Jag startar om en ny tråd i den här gruppen, Det vidare livet.
Det var lite svårt som ny att förstå hur det här fungerar i dessa forum och trådar 😉- men jag har som tur är fått lite hjälp här i gruppen att förstå lite hur det fungerar. Min andra tråd ligger kvar i - vara alkohol fri
Den kanske går att ta bort🤔

Min ambition är att aldrig någonsin dricka alkohol igen, det har jag gjort klart. Jag brukar tänka att jag har fått min alkoholranson i livet + lite till 😅
Jag har som de flesta andra som har alkoholproblem av något slag, prövat alla metoder som finns för att lyckas att bara dricka mindre och mer sällan.
För mig blir det bara en otrolig stress, när mitt innehåll i glaset börjar ta slut. Det är nästan som tortyr att inte få något mer.
Det är så skönt att äntligen släppa tanken att det kanske går att bli måttlig i drickandet. Det kommer aldrig gå för mig - jag har försökt i ca 20 år.
Jag har nu varit nykter (ett snedsteg) på snart 5 månader.
I det stora hela har det gått fantastiskt bra, jag läser allt om alkohol och skriver dagbok varje dag.
En stor hjälp har även AA böckerna varit. Dom har fått mig att tänka på ett annat sätt , de har blivit lite som en bibel för mig.
Jag är så tacksam att jag har fått inblicken i det nyktra livet igen, en hjärna som börjar fungera och framförallt känslan av frihet. Det är jag som bestämmer över mitt liv, inte alkoholen.
Hoppas att ni får en fin helg 💕

Har läst här i din tråd och wow vilken resa du har gjort och gör😊Det peppar mig ännu mer till att lyckas med det alkoholfria livet, och vilka bra tips och goda råd som delas med varandra.
Jag är så glad över att jag hittade hit😊
Klockan är nu 03.10 har svårt att somna, har insomningsproblem titt som tätt, men nu får John Blund komma😴

@Lyckan65 skrev:"Jag är så glad över att jag hittade hit😊"
Jag håller med dig, det är verkligen ett jättebra forum. Så mycket människor som har ungefär samma problem, men ändå så olika liv. Man får verkligen jättemycket bra råd och stöttning. Utan forumet skulle man känna sig väldigt ensam, det är ju inget man går och pratar om hur som helst. Och de som inte har samma problem förstår inte på samma sätt.
Ha en bra dag 😊
💕sländan

Det här kommer vara min första nyktra midsommar i mitt vuxna liv.
Det känns lite konstigt men samtidigt väldigt bra. Det är just såna här dagar,
när alkohol är som centrum i mångas liv.
De jag kommer att fira med är närmsta släkten. De kommer att dricka, och jag vet att jag kan bli irriterad om de blir för mycket. Men min plan är att då, gå och lägga mig med min ljudbok. Gå ut med hundarna är oxå väldigt bra. Bara gå undan en stund för mig själv.
Jag ska njuta av allt jag äter och mina fina alkoholfria drinkar 🍹
Hoppas att alla i forumet får en nykter och fin midsommar 🌸🙏🏻💕

@Sländan Det kommer att gå på toppen! Min känsla från förra midsommar var att jag hade roligare nykter. Jag slapp fundera på ”nästa glas”. Jag initierade mer samtal på djupet och jag var mer lyhörd och kunde lotsa samtalet framåt bättre. Men framåt 22-tiden då de andra blev lite väl sliriga valde jag att köra hem. Också en höjdare! Då blev nästa dag mer värdefull också.

Chill midsommarkram 🐘

@Andrahalvlek det gick bra idag, lite små irriterad när min gamla pappa säger, du är bättre när du dricker vin, då kan du sitta ner och koppla av. Nu förstår han inte hela bilden, så det är inte så mycket att bry sig om. Jag har ju svårt att sitta still längre stunder mkt på grund av min ADHD. Men hellre de än att sitta och supa och må dåligt dagen efter. Nu är det så skönt att lägga sig i tid med en ljudbok 👍🏻😴
Kram 💕 sländan

@Sländan Mycket onödig kommentar av din pappa, men ibland har verkligen folk otur när de tänker. Skönt att du upplevde att det gick bra 🙏🏻 Det är en vansklig högtid minst sagt eftersom den är så intimt förknippad med alkohol.

Kram 🐘

@Andrahalvlek min gamla pappa säger allt man inte vill höra. Jag fick mitt första beröm för något jag gjort bra förra sommaren, då jag spikade ett tak. Jag är 51 år, otroligt sorgligt men jag är så van så jag tänker inte så mycket på de. Jag har börjat ge igen ganska bra själv.
Men det viktigaste var att jag höll mig nykter 🙏🏻😃

Absolut Sländan..Nykterheten först resten sen..💫 Tråkigt med din pappas kommentarer..Men han kanske inte mår så bra själv? Det är bra att säga till på skarpen..Även omgivningen lär ju sig, Hur man ska behandla varandra..Säger du till på rätt sätt, så ser barnen det, och accepterar inte att ta skit..Det finns många människor som tror dom har någon rätt att klanka på andra. 🧐

@miss lyckad visst är det så, min pappa har nog aldrig mått bra. Han är en riktig humör människa, och alla runtomkring har anpassat sig efter hans humör. Hemskt, min mamma som varit konflikträdd hela min uppväxt har äntligen på äldre dagar börjat säga ifrån ordentligt. Synd att hon inte vågade de innan, hela hennes vuxna liv har hon rättat sig efter honom.
💕 sländan

Idag bestämde jag mig för att inte öka på min venlafaxin så mycket som läkaren tyckte. Sedan jag ökade dosen med dubbel så känner jag mig helt avtrubbad. Varken glad eller ledsen, helt 0 ställd. Det känns extra tråkigt eftersom jag ändå kunnat njuta av min nykterhet, trots min utmattning. Så här vill jag inte må, tur ändå att jag vet hur medicinen fungerar.
Jag måste ta tag i min träning och meditation igen. Jag vet ju att det är så viktigt, men ändå gör jag det inte.
Ikväll får det bli en simtur iallafall.

Jag såg att flera hade drömt inatt i forumet.
Jag brukar nästan aldrig komma ihåg drömmar, men i morse sov jag länge och drömde att vi i forumet skulle ses på en arrangerad resa genom alkoholhjälpen.
Vi åkte en buss tillsammans till något ställe utanför Stockholm. Vi var kanske ca 30 st
Och när vi kom fram skulle vi sätta oss i en ring. En arrangör meddelade att hälften hade fått i uppgift att sjunga en låt, tillsammans med en person som blev slumpmässigt utvald.
Jag skulle sjunga med en äldre man, med en stor tyghatt. En jättesvår låt på engelska - jag blev helt förtvivlad och började gråta 😢 skylde på min dyslexi, att det inte går.
Den bestämda med mycket livserfarenhet Miss lyckad blev arg, så här fick det inte gå till. Hon skulle minsann ta tag i det här med arrangörerna. Andra halvlek höll med och jag kände mig lite bättre tillmods.
Sedan skulle vi fika, men de tog bara kontanter 💴 🤔 efter mycket letandes i allas väskor skrapade vi i hopp så alla skulle få kaffe och mjukglass 🍦
Efter den långa dagen skulle alla duscha innan bussen skulle åka kl 19
I omklädningsrummet började jag med att i vanliga fall, skulle vi kunnat dricka vin när vi kom fram till Stockholm. Vilka blickar jag fick. Jag var snabb med att säga att jag inte var sugen. Sedan började de diskuteras
Hur länge man ska hålla sitt nyktra löfte. 1dag i taget eller livet ut på en gång, de var väldiga diskussioner, om AA som har lurat människor med en dag i taget. Varför inte flera dagar i taget?
Vi pratade om behandlingshem som ligger där jag bor i drömmen. Men andra halvlek sa att de inte låg där. Tillslut blev jag tvungen att säga vart jag bor, så alla förstod att behandlingshemmet låg där.
Jag tänkte att det inte spelar någon roll om de vet vart jag bor.
Sedan satt jag och lyssnade på hur några tjocka damer, med väldiga yviga rörelser och rökröst satt och pratade högt med varandra. Jag tänkte på hur de skulle låta om de hade fått vin i sig.
Jösses vilken dröm 🤔 men kul att jag för en gångskull kom ihåg drömmen. Den var så verklig.

@Sländan Haha 😂 Delar av drömmen får gärna vara en sanndröm - att vi får träffas någon gång 😍 Det är kusligt hur väl detaljerade drömmar kan vara.

Jag tror att vi drömmer i princip alltid, men vi minns bara drömmarna när vi vaknar mitt i drömmen. Drömmar är ju vår hjärnas sätt att processa sådant vi upplevt eller har farhågor/förväntningar om.

Kram 🐘

@Sländan Oj, det var en maffig och häftig dröm!😅😂 Har du något minne av hur miss lyckad och Andrahalvlek såg ut?😂
Den drömmen behöver ju inte tydas, det är ju klockrent vad det handlar om. Ditt undermedvetna jobbar med att stärka ditt självförtroende och din stolthet i sociala sammanhang. En väldigt nyttig dröm tycker jag.

Kram

@Andrahalvlek skrev:"minns bara drömmarna när vi vaknar mitt i drömmen"
Så är det nog, jag vaknade av att sonens hund väckte mig i sängen. Annars vet jag inte hur allt skulle sluta. Det kanske skulle bli en mardröm med fylleslag 😅😂🤣
Kram sländan 💕

@Torn skrev:"Ditt undermedvetna jobbar med att stärka ditt självförtroende och din stolthet i sociala sammanhang. "
Ok, det stämmer nog bra. Va roligt att du skrev de, för jag har så svårt att tyda vad min dröm handlade om egentligen.
Ett tag tänkte jag om mannen med den stora tyghatten kunde vara du, men han var äldre än dig.
Ja, Andra halvlek såg ut som en ordentlig lärare, glasögon, lång och ganska smal.
Miss lyckad såg mer alldaglig ut, men med mycket pondus 💪🏼
💕 sländan

@Sländan Ordentlig lärare 😂 Ja, kanske. Jag brinner för folkbildning i alla former i alla fall. Jag är 170 cm lång, men inte smal tyvärr. Rätt många trivselkilon snarare. Mannen i filthatten var kanske Berra? Han brukar vara med på träffar. Eller Adde kanske, också en långliggare på forumet. Vi får hoppas att vi får träffas i höst kanske!

Kram 🐘

En jätterolig, och spännande dröm..😅🎉..Jag är nog relativt bestämd när det väl gäller, och skulle mycket väl kunna säga ifrån..Alldaglig, nja det är nog ingen som har kallat mig..😁..En blandning på Lena PH, och Tjorven..😂..Fast numera 50+. Precis som dom är.160 cm, runt 60 kg...Rätt kläder, och smink, så är jag nog lite ”småsnygg” enligt mig själv..Vi får se om vi ses på riktigt..🤗🤗..Visst är det kul med drömmar. Vissa är så verkliga, och ändå kan man drömma om människor man aldrig sett..Det finns flera fina män på Forumet..Tänker på vem ”Slokhatts-mannen” var? PI 3,14 har stöttat mig massor..Han har verkligen fått mig att förstå hur djupt beroendet sitter..Att det sitter inkapslat i hjärnan, och bara väntar på att vi ska ta första klunken..PI 3,14 tog ett återfall efter 14 år!! Och det höll han på med i över 1 år tror jag..😩..Vad kul att vi inspirerar dig i drömmarna Sländan..🥰..Kul med bussresan för oss. 🤣😂..Kram 🍃💫

@Andrahalvlek lite rätt hade jag iallafall, och smal är ju individuellt va man tycker. Lite trivsel kg har de flesta. Du får paddla bort dom med SUP i sommar 👍🏻😃
Det vore kul om vi i forumet kunde ses i framtiden, spännande och se hur alla ser ut.
Kram 💕 sländan