Aprilgänget💪💨❤️

@Cilla8, @Fröken H, @Kärring och bästa ”mentor” stödet @Miss Mary Poppins och många fler stöd - och självklart alla som vill läsa eller joina👌

Vårt lilla gäng skriver så mycket till varandra, vi missar saker, viktiga pep, viktiga tankar, viktigt stöd i olika slingor - här har vi en länk där vi kan skriva till varandra samlat om det behövs (vi har ju våra personliga trådar oxå). Vi försöker kolla varje dag så är det ingen som kör i diket utan att i allefall någon i ”gänget” kan fiska upp❤️

@MrsWB omg nej inga fler barn! Jag har gjort mitt på den fronten. Sambon tjatade om bebis 1 1/2 år sedan. Ibland ångrar jag på ett sätt att jag inte nappade. Då hade hela alkohol grejen kanske dämpats och jag hade haft en underbar bebis nu, med min fina sambo.
Jag älskar äventyr, oförväntade saker, överraskning, action. Tror hela mitt belöningssystem går igång på allt. I och med det sabbar alkoholen mer än det ger, jag blir ju liksom låst hemma i mitt zombietillstånd när jag druckit. Nu däremot kan jag bryta dagen och hoppa in och jobba extra några enstaka timmar här och där. Förut fick jag planera att börja 8 en lördag, öken, nej. (Jobbar oregelbundna tider). Nu kan jag jobba 8-12, jag ska ju ändå inte vara bakis.
Det är såna här upptäckter som är så fantastiska.
@Andrahalvlek det känns som min mens strulat i över 11 år. Inte riktigt fyllda 50 än. Jag tror att a strulat till det för mina hormoner. Nu när jag tänker på det så har även mina klimakteriesvettningar minskat. Brukade svettas som en gnu på morgonen.

@Fröken H Jag slutade också nattsvettas, och jag blev av med de rikliga blödningarna, när jag slutade dricka. Fyller 52 år i höst. Så jag tror också att alkoholen fuckar upp könshormonerna, likväl som må-bra-hormonerna i skallen.

Kram 🐘

@Eee tack för att du frågar. Det går faktiskt bra för mig. Jag måste säga att det går förvånansvärt bra. Har inte haft något egentligt sug alls sen i söndags när jag inledde min ”nykter-period”. Känns på något vis lite oförskämt när jag inser hur mycket många här inne kämpar. Jag inledde mitt egna inlägg här med att fråga om man måste vara beroende av något för att man missbrukar och jag törs nog svara att jag inte har ett beroende men däremot missbrukade jag. Brutalt. Det har bara gått 5 hela rena dagar men jag tycker mig känna att nog ska detta kunna gå. Imorgon är det helg och jag har bestämt mig för att låta mig själv dricka ett par glas. Det viktiga för min egen del är att jag måste sluta ensamhetsdricka varenda kväll. Varje vardag.
Och jag är precis som du i startfasen av att hitta ”rätt” och ett sätt som funkar för mig så jag känner inte heller att jag ännu har så mycket pepp eller erfarenhet att dela med mig av även om jag verkligen uppskattar att läsa vad alla skriver här inne. Mycket stöd och massa värme. Jag lockas å ena sidan av att ta en vit månad men sen tänker jag att jag inte riktigt vet vad det skulle ge mig egentligen. Vad jag egentligen vill är ju att kunna dricka kontrollerat.

Men jag vill inte vara naiv. Jag inser att det är väldigt enkelt att falla in i gamla hjulspår. Man blir lite uttråkad, man fylls av livsångest, det händer något, man firar. Ja anledningarna är många och ursäkterna likaså. Jag vill ha meningsfulla rutiner och hållbara ritualer.

@Andrahalvlek det är sjukt skrämmande vad a ställer till det. Det är sorgligt att jag i så många år tyckt att a var min livsstil (helg- och ledighetsdrickande) och inte kunde tänka mig ge upp det. Det är väl cirka en 5-7 år sedan jag första gången tänkte att jag behöver söka hjälp, men då var det AA jag hittade och tyckte det kändes så drastiskt.
Jag är så glad att jag äntligen är här och kan välja bort giftet och ger mig själv det livet jag är värd.

@Cilla8 Tack! Just nu är det svåra beslut att ta och ångesten äter mig, det är bara så mycket på en och samma gång och jag räcker inte till!
Det känns skönt att höra att du skriver att det ju löser sig, för det gör det ju! Jag vet ju det, men just i detta nu 🤮

@Fröken H
Ja, det är väl så man får göra på helgerna. Vi brukar alltid klä oss skapligt (förbjudet med mysbyxor till middagen tex) men hur kul är det nu när sambon somnar kl 22? Förut höll ju jag honom vaken med fylle-svammel, men nu somnar han ju. Nåja, jag gör ett försök i helgen att prata på lite som att jag var onykter så håller han sig kanske vaken 🙃

@Kärring det kanske går åt några helger att han somnar, sen kanske han hittar motivationen i att vara en roligare partner för dig. Finns det nåt ni kan hitta på att göra tillsammans? Lägga ett pussel?
Finns det nån vettig, rolig, nykter vän du kan videoringa när sambon tuppat av? Försöka hitta din egen väg i detta mitt i covidbegränsningarna?

Gänget - strålande sol på altanen och säkert 15 grader i lä🥰 Klassiskt tillfälle att fira med lite vitt men inte här inte, drack ett glas Chapel Hill, alkoholfritt vitt och det funkade! Känner mig faktiskt nöjd med det. Nu ska det grillas men jag fixar detta👌😇

Förstår att några av oss kämpar mer än andra och @Kärring - tänker på dig!! Men imorgon är det fredag och jag tänker släpa med maken på kvällspromenad efter maten, för att bryta lite mönster och pausa TVn😂

Fredags ångest någon? Peptalk😂?

@MrsWB woop woop vad du är bra!
Ingen fredagsångest här inte. Jobbar sent imorgon ändå...
Väntar på uppdateringen om min närstående. Ingen trigger. Skönt att inget triggar just nu.

@Fröken H Haha ja kanske det, jag får väl ge han några helger så kanske han ruttnar på det själv också 😂
Vi brukar spela TP och det kan man ju göra utan vin ☺️

@MrsWB
I morgon fredag, lite ångest inför det har jag allt, men det ska gå bra! Jag känner mig starkare nu än igår och i morse. Det ska gå! Jag sitter väl här på forumet om inte annat 😀 Promenad är mysigt om vädret är bra! Den ska jag föreslå! ☺️

Fasiken, allt känns lite bättre i alla fall! Tack hörni! 😘

@Fröken H Haha ja kanske det, jag får väl ge han några helger så kanske han ruttnar på det själv också 😂
Vi brukar spela TP och det kan man ju göra utan vin ☺️

@MrsWB
I morgon fredag, lite ångest inför det har jag allt, men det ska gå bra! Jag känner mig starkare nu än igår och i morse. Det ska gå! Jag sitter väl här på forumet om inte annat 😀 Promenad är mysigt om vädret är bra! Den ska jag föreslå! ☺️

Fasiken, allt känns lite bättre i alla fall! Tack hörni! 😘

@Kärring

Glad att det känns lite bättre och imorgon kommer det säkert vara ännu bättre! Och så klart hänger vi här - kör lite AW i gänget? - har lagt en Richard på kyl🥂😂❤️

Tittar in imorgon kväll när jag kan. Jobbar sent, det håller mig från a, även om det känns väldigt långt bort ändå att dricka nu.
Vi sköter oss alla imorgon, eller hur? 🌺⚘🌺⚘

@MrsWB APrilgängets AW 😄 Nyktert och städat men högt i tak 😁

@Fröken H Självklart sköter vi oss idag, har ingen längtan efter alkohol idag alls! Konstigt med tanke på hur det kändes igår. Man förstår sig inte alltid på det här, jag borde ju var sugen idag när det faktiskt är fredag. Men det kanske är själva förväntningen som är störst, innan jag är framme vid helgen.

Nu, åka och jobba sig lite innan det är fredagsmys med tranbärsjuice 😎🥳

Kommer absolut inte dricka idag!!!!! 😱🙀

Drömde i natt att jag var på ett hotell, ute i någon konstig stad, massa olika folk från olika miljöer som inte alls passade ihop. Något konstigt hotell?? Ja ni vet, så där förvirrande som drömmar är men jag var full!!! Skulle bara smutta på ett glas men blev full, var konstig och vaknade med minnesluckor i drömmen!!!! Vaknade på riktigt i min säng med panik innan jag kom på att det var en dröm!!!!

Andra gången detta händer - jag kanske bearbetar mitt nyktra liv på nätterna😱😂😱

Kort sagt - tog bort allt sug så här blir det en nykter helg!!!

Hur har ni andra det?

”Rookies”, hur tänker ni med helgen? En kväll i taget? Känslan av att klara första kvällen när man ”borde” dricka och faktisk ha kul ändå är obetalbar morgonen efter!!!!

❤️

Aprilgänget och @MrsWB

Jag är övertygad om att drömmarna är viktiga och speglar vårt inre liv. Just nu hjälper ditt inre liv dig med en påminnelse hur det kan vara att dricka för mycket. Bra dröm!

Fredagen är här! Dag 8 som nykter. Jag kan inte fatta att en veckan gått sedan jag satt här nerbruten, förtvivlad, uppgiven.
Idag är jag samlad och ska till VC 09. Min psykolog (som jag träffade i tisdags) bedömde mig som lätt deprimerad (jag nämnde inte alkoholen - jag var ju nykter sedan 5 dagar) och föreslog att jag skulle prata med min läkare om antidepressiva i kombination med psykoterapi. Psykologen kunde erbjuda 3-4 samtal i väntan på att jag själv hittar en tid hos en psykoterapeut. Jag har fortfarande inte lust att ta upp mitt förhållande med rödvinet. Hittade en tråd här inne som jag följer och tänkte att det kanske kan stötta mig med liknande erfarenheter. Fick en riktigt aha igår när jag satt och läste. Som ni alla vet tror vi oss ofta vara ensamma och annorlunda....

Idag firar jag sista dagen på ett jobb jag aldrig ville ha! Tänker köpa en flaska alkoholfri bubbel till kvällen. Ännu ingen längtan efter Herr Rioja, han knackar nog på dörren under nästa vecka om jag känner honom rätt!

Tack för att ni finns! Jag läser alla inlägg men avstår just nu från att kommentera. Ni är alla viktiga för mig!

@MrsWB Godmorgon dag 6 utan vin och ändå har jag har semester. I kväll kommer särbon nog första gången på 3 år som jag inte kommer att va lite lullig när han kommer känns bra. Jag har upptäckt att jag är mest sugen på vin på eftermiddagen när kvällen kommer har det lagt sig lite . Ska köpa lite alkoholfritt bubbel till helgen .Heja oss 💪🥰💕

@MrsWB Godmorgon dag 6 utan vin och ändå har jag har semester. I kväll kommer särbon nog första gången på 3 år som jag inte kommer att va lite lullig när han kommer känns bra. Jag har upptäckt att jag är mest sugen på vin på eftermiddagen när kvällen kommer har det lagt sig lite . Ska köpa lite alkoholfritt bubbel till helgen .Heja oss 💪🥰💕