Av egen erfarenhet så vet jag ju att planer kan ändras och "glömmas bort".

Så jag sänder en liten påminnelse om att du ville gå ut och gå nu.
Du klarar fint att vara nykter idag!

Kram ???

Har aldrig någonsin trott att det är lätt att bli nykter för då skulle jag ju blivit det för länge sen!

Tankarna började komma vid tio-tiden. Kanske kanske inte att jag ändå skulle köpa lite för att imorgon visa att jag klarar av alkoholfri igen.

Tankarna kom och de försvann. Inläggen fr er mina vänner kom också upp i tankarna. Att ni tror på mig, tänker på mig....peppar mig?

Arbetade hemifrån under em. Tänkte att snart kommer nog min man och ev även min dotter. Jag får åka iväg innan de kommer samtidigt försökte jag dra ut på tiden. De kom vid 17-tiden. Jag frågade min man om han hade köpt ris vilket han inte hade gjort. Han sa du kunde väl påmint mig men det var faktiskt en medveten handling att inte påminna för att själv kunna åka iväg.

Åkte iväg t Systemet. Tankarna höll fortfarande på. Jag tänkte ...herregud vilket tvång du har inom dig!! Nästan lite OECD...Gick in och handlade för 94 kr. Åkte t mataffären och handlade. Åker hem, svänger in på en väg, stannar vid en informationstavla, öppnar bildörren. Tar inga klunkar utan häller ut ALLT!!

Åker hem och lagar mat. Sitter nu och väntar på att en maträtt med tomater, lök, kronärtskockor, färsk spenat, ris och kyckling kryddad med tikki masala ska bli klar?

Det är tufft oerhört tufft...och nu börjar suget släppa och jag klarade dagen. Vet faktiskt inte riktigt vad jag känner. Men jag är lättad och jag är nöjd och trött.

Kram????

Där sa du ett sant ord Charlie, en rysare är vad det är. ? Men bra där Varafrisk! ? Kan du inte på något sätt undvika att åka till systemet i morgon? Snälla, jag pallar inte mer.?

Kram

Samla kraft till imorgon nu. Njut av kvällen och vila. Det tröttar att hålla emot och den tröttheten ska inte vara en förevändning att dricka.
Vila som i ligg ner och meditera, andas och låt det sjunka in vad du gjorde idag, Varafrisk. Om du ens kan rymma den stora tanken. Försiktigt hejar jag på dig, varje stund. Kram.

Du är en så underbart envis person??
Jag tror på dig!?

Kram ???

Du har ju en enorm vilja och styrka . Imorgon hoppas jag du inte ens besöker bolaget. Kämpa och njut av nykterheten. En dag i taget ?

Nu är det skönt att ligga i sängen och vara nykter?? Har ätit ganska mycket idag men mycket beroende på att stilla mitt sug. Tänker att det är bättre att jag äter mer mat och fikar under några dagar än att jag dricker alkohol. Behöver fler dagar för att kunna stå emot.

Visst är det kul att kunna bjuda på spänning?men det är lite väl tufft?

Imorgon är det dag fem och det var evigheters evigheter sedan jag hade fem dagar i följd✊?✊?

Godnatt?

Vaknar...så jättetrött...ont i huvudet...känns i kroppen som om jag snarkat? Jobbigt med ögonen...så torra...och en j-a vagel på det?Orkar inte inte med allt på en gång men ska nog snart ta kontakt med min optiker?

Får nog göra som du sa Torn ta en tupplur när jag kommer hem och sedan en liten promenad....om jag nu har tvång så ska jag tvångsstyra bilen hemåt.

Oavsett hur sliten jag känner mig nu så blir inget bättre med alkohol.

Känns fint att ha er med mig ...era ord i mina tankar??

Ha en fin tisdag?❣️

Jag var på väg att hålla med Torn - jag pallar inte mer! Vilken resa du har!
Så tänkte jag ett steg längre. Jag sitter på avstånd och bara läser om hur jobbigt du har det.
Du är mitt i det - och du pallar, du klarar det!
Du är SÅ stark!

Tänker på en metafor jag hörde häromdagen om att vara i en tornado av känslor och tankar. Det är en mardröm att sugas upp i den, man är maktlös, tvingas att virvla med, det går fort, man tappar orienteringen. Men, om man lyckas ta sig till mitten av tornadon, till mitten av sig själv där man har den riktiga viljan, där är det stilla, helt stilla och lugnt även om man fortfarande kan se alla tankar och känslor som virvlar runt omkring en.

Jag tyckte det var en vacker metafor.

Jag tänker att du, när du lyckades hälla ut vad du handlat, hade tagit dig till mitten och där fann vad du verkligen vill - vara nykter.

Njut av din nyktra morgon, njut av känslan att du varit nykter längre än på mycket länge!

Planera något att göra i eftermiddag, något som får dig att må bra.
Och - tala om för mannen NU vad som behöver handlas hem till kvällen ?.

Kram!?

Jag är med dig hela dagen!?
Sänder inga tvångstankar mot bolaget ? däremot styrkekramar i massor till dig!! ??♥️?♥️

Önskar dig en fin tisdag utan ?

Tack för dina alltid så kloka och fina inlägg...du ser mig?

Har redan skickat sms t maken om vad som behöver handlas t maten ikväll. Ska testa en ny pastarätt. Min man har fyllt 65 år..och på den ort där han arbetar har pensionärer 5% rabatt på ICA på tisdagar...så han skulle passa på?

Kram?

Alltså, du lyckas ju hälla ut! ???? Hur bra är inte det?
Tvångssyndrom, ja jag känner igen det. När man räknat ut allt, egentligen kanske inte ens vill ha, men ändå agerar. Handlar! Som besatt!
Så jäkla bra att du häller ut! Fortsätt så. Väldigt mycket smartare än att hälla det i sig själv. Jag tänkte nog aldrig ens tanken om jag ska vara ärlig. Jo kanske på slutet att jag hällde ut nån gång. Men jag drack upp istället. snabbt! Det måste ju ta slut så att det var borta. Det är verkligen dags att sluta när man i princip tvingar sig att dricka. Du häller ut! Så starkt!
”Glömde riset” kreativiteten är oändlig.
Jag smygdrack sambons öl. Fyllde med vatten.., handlade nya, bytte ut. De måste vara kalla.. om han skulle få för sig att dricka en till maten på kvällen. Ångestpåslaget om de var slut på ett systembolag.. ångestpåslaget om han var hemma så att jag inte kunde byta ut, Lättnaden när allt var återställt... ibland tror jag att jag ”knarkade” det där också... planerandet, njutningen av att ha det tillgängligt... smygandet, det busiga. Det var verkligen ingen njutning till slut. Bara besatthet och ingen vila. Tänk om jag kommit på att jag kunde hälla ut.., De två sista gångerna jag smyghandlade, två lördagar i augusti, handlade jag väldigt lite. 25 cl vin, en Festis. Jag visste att jag inte ville dricka, men jag var ändå ”tvungen” att handla. Så jäkla less på smygandet och ändå så besatt.
Nu använder jag mina tvångstankar till promenader istället. Och om jag måste smyga, till godis, men där får jag nog vara på min vakt för det beteendet är lite osunt (och jag gillar inte ens godis).
Den lättnad som är nu när man inte längre behöver ägna tankar och tid åt alkohol. Det är svårt att beskriva. Du är snart där tror jag!

Tänkte inte skriva! Nästa gång som jag skriver blir på söndag! Skriver inte förrän jag lyckas med fem dagar i rad!

Men så tänkte jag...men du...Varafrisk...du mår ju bra av att skriva...och just nu är dina vänner på forumet det bästa stödet! Just nu! Inte hela livet...men nu!

Å när jag skriver det här så rinner tårarna...

Tror inte att det var ngt annat än tvånget som drev mig idag...

Imorgon är jag ledig..ska ringa sömnmedicin för jag har skickat in datachippet..så jag vill veta...vad såg man?? Har även funderat på att ringa vårdcentralen för att höra om det inte borde vara dags för min årliga blodtryckskontroll med tillhörande prover.

Ska t tandhygienisten. Gå upp och väga mig på Viktväktarna. Träffa bästa couchen! Händer inte mycket på vågen men så bra stöd!

Vill inte skämmas...absolut värsta känslan?

Känner mig ändå hoppfull...så otroligt mycket att vinna??

Kram???

Är på väg och ska natta flickan men gick in här för att kolla hur det gått för dig så TACK för att du skrev!
Kram!

Alltså....jag blir så varm i hjärtat Charlie70❤️

Åh nu rinner tårarna igen...fattar inte att jag har vänner som bryr sig om mig ?❤️

Tack??

Det tycker jag du har gjort och fått din beskärda del av. Babysteps nu.
Skammen kan vara bra när den leder oss rätt- vi ska inte luras, ljuga. Det är funktionell skam.
Skam över den jag är. Den kan ta sig mycket märkliga uttryck, som hos några gränsar till skamlöshet.
Så knäppt är känslolivet.
Jag tänker att det inte finns så mycket att skämmas över. Du gör ditt bästa. Det kommer att ta dig långt.
Så jag tänkte mest kika in för att höra hur det gått med dina frön?
I mitt lilla brätte av minikrukor räknar jag till fem groddar. Det du, gjorde min dag. Imorgon är en ny.
Kram ?

Har följt dig i din kamp men inte skrivit så mycket. Jag kämpade i evigheter, flera år, som du. För mig hjälpte det att "comitta" till dem som for illa av mitt drickande. Och så äter jag medicin som gör drickandet svårare att det skulle spontanske. Det, och att min man också slutade. Ju fler dagar bakom mig, ju starkare insats, mer att förlora. Det gäller att göra insatsen tillräckligt hög...
Jag vet att du vill bli bemött "där du är", men jag är inte bättre än såhär att göra det. Jag berättar bara vad som fick mig att komma ut på andra sidan, och hoppas att du kan hitta något i det att kunna använda!