Låg i sängen och snurrade hela natten så inatt kommer jag sova gott.
Tack för dina ord.
Visst är det så att jag mår dåligt om jag är tyst hela tiden.
Det är bara fortsätta att följa deras regler kan jag tänka mig.Det har varit så mycket regler och kontroll från den familjen och ibland blir det för mycket ,helt enkelt.Skönt att skriva lite här i allafall.För allt hänger ju ihop.Att klara av konflikter utan att ta till vinet är ju starkt av oss alla måste jag säga.Förr va jag direkt i dimman så fort nåt kändes jobbigt.
Så skönt att bolla med någon.
Tack från Pilla

Glädje är också en känsla jag drack vin på förrut.Och idag är jag jätte glad och nöjd.Men jag vågar inte dricka vin idag.Blir rädd när jag tänker tanken.Rädd för smärtan och oron,stressen det skapat hos mig.Vill fortsätta vara med.Och sköta mig ,göra rätt för mig själv.Jooorå jag är värd det!
Pilla

Inatt drömde jag att jag drack alkohol och jag var jättefull.
I drömmen tänkte jag,det var inte värt det.
Och det var så skönt att det inte var verklighet?
Pilla

Det verkar vara väldigt vanligt att drömma om det långt efter att man har slutat dricka. Är ju konstigt hur det sitter i på något sätt och hur man inte säger nej till att dricka i drömmen ibland. Men det är väl på samma sätt som man kan göra andra saker i drömmarna ibland utan att tycka att det är konstigt som att flyga eller dylikt.

Oj då. Ett sätt att bearbeta. Har inte drömt att jag druckit en enda gång.... så skönt för dig att det inte var värt det?

Visst har livet blivit lättare utan alkohol? För mig är det helt enorm skillnad?
Jag är som du. Drack gärna när jag var glad. Ofta när jag var lättad över något jag klarat av... hehe sen var det ju inte så roligt när man var trött dagen därpå.
Nu kör vi på nyktert så det ryker?‍♂️ Kram?

Har haft det jobbigt i flera dagar med tanke på vin.
Jag upplever det dåligt när jag tänker på vin.Igår lyssnade jag på podd om återfall.Har fått erfaren heten att det går så fort när det sätter fart.Just nu vet jag inte vad jag behöver för att slippa tankarna.Jag vet inte heller vad jag inte gjort som jag behöver.Det är skönt att uttrycka detta i varje fall.
Kram Pilla.

Sök på det på youtube. Finns en del bra klipp om det. Bara för att man tänker på att dricka betyder inte det att ett återfall är på väg, men det är klokt att vara vaksam.

Man märker här ibland när folk liksom ”bäddar” för ett återfall. Då kommer de på en massa ursäkter för att livet är så jobbigt på alla möjliga sätt. ”Om inte... ” osv. Livet är jobbigt periodvis, för alla, men det blir bara ännu jobbigare om man blandar in alkohol i den soppan.

Kram ?

Så bra du lyssnade på en podd om det. Den här kollade jag på förut så jag lärde mig gången i det hela:
https://youtu.be/HfrUgyHmQ2gÅ

Tänker alltid på hur jag hade det när jag slutade dricka. Detaljerat, hur dåligt jag mådde och på skammen jag kände. Låter inte känslan av sug bygga bo i mig. Mera känslan av hur bra jag mår nu. Är inget alternativ att dricka. Är det det för dig?
Kramar ??

Pilla, detta skrev du i juli:
"Den här friheten,som jag känner den här sommaren.
Jag kan göra allt jag velat och vill göra.Utan att behöva planera
Hur jag ska kunna förflytta mig med vin i kroppen?
Det är så lätt.Jag kan göra vad jag vill och känner mig tacksam?
Dels mot mig själv och detta forum.
Imorgon är det 7 månader sedan detta beslut om att inte dricka alkohol kom till mig.
Jag fortsätter jobba med detta och blir jag inte påmind så påminner jag mig själv.Om att jag inte Vill tillbaka till träsket.Jag känner en respekt nu som inte fanns förrut.
Kram Pilla"

Hoppas innerligt att du kan hitta tillbaka till samma känsla trots att det känns lite tungt just nu.

Kram!

Tack kära forumvänner för stöd?
Som känns äkta från var och en av er.Vakna Vacker,Andra halvlek och
Charlie70.Ibland blir det så som jag beskrev i mitt inlägg häruppe på min resa i klarhet.Och det värmer gott att få stöd av likasinnade.
Kram Pilla

Jag gör mina val för att jag vill vara klar i mina tankar.
Fatta beslut utan att vara dimmig.Få fina ,hållbara resultat med min träning.Ha min härliga natt sömn.Äta min goda gröt.Dricka mitt goda kaffe.Se folk i ögonen.Vara ärlig och sann mot mig själv framör allt.Njuta på riktig.Att ha så mycket som ger mig tacksamhet.Att slippa kompensera.Slippa ha tankar på att jag vill sluta dricka men det går inte.Känna mig frisk och stark

Alla dessa fina gåvor?
Kram Pilla

Är tacksam över att jag känt mig så fri och även känner ro idag
Härligt att kunna vara med på äkta vis.Använder forumet till det jag tänkt från början då jag behövde en förändring i mitt stöd för att nå ett alkoholfritt liv då det inte fungerade för mig att dricka kontrollerat.
Pilla

det du skriver " Härligt att kunna vara med på äkta vis" är en av de största belöningar jag kan känna i det nyktra livet ! Och det blir bara bättre med åren då jag får ny erfarenhet nästan varje dag ! Det är njutbart !

Sköt om dig !

Då väntade jag på att få börja dricka vin nångång på eftermiddagen.Jag kallade det "koppla av"Bara sitta och dricka och koppla av.Vilket lurendrejeri!,Jag trodde då att det var det enda sättet att få koppla av på.Förlåt min kropp som jag stressat dig så många gånger.Jag tar hand om dig bättre idag utan kompensation med tokträning och annat osunt.Det känns ärligt och rent och lätt idag.
Pilla

Blir så glad att läsa ditt inlägg Pilla. Du beskriver så bra den där stoltheten som finns i att se någon i ögonen och inte varje dag behöva tampas. Med sig själv främst... önskar dig en fin adventshelg med goda kaffet. Stor kram ?

Har haft en fin start på denna Söndag.Med Lucia morgon och gott kaffe och god fukost ,därefter träning som jag verkligen behöver då min kropp är van detta och kroppen visar mig tacksamhet då jag använder den.Efter att ha öppnat forumets lucka idag och under motion så kom det till mig att även om jag älskar juletid så väcker det känslor hos mig som jag förr om åren bedövat med massor av vin.Inte konstigt att känna oro i denna juletid alltså.Du som läser detta:
Ha en fin söndag ,tänd ett ljus och unna dig tid att titta på lågan ,en liten stund.
Kram Pilla

Vikten av att leva det liv jag vill leva utan alkohol.
Gör jag det just nu?
Ja just nu känns det så.
Det är så härligt att kunna skratta igen på äkta och naturligt vis
Tänker idag att tänka på alkohol och bli sugen på det hör till.
Jag vet att det kommer ibland och
Känner tacksamhet till forumet som stöttar mig i rätt riktning både forumvänner och rådgivare?
Tänker också idag att jag kan behöva " ta rygg "på någon som ligger före mig i detta.
Jag får kolla runt här lite....och tänker också på detta med andlighet.
Ännu en värdefull helg går mot sitt slut.
Kram Pilla

få tillbaka känslorna, ibland stegvis ibland allt på en och samma gång, var så underbart !
Jag kom ju ut från min behandling i mitten av februari och hade allt att se fram emot men fattade inte det då, det fanns så mycket annat att ta i med hela min livsstilsförändring.

Men sen !!

Jag började piggna till i takt med att våren gjorde sitt inträde och det blev helt omvälvande ett tag ! Ljuset ! Knopparna ! Fågelsången ! Lukterna i naturen ! Hoppet som spirar i varenda buske ! Men vilken underbar tid !!
Allt gick ju i samklang med mitt egna återuppståndna nya liv och där det fanns så mycket nytt att upptäcka ! Allt andades liv !!!

Våren är ju fortfarande "min" årstid då jag föds på nytt och jag letar vårtecken och jublar över gullvivor som kommer upp där de brukar komma upp ! Välkommen tillbaka !!

Njut av livet du åter har att upptäcka !!