Nu är det dags att skapa min egna tråd här. En tråd där jag skriver mina tankar om hur det går för mig i min nykterhet. Jag vill jättegärna ha respons från er, men framförallt är tråden till för att jag själv ska kunna skriva.
Det är ju så att ibland förstår jag inte vad jag tänker förrän jag läser det jag skrivit.

Snabbversionen av mig hittils för er som inte känner mig är:
33 år gammal som var på behandlingshem i november och december för att förändra mitt destruktiva drickande. Gift med Lelas som också finns här på forumet.
Tog ett återfall en kväll i slutet av januari men har sen dess varit nykter och börjar hitta glädjen i livet.
Räknade dagar och det drar sig mot ca 120 dagars nykterhet nu. Bortsett från kvällen i januari.

___________________

Jag är på jobbhelg denna helgen (nån form av teambuilding) och ikväll var det middag.
Jag har våndats lite för att åka iväg och inte ha nån bakdörr att fly genom ifall det skulle kännas jobbigt på nått sätt. Men det går bra.
Jag satt ganska nära bordet där öppnade vinflaskor stod och väntade för att bli serverade. Jag satt och tittade på dom länge och tillslut tänkte jag: jag vill inte ha vin även om jag hade kunnat. Det var en skön känsla som naturligtvis kommer kännas annorlunda en annan dag. Men just ikväll fick jag känna hur det känns att vara nykter utan att kämpa med vita knogar och ågren.
Jag ska strax gå och lägga mig och jag gör det med ett leende på läpparna.

kollade in dansen runt stången igår och jag slås av en förändring som jag inte lagt märke till tidigare................Inte ens jag hade med mig en ryggsäck med starköl och shots till festplatsen !? Ok, jag hade grundat rejält de få gånger jag överhuvudtaget lyckades ta mig dit men aldrig att jag släpade med mig alkohol.

Och det är företrädes yngre som släpar runt ryggsäckarna. Vaffådådå, vaffå har det blivit på detta sättet ??

Vivi

Hur ta beslutet att inte dricka mer????????????? Jag blir tokig snart. Vet, förstå och inser på alla plan att alkoholen bara gör mig illa men KAAAAAN inte ta det Stora Beslutet att Sluta. Vad är det för Fel på mig? Har vevat runt snart i hundratusen år med Alkohol som en snara runt min hals, tätt följ av Nikotin, och Förmår inte bli av med dessa älskade o hatade livs"kamrater". Inbillar mig en stund att Det Stora Beslutet är taget när jag mår som jag gör efter too much, Aldrig Mer känns som en totalt genomförbar o Självklar plan. Jättesjälvklar tills jag plötsligt mår lite bättre och den Stora Saknaden slår till. Eller vad det är. Jomen visst skulle det sitta fint med lite vin? Eller folkisar, 6 eller kanske 8... Och så är det igång, igen. Haaaaaaaaatar detta. Har läst Allen Cars bok, mycket bra! Men, hjälper mig inte. Blir bara ännu mer medveten. Är troende sen barnsben o prövat lägga det " i den högre maktens" händer sen så långt tillbaka jag minnas o behövde det, not working here. Ser "högre maktens" ingripande i mitt liv på oerhört många plan, men icke här. KÄnner mig totalt utlämnad och maktlös. Har gått med i AA via mail, jättebra men verkar varamest för "de redan frälsta", De som Tagit Det Stora Beslutet.
Ja, ni, om nån bryr sig. Tips på hur Jag Kan Ta det Avgörande och viktiga Beslutet? Önskar er ala allt gott och beundrar alla er som lyckats med det jag inte klarar just nu, att bestämma mig för att Inte dricka Mer.

mr_pianoman

Känner att tröttheten och tomheten faller över mig ikväll. Humöret sjönk i takt med solen.
Känner mig sorgsen och inte alls på humör.

Så tänkte jag "varför?" "varför känner jag som jag gör?"
Inget särskilt som hänt.......

Men så började jag vända och vrida på saken och kom fram till att jag faktiskt har klarat av min första nyktra midsommarhelg på väldigt länge. Klart jag blir trött. Klart att det sätter sina spår. Det tar mycket energi att förändra sin livssituation. Och vid större helger som denna kanske det tar ännu mer?
Steg ett blir i alla fall att sova. Försöka vara tacksam över ytterligare en dag nykter. Inte grubbla. Får väl se hur det går.

I morgon är en ny dag som jag hoppas blir ljus.

lillablå

Jag kan tycka att det är skitjobbigt med människor som har svar på allt, som
vet precis vart dom är på väg, vad de vill och vad de tycker om ditten och datten,
inga gråskalor, bara full fart framåt...
uppskattar mer en vän som kan vända och vrida på en fundering, kanske till och
med ändra uppfattning efter ett tags funderande... tror att de har ett mer öppet
sinne... så för mig är det positivt att du just nu inte har svar på dina frågor...
och jag är helt övertygad om att du hittar svaret när du behöver det!!!
stor kram!!
/k

viktoria

Så sant Lillablå. Öppet sinne, icke dömmande, att kunna omvärdera, ändra uppfattning, eller inte - men acceptera och respektera att andra har sin.
Kram Viktoria

mr_pianoman

Tänkte på det ikväll.....

Va mycket god mat man kan äta på krogen. Trerätters och det blir ändå billigare än bara varmrätt + massa vin.

några månader så får du se så mycket pengar det blir kvar i plånboken !!! Många Thailand resor blir det :-)

Lisamari

Tack Pianomannen, att du även skriver, just när du känner dig trött och ja du vet...Det du skrev för några dagar sen, syftar jag på.
För mig är det en otrolig hjälp, vara förbered att det är just upp och ner. Det viktigaste är att även när det är ner, låta glaset stå kvar, att det är okey, helt naturligt, alla känslor, ja det ska jag ta till mig.

Kan det vara så, att eftersom man får väldigt mycket uppkänslor, när man är nynykter, så är det lite snopet, när man inte känner sig riktigt glad eller lite deppig utan att veta anledningen, även om du hittade din?

Kram
Lisamari

mr_pianoman

Jag var ute igår kväll. Första gången sen jag slutade dricka. Lite av en krogrunda. Inget fylleslag på något sätt, men trevligt med mysiga vänner som tog sig några glas.
Jag blev så glad av att kunna be bartendern om att slänga ihop nån alkoholfri drink och han sa "javisst" utan krusiduller och jag fick också gott att dricka som inte bara var vatten med en citronskiva.

Och man ser mycket när man är ute med nyktra ögon. Oj, va många som inte kan hantera detta med alkohol.....

Ännu en milstolpe i min vandring. Sen kommer jag inte gå ut särskilt ofta, den tiden är förbi. Men roligt att veta att jag kan och få skratta och må bra av det.