Skriv på bara, det hjälper en mer än vad man tror. ? Jag har också varit nykter snart ett år, började min resa samma dag som Se klart. Hon har skrivit massor här. Läs hennes tråd om du vill, så har du att göra ett tag och hittar saker som hjälper dig. ? Kram

Bara skriv och skriv. Ibland börjat orden resonera med sig själva och man kan få riktiga aha-upplevelser under tiden.

Jag har gått KBT och känner igen tänket med ångest. Min upplevelse är också att det enda sättet att slippa ångest är att utsätta sig för det man helst vill undvika. Undvikande gör alltid ångesten värre. Alltid. Jag har stått i kassan på Willys och svettats, och djupandats mig igenom ångestattacker. Det går inte över första gången, man får utsätta sig för det 20 gg.

Googla på medveten andning, ett mycket bra knep att ta till vid ångest, både vid attacker och lågintensiv ångest. Genom att djupandas långsamt syresätter man sig ordentlig och andas sen ut all koldioxid. Personer med ångest har alltid ytlig andning, andas knappt synligt. När man dupandas långsamt signalerar man omedvetet till hjärnan att allt är lugnt, jag har koll på läget. På så sätt kan man lura hjärnan. Men det tar några veckors träning, ingenting av detta är som att trycka på en knapp. Tålamod.

Mycket av ångesten tror jag beror på att du är helt slut mentalt, och även att alkoholen skapar viss ångest. Så var det för mig. Du behöver vila, vila, vila. Stäng dörren till spelnörden och kolla om barnets pappa kan ha sonen lite mer ett tag. Gör sådant som stärker dig. Städning är inget nödvändigt, varken disk eller dammråttor springer ifrån dig. Och blir din kille sur kan han städa själv ?

Försök att ha tålamod och bara tänka nu, nu, nu. På det temat kan jag tipsa om Närvaropodden. Bengt Regnell som driver den podden är också ex-alkis. Han har ett knep som jag har börjat ta till. När något jobbigt händer ska man bara tänka okej, okej, okej, okej. Ända tills okejet liksom landar i magen och axlarna sänks. Acceptans. Det som händer det händer.

Kram ?

Kaffetanten88

Åh vilka bra tips andrahalvlek. Ska lyssna på podden med. Ska börja tänka mer på andningen. Jag märker ofta att jag andas ytligt precis som du sa. Blev medveten om det efter panikattacken. Lägger mer tanke på andningen nu.

Ska kolla om exet är ledig nästa vecka med. Om han kanske kan ta ett par dagar extra.

Jag sökte för avlastning från kommunen förut men fick avslag från lss pga personkrets. De kanske ger mer hjälp nu efter utredningen.

... finns i gemenskap, att få stöd av andra här. Och att så småningom kunna pay it forward, som många här lägger mycket engagemang i.
Att komma över de första dagarna är viktigast. Att ta beslut och ge sig själv chansen att hålla fast. Heja!

Kaffetanten88

Idag känns som en bra dag. Trots kaos imorse med forsande näsblod och en kaffekopp som åkte i golvet så har humöret varit uppåt. Mycket piggare och gladare idag.

Har eget företag och idag var mamma och sonen med mig på jobbet. Hade bara 3 kunder. Nu handlar vi tårta för att fira min syster som fyller år.

Har såklart fortfarande ångest men känns lättare idag att hantera den. Inget direkt alkoholsug. Tyckte mest synd om alla människor jag såg köa utanför systemet. Det slipper jag nu mera.

Kaffetanten88

Jag fick theralen droppar utskrivet idag av en läkare. Jag har lergigan annars mot ångest och nozinan för sömn annars. Lergigan gör inte mycket och nozinan blir man groggy av dagen efter. Nozinan gör mig även täppt och jag snarkar något otroligt av det. ?

Läste nu att theralen ofta används vid alkoholmissbruk. Så blir spännande att se om det kan hjälpa mig. Är ju inget beroendeframkallande så det känns ju bra.

Kaffetanten88

Går dagen var bra men på kvällen bråkade jag och pojkvännen massor. Trots starka känslor ville jag endå inte dricka så det var bra. Vi förlät varandra till slut och det blev bra i slutändan.

Idag är jag trött, extremt trött. Hur ska jag orka vara vaken till 12 när jag vill sova nu. ?

Har även en del ångest idag. Mycket för att jag är trött tror jag. Jag vill vara pigg som igår och orka göra saker.

Önskar jag fick uppleva mer positiva saker av nykterheten men känns inte som jag upplever så mycket bra just nu. Fast i och för sig så var jag mycket piggare både igår och i förrgår. Kanske är det theralenen som gjort mig så trött idag.

Kaffetanten88

Gud så jag är hungrig och sugen hela tiden äter massor. Imorgon ska dock både jag och killen börja med lchf. Båda har ca 15-20 kg att gå ner. Men jag kommer bara försöka hålla diet. Om jag märker att det triggar alkohol sug så kommer jag sluta. Nykterheten först!

Kaffetanten88

Ingen alkohol igår men känner mig endå bakis idag...theralen för sömn och ångest var verkligen skit för mig. Känner mig som en zombie.

Kaffetanten88

Känner mig deppig och har massa ångest idag. Imorgon är det 14 dagar nykter. Känner bara hur jag inte ser fram emot något. Alla krav ger mig ångest. Pga theralen så Känner jag mig som en zombie. Hoppas det vänder snart.

Hej, jag ville bara skicka en hälsning till dig som kämpar så hårt och säga att du är inte ensam. Så bra att du skriver här och berättar din historia. Förstår din smärta och ser att du är stark!!! Kram /A ?

Kaffetanten88

Theralen är fan värre än alkohol. Är skakig, mår illa, är trött, har sjukt mycket ångest. Allt utan att ha fått ha druckit dagen innan. Vilken jäkla skitmedicin. Den hjälper dessutom inte mot ångest när jag tar den. Idag har tankarna på alkohol varit många då jag mår fruktansvärt dåligt. Tur att systemet är stängt.

Ja det låter ju faktiskt som den där medicinen inte är till någon nytta alls. Jag har iofs aldrig tagit någon sömnmedicin eller ångestdämpande medicin i hela mitt liv. Däremot tog det exakt 14 dagar av nykterhet innan jag kunde sova bra. De första 13 dygnen sov jag riktigt dåligt pga alla tankar som snurrade i skallen.

Hoppas du mår bättre snart.❤️

Kaffetanten88

Den här dagen har varit helt fruktansvärd. Så jäkla mycket ångest men ingen ork i kroppen alls.

Theralen från igår gjorde mig yr och helt utmattad i hela kroppen och psyket. Hade jag inte varit så utmattad hade jag iaf sprungit och fått lite gjort här hemma.

Nu har jag mestadels legat i sängen och mått piss. Känns precis som en bakfylla efter massvis med alkohol. Helt sjukt.

Hoppas att imorgon blir bättre för så här orkar jag inte må.

Kära Kaffetanten88, vilken kämpe du är! Har du testat Atarax? Den är inte heller beroendeframkallande och kan för vissa vara ett bra alternativ till Theralen. Om du mår så dåligt av Th är det i alla fall värt att testa, om du kan få tag i din läkare nu under helgen. Jag hoppas du snart mår bättre, det är du SÅ värd!

Kaffetanten88

Tack Blenda. ❤Jag fick faktiskt tag i en läkare igår. Det blev just atarax jag ska testa. Har dock tagit det förut och det hjälper inte mycket. Jag fick också en läkartid på måndag för att se om jag behöver ändra i mina antidepressiva. Så får hoppas att det vänder snart.

Kaffetanten88

Har fortfarande extrem ångest när jag vaknade idag. Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag orkar inte leva så här. Alla tankar bara snurrar. Klarar knappt av att skriva här för jag kan inte fokusera. Kroppen och huvudet är trött och jag mår illa. Just nu undrar jag hur jag ska orka leva om jag inte får kontroll över de här könslorna. Antagligen har jag någon diagnos. Generel ångest sydrom, dystoni. Eller något. Men trots att jag sökt hjälp så många gånger så får jag aldrig riktig hjälp. Ingen som följer upp mig och min medicin. Står på min medicin att man ska ta blodprov regelbundet och följas upp. Ingen läkare har gjort det. Jag försökte gå behandling med terapeut men tyckte verkligen inte om henne och försökte byta. Nej det fick jag inte utan fick bara tider hos samma. Så valde att inte gå mer. Känner inte mycket hopp om att det kommer bli bättre just nu. Inte som jag gjorde första veckan av nykterheten. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra längre. Trots att jag ska träffa en läkare i övermorgon kväll så känns det som en evighet dit. Och vad kommer läkaren kunna göra? Vad kommer beroendecentrum kunna hjälpa med mer en antabus när jag väl får tid där. Just nu är allt mörkt och jag kämpar för att bara orka ta hand om min son.