Var nära att glömma mina antidepressiva igår kväll igen. Efter en fantastisk nykter helg så fanns liksom inte tanken på att jag mått så dåligt. Det är här jag inte får släppa taget. Jag ska hålla ut ett helt år med att registrera och medicinera. Jag ska gå i terapi och jag ska få rätsida på min depression. Ja, den är kanske kronisk och då får jag förhålla mig till det. Jag behöver lära om hur jag bäst lever mitt liv och hålla fast vi det. Livet är en enda utveckling och ständig förändring, man blir aldrig klar. Den tunga känslan bakom bröstbenet har lättat och jag tror jag är på väg ur min depressiva period. Ser fram emot midsommar och att träffa vänner som vi inte träffat på 1 år. Ser fram emot att besöka en plats jag inte varit på sedan innan pandemin - en plats som för mig är fullständig vila och harmoni. Sista veckan på viktminskning är avklarad - imorgon är det dags att prova midsommarbyxorna, tvivlar på att jag kan sitta i dem - än mindre ha dem på midsommar MEN jag har en backup så ingen fara med det. Byxorna kommer att komma på denna sommaren. Jag sköter även viktminskningen måttligt. Idag totalt -9,4kg - det hade inte gått med vinterns vinkonsumtion. Det finns bara fördelar med att vara nykter.

Så skönt att sova! Så skönt att tillåta mig sova! För ett halvår sedan hade jag sovit med dåligt samvete, bakfull och sedan arbetat och arbetat. Allt annat hade fått stå tillbaka. Nu sover jag gott, tränar, äter bra, umgås med min familj, är närvarande och sover gott. Min depression läker och jag känner en annan klarhet i hjärnan. Jag är tacksam för den här möjligheten till återhämtning. På tisdag börjar jag på mitt nya jobb. Nu kan jag faktiskt säga att jag är redo. Förseningen av anställningen har bara varit av godo. Det känns som om jag har semester och njuter av den. Det här vädret är ju också en gåva!! Spanien har kommit till mig denna sommaren.

Härligt att läsa dina positiva inlägg! Låter som att du hittat balans i livet. Tror att det är viktigt att som du gör reflektera över det positiva man har, det blir en uppåtgående spiral. Önskar dig en vacker midsommar!

Idag finns mycket att fixa och jag ska upp ur soffan efter en långsam morgon! Registrerar tio dagar i streck med 0 enheter och 0 sug. Jag känner ingen oro inför midsommar men jag är på min vakt. Har funderat hur det har sett ut under åren med våra äldsta vänner som vi ska fira med. Det är alltid städat och trevligt men vi ”tål” ganska mycket allihopa så det är lätt att det blir ganska mycket alkohol under många timmar. Det har aldrig spårat ut men som sagt långsamt och mycket under många timmar. Jag ska ta fram en strategi för torsdag/fredag/lördag och hålla mig till den. Funderar medan jag städar, tvättar och packar idag.

Hemma efter en superfin helg i skärgården som vi toppade med fotboll på en supermysig krog igår kväll! Lugnt och skönt utan överdrifter på något håll. Jag har lugnt konsumerat både mat och dryck och kan dra några slutsatser som jag i och för sig redan kände till - men som kan vara värda att fortsätta bearbeta.
Även en liten mängd vin triggar mitt sockersug och bryter ner min viljekraft. Där och då står jag inte emot den andra biten tårta, chokladbitarna, lösgodiset eller chipsen som serveras. Så när jag inte fortsätter dricka så äter jag istället. Det är mest en reflektion och såklart kommer kilona på kroppen så småningom vid ett sådant beteende. Det enda sättet att hantera det är att vara medveten och göra medvetna val. Efter en helg som denna med både vin och mycket mat, det var värt varenda kalori, gäller det att återgå till måttligheten omgående. Kanske reglera med ett litet underskott under ett par dagar. Konstigare än så är det inte. Ändå är det här den stora fällan och den stora utmaningen. Jag återgår till viktminskningsprogrammet och minst 10 dagar utan alkohol.

@Nykter2021 skrev:"Även en liten mängd vin triggar mitt sockersug och bryter ner min viljekraft". Precis, just att viljekraften minskar har jag märkt i samband med alkoholkonsumtion. Jag har ibland svårt att komma igång med saker, att få saker gjorda. Dagen efter att jag druckit alkohol är det mycket svårare, även om jag inte druckit så mycket. Jag blir också mindre närvarande och mer självupptagen. Inte så najs....

@Nykter2021 Godmorgon ☀️

Vad fint att läsa dina senaste inlägg😊
Det känns som din tillvaro tuffar på i ett lagom tempo.

Du får berätta mer om hur det går med känslorna för det nya jobbet...
Jag minns upprymdheten och spänningen jag själv kände för många år sedan då jag bytte både yrke och jobb. Det ledde både till glädje och självinsikt. Och en utbrändhet tyvärr men ändå, skulle inte vilja haft det ogjort men borde haft en bättre coach som hejdat mig lite.

Men nu är du så full med livserfarenhet så att du säkert känner eventuella varningstecken komma.😉
Önskar dig lycka till med allt!🍀

Kram 🧡🌷🧡

Det var ett tag sedan jag var inne och läste om hur det går för dig och jag märker en stor skillnad i hur du uttrycker att du mår. Så underbart att det svarta kan ge vika för lycka och tillfredsställelse. Nu kan du angripa November med denna sommaren i minne! 🌼💛🌻

@Vitsippan. Utan alkohol blir mitt sockersug mycket litet. Jag orkar plötsligt handla hem bra mat och väljer hellre en frukt än godis. Om jag äter något så väljer jag gärna glass och då räcker det med en portion. Om jag gör t ex paj så räcker en portion. Nu på sommaren finns ju så mycket gott. Utan alkohol orkar jag plocka mina rabarber och göra något med dem. Är jag bakis orkar jag ingenting. Tänker på det du skriver; dagen efter att jag druckit alkohol är det mycket svårare att komma igång med saker. Ja! Precis så fungerar ju min depression och om jag då även är ”dagen efter” (räcker med två enheter) så kommer jag inte loss. Jag förstår vad dem som valt bort alkohol menar med att man får ett annat liv. Kanske kommer jag naturligt att välja ett liv helt utan alkohol så småningom. Nu är jag nöjd med måttligheten och tycker det är jätteskönt idag när jag kan konstatera att det inte fanns något sug varken söndag eller igår kväll trots att jag överskred min budget i helgen. Tittar in i din tråd lite senare!

2021-04-29 flyttade jag in här under Dricka måttligt och beslutade mig för att ge det en chans fram till midsommar. Jag satte ett mål om tre enheter högst två gånger i veckan plus att jag lovade mig själv att inte dricka ensam. Det sista är nog det viktigaste för mig och det har jag stått fast vid. Sedan jag flyttade in här har jag inte haft behovet att ta det där glaset vin i ensamhet som stillar mina tankar och min oro.
Omständigheter har gjort att jag fick tillfälle att ta en paus i yrkeslivet som skavde och tack vare det så känner jag inte den otillräcklighet som mitt arbete matat mig med under ett par år. Så att avgifta mig från vinet var såklart jobbigt men det gick ganska snabbt att bli av med det som kändes som ett kemiskt beroende.
När jag nu ska börja jobba så smått ska jag var mycket uppmärksam på eventuella signaler som kan visa på att jag börjar ta på mig uppgifter jag inte mäktar med. Den insikten är stor eftersom jag i hela mitt liv tagit på mig mer och mer på arbetet för att visa mig duglig. Jag har haft och har ett enormt behov av att bevisa att jag som kvinna med arbetarbakgrund kan ta mig fram i näringslivet. Född på 1960-talet så har det inte varit självklart. Nu har jag bevisat att det går att nå toppen MEN till, för mig, ett oerhört högt pris. (Jag säger inte att andra inte kan göra det- jag säger bara att jag räcker inte till) Tack och lov har jag insett vad jag höll på med. Det är ingen annan i min närhet som över huvud taget bryr sig om min karriär - jag duger för den jag är och jag är älskad av en liten, tillräcklig, skara människor.

Igår var det måndag efter en fin helg. För första gången så loggade jag inte in här på morgonen och jag blev inte sittande. En familjekris pockade på min uppmärksamhet och svår sjukdom i min närhet konstaterades. Jag reagerade med fasthet och såg till att göra hyfsat klart här hemma. Tog mig till personen i fråga och tillbringade sedan dagen tillsammans på promenad, i trädgården, lagade mat, var tillsammans. Jag behövde ingen tupplur, ingen vila. Fullt fokus och lite chockade bearbetade vi informationen tillsammans. Nu följer en tid i oro och jag är så tacksam och glad över att jag har nyktrat till och kan finnas här till 100%. Livet svänger så snabbt och vi vet aldrig när sjukdom knackar på dörren. Så i detta läget när en kall hand kramar hjärtat finns inte tid att slänga bort livet på alkohol. Jag registrerar 0 enheter och 0 sug för söndag och måndag. Nu ska jag göra mig redo för att infinna mig på mitt nya jobb.
(Jobbet är på 50% så jag kommer att orka med mina studier till hösten och jag får en lyxig sommar med ett halvtidsjobb på distans)

Måsarna och strandskatan har släppt ut sina ungar och är som galna. Tycker det är värre än vanligt. Normalt sover jag igenom deras nattliga aktiviteter men inatt har jag varit vaken en gång i timmen. Vet inte varför det är så enormt dramatiskt i år.

Reflekterar över mitt nya jobb och inser att jag har lite att arbeta med gällande mig själv. Blev på helspänn direkt och vill omedelbart leverera mer än efterfrågat. Jag ska vara uppmärksam på hur jag arbetar framöver. Nu har jag ju den sagolika turen att efter introduktionen denna veckan stänger företaget ner och jag börjar igen i mitten augusti. Jag får en helt normal semester innan det drar igång. Kvinnan som jag ska vara support till är rejält utarbetad men verkar medveten och professionell så jag ser fram emot att ”hugga i” till hösten.

Det blev en fin dag igår med maken som oväntat blev ledig på eftermiddagen och vi kunde göra en liten utflykt till staden. Idag väntar tvätt och förberedelser för att åka på semester på lördag morgon. Det ska bli fint att få vara med barn och barnbarn i en helt ostörd miljö. Jag förbereder för lekar och sport. Som nykter orkar man ju en hel del mer än att vänta på drinkarna. Det ska bli spännande att se hur jag känner det under veckan - jag kommer att vara helt utan alkohol till på onsdag sedan får jag se…jag har varken sug eller längtan efter berusning.

Igår slog jag mitt rekord på 3 km löpning. Underbart med nya skor och en lättare kropp. Närmar mig -10kg. Det har tagit exakt 1 år och denna gången hoppas jag att jag tränat in hälsosamma vanor som blir varaktiga. Den största omställningen består i att vi nu äter minst 4, ibland 5 dagar vegetariskt per vecka här hemma. Jag har lärt mig hantera linser, ärtor, bönor, matvete mm på ett sätt jag inte trodde var möjligt när jag satte igång. Det har blivit en vana och nu kämpar jag med tofu, temphe, vegme för att hitta rätt sätt att krydda och marinera. Inte helt lätt men det kommer ju att gå. För ett år sedan hade jag ingen aning om vad en indisk Daahl innehåller. Nu är det en självklarhet att variera den efter vad vi har hemma…det är lätt att glömma bort när man lyckas med stora förändringar om man inte reflekterar över tid. Denna dagboken är ett utmärkt medel för förändring.

Måsarna och strandskatan har släppt ut sina ungar och är som galna. Tycker det är värre än vanligt. Normalt sover jag igenom deras nattliga aktiviteter men inatt har jag varit vaken en gång i timmen. Vet inte varför det är så enormt dramatiskt i år.

Reflekterar över mitt nya jobb och inser att jag har lite att arbeta med gällande mig själv. Blev på helspänn direkt och vill omedelbart leverera mer än efterfrågat. Jag ska vara uppmärksam på hur jag arbetar framöver. Nu har jag ju den sagolika turen att efter introduktionen denna veckan stänger företaget ner och jag börjar igen i mitten augusti. Jag får en helt normal semester innan det drar igång. Kvinnan som jag ska vara support till är rejält utarbetad men verkar medveten och professionell så jag ser fram emot att ”hugga i” till hösten.

Det blev en fin dag igår med maken som oväntat blev ledig på eftermiddagen och vi kunde göra en liten utflykt till staden. Idag väntar tvätt och förberedelser för att åka på semester på lördag morgon. Det ska bli fint att få vara med barn och barnbarn i en helt ostörd miljö. Jag förbereder för lekar och sport. Som nykter orkar man ju en hel del mer än att vänta på drinkarna. Det ska bli spännande att se hur jag känner det under veckan - jag kommer att vara helt utan alkohol till på onsdag sedan får jag se…jag har varken sug eller längtan efter berusning.

Igår slog jag mitt rekord på 3 km löpning. Underbart med nya skor och en lättare kropp. Närmar mig -10kg. Det har tagit exakt 1 år och denna gången hoppas jag att jag tränat in hälsosamma vanor som blir varaktiga. Den största omställningen består i att vi nu äter minst 4, ibland 5 dagar vegetariskt per vecka här hemma. Jag har lärt mig hantera linser, ärtor, bönor, matvete mm på ett sätt jag inte trodde var möjligt när jag satte igång. Det har blivit en vana och nu kämpar jag med tofu, temphe, vegme för att hitta rätt sätt att krydda och marinera. Inte helt lätt men det kommer ju att gå. För ett år sedan hade jag ingen aning om vad en indisk Daahl innehåller. Nu är det en självklarhet att variera den efter vad vi har hemma…det är lätt att glömma bort när man lyckas med stora förändringar om man inte reflekterar över tid. Denna dagboken är ett utmärkt medel för förändring.

Fredag äntligen dags för träning igen! Måste medge att jag nog har blivit morgontrött och börjat vara uppe lite längre på kvällarna. Fotbollen har ändrat min dygnsrytm. Jag vet inte om jag tycker om det. Får se efter semestern om ännu en varaktig förändring inträffat.
Det är fantastiskt att stiga upp till fullt dagsljus även om jag älskar att invänta gryningen.
Imorgon bär det av på semester och jag ska vara beredd med ett enkelt nej redan när vi kommer fram. Jag ska inte dricka alkohol innan onsdag då mina 10 dagar vit har passerat.
Jag känner ingen längtan efter vin så om jag skulle bli bjuden nu exempelvis på en middag så hade jag kanske inte reflekterat utan tagit emot glaset av vana. Där får jag vara uppmärksam en lång tid framöver.
Ikväll ska vi gå ut och äta och jag har erbjudit mig att köra. Det känns bra att kunna göra det - ingen uppoffring.

Av någon anledning fick jag ”gottefnatt” igår och satte i mig en hel del smågodis, småkakor och toppade det med glass. Jag tömde helt enkelt alla små resterna i makens ”gotteskåp”. Tänkte på att det kunde varit vin istället och att det var bättre med socker utan alkohol. Har faktiskt ingen aning varför suget efter godis blev så starkt. Det var faktiskt väldigt gott och jag mådde inte ett dugg illa, Jag mår bra idag. Jag låter det passera.

Så, dags att ta fram träningskläderna och regnstället.

Fredag igår och maken gick på semester. Vi träffade vänner på en krog och såg första fotbollsmatchen. Sällskapet tog vars ett (!) glas vin och jag drack cola zero. Vi kommer hem lagom till andra matchen och maken frågar ”vill du har en GT?”. Jag blir jätteförvånad eftersom mina tankar inte ens snuddat vid alkohol MEN hasplar ur mig ett vänligt; ”nej tack, men ta du”. Han tar en liten whiskey istället som varar hela matchen. Jag hade inte nöjt mig med EN GT - jag vet inte hur han gör det men jag ska lära mig detta. Snacka om måttlig och att njuta av något.

Idag ska vi åka iväg på semester och det ska bli underbart! Jag ska skriva här varje dag. Jag är väldigt osäker på hur jag kommer att agera när vi hamnar i den goa miljön och grillen är igång. Det är ju ett sådant tillfälle då man långsamt kan sippa på ett glas vin och verkligen njut av det. Jag ska hålla min 10 dagar vit och detta är absolut den största utmaningen så här långt!

@Nykter2021 jag önskar dig en riktigt härlig semester och hoppas och tror att du ska klara dina 10 dagar mellan varje glas även i den miljön. Jag har några veckor kvar till min semester och bävar mest för den då jag inte förstår hur jag ska kunna stå emot allt som kommer erbjudas då. Idag blir det en dag vid havet med massa sol och bad med familjen💛