Wow-känslorna ska bejakas alltid @andrahalvlek 😊
Fotografiska är ju superfint, och nu är det ju knappast trängsel. Passa på med Nationalmuseum när du är i stan.
Eller Sven-Harrys konsthall om du inte varit där. Jag längtar efter just wow-upplevelser, att få input från vänner, skratta ihop, laga mat. Jag som ändå träffat mina barn och barnbarn känner stark längtan efter mer socialt sammanhang.
Nu tycker jag också att vårt par-liv går lite på sparlåga, lätt irriterat och lite gnissligt.. men jag tror det blir bättre med vår och lite mer frihet framöver.
Har överblick på mina dagar. Skönt. Mycket men inte kaos. När jag känner att det susar för mycket i skallen tar jag en vila på soffan. Och tänker att snart är det kväll. Då är det min tid.
Läser om många som med fasa ser fram emot vad man ska göra utan ett glas vin i soffan, eller på altanen.
Önskar att det gick att smitta den här vägen, av allt som öppnar upp sig. Att livet är med än bra nog, i sin helhet. Och när det dippar så är det på helt andra nivåer.
Nu är vilan över, nya tag!
Kram på er alla.

Ligga i en soffa ändå.
Titta på himlen, skymningen genom grenverket på en väldigt gammal ek. Det är svårt att mäta den ljuvligheten.
Var ute en stund och lyssnade på fåglarna, kikade i mina rabatter (delat pioner mm och flyttat) och som i Lejonkungen känns det, ljuden från allt som lever är tillbaka. Allt är klart nu bakom knopparna.
Odlingarna har sett bättre dagar, men också sämre. Lär mig lite mer hela tiden pga random scrollande på olika odlingsfrågor. Finns alltid (för många!) svar. Ställ kallt, mer ljus, för mycket vatten, för lite. Önskar bli såpass duglig att iaf mina barnbarn växer upp och tror att jag kan.
När mina dagar som idag består av enbart möten, även om inte kant i kant, är jag helt slut. Dessutom varvat med rekrytering (tänkte på dig @andrahalvlek), seriesnusande och ljummet kaffe.
Jag tänker på att börja springa snart och hur mycket jag gillar det. Jag har blivit himla bra på att ta ut bra saker i förskott.
Inget mer spännande att rapportera denna dag och det är som det ska. 😍

@Se klart Fasen vad härligt det låter!😍 Jag har bestämt mig för att köra igång med löpningen lite lätt. Vilken dag startar vi, nu på lördag eller söndag?

Kram 🤗

Hurra @torn
Jag säger lördag! Tänkte ta mitt lilla varv som är knappt 4 km. Lagom som start. Sen brukar jag ha bråttom att köra längre (och långsamt) men tänkte smyga igång denna säsong. Roligt om vi är två (eller fler!)
Kram

Försov mig. Var påväg att slänga mig upp och kamma mig för att hinna till första mötet men sen kom jag på att det blir ingen bra dag utan mitt kaffe och min långsam-start på dagen. Så jag flyttade om i kalendern och inget var konstigt med det.
Ganska tidigt på eftermiddagen var jag klar med möten (mitt jobbliv är så just nu, lättar snart) och då tänkte jag att det får räcka så.
Har suttit en stund i solen istället och läst och känt mig lite febrig. Imorgon är det äntligen fredag och jag längtar efter helg extra mycket den här veckan. Minibesök av barn, så det blir hemskt lugnt här.
Jag blir lite smartare med min energi och jag lär mig mycket genom att läsa om allas erfarenheter av stress, ork och vilande.

Min syster brukar säga att jag alltid hittar på ett nytt megaprojekt innan det förra är avklarat och det stämmer nog. Idag började jag fundera på om vi ska flytta och det är inte ett projekt jag behöver ihop med pappa-fix och nytt jobb. Så.
Jag ska försöka att inte flytta. (Eller helst inte ens titta på frestande lägenheter som ändå alltid är för dyra).
Wish me luck!☺️ Kram.

@Se klart Fint, då kör jag också igång på lördag! Jag har märkt att jag behöver ha ett startdatum för sådana här saker. Annars blir det lätt att jag skjuter upp det och tänker, Äsch, jag tar tag i det senare. Känns nog igen av rätt många här på forumet vad gäller tex vid alkoholstopp tror jag. 😀

Kram

Softig fredag, grillpremiär och tv-kväll samt scroll på div trädgårdforum, längt längt efter mina små växter nu, och imorrn- vara ute, gaah som jag sett fram emot denna vecka med många timmar framför skärm.
Men nu är jag utloggad med stort U och eftersom jag har sån stark allergi mot jobb på helgen så ser jag datorn först på måndag. Innan dess ett hav av timmar och frisk luft, koreansk fläsksida och flytt av plantor mellan soliga fönster under dagen.
Ett glas a-fritt bubbel är planerat för imorgon, Alex och Sigges podcast samt.
Löptur.
Mitt huvud är fyllt av en massa snåriga jobbtankar- ingenting som direkt tynger men kräver vila - och sen tänka. Och sen liksom planera för tänket. Genomföra ihop med medarbetare utan att det blir onödiga inbromsningar.
Men sånt tycker jag är rätt roligt, för jag har sånt bra gäng, mitt team är bara bäst, stolt och glad över vet och en, över oss.
Mallkänslan är dessutom rätt ”ren” från dåligt samvete (jag hinner det jag hinner sen får det räcka).
Det är nog det största med att bli nykter. Att fickorna som förut var blytunga av jobbigheter jag inte orkat ta itu med. Och skulden över varför jag inte tagit itu.
Och liksom- den eviga uppförsbacke. Skuld-berget. Orosfåglarna, sorgfåglarna som flaxade över mitt huvud, följde varje steg. Så skönt att det ändå fick en räcka med det. Kram och godnatt!

@Se klart skrev:"jag hinner det jag hinner sen får det räcka"
Som jag jobbar med det. Du beskriver nog allt positivt jag upplever med alkoholstoppet. Det är lättare att se klart 😜 nu.
Nu skrev du att du ska flytta plantor mellan soliga fönster. Tror mina Zinnior har det för mörkt, men det går inte att göra så mycket åt. Jaja, det blir som det blir. Jag gör så gott jag kan, men ibland räcker inte ljus och kärlek. Ibland måste man bara släppa kraven och hoppas på det bästa.

Ibland räcker befintligt ljus och kärlek @sisyfos! Jag har inte heller tillräckligt ljust men de flesta dagar får plantorna ta vad som bjuds. När jag har lite tid får de lite extra. Jag har ju redan börjat om med en laddning och det går det med. Försöker ladda ur sånt jag njuter av- så att jag inte automatiskt släpar med mig den slentrianmässiga brist-på-något-känslan.
Som vi får jobba men jag ser helt klart en stor skillnad jämfört med för ett år sedan. Hela hjärnan har snurrat ett helt varv. Därför är ju tiden och tålamodet verkligen två kompisar att hålla i, och räkna med.
Ha en fin dag, kram! 🌱😍

@Se klart skrev:"Mallkänslan är dessutom rätt ”ren” från dåligt samvete (jag hinner det jag hinner sen får det räcka). Det är nog det största med att bli nykter. Att fickorna som förut var blytunga av jobbigheter jag inte orkat ta itu med. Och skulden över varför jag inte tagit itu."

Kan bara hålla med. När man slipper det ständigt dåliga samvetet, över att man dricker för mycket, så slipper man överkompensera. Allt man känner och gör blir mer sant. Ibland orkar/hinner man mycket, ibland mindre, och det är okej, okej... okej.

Chill helgkram 🐘

Verkligen okej @andrahalvlek
Det konstigaste av allt kan tyckas är att ju mer jag okejar och jobbar med aktiv/riktig vila och aktiv aktivitet. Ju bättre går det mesta. Alltså sett till jobb. Plantorna, städningen hade kanske mått bättre av mindre vila men jag mår bra = står ut med stök utan vidare.
Här hemma, just idag ser det ut som Pettsons slarviga broder flyttat in. Ett halvt kaos pga litet bygg-projekt och projekt sortera undan vinter och plocka fram vår och sommar. Lådor överallt. Högar. Jag har dock en plan! Kommer vara fint till kvällen.
Dotter hälsar på och hon fixar middagen, utan inblandning av mig, förutom handling.
Mamman och dottern får guldstjärna. Kommer dessutom ge mig tid att komma ut på den där löpturen som jag visst initierat... kram på er! .

Hej! Kom du iväg på löprundan? Jag klarade det faktiskt bättre än väntat, trots premiärgrillat kött i magen.😅 Men jag tog det väldigt lugnt och helt klart hade kondisen blivit sämre av vinteruppehållet.
Skönt att din dotter fixade maten! Min son skötte grillningen här, han är riktigt bra på att grilla av någon anledning.

Kram

@Torn skrev:"Min son skötte grillningen här, han är riktigt bra på att grilla av någon anledning."
Kan det vara så att han kollar på youtube Torn? Min är numera en mästare på att steka burgare. Kombinationen gott om tid och vilja att lära sig (vissa saker) är underbara hos våra tonåringar. Jag älskar också ibland YouTube instruktionsfilmer även om de ibland kanske är lite tidsoptimistiska, ex bygg en pergola på 12 timmar... Fast om man inte har bråttom och står ut med lite stök så är det ju helt ok att ha satt igång även sånt.

Vet ni, på temat instruktionsfilmer på youtube. Jag ska lära mig spela ukulele. Spelade mandolin i min ungdom och jag tänker att ukulele är lite närbesläktat. Köpte den till yngsta dottern, men den var så ointressant att den fick bli kvar hos mig. Turkos och fin hänger den nu på väggen på ”kontoret” och bidar sin tid. Snart så.

Kram 🐘

@Sisyfos Japp, det var Youtube, jag frågade honom nu när han grillade hamburgare till oss.😀 Jag borde ha anat det då han lär sig massor av andra saker via Youtube. Han har även blivit grymt bra på engelska tack vare Youtube och onlinegaming. Han börjar tom kunna ryska, då det är många ryssar som spelar.😂

Jag brukar också kolla på Youtube om det är något som jag inte vet hur man gör. Väldigt smidigt faktiskt. Hur sjutton klarade man sig förr. Gå till biblioteket och låna böcker? Jag kommer knappt ihåg.😅

Ha det bra

Check på första löpturen @torn, men en dag för sent.
Går ju inte att slira på sanningen här.
När jag tänkte att jag ”nog kommer att komma iväg” på lördagen insåg jag hur lamt det lät... ungefär som att hoppas förbli nykter. Men i morse vaknade jag med energi och fokus på spring.
3,5 km- helt ok kondition förutom att Runkeeper-damen tjatade om att jag sprang för långsamt 😊
Nu ska jag köra varannan dag🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️
Tack för pepp och bra jobbat av dig, kram!

Superhelg, kan man säga så? Det var en sån. Mycket fint häng med min dotter som mår bra efter många år med mycket bekymmer kring identitet. Flickvän och ett stadigt jobb nu. Pratsam och klok. Öppen. Tillgänglig. Så har det inte alltid varit, jag har stått utanför och knackat/bankat/ropat - ja bildligt talat. Och vakat, vaktat, inte sovit, så mycket oro har det varit i vårt liv.
Så en helg som den här. Den känns som plåster på allt som varit fransigt. Och allra allra viktigast förstår ni ju, är att hon lever livet på ett sätt som jag inte såg framför mig för fem år sedan.
Fyllt pallkragar med skit/gödsel/jord. Målat ett fönster. Ätit bullar. Har 12000 steg i kroppen, solen låg på mina skalliga rabatter så jag blev rörd utan rim och reson.
Tack mitt fina liv som jag numera har förstånd att leva så gott jag förmår.
Kram, njut av er söndagkväll 💓💓