Kom igen Emmy123, dikeskörningar är vanligt, det gäller att snabbt komma på banan igen. Ju fler återfall du tar, desto svårare blir det. Ta all hjälp du kan få i din kamp mot adjävulen. Kram Jullan

Ja, jag kör i diket lite för ofta vilket ju leder till att jag oftare mår dåligt och det är så jobbigt för själen..

Det var inget AA-möte via länk igår (jag läste fel) men idag 12.30 kommer jag sitta beredd!

Ja, det där med dikeskörningar är verkligen obegripligt, eftersom man är så övertygad där på morgonen. Du kan ju prova onlineprogrammet här, eller söka hjälp på annat sätt. Man får ju verktyg för att hantera sug och vara medveten om sina tankar. Det var oerhört jobbigt när autopiloten slog på och a var målet. Själv vet jag inte riktigt vad som har hänt för plötsligt var det bara stopp och nu mår jag nästan illa av tanken på alkohol. Väldigt konstigt, men jag passar på att tänka extra mycket då, kanske blir det en reflex en vacker dag, man kan ju hoppas.

Ta hjälp! Jag har haft hjälp av de kontakter jag tagit. Man får hjälp med att strukturera, identifiera triggersituationer etc. Det blir lättare att förstå sig själv.
Lycka till!

Ja, jag borde verkligen ta hjälp.. Detta funkar inte längre.. Efter varje dikeskörning hamnar jag längre ner i självföraktet..

Nån härinne skrev "Det är skillnad på att ha viljan och att besluta sig" . Jag tänkte till och så är det såklart! Jag har viljan men måste ta beslutet, där är haken. Och det är konstigt att jag inte tar beslutet eftersom jag mår så himla dåligt av mitt drickande!

Hua, va flummigt detta inlägg blev men ville bara in här, i denna gemenskap och få känna lite värme..❤ Mår inget vidare..

...som Andrahalvlek säger..

Hade svårt att somna igår och ramlade in på Youtube och där dokumentärer om missbruk, både narkotika och alkohol. Åh, herregud säger jag bara.. Vilken missär!? Nu fick man följa de människorna som är allra, allra längst ner i skiten men vilket liv.. Det är otrolig vilken kraft alkohol har! Jag stängde av mobilen 03.30 inatt..

Efter att ha druckit rätt rejält under en 2 vecors period så var det igår dags att ta nya tag. Kroppen är slut.. Mentalt är jag också rätt slut men vet att jag kommer må bättre inom ett par dagar.

Dag 2 idag, nån mer än jag som är på dag 2..?

Jag är på dag 3 efter min flaska vin i fredags.
Så vi kan peppa varandra??
Annie Grace Youtube kanal har en massa berättelser om människor som lyckats och deras väg dit. Inte alltid spikrak?
Om du vill se något mer glatt och trevligt
Och
Tedx talk: Sobriety Rocks med Janey Lee Grace är också bra.
Kram⚘

Ska absulut ska på hennes kanal, det är ju många härinne som rekommenderar henne, har bara inte kommit mig för ? Även Janey ska jag kika på!

Jag tar rygg på dig ?? Och fortsätter läsa härinne..

Toomuch

Hur fungerar AA möten online?

Känner verkligen att det är dags nu att ta ta tag i mina problem, och inte skjuta dom åt sidan som jag gjort så länge.

Tack för en fin tråd och en bra sida!

Tack Toomuch! Som du ser är det en riktig berg-och-dalbana för mig. Ibland funderar jag på om jag är periodare, jag vet faktiskt inte..

Jag har varit på 2 st fysiska AA-möten och det var såå varmt innanför dessa dörrar! Ingen dömer, alla har vi samma problem som uttrycker sig lite annorlunda för var och en.. Eftersom jag int3 berättat för någon om mina problem så har jag lite svårt att bara dra iväg på kvällarna och "ljuga" för resten av familjen därför har det bara blivit 2 st möten hittills.

Efter senaste fyllan så googlade jag in på AA:s hemsida och fick då upp onlinemöten! Wow! Det är ju nåt för mig, då kan jag logga in på vilket möte som helst i hela Sverige ?

Du måste ha Zoom installerat på mobilen eller datorn. Gå in på AA:s hemsida där du direkt kommer till en länk för enbart online-möten. För var och ett av mötena som finns, finns även en länk som du ska logga in på - låter kanske krångligt men plättlätt. Jag hade inte ens kameran på och sa inte ett ljud, ville bara lyssna och finna lite ro i kroppen.. Man gör preciiis som msn vill! Prova vettja!! ?

Det är många som berättar att man måste nå botten för att verkligen ta det där steget till att förändra sitt drickande. Jag har tydligen inte nått botten, förrän nu tror jag.. Inte så att det är en specifik händelse t ex som rattfylla, skadat mig fysiskt, otrohet mm.. Det är HUR jag dricker! Jag har smugdruckit tidigare också men de senare gångerna har det varit varenda gång. Igår när vi hade ett par gäster på besök så smyger jag ner en ölburk under jackan, går in på toaletter, ställer mig framför spegeln och halsar direkt ur burken.. Och snabbt går det eftersom jag inte kan sitta därinne hur länge som helst utan att dom ska börja undra! Står alltså och tittar mig själv i ögonen och inser att detta är ett mycket sjukt beteende.. ?

Det finns fler exempel på liknade händelser senaste gångerna jag har druckit.

Nä, fy sjutton, detta är verkligen åt h-e! Botten är nådd..

Hej Emmy, ja det där med vad botten innebär kan såklart variera från person till person. Det där med att smygdricka en öl på ett lämpligt ställe. Jag hade inte funderat så mycket på det tidigare men det gjorde jag ett bra tag innan jag förstod att det var dags att sluta. Jag reflekterade väl aldrig ens då hur sjukt det egentligen var. Jag hade väl också den nackdelen, eller fördelen såg jag det väl som vid det tillfället, att en 0.5l öl kunde jag klämma i mig väldigt fort, även när jag var mätt.

En annan sak man fick lära sig var ju att öppna ölen en burk utan att det skulle höras. Vid middagsbjudningar vi hade så fick jag ju gå in i köket då och då medan gästerna var här. Då hade jag min öl i handen, halvt urdrucken och gick in i köket och medan jag tittade till maten eller hämtade något så passade jag på att dricka upp det sista, öppna en ny, göra mig av med den gamla burken samt komma ikapp med den nya burken så att den var halvt urdrucken. Det som tog tid i denna manöver var att öppna burken så ljudlöst som möjligt.

Hej Emmy! Du kan mycket väl ha nått din botten nu. Det ser ut så med tanke på vad du skriver här. Alkoholen har tagit över för stor del av ditt liv och det är inte” kul” mer. Det gäller bara att verkligen bestämma dig för att sluta. Ta ett definitivt beslut och kör stenhårt. Man måste ge det100 procent, bara fokusera på att inte dricka. Det är tufft men det går, och det är värt till varje pris.

Jag skickar dig styrka och kraft!

Kram ?

På pricken likt mig, det här att dricka upp och byta ut eller fylla på! Det händer t o m att jag byter ölburk med min sambo om han har mer i sin burk alternativt att jag dricker ur hans burk när han inte märker! Suck.. Vart är jag egentligen på väg..??

Min botten var tydligen inte nådd.. Det blir värre och värre.. Mina misslyckanden blir fler och fler och det gör givetvis att jag mår sämre och sämre.. Är nästan på väg att ge upp..?

Igår skulle vi göra knäck och helt oplanerat dricka lite glögg på det. Ni vet ju att detta lilla glas väcker upp alkoholdjävulen.. F-n också! När resten av familjen sättet dig framför en film får jag för mig att gå iväg till en liten stuga vi har på tomten, där vi har en BIB stående.. Jag tar fram ett plastglas som man normalt ska ha läsk/vatten i och häller upp rödvin ända upp till kanten och i princip sveper detta. Under tiden säger jag högt för mig själv att "va f-n håller du på med, det här är inte friskt" varpå jag häller upp ett nytt glas till bredden!!! Herregud.. Sen går jag in till resten av familjen som nu ligger i sängen och småpratar. Där slocknar jag...Klockan är väl ungefär 19.00 på kvällen..

Inatt vaknade jag vid 02-tiden med kläderna på och givetvis en ångest utan dess like..

Asså.. Jag känner att jag inte klarar så mycket mer.. Ingen, förutom ni, vet om hur jag mår, hur mycket jag egentligen dricker, hur jag smusslar mm.. Vad ska jag göra?? ?

Kontakta beroendemottagningen eller kontakta AA. Du behöver kanske mer frekvent hjälp än det här forumet kan ge dig. Här är det ju högst frivilligt att både läsa och skriva när man har lust typ.

Allt handlar dock om att det är ditt beslut i slutändan. Du måste verkligen vilja sluta dricka. Inte bara tänka att du borde sluta dricka, du måste verkligen bestämma dig för att göra det.

Att beroendet väcks så påtagligt med lite glögg tyder på att noll alkohol är enda vägen. För dig som för så många andra av oss. Jag skulle aldrig våga ta ett glas glögg. Aldrig.

Kram ?

Tack, Andrahalvlek ? Ja, jag måste ta hjälp, jag inser det! Jag ska börja med AA som jag provat ett par gånger tidigare och faktiskt har väldigt bra erfarenhet av. Men det första jag behöver göra och som du även skrivet är ju att verkligen BESTÄMMA SIG! Det är skillnad på att vilja sluta dricka och verkligen bestämma sig!

Jag orkar liksom inte att behöva lägga så enormt mycket energi på att ta mig uppåt varenda jäkla gång.. Må som jag gör dagar som denna.. När jag vet hur fantastiskt bra jag mår dagar jag inte dricker.. Min normala hjärna vet ju det men min alkoholhjärna fattar inte det.. Jag måste helt enkelt kidnappa tillbaka min normalhjärna!

Ska lyssna på podden på en gång, tack snälla för tipset! Och du anar inte hur mycket det betyder att du svarar mig ❤ Jag känner mig rätt liten, här jag sitter i sängen med en kopp kaffe som tyvärr inte smakar lika gott som den brukar..

Är det nån härinne som är på dag 1, nån jag kan hänga på?