Kaffetanten88

Något jag känner just nu är att minsta krav ger mig ångest. Som tur är så är killen förstående. Han har städat och gör massor så jag ska kunna ta det lugnt. Men det räcker med att veta att vi måste slå in paket typ för att känna massa ångest.

Jag fick just en tanke, jag vet inte exakt vilka bekymmer din son har, men har han rätt till LSS-stöd? Isåfall kan man få avlastning därigenom. Sånt vet du säkert redan, menar inte alls att sticka in näsan där den inte hör hemma. Det var bara en tanke som kom och pga. mina diagnoser så har jag så svårt att inte yttre mig ;) Men tänker att vare sig man själv har eller inte har ett beroende så behöver man avlastning, och för vissa är det skönt om det inte är de närmaste.

Men jättebra att du får några dagar efter jul. Hur känns det annars nu, du berättar att ångesten är hanterbar, så skönt att höra. Hur känner du dig i kroppen? Är du glad, ledsen?

Jag fann det väldigt bra (för mig) att jag skrev ner mina känslor den första tiden, och sedan när jag vacklade kunde jag gå tillbaka och läsa, och känna den känslan igen.. vilket gör att det är mindre chans att jag dricker. Säkert inte samma för alla. men jaja...

Kaffetanten88

Alla råd är bra. Jag har sökt LSS men han är för liten än så länge. De tycker allt ligger i föräldrar ansvar än så länge.

Ja jag försöker skriva mina känslor här. Även dela med mig på aa.

Kroppen är piggare men är fortfarande väldigt låg i psyket. Fastnar i dåliga tankar. Mest efter det i helgen. Om jag tänker på det mår jag jättedåligt. Men jag tänker på det mindre och mindre.

Pratade med en psykolog igår och har tid nästa vecka med. I väntan på beroendecentrum. Jag tänker att jag dels kommer må bättre ju längre jag är nykter. Sen kommer jag jobba med mig själv när jag får mer hjälp med det också.

Kaffetanten88

Hur länge kan man ha abstinens när man slutat dricka? Är fortfarande skakig ibland. Kanske är ångest? Eller sitter abstinensen i flera dagar?

Men nu ska jag ge ett råd som jag avskyr själv... tänk inte så mycket, eller snarare försök att inte tänka så mycket. Försök om du kan att aktivera dig. Ta promenad, starta ett projekt, rensa i "den där" lådan, släng grejer, prova kläder och ge bort det som inte passar, gör ansiktsbehandling, umgås med någon, chatta, spela tv-spel... ja gör saker då du glömmer bort att tänka.

Jag vet så väl själv att det nästan är omöjligt när man själv är nere och har ångest. Men jag vet också att när jag väl gör det så försvinner ångesten ofta, även om det bara är för en stund. Men det handlar ju om en timme i taget i början, och när man mår dåligt.

Kram på dig, du är stark!

Jag håller med Ensam, aktivera dig så mycket du kan. Att sitta still och fundera och stirra in i väggen var helt omöjligt för mig den första veckan. Tiden kröp fram och jag höll på att bli galen. Jag körde runt med bilen och stannade på olika ställen och promenerade långa sträckor. Då gör man något hela tiden. Dag 3 var värst för mig, men efter en vecka hade de flesta fysiska abstinensbesvären släppt.
Härda ut nu, det blir snart bättre.

Kram ?

Kaffetanten88

Just nu är det bättre. Jag och killen ser på film. Imorgon är ju julafton så då är det massa att göra. Ska definitivt försöka att sysselsätta mig mer. Har varit så trött och ångest gör ju så man inte vill göra något men ska tvinga mig själv.

Kram!

Kaffetanten88

Åh så fina ord. Tack. Ska försöka. God jul! ❤

Kaffetanten88

Efter panikattacken så har jag jättesvårt för stress. Minsta lilla grej och jag får hjärtklappning och skakar. Hoppas det lugnar ner sig snart. Vågar knappt göra något som höjer pulsen är rädd för att få panikångest igen.

Kaffetanten88

God jul allesammans och hoppas ni får en fin jul! ❄☃️

Kaffetanten88

Pojkvännen råkade hälla ut en kopp kaffe på golvet och nattduksbordet. Den hade stått sen igår. Oj va sur han blev och skyllde på mig. Jag sa ifrån men var fortfarande mitt fel för jag inte tagit ut den. Fick även höra hur han tar all disk osv. Ja han bad om ursäkt sen och erkände att det var fel av honom. Jag tycker bara det är jobbigt för jag mått så dåligt senaste dagarna och har inte orkat mer än att ta hand om sonen. Känner mig redan dålig. Han har sagt att han gärna gör allt just nu så jag får ta det lugnt men när han får sånna utbrott blir jag ledsen för det känns inte som han förstår hur jag mår då.

Förlåt att jag svamlar. Vill mest få ur mig allt. Måste börja bearbeta känslor och inte dricka på dem.

”Måste börja bearbeta känslor och inte dricka på dem.”

Så viktig insikt! Och precis så ska du använda forumet. Skriv, skriv, skriv. När man skriver tvingas man sätta ord på vad man tycker, tänker och känner. Orden börjar nästan resonera med sig själva.

Kram ?

Kaffetanten88

Tack! Jag har alltid lättare att skriva hur jag känner än att prata. Tex på Aa så har jag jättesvårt att dela med mig för när jag sätts i fokus och ska prata börjar alla tankar snurra. Samma när jag och killen bråkar jag kan inte prata när jag är sur. Orden liksom når inte munnen. Även samma hos terapeuter. Jag kan inte öppna mig. Jag jobbar på det dock. På AA försöker jag att alltid dela något hur jobbigt det än är. Känns som det borde släppa tillslut. Är skönt att jag kan skriva här. Ibland i bråk med killen så smsar jag det jag vill ha sagt istället. Jättekonstigt jag vet. Hur lär man sig att samla tankarna så man kan säga det man vill?

Jag tänker så här, det finns inga dumma, konstiga sätt att göra saker på. Det är väl jättebra att du kan sms:a honom om det känns lättare. Så länge ni pratar om det och han vet om att du behöver göra så för att.... precis som han kanske har något som han måste göra när han blir arg...

Självklart är det aldrig ok att han skällde ut dig då det var hans fel med kaffekoppen. Jag tänker att detta kan nog vara jobbigt för honom också. När någon nära en slutar dricka så blir den andra oftast också påverkad. Det kan vara en ovisshet, då saker inte kommer vara som det har varit, att man kommer till andra insikter, att han känner att han måste lyfta dig nu kanske kan var för mycket för honom, att han inte vet hans roll osv... vad vet jag, jag har ju autism ;)

Men ändock, jag kan psykologi och jag tycker inte att du ska acceptera att han blir arg, men prata (eller sms:a) kommunicera med varandra. För det handlar ju aldrig om en kaffekopp :)

Tycker du är superduktig förövrigt och skriv av dig här. Det är bästa medicinen EVER, mycket bättre än A. Jag har tydligen ett jättebehov av att skriva just nu så gå inte in i min tråd om du inte har ett par timmar att slänga bort ;)

Kaffetanten88

Tack. Ja det kan mycket väl vara så att han inte vet sin roll i det hela.

Sen har han haft en svår uppväxt själv. Fosterfamilj som behandlade honom illa. En mamma som slog honom och hans bröder osv. Så han har svårt att utrycka känslor. Vi har känt varandra i flera år dock. Jag tar inte så illa vid mig längre när han säger något dumt. Vet att han inte menar det och han har lärt sig att be om ursäkt och inse när han gjort fel.

Älskar honom massor och vi jobbar oss igenom allt tillsammans. Även om jag måste smsa för att tala om hur jag känner. ?

Idag har varit en bra dag annars. Fick lite tvångstankat på alkohol även fast jag inte vill dricka men hjärnan kan jag inte alltid styra över. Men jag kan välja att inte åka och köpa något.

Är fortfarande extremt trött och har ångest av och till. Men det blir bättre och bättre. Varit ute på en långpromenad med killen och hundarna idag och det var sååå skönt. Ska försöka rycka upp mig imorgon och jogga en vända. Älskar att lyssna på någon bok och jogga i lugn takt.

Kaffetanten88

Och just det! Var ju en vit julafton i år. Ingen drack. Alla var nyktra. Mamma ska vara nykter nu med berättade hon igår. Sympatinykter med mig. Hon har inga problem med alkoholen men vill bli friskare med.

Igår var nog en av de bästa julaftonar jag haft på väldigt länge. Vi åt gått, hade det mysigt. Min son som inte visat känslor så mycket med tanke på sina diagnoser. Ja han skrattade massor. Log åt presenten jag köpte till honom och var helt farsinerad av en annan present.

Ja det var helt enkelt underbart och jag får komma ihåg allt då jag var nykter. Fler nyktra dagar kommer det bli och fler nyktra erfarenheter.