Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

Underbara dagar!!!💖💖💖
Jag vill ha semester jämt! 💃🤸‍♀️😎😎😎

@Sisyfos skrev:"Det var väl i nån tråd jag läste att man kan begränsa tiden för grubblerier också. Och det är nog smart. Men inte alltid helt lätt."
🤔🤔 Ja, det är sant ... och jag tror faktiskt att jag gör det, kanske(?), fast jag inte riktigt har tänkt att jag begränsar ... Morgonen är ju min tid för att sitta ett par timmar och fundera, filosofera och reflektera, det är också då, på morgonen jag oftast skriver här ... Det kanske verkar som jag grubblar mer än vad jag egentligen gör? Fast ... samtidigt ... de dagar jag verkligen mår skit ... då "grubblar" jag nog också mer - Vad ska jag ta mig till för att må bättre?
Nåja...
Idag mår jag fint - riktigt bra!😅😍
Det ska bli varmt, okej det är jobbigt - men det är ju sååå mycket lättare att hantera när jag är ledig😅😎!
Igår var jag uppe tidigt, vädrade ut värmen ur huset (TACK till vädergudarna att det iaf är svala nätter nu!) och gick sedan till stallet. Jag hann, med god marginal, rida innan det blev varmt samt fixa sån't jag inte orkat i värmen, det tog sina timmar 🙄... Var ändå hemma igen till 11 - då var det varmt, jättevarmt, ute! Men jag hade ju ett utvädrat svalt hus 😁😁😁 och kunde ta en skön tupplur 😴. På eftermiddagen blev det ärenden med AC i bilen och i svala butiker 😊. En riktigt bra dag!
Jag tänker att jag gör likadant idag. Ja, jag kan ju inte shoppa varje dag 🤔, men jag får "hitt' på nå't". Å andra sidan, när man shoppar som jag: går in och känner och klämmer på det jag tror att jag vill ha, funderar ... och kommer ut tomhänt i 1/4 av fallen (gubben har gett mig underkänt i shopping många gånger🤣🤣🤣), ja då är det kanske inte så farligt ... men tråkigt ...🙄😂😂.

Så till lite blandade tankar jag har /haft/ ...
Lära känna sin kropp och lyssna på den ...
Stå emot sug ....???
Tacka nej.
Ta till sig eller förkasta "fakta"(?) och andras tankar och idéer/förslag...
Lägga ihop 1+1, inte alltid lätt ...
Ja, minst sagt blandad kompott 😂! Får se var det här landar? 😂

Jag håller ju på och lär mig känna in och lyssna på min kropp och vad den säger att jag behöver. Jag är ju inte speciellt bra på det, har aldrig lärt mig, för jag har druckit på så mycket... Samtidigt "ska man stå emot sug".
"Jag är en så'n som inte äter godis!" Jo, tjena!!🙄🙄🙄 Jag VAR en så'n, när jag drack ... Nu skriker kroppen ständigt efter choklad och jag får ju äta så mycket jag vill, fast hallå, det finns ju en gräns...
"Min kropp känns extremt ansträngd när det är varmt" - ja, den är nog verkligen det ...
"Vissa data från mitt armband är ren bullshit". Ja ... men något kanske de säger ändå??
Jag ställde mig på vågen idag - inte bra😲. Jag väger "plötsligt" för lite ...
Fastän jag känt hur ansträngande värmen är, fastän kroppen skriker efter energi och jo ett av "bullshitvärdena" i appen är kaloriförbrukning ... Jag tror definitivt inte på det i absoluta värden, men ökningen på typ 700 kcal/dag sedan det blev varmt stämmer kanske (vilopulsen har ju också gått upp verkligen jättemycket)? 😱 Det innebär en ungefärlig viktminskning på 1 kg på bara 10 dagar - att jag skulle behöva typ en hel måltid mer per dag för att hålla vikten!! Tur att jag ändå gett efter för chokladsuget😅!!
Ja, nu tillhör jag ju dem som verkligen inte bör fokusera på vare sig vikt eller mat pga tidigare ätstörning. Men här var verkligen bra att lägga ihop 1+1 ... Och - suget säger mig något, kanske har det inte helt "rätt ord" men känn efter, försök tolka och - ge efter!!
"What you resist persist."
I början av nykterheten handlar ju mycket om att "stå emot alkohol-suget" för de allra flesta. Visst pratas det om att "sätta ord på suget", hitta vad som kan "ersätta alkoholen" dvs hitta vilket behov alkoholen har ersatt... Kanske kan man komma lättare förbi det stadiet om man försöker rota ännu lite mer i sina behov än om man "bara" står emot ... fast klarar man det?? Hjärnan förminskar ju det jobbiga man gått igenom så att man inte riktigt ska minnas och man till slut tycker att "det var väl inte så farligt"... Värt att ta med sig när man "pratar" med nynyktra!?

Jag hade tänkt skriva om att tacka nej också. Men jag hinner inte, jag har semester!
Nöjer mig med att skriva kort att jag nu flera gånger har kunnat bekräfta för mig själv att jag verkligen inte har några problem alls att tacka nej till alkohol när jag blir bjuden. Känns skönt att jag haft rätt på någon punkt iaf 😅😂😂😂.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi skrev:""Jag är en så'n som inte äter godis!" Jo, tjena!!🙄🙄🙄 Jag VAR en så'n, när jag drack ... "
Det här är lite intressant tycker jag. Jag åt heller aldrig godis, men den här gången när jag slutade så har jag varit godissugen. Dessvärre gillar jag inte godis så mycket heller och nu är jag inte längre sugen på det heller, jag vet inte vad jag är sugen på. Det finns ett tomrum att fylla helt enkelt, men med vad? Nu är det väl för varmt och tja, det är väl den där rastlösa själen som måste ha nåt kanske.
Skönt att du hittar svalka Soffi! Minns din snöhög från i vintras. Eller jag minns inte exakt om det blev bra eller dåligt, men snön fanns där.
Ha en fin dag!

Slutar man dricka händer så mycket. Blir mycket tankar och mer ork till att uträtta mer oxå.
Och metabolismen ändras i kroppen. Många äter mycket mer tror jag, ökar sug efter mat typ pizza dagen efter. Samtidigt som man inte äter medans man har alkohol i glaset. Huvva, så illa det var😳
Sköt om dig o kram🤗

Livet är härligt!!
Jag njuter fortfarande i fulla drag av semestern - nykter såklart!😁😍
Ja, nykter är verkligen självklart och LÄTT nu när jag inte "måste orka" någonting alls! Så skönt!😅😅

@Sattva skrev:" Ja, att må bra är det viktigaste. Alla de där valen. Äta kakan o ändå ha den kvar, det går ju inte. Att behöva kompromissa o välja bort sånt man eg vill ha i sitt liv, men där priset blir för högt i slutändan. "
Jag hann aldrig svara dig häromdagen.
Men .... de senaste dagarna när jag mått så bra så är valet lätt! Jag väljer bort jobbet 😁😅😂🤣!
Hallå! Finns det någon/något därute som kan försörja mig? Inte ... nehej ... så enkelt var det ju inte ...
Skämt åsido. Det enda självklara valet är att välja bort alkoholen eftersom den till slut gör att jag förlorar allt det andra också. Resten tål att tänka på ett tag till.

@Sisyfos skrev:"Skönt att du hittar svalka Soffi! Minns din snöhög från i vintras. Eller jag minns inte exakt om det blev bra eller dåligt, men snön fanns där."
*Skratt* 🤣🤣! Snön ja, kanske syftar du på när jag kom hem ifrån jobbet och det hade snöat jättemycket. Jag orkade inte skotta hela min lååånga uppfart, ja med en typ 40 cm snö är 80-100 m lååångt, utan jag tog sats och lät snön spruta över fronten på bilen... Jag kom inte på tanken att be om hjälp, inte förrän dagen efter gick det upp ett ljus -Jag kan be grannen om hjälp att ploga med traktor💡! Så, ja, det var ju egentligen lätt fixat 😊. Bara jag kom på att det går att be om hjälp 😅😂😂.
Varje årstid har sitt, aldrig är man riktigt nöjd. Japp, jag är svensk 🙄😏🤣.

@VaknaVacker skrev:"Slutar man dricka händer så mycket. Blir mycket tankar och mer ork till att uträtta mer oxå.
Och metabolismen ändras i kroppen. Många äter mycket mer tror jag"
Ja, det händer mycket. Det blir mycket tankar och många områden där jag behöver hitta en ny balans. Jag har mindre ork nu än under alla år när jag drack, undantaget den sista tiden när alkoholen "svek". Men så har jag ju fått sömnproblem också ... Får jag ordning på dem så löser sig nog mycket, plus att jag inser att jag kommer att behöva mer tid för vila och sömn än förut, "bara" att anpassa sig, hitta balans. Att ta till alkohol som tändvätska och energidryck igen är inget alternativ, från hjärtat ett rungande NEJ till det! Istället säger jag JA till att må bra 😊
Angående att äta mer så, ja, jag äter mer nu. Jag visste redan från början att jag behöver mer mat när jag inte dricker. Gick också upp i vikt ganska mycket i början, både av medvetet ökat matintag plus att jag började äta choklad och godis på suget jag hade. Hittade balansen efter 3-4 månader, grävde (bokstavligen!) ner mina "nykterhetskilon" i gräsmattan och så var allt bra! Tills, ja, jag har verkligen inte tänkt på hur mycket energi som min kropp kräver för att bli av med överskottsvärme när det är varmt. Min aktivitetsnivå är tämligen konstant, mängden mat likaså, men energiförbrukningen har ökat sedan strax för midsommar - och det var ju då det blev varmt och kroppen började kännas ansträngd. Bara att hitta den nya balansen alltså. Allt gott.
Jag har ju trots allt bara drygt sex månaders nykterhet (med ett par mindre "snubbel") än. Inte ens Rom byggdes på en dag 😅😂!

Tillbaka till min fantastiskt sköna semester!
Jag har funderat lite, reflekterat.
Ledighet ger mig möjlighet att leva mycket mer enligt sinnesrobönen än vad jag klarar i en "normal vardag".

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Vädret, värmen, kan jag inte förändra. Just nu inte heller det faktum att jag alltid vaknar tidigt.
Men nu, när jag är ledig kan jag vända det till en fördel - till att må bra! Jag kan förändra hur jag lever!
När jag vaknar blir jag inte stressad över att "jag måste sova för att orka igenom dagen", istället kan jag gå upp, vara glad att jag är klarvaken och pigg och börja göra saker jag vill göra innan det hinner bli för varmt, då har jag flera timmar på mig. Sedan kan jag vila inne mitt på dagen när jag inte klarar att vara ute.
Det kanske inte är bra att "ge efter", att få en fullständigt förryckt dygnsrytm som inte fungerar i längden.
Men - det struntar jag i!!
Just nu måste jag ingenting!!
Jag mår bra! Jag är nykter! Och - jag har roligt!! 😅😍
Ja, det är länge sedan jag hade så roligt när jag red som jag har nu!! Hästen har ju också jobbigt med värmen men samtidigt ett stort behov av att röra sig. Det passar oss båda att ge oss ut i ottan när det är svalt, det är jätteskönt 😍!
Och, i ärlighetens namn ... hur roligt kan det vara för hästen, även kallare årstider, att kånka runt på en ryttare som är trött efter jobbet??🤔😖

Hmmm... Vad kan jag hitta för jobb som passar?
Tidningsbud? Jobba jättetidigt när jag är pigg och inte vara slutkörd när jag kommer hem ?
Eller jobba i typ butik och börja sent, vid 10 kanske, och hinna rida innan??
Eller något annat som inte är på kontorstid, som blir för jobbigt "mittemellan" för mig.
Bortkastad hög utbildning och sänkt lön 🤔? Tja, kanske är det värt det?
Funderingar som får ta sin tid...

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi Ha ha, me too, jag väljer också bort jobbet🤣🤣🤣Nej, ärligt talat, om jag hade råd hade jag gått ner mer i tid. Men jag tror det är jätteviktigt o bra att fundera. Om man kan, jobba tider som passar ens dygnsrytm bättre. Jag blir ibland frustrerad över att helt främmande människor får mina bästa timmar. Medan dem jag älskar får en betydligt tröttare o slitnare Sattva. Det optimala vore ju om orken räckte till allt o alla!

Men du, vad härligt att du mår så bra!! Underbart!! Njut, tanka energi!!! 😍🤗🧚‍♀️😊

@Soffi Jag håller med Sattva, du kan väl spåna lite om du skulle kunna få till arbetstider som passar dig bättre. Det är ju väldigt olika från person till person. En del älskar att jobba natt, en del klarar bara inte av det tex. Härligt att du mår så bra nu på semestern förresten! 😍. Kram

🙏🙏🙏🤸‍♀️💃🤸‍♀️💃🤸‍♀️💃

Underbart!
Äntligen skönt väder! 😍
Semestern kan börja "på riktigt"!
Ridning, promenader, cykelturer, fixa i trädgården, plocka svamp och bär, strosa runt - vara UTE, kunna röra sig 😁😁😁.
Jo, det har funkat okej med iaf ridningen innan också när jag gått upp i ottan, jag har mått bra, men i ärlighetens namn så är det ju ännu skönare när man kan vara ute hela dagen och kunna göra något i stället för att "gömma" sig från värmen inne, slippa hjärtklappning och svimningskänsla, kunna sova.
"Det kommer att regna" säger ni kanske? Ja - och? Regn går att klä sig emot, eller så struntar man i att man blir blöt för det är ju sommar och ljummet regn 😊. Dessutom - regnet håller broms, getingar och mygg borta 😁.
Djuren mår bättre, grönskan blir fräschare, luften friskare - bara fördelar!!
Ja, okej, vissa av er kanske drabbats av översvämning, det är ju inte kul ... eller så hindras skörden, inte kul det heller...

Men jag är glad, jag njuter!!
Nykter naturligtvis!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

PS. Jag skrev ett långt inlägg igår också som försvann.. 🙄tryckte väl fel eller nå't. Nu blir det bara ett kort tack till @Sattva @Torn

Sommarregn! Ja det är faktiskt mysigt. Det är ju fortfarande varmt här och egentligen lite för lite regn. Men men. Blev rätt blöt igår på promenaden men valde bort regnkläder. Då blir man ju blöt inifrån istället.
Ha en fin dag Soffi!

@Soffi Ha ha, ja eller om man startar sin semester i helgen o inte vill nåt hellre än vara på havet är regnet heller inte välkommet🤣
Gott att du mår bättre Soffi!
Kram!😍

Morgonreflektioner - igen!
Ja, det är ingen ordning på dem nu, men jag har semester!😅😂😎

@Sisyfos @Sattva För och emot regn ... ja, det finns ju för- och nackdelar med allt 🤔. Tur att man/jag alltid har ett val - hur jag förhåller mig till det jag inte kan påverka. Gäller bara att komma ihåg det 😂🤣.

Sitter och funderar på olika "nykterhetsresor" idag. Hur olika beroenden kan se ut och vilka olika utmaningar olika personer möter. Och ändå - så mycket som är lika! Så bra att vi kan hjälpa varandra att hitta nya strategier och nya infallsvinklar, att det går att tänka annorlunda när nå't känns tufft och man "kör fast".

Många fightas nu på semestern med att "alkohol hör till", det är "socialt" att dricka, att man får "unna sig" när man är ledig, en drink eller ett glas vin ger guldkant...
Jag vet inte vad jag trodde egentligen, vad jag förväntade mig för egen del... så mycket som har gått upp och ner, förändrats över tid, genom olika faser ... Kanske förändras bilden ytterligare längre fram ...
Men här och nu, ledig och med halva semestern kvar framför mig, så är jag så tacksam över att min semester verkligen har en guldkant.
Nykterheten är min guldkant!

Det står mer och mer klart att alkoholen har varit medicin för mig. Medicin för kropp och psyke, ett medel för att balansera mående, sömn, ork ... ja ... det mesta faktiskt. Men den har aldrig varit "nödvändig" för att vara social och för att umgås och ha trevligt. Tacksam för det!
Igår fick jag ett sug, eller snarare en automatisk tanke, det var inte stark men jag hajjade till. Jag fick huvudvärk och direkt var den där - tanken att jag behöver ett glas vin! Men jag behövde ju inte agera på den utan kunde bara tänka "Intressant!" och gå hem och ta en huvudvärkstablett och äta lite mat.
🤔 Jag har mångdubblat min konsumtion av värktabletter sedan jag blev nykter ... jag tror jag har tagit två, eller 😲 kan det vara tre(?), tabletter sedan januari!!! Tja, det är inte farligt mycket va?? 😅🤣🤣 Jämfört med att jag drack på ALLT förut 😖...
Middag på kvällen. Inte en enda tanke på att dricka något "för sällskaps skull". Mitt glas är a-fritt, vad andra har i sina glas är deras val- jag kunde inte bry mig mindre! (Jo, om någon blev överförfriskad skulle jag nog reagera och tycka det var jobbigt.. men jag har inte hamnat i det läget ... än..)

Vart ville jag komma🤔 ... Jo! Olika resor men samma strategier 😊.
Att låta tanken "vänta i farstun". Jag väljer själv vad/vem jag släpper in, vem jag vill ha i mitt hem.
Jag kan öppna dörren och höra efter vad de vill, fundera en stund - om det behövs - och sedan välja.
God vän eller intressant person - Välkommen in på en kaffe och pratstund!
Försäljare av vinabonnemang - Tack men NEJ tack! Du kan gå vidare, jag vill inte prata mer med dig.

Nu är det hög tid att starta dagen 😁😎!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram! 🧡🌼🦢🌼🧡

@Soffi skrev:"Inte en enda tanke på att dricka något "för sällskaps skull". Mitt glas är a-fritt, vad andra har i sina glas är deras val- jag kunde inte bry mig mindre!"

Det där är så skönt. Då har alkoholen verkligen blivit en icke-fråga. Och man undrar stilla hur man kunde vara så bekymrad över vad/hur man skulle säga apropå sin nykterhet i början. Tänket förändras SÅ oerhört mycket med tiden, det är det enda man kan vara riktigt säker på.

Kram 🐘

Livet är underbart! 💃🤸‍♀️💖

2,5 veckor in på semestern - och jag har sovit över 7 timmar i natt!!!
Bara varit uppe en gång i natt, men det räknas inte för det var bara pga för mycket te igår kväll. Inte en enda gång har jag flugit upp med "hjärtat i halsgropen".

@Sattva skrev:"Åh vilket lugn o vilken styrka det du skriver förmedlar, Soffi! Så glad för din skull att du landat ner i dig själv!!"
Ja, lugnet verkar ha nått sömnen nu också 😍, hoppas det varar iaf resten av semestern. Men det blir som det blir, det är okej.
För ... mycket av lugnet kan jag nog tacka vädret för, att det varit svalare. Och vädret styr jag inte över - men jag kan njuta av det när det är "rätt"!! Jo, jag har liiite självdistans också 😅😂, jag skrattade högt för mig själv när jag gick i skogen, jag tror det var i förrgår, 16 grader, molningt och blåsigt, snudd på regn, och jag njöt så av att kunna ta ut stegen på en långpromenad, kunna röra mig igen efter "värmeböljan". Om någon såg eller hörde mig trodde de väl att tanten tappat förståndet "-Så glad i skitvädret?🤔"? 😂 ... när jag bara känner att jag är på väg att återfå lite "förstånd" och hitta balansen på nytt i nykterheten med hjälp av svalkan.
Lite läskigt faktiskt, men ack så nyttigt, med insikterna om hur mycket jag balanserat min fysik och mitt mående med alkohol😓. Det har gått per automatik ... men så har jag ju många års träning bakom det också ... nu har jag år av träning framför mig att hantera olika saker på bättre sätt - nykter - det blir spännande!!😅
Apropå träning. Ja, jag tränar ju inte ... förutom med hästen ... och "det räknas inte" enligt gubben för "du sitter ju bara där" 😂😂😂. Så säg aktivitet då 😅😂. Jag tror jag har hittat min aktivitetsnivå också. Det har tagit några månader men nu har jag typ kalibrerat de värden aktivitetsarmbandet ger mot hur jag mår så att jag vet vilka värden som är intressanta för mig och armbandet kan verkligen bara sitta där på armen och hjälpa mig logga. Jag mår som bäst när jag bara är igång tillräckligt för att få utlopp för (vad ska jag kalla det?) "orosenergin" eller "överskottsenergin" eller ... ja, ni förstår nog ... Blir jag trött av aktiviteterna mår jag sämre igen. Runt 25 000 steg är alltså lagom för mig. Helt klart intressant, iaf för mig, då båda gångerna som jag snubblat så har jag haft över 30 000 steg plus mental och fysisk stress i form av värme eller annat... För mycket alltså. Och om jag rör mig för lite kan jag inte sova, blir övertrött pga det och tankar på alkohol som sömnmedel dyker upp. De tankarna är iofs lättare att avfärda, men ändå, de säger mig något.
Igår fick jag dessutom ett tips från aktivitetsappen som hittat ett samband - om jag håller den aktivitetsnivån så ökar både djup- och REM-sömn!! Det sambandet hade jag inte sett, inte letat efter heller faktiskt fastän jag varit "bekymrad" över hur lite djup- och REM-sömn jag får ibland ... Vad säger man? Hoppsan!! (Ja, vissa av tipsen är ju inte överintelligenta precis...)

@Andrahalvlek skrev:"Då har alkoholen verkligen blivit en icke-fråga."
Ja, alkoholen är en ickefråga nuförtiden! I alla lägen - förutom när jag blir för trött alltså ...
Insikten djupnar.
Men ... hur i fridens namn kan jag hitta ett liv där jag inte blir för trött?? Jag måste ju faktiskt jobba också ...
Eller ... vad kan jag ta till i stället för alkohol när jag blir trött och det finns saker kvar att göra som jag inte kan hoppa över?
Tja, det är ett senare bekymmer ...
Nu har jag fortfarande semester 😍. Jag tänker inte låta grubblerier förstöra den, men frågan kan få ligga där lite i bakgrunden och mogna eller lösas(?). Det brukar vara en bra strategi.

Hmmm 🤔, det blev mycket väder och sömn idag också ... Men det är ju det som är mitt aber när det gäller att må bra i nykterheten, alltså hamnar det här...

Idag har jag bokat en "skämma bort mig själv behandling" - det ska bli skönt!
Sedan mest småpyssel och bara vara - ännu skönare!
Imorgon kommer gubben hem igen efter ett par dagar med sina intressen.
Jag undrar ... 🤔 ... tänk om jag skulle försöka få upp honom på en häst? Så att han får se/känna att det faktiskt är pulshöjande träning att rida ordentligt. Fast ... risken är ju att han får en ren "skräckpuls" av att bara skritta ... och att hästen blir lika rädd ...
Mmmm vissa saker räcker nog att jag vet själv, jag behöver inte "bevisa" för någon annan.
Lite som nykterhet ... så svårt att förklara känslan som måste upplevas, det går inte att "tvinga" någon annan dit. Personen behöver själv vilja och vara mottaglig och motiverad. Man kan försöka locka åt det hållet ...
🤔Hur lockar/motiverar jag gubben till att rida?? 😂🤣🤣🤣

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!

@Soffi Ha ha, hur ska du få upp gubben på hästen tro? För min del tycker jag det är skönt att ha ett intresse, som ger mig så mycket påfyllnad, som jag inte delar med maken. Nu yogar han iof (frivilligt) kanske 1 gång i veckan o det är ju kul. Men jag har släppt att vi ska dela passionen. Gemenskap har vi med båt o hundpromenader istället. Yogan är min guldkälla, min skatt, min fristad... Den fanns där långt innan han gjorde det😃
Men du så härligt att du mår så bra!!! Njut!!🥰🧚‍♀️🤗😊

Slå vad? Att han får något i belöning om han vågar rida, eller åtminstone sitta på hästen..😁..Något som han inte kan motstå..😅🎉..Jag förstår din tanke..Det är jättekul att ha gemensamma intressen..Helst det man gör typ dagligen..Mitt ex och jag åkte och kollade på fotbollsmatcher..Helt plötsligt tyckte jag att det var en kul grej för hela familjen..Ibland bara jag och han. Vi får se vad jag och min nuvarande kille hittar på framöver. Vi gillar att resa, åka bil, vara nära vatten, och basta..Än så länge fixar vi på våra egna hus..Får se om vi bygger gemensamt framöver. 😁

God morgon!
Idag är en sådan dag igen - högsta blandade tankar som "hoppar" omkring ... få av dem är färdigtänkta ... jag skriver och ser vart de vill ... 😲🙄 ... ja, det är ju lättare att följa dem och (eventuellt) få dem att landa på "papper" 😂😅🤣🤣

@Sattva skrev:"Men jag har släppt att vi ska dela passionen."
Ja, det är bra att jag och gubben har våra egna intressen, vi mår bra av att kunna lägga timmar (och åter timmar) på varsitt håll med det vi gillar utan att känna stressen att den andre "sitter och väntar". Jag kan iofs lite om bilar och jag kan svetsa (även om det var lääänge sedan) - men tänk om jag skulle behöva lära mig fiska också 😱! Nej, han slipper hästen 😂. Men ibland lackar jag ur på "Du måste träna", det har förföljt mig i alla år ... Trots att jag varken är fet eller svag och orkar gå ett par mil utan problem ... och kan skotta ut 20 ton jord för hand på en vecka utan att få ryggskott ...
Jag tror mer på vardagsmotion än på att vara soffpotatis och träna en timma tre-fyra dagar i veckan. Men var en får hitta sitt sätt att må bra.

@miss lyckad skrev:"Vi får se vad jag och min nuvarande kille hittar på framöver. Vi gillar att resa, åka bil, vara nära vatten, och basta..Än så länge fixar vi på våra egna hus..Får se om vi bygger gemensamt framöver."
Samtidigt finns det där också ... tankar på att jag och gubben har lite för lite gemensamma aktiviteter, något att GÖRA tillsammans ... Det låter så härligt @miss lyckad att ni har flera saker gemensamma - och kanske, kanske kommer att bygga tillsammans framöver 😍. Jag får besöka dig (din tråd) och läsa lite😊, har inte gjort den på ett tag.
@Mamsen skrev:"Det är verkligen inspirerande att läsa dina inlägg "
TACK! Jag ska läsa lite hos dig också 😊.
Det leder mig till ..
Att skriva eller inte skriva?
Hos nykomlingar.
🤔🤔🤔
Varje gång jag läser att någon funderar över att sluta skriva till nykomlingar av olika orsaker blir jag lika förskräckt 😲. Det finns ju inget rätt eller fel - det behövs olika! Det behövs inspiratörer.
Ändå ... jag har slutat skriva hos dem som kämpar i början ... för jag känner mig inte värdig ... jag har inte hittat "det" ... mitt mål är att må bra HELT nykter och jag är inte där - än.
Om jag ställer mig utanför mig själv. Även om jag tar höjd för flera snubbel, enstaka glas för att jag inte reder ut min trötthet (ja, jag är rädd, på riktigt RÄDD för att den strategi som jag har nu på semestern för att må bra inte kommer att hålla när jag kommer åter till jobbet och vardagen), i höst så kan jag klara det här året 2021 med färre än 10 dryckesdagar och med EN fylla (14 januari), i övrigt helt utan berusning. Det är ju JÄTTEBRA för en sådan som mig som i så många år har varit berusad (eller full) 364 dagar om året!!!
Varför är det så svårt att se det man gjort istället för det som finns kvar att jobba på????
Kanske kan jag tom ha lite bättre förståelse nu för att det är inte så dj*kla lätt att hitta vägen än vad jag hade i början, då när jag faktiskt skrev, hälsade välkommen och hejjade på?
Om jag får berömma mig själv så är jag ju faktiskt en fena på "Upp igen, borsta av mig, inte ge upp, aldrig tänka skitsamma och jag kan lika gärna ta ett glas till"!
Jag kan skriva under till 100% att livet är bättre utan alkohol. Ja, jag mår väldigt mycket bättre nu även om det kanske inte alltid låter så här då det är här jag luftar mitt gnäll över den bit jag har kvar till att må helt bra.
Jag har släppt skammen och är inte det minsta orolig för vad folk ska säga. Två stötestenar för många. Jag är förbi dem.
Jag är tämligen säker på att jag inte kommer att dricka mig berusad någon mer gång (skriver så för att man aldrig bör skriva aldrig i den här branschen - förutom _aldrig_ sänka garden helt).
Så ... ska jag våga skriva?? ...fast jag är misslyckad ...😞 ... eller en Miss Lyckad to be 😏😏😏
Jag får se ...

Promenadseger!!
Ja, det var ett ord som dök upp igår när jag var ute och gick i skogen i ösregn.
Jag är på väg mot en promenadseger i klassen "Nykter semester".
Mina promenader hjälper mig hitta lugnet, sortera tankar, bli lagom trött på rätt sätt så att jag sover bättre - och då är det lätt att vara nykter!
Lätt att njuta av livet!
Nej, jag ska inte ta ut segern i förskott ...

Men jag fortsätter att njuta av livet, ledighet och friskluft även idag.

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Kram!🧡🌼🦢🌼🧡

Trevliga inlägg Sofi! Alltså din gubbe är så fel ute i vad ridning är. Skulle egentligen tro att ridning är en av de bättre träningsformerna rent muslelmässigt. Om du tvingar upp honom på hästen får han med största sannolikhet träningsvärk överallt. Det finns en anledning till att du inte har ont i ryggen ens när du gräver.
Ja, jag tänker också att du ska fokusera mer på allt som har fungerat nu. Det kommer situationer tror jag som blir jobbiga och det gamla flyktmedlet funkar inte. Hemma har jag ingen alkohol. Jag tror att det är bra för mig. Jag tänker inte återgå till att handla, smyga, dricka även om det blir jobbigt i höst. Jag vet alltför bra att det inte är någon lösning på livet.
Du får ju nycklar angående sömnen som är ditt stora problem. Jag måste hitta nåt med min smärta. Både sömn och smärta tror jag påverkar vår förmåga att fatta beslut. Så det gäller att sätta upp rätt höga murar. Där och då är det kanske inte säkert att man kan lita på sig själv och sina föresatser.
Så vi fortsätter att jobba förebyggande Soffi tycker jag. Du är på väg mot ett toppresultat. Jag också! Låt oss stanna vid den insikten.

Har förstått att några "gamla" här inne väljer att inte skriva till nya, av olika anledningar. Jag är ju inte helt ny här, ser mig lite som "nygammal" med nya erfarenheter ;-)
Jag tycker inte någon ska känna press på sig att skriva i alla trådar. Då blir det inget bra... Jag skriver när jag känner mig inspirerad, och har tiden. I början tycker jag man får mest ut av att läsa i andras trådar, de som kommit längre än man själv gjort. Hoppas det inte blev för svamligt nu!

Hoppas du får en fin kväll!

Kram Mamsen 🌺

@Soffi skrev:"men tänk om jag skulle behöva lära mig fiska också 😱"

🤣 Ja, det hade ju varit ett öde värre än döden! Det märks att du ” scannar” av forumet bra och puttar in i dina morgonkrönikor.😍 Det där med att ha samma intressen är intressant. Min fru är totalt ointresserad av fiske, och säger ibland: Ska du verkligen åka 20 mil för att få en liten fisk? Min dotter utbrast till min son i dag: Asså, jag fattar inte varför du vill i väg och fiska varje dag. Du får ju nästan bara likadana fiskar varje gång!😂

Men min dotter och frugan har andra intressen. ( klädshopping tex)😩 Och det är ju det som är huvudsaken, att man gör något som man tycker är kul själv. Sedan är det ju förstås trevligt om någon delar ens intresse, men det är långt ifrån nödvändigt tycker jag.

Ha det gott! Kram