig berusad eller i värsta fall packad.
Har som sagt lite huvudvärk och känner mig lite trött när jag vaknar men vad är väl det mot hur det är mot när man dricker. Så skönt att veta att huvudvärken beror på nåt annat. Antagligen lite abstinens som förhoppningsvis går över.
Har kommit igång med träning igen, tråkigt nog i Coronatider, men det finns mkt att göra coronasäkert.
Tränandet fick tidigare ge vika för alkoholen. Nu jäklar ska det bli tvärtom.

Grattis till 10 dgr nykter. Du ska se att du kommer må än bättre dag för dag. Träning har jag oxå unnat mig, det ger en tillfredställelse både för hjärnan och kroppen. Vad kul att du är igång. Fortsätt , du har allt att vinna.

Tack Jullan65!
Jag tror att jag har skrivit det nån gång här tidigare att börjar jag med nåt så blir jag helt besatt av det. Kan vara vad som helst. Men så är det nog när man är en beroendepersonlighet. Men kan jag byta alkoholen mot träning så, fine with me.
Håller alla tummar för mig och alla andra här som kämpar!

Tänk vad lätt det är att se på andra och till och med se NER på andra som dricker för mycket. Att man är där själv det förnekar man. Innerst inne vet man men ljuger så bra för sig själv. Jag är ingen alkis... JAG jobbar ju och sköter allt perfekt! Sån jäkla förnekelse. Bara när man druckit för mycket och ångesten smyger sig på då fattar man vilket problem man har. Men efter ett par dagar så har man plötsligt alla problem med drickandet försvunnit?? sen är man igång igen. Lalalalla la vad mysigt med lite vin?Och så dunk! Rätt ner i diket igen... så håller det på...

Är just nu helt upptagen med att bara tänka på alkohol...
Värsta suget. Tänk om det kunde släppa nån gång. Hjärnan är helt kidnappad av alkoholen. Är rädd att fötterna ska börja gå av sig själv till systemet.
Haha, kom precis på att om min hjärna är kidnappat så lider jag av.... vad heter det nu? Stockholmssyndrom?! Offret blir förälskad i sin kidnappare. Ja, så är det!

Usch ja det var en liknelse de.... sugen kan vara ordentligt jobbiga de första veckorna. Tänk HALT, alltså hungrig, arg, ledsen , trött. Undvik det. Jag lovade oxå bara 24 timmar i taget. Jag tänkte, jag klarar ett dygn utan så tar jag ett nytt beslut då. Det funkar på mig att tankarna på a släpper lite. Jag puttar nykterheten framför mig liksom. Känns oxå lättare att inte bestämma forever, det vet vi ju hur det brukar gå. Lycka till

Ska försöka komma ihåg det när suget sätter in. Skönt att man har ett bra jobb ändå att gå till i dessa eländiga tider. Hade jag varit hemma om dagarna kan jag tänka mig att det måste vara 10 resor värre att avstå. Lätt att knalla iväg till bolaget eller tulla nåt i barskåpet.
Som sagt så dricker jag många alkoholfria öl när suget sätter in. Fungerar rätt bra faktiskt. Carlsbergs är riktigt god tycker jag.
Längtar efter att slippa ha hjärnan ockuperad av tankar kring alkohol och mitt drickande. Slöseri med tankeverksamhet liksom.....den dagen kanske kommer framöver förhoppningsvis.
Gokväll!

Det är en problemdrickares sämsta gren tyvärr. Men tålamodet blir mycket bättre som nykter! Med tiden i alla fall.

Håller med Jullan - bestäm en enda dag i taget. Tänk inte bakåt, inte framåt. Här och nu. Hela tiden. I början sa jag varje morgon ”Idag är jag nykter” samtidigt som jag klev ur sängen. Länge sedan det behövdes nu, har passerat 9 nyktra månader precis ? En enda dag i taget blir många månader till slut.

Kram ?

Grattis till dina 9 månader! Imponerande! Jo, jag har förstått att det är att ändra sitt mindset som gäller. En dag i taget. En timme i taget. Osv. Har ju hållit upp lite längre tid förut och vet hur hjärnan ( jag ) helt plötsligt bara börjar tänka att nu kan jag helt börja dricka ”normalt” igen. Allt dåligt är som bortblåst. Vill inte dit igen. Måste komma ihåg jag inte klarar att dricka. Inte ta det där första glaset. Jag vet ju att det inte blir ett glas utan jag vill bara ha mer och mer....

Vaknar med pyttelite huvudvärk idag, känns som om den värsta abstinensen kanske håller på att ge sig.
Har lyssnat på några avsnitt av alkis-podden. Lyssnar med skräckblandad förtjusning... Det är en sak att vara inne här och läsa alla raka och ärliga berättelser om andras alkoholproblem. Det är väldigt givande och nyttigt men fortfara lite abstrakt. Att däremot LYSSNA på när någon berättar om hur de varit nere i skiten fullständigt och dessutom känna igen sig själv är lite omskakande. Rekommenderar verkligen dessa poddar!
Ha en fin dag!

Vaknar med pyttelite huvudvärk idag, känns som om den värsta abstinensen kanske håller på att ge sig.
Har lyssnat på några avsnitt av alkis-podden. Lyssnar med skräckblandad förtjusning... Det är en sak att vara inne här och läsa alla raka och ärliga berättelser om andras alkoholproblem. Det är väldigt givande och nyttigt men fortfara lite abstrakt. Att däremot LYSSNA på när någon berättar om hur de varit nere i skiten fullständigt och dessutom känna igen sig själv är lite omskakande. Rekommenderar verkligen dessa poddar!
Ha en fin dag!

Kan det vara så att det blir annorlunda den här gången?
Kommer jag att lyckas att sluta dricka?
Kanske helt? Svindlande tanke.
Måste ju ställa om mitt mindset och tro på mig själv och på det jag skriver och säger. Det är det som är det svåra. Känns som man har dubbel personlighet.
En halva skriker: gå och köp viiiin!
Den andra skriker: neeeej!
Vem är jag där emellan?

Äntligen! Eller? Jo, härligt! Eller?
Ojoj! Vad känslorna har pendlat idag...
Ena stunden tänker jag; gud vad härligt med helg, för att nästa sekund dyka ner i mörkret och tänka; vad spelar det för roll om det är fredag och ledig helg? Jag får ju ändå inte dricka...
Som tur är så håller mörkret inte i sig så länge. Lyckas ofta vända på tankegången. Hoppas att nej-sidan i mig håller övertaget i helgen. Vill verkligen inte dricka. Har inte kommit dithän ännu där jag funderar på att bryta min nykterhet medvetet. Hade en liten svacka på mataffären med folkölen men lyckades även då stå emot.
Är ingen drink-drickare men tänker att jag kanske ska prova att hitta på nåt gott a-fritt alternativ. Varvat med mina kära A-fria Carlsberg då förstås.

Fredagskvällarna må vara lite kämpiga ett tag, men lördagsmorgnarna är desto bättre. ?

Bra kämpat!

Torn...det är det som jag ser fram emot imorgon! Det var länge sedan jag var nykter en fredag men känner att jag kommer att fixa det idag. Så jag ser fram emot lördagsmorgonen...ta en tidig morgonpromenad och därefter frukost:)

Illaute...det här är ju din tråd även om jag svarade Torn....men hoppas att du fixar helgen. Jag har skrivit länge på forumet men inte lyckats så bra...så idag är första fredagen på säkert tre månader som jag inte dricker något.
Har varit ledig idag och hållit mig hemma hela dagen förutom när jag tog bilen till ett motionsspår...om jag skulle åka fram på stan är risken så mycket större att jag skulle falla för trycket...trycket där alkohol är lika med fredagsmys. Idag får det vara utan....jag brukar inte dricka drinkar men jag ska blanda Sans bitter (smakar som Campari) med alkoholfritt mousserande vin..fick tipset av personal på systembolaget igår.

Ha en fin fredagskväll!

Ja, Torn, så är det verkligen!
Ha helgen framför sig och få gjort det man planerat att göra. Hur många gånger har man inte vaknat bakis och ställt in planerade saker pga av bakfyllan.
Inget känns heller kul att göra när man känner sig ”dagen efter”

Tack Varafrisk för drinktips! Låter väldigt gott, gillar Campari så den ska jag absolut prova.
Har också varit och tränat. Det har fått mig på bättre tankar. Vill liksom inte ”förstöra” att jag tränat med att dricka alkohol. Då känns träningen lite förgäves. Försöker tänka så iallafall....
Ha en fin fredagkväll alla!

Hej
Jag har några favoriter, förutom vitt alkoholfritt vin och bubbel.
Ginger beer och Radler citron ( citron öl?)
Det är kul att testa och det finns mycket i butikerna.
Du kämpar på bra?
Grattis till 14 dagar
Kram⚘

Både för pepp och dryckestips!
Båda känns viktiga just nu.
Konstigt nog så nöjer jag mig just nu med alkoholfri öl. Saknar liksom inte ruset utan själva grejen med att ha nåt gott i glaset. Så flera a-fria tips mottages varmt!
Läste någonstans namnet på ett a-fritt vitt vin som smakade som vanligt vin. Kommer inte ihåg namnet men det lät ju bara för bra! Vill gärna prova det.

Vaknade sent idag, väldigt trött och lite huvudvärk. Vet att jag lade mig nykter igår men det tar ett tag innan jag fattar det. När jag slår upp ögonen så tror jag jag att jag är bakis, förmodligen för att det alltid varit så. Tar några sekunder innan hjärnan fattar att den inte är marinerad i vin och öl.

Igår hade jag kompisar hos mig. Vi skulle kolla på Så mycket bättre ( tji, gick vi ) och mysa. Det innebär ju förstås rätt stora mängder vin i vanliga fall. Jag hade inga svårigheter med att låta bli vinet och hålla mig till mina Carlsberg, men visst var jag sugen på vinet. Dom hade dessutom köpt mitt favvovin eftersom vi var hemma hos mig.
Det var inte heller svårt att förklara varför jag inte ville ha vin eftersom jag kan skylla på mina starka värktabletter och antidepressiva. Inga frågor eller kommentarer. Så skönt.
Det är ju dock inte hela sanningen, för jag kan inte dricka normalt vare sig med eller utan tabletter. Första glaset triggar alltid igång ett enormt sug efter mer och mer och meeer.
Men jag stod emot det förrädiska första glaset, det fanns sug, men det gick!

Bra Illaute! Tack Illaute! :)