Jävlar vad bra det gick att suppa idag 🤩 Grym är jag! Det var tredje gången och för varje gång har det gått ungefär dubbelt så bra jämfört med gången innan - det kallar jag utvecklingskurva. Jag är stolt som en mallgroda 🐸 Jag gillar att lära mig nya saker, det ger mig verkligen energi. Den här semestern har jag lärt mig att både suppa och dubbelsticka, tjoho!

Idag var det nästan spegelblankt på sjön och jag kunde paddla typ hundra meter från flytbryggan och tillbaka flera gånger utan att vila. Kastade mig medvetet i vattnet nära flytbryggan när jag fick kramp i fötterna. Alla småmuskler i fötterna får verkligen jobba, så man får ta det lite stegvis. Idag kände jag mig dock hyfsat säker typ en minut här och där, jag ramlade inte i en enda gång på grund av obalans, jag kom hyfsat lätt upp i stående varje gång. Plus, plus, plus 😍

Nu får suppen, ben och fötter vila några dagar medan jag och yngsta dottern åker till äldsta dottern, men på lördag är det på att igen. På söndag är jag nog redo för att utforska en annan sjö, kanske med sällskap. Har hittat en lokal SUP-grupp på fejjan och kanske kan man få sällskap på sina SUP-utflykter. Det vore trevligt. Vinn-vinn.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Heja dig vad duktig du är som fått grepp om sup redan! Att det är så svårt visste inte jag, det ser ju så himla avslappnat ut när man ser folk paddla omkring! Mycket övning ligger bakom förstår jag nu. Som med så mycket annat. Det ser så lätt ut, och så underskattar man det bakomliggande arbetet. Som med yogan. Nej, jag är inte naturligt "vig" o stark, det ligger massor av timmar och år på yogamattan bakom. Så blir en del besvikna att de inte kan göra vissa positioner när de yogar 1, kanske 2 ggr/ veckan i ett halvår...

Ha det nu jättebra på utflykten till äldsta dottern! Har hon börjat jobba än förresten?🤗🧚‍♀️

God morgon!
Jag läser ikapp 😲 - typ 50 inlägg 😂😂.
Jag gillar verkligen att läsa dina tankar, reflektioner och vardagsberättelser, men det gör också att jag väntar med att läsa tills jag verkligen har tid .... och då hinner det bli så mycket 😅😂!
Så glad för din skull att du har det så bra med dina döttrar. Även om det får ditt hjärta att spricka ... men det är väl kanske så? Att det måste spricka lite på ytan för att kunna växa? För, ja, stort hjärta det har du!!💗
Härligt att du äntligen fått din SUP (jag ler brett över ironin att paddelbrädan kallas så 😅😂 - jo det ÄR humor!) och att det går bra!!
Du väcker också mycket tankar kring släkt, barndom och relationer mm genom att skriva om din "historia". Nej, jag ska inte kapa din tråd och skriva allt som dyker upp hos mig ... Men det där med att "älta" eller "gå vidare"🤔, hur olika en "lika" uppväxt kan uppfattas/upplevas🤔. Vad är rena skyddsmekanismer, vad beror på personlighetstyp och vad beror på "placering" i syskonskaran (det sägs ju att storasyskon tenderar att bli på ett visst sätt och småsyskon på ett annat, generellt)??
Och - så tänker jag på min älskade ständigt handarbetande farmor - vilka konstverk hon gjorde!! Men det var aldrig några problem för henne att lägga handarbetet åt sidan en stund, man kunde verkligen spontanbesöka henne när som helst och vips så hade hon dukat fram (minst!) sju sorters hembakade kakor!💖

Ha nu riktigt gött med dina döttrar, du "grymma mallgroda" 😉😉😉!

Kram!🧡

@Sattva Äldsta dottern börjar jobba på sin praktikplats den 10/8, så det är snart dags. Ska bli spännande att höra om det framöver. Hon ringer gärna mig och bollplankar högt och lågt och våra telefonsamtal bli ofta två timmar, och det är jag så oerhört tacksam för 🙏🏻 Jag är ingen telefonpratare egentligen, hon är den enda jag pratar i telefon med i princip. Mail och sms använder jag annars.

Kram 🐘

@Soffi Jag babblar mycket när jag får chansen, och jag babblar mycket i text också tydligen 😂 Jag har nog ett stort behov av att få ur mig en hel massa, men oftast kommer verkligen aha-upplevelserna till mig just när jag skriver. De behöver liksom värkas fram. Ungefär som ett samtal med barnen där det viktiga kommer efter en timmes tomprat - då kommer de riktigt viktiga grejerna plötsligt på bordet. Kvantitet krävs för att få kvalitet liksom.

Jag hoppas att du har några alster från farmor som fina minnen ❤️ Stickandet har gett mig träning för mitt tålamod, det tar tid att bli klar. Och det funkar utmärkt att lägga ifrån sig korta eller långa stunder, eller varva med något annat om man behöver ny energi. Och det blir sakta men säkert finare och finare efterhand som stickandet liksom sätter sig i händerna, man lossar och stramar åt på precis rätt ställen så att slutresultatet blir slätt och fint. Man kan delvis släppa den totala koncentrationen efter ett tag och låta händerna jobba på för sig själv. Stora likheter med suppandet faktiskt 🤔

Kram 🐘

@Andrahalvlek, Jag tycker SUP ordet är lite irriterande faktiskt. Nyss när jag läste ditt inlägg läste jag fel och fick det till att du fann stora likheter mellan stickande och supande. 😂Konstigt tänkte jag, tycker du det. 🧐

Jaja, tur att jag råkade läsa om ditt inlägg igen.😅 Härligt att det går framåt med paddlandet! Övning ger färdighet.

Kram

God morgon @andrahalvlek
Jag läste SUPANDE helt snabbt. En gammal alkis är kanske alltid en alkis, iaf mer än en paddlare…
En av mina döttrar (inga barn) har också en sån himla vardaglig kontakt på telefon (och sms) det är mysigt. Med de större blir det lite mer Admin-grejer och småbarns-uppdateringar.
Så himla skönt också att veta att NÄR de än ringer och vill prata- så är jag helt nykter. Så skönt för dem att känna det.
Fortsätt njut av dagen! Kram.

@Andrahalvlek skrev:"Jävlar vad bra det gick att suppa idag 🤩 "
Härligt 👍🏻😃 jag tycker att det är fantastiskt roligt med SUP
Det är så skönt att både kunna stå och sitta och bara njuta emellanåt. Ibland ligger jag bara och solar och tar det lugnt en stund.
Jag har väldigt bra balans så stå och paddla även i vågor är inga problem. MEN jag är inte så stark i axlar och skuldror, så efter en lång tur i förgår så har jag rejält ont. Har man kul så tänker man inte så mycket på att ta det lugnt och är en otränad 50+ Jag har inte bara träningsvärk, utan har nog överansträngt axlar och skuldror. Nu smörjer jag mig med Voltaren och ska ta det lugnt några dagar. Innan jag somnade igår så beställde jag en djupmassage till idag. Det kanske lättar upp lite i musklerna. Det värsta är att det är 75 min 😳 hoppas verkligen att jag tycker om de, hur ska jag annars göra? Man kan väl inte bara resa sig och gå upp 🤔😅 jag har ju som sagt lite svårt att vara stil.
Ha en bra dag 💕 sländan

@Sländan Jag har lite träningsvärk i armarna idag. Det är verkligen träning för hela kroppen, men framför allt SÅ mysigt 😍 Älskar att vara så nära vattnet.

Kram 🐘

Vi har det bra, även om det regnar på oss, som alla andra. Om vi ska pricka en enda dag i sommar då vi ska till Astrid Lindgrens Värld så ska det förstås regna imorgon också. Ni kan skylla vädret på oss. Förlåt för det. Regn och ALV hör tydligen ihop för oss 😫

Men är det något man inte rår på så är det vädret, och vi är tack och lov inte gjorda av socker. Det är ju fortfarande varmt och man torkar rätt snabbt.

Idag har vi besökt gården Katthult, där Emilfilmerna spelades in. Stor lycka för yngsta dottern. Lite annat har vi hunnit se också, men hennes tålamod med allt som kräver promenader i någon vidare omfattning är minst sagt sådär. Det blir mycket pip och gnäll, det är vi vana vid.

Sovit gott har jag gjort också, i en bäddsoffa med extra bäddmadrass, bredvid yngsta dottern. Vi är vana vid att sova ihop, stör inte varandra. Hon vaknar inte ens av mina snarkningar.

Några frestelser utsätts jag inte för heller, så allt är bara bra ❤️ Friktionsfritt, pip och gnäll från yngsta räknas inte ens.

Kram 🐘

Trots konstant regn kl 10-14, så jag blev blöt ända in till trosorna, så hade vi en helt okej dag på ALV. Hann med fem olika teatrar, lunch och shopping. Yngsta dottern verkar nöjd.

De har verkligen utvecklat konceptet oerhört mycket under de 20 år vi har besökt ALV, från liten skala till gigantiska läktare och scener. Jag tycker att de flesta barn och föräldrar kämpade tappert. Också vi, inga sura miner alls.

Imorgon åker vi hem, och jag saknar min SUP, min tv-fåtölj och stickning. Skallen är trött nu känner jag. Mycket intryck på kort tid.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Konstant regn låter ju mindre kul, men har man trots det en bra dag så säger det ju något. Du kanske inte lyssnar på poddar så mycket när du är ute på semester, eller när brukar du passa på att lyssna? Det kanske aldrig har kommit upp. Själv lyssnar jag främst under mina promenader eller när jag gör något ensam. Jag vet inte om du lyssnar på Navid Modiri, men jag vill minnas att någon har nämnt hans podd här tidigare. Senaste avsnittet är med Victor de Almeida. Jag hade inte förväntningar alls på avsnittet och efter att ha lyssnat 5-10 minuter funderar jag på om det kommer bli ett sådant avsnitt jag somnar till senare. De pratar lite om MMA t.ex. som är så fruktansvärt ointressant men det utvecklar sig till något av det mest gripande jag någonsin har hört. Den borde du lyssna på, om du inte redan har gjort det.

@TappadIgen Jag har lyssnat en del på Navid, dock inte på senare tid. Jag tycker att det är bra att han låter alla komma till tals. Nyanserar debatten.

Den senaste gästen jag lyssnade på var var Bard efter att han blev av med sin plats i Talangjuryn. Han argumenterade väldigt väl tycker jag, för att förklara sig. Det finns alldeles för lite utrymme för det i dagens debatt. Men jag tycker att Navid borde vara lite mer kritisk i sina frågor i alla samtal faktiskt.

Apropå anonymitet så var den viktig från första början, inte lika viktig längre. Du är den andra på forumet som har identifierat mig. Det är priset man får betala som transparent 😉

Kram 🐘

@TappadIgen Jag har lyssnat en del på Navid, dock inte på senare tid. Jag tycker att det är bra att han låter alla komma till tals. Nyanserar debatten.

Den senaste gästen jag lyssnade på var var Alexander Bard efter att han blev av med sin plats i Talangjuryn. Han argumenterade väldigt väl tycker jag, för att förklara sig. Det finns alldeles för lite utrymme för det i dagens debatt. Men jag tycker att Navid borde vara lite mer kritisk i sina frågor i alla samtal faktiskt.

Apropå anonymitet så var den viktig från första början, inte lika viktig längre. Du är den andra på forumet som har identifierat mig. Det är priset man får betala när man är transparent 😉 Jag bjuder på det.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det där med hur kritisk Navid ska vara mot sina gäster debatteras ju flitigt. För min del tycker jag att han har en bra balans. För det mesta är det ju gästen som får komma till tals men sen under en bit av podden så tar han alltid fram välformulerad och relevant kritik av gästen på ett så neutralt sätt också, tycker jag, att det inte alltid framgår om Navid själv håller med om kritiken eller om han själv kanske redan har ett svar på den. Men jag kan också förstå de som tycker att man ska ha fler kritiska frågor.

Jag uppskattar Navid för att jag har lyssnat på många som jag skulle se som meningsmotståndare och fortfarande gör, men som jag har fått en annan förståelse för på något vis. Ibland har han tråkiga gäster om tråkiga ämnen som inte berör mig alls och jag var så nära på att tro att detta skulle vara en av dem, men det här samtalet med Victor, som jag inte visste vem det var innan, är som att få en pungspark och en käftsmäll samtidigt.

@TappadIgen Det är ju det som är Navids styrka - att han är genuint intresserad av allas åsikter. Jag lyssnade tex på avsnittet med Aron Flam med god behållning. Och Cissi Wallin är nog lika illa omtyckt i vissa kretsar som Rickard Jomshof och Paolo Roberto är i andra kretsar tex. Cissi får skit för att hon är gäst i samma podd som Paolo Roberto, och Navid får skit från olika håll för att att han bjuder in både Paolo och Cissi. Jösses.

Allas åsikt är värda att lyssna på. Jag blir så trött på debattklimatet som innebär att om du tycker ”fel” så ska du övertalas att tycka ”rätt”. Och vill man inte låta sig övertalas så är enda sättet att blocka vederbörande, och med tiden befinner vi oss alla i våra egna ”åsiktsbubblor” där vi endast hänger med likasinnade. Det är okej att tycka olika, det till och med berikar att man tycker olika så länge man bemöter varandra med respekt och utan illvilja.

Kram 🐘

Har haft en jättefin vistelse hos äldsta dottern, men visst blir man lite trött av umgänge snudd på 24/7. Jag är ju van vid mycket ensamtid, på ont och gott. Jag vantrivs inte alls i min självsamhet, jag gillar att göra som jag vill när jag vill. Vissa saker är det dock si och så med, jag minns inte senast jag lagade mat tex. Det blir mycket hämtmat och goa räkmackor (med grovt bröd) från Maxi. Men det blir nog bättre när jag börjar jobba igen. Jag behöver hitta tillbaka till laga-mat-glädjen.

Lämnade yngsta dottern hemma hos henne vid tvåtiden. När hon kom inomhus utbrast hon: ”Äntligen hemma”. Sötnöt ❤️ Hon har verkligen bott in sig i sin egen lägenhet och hon frågar aldrig efter sina gamla två hem. I måndags följde hon med sin pappa på en utflykt och sen hem till honom en stund. På morgonen sa hon själv att hon kunde sova över, men framåt kvällen ville hon åka hem igen. Precis som det ska vara.

Nu åker jag inte till henne förrän nästa fredag och då sover jag över. Tänker att en gång per vecka på helgen kan vara lagom ett tag innan det är dags att inte sova över mer än i undantagsfall. Sakta, sakta, sakta har hon fått vänja sig. Och vi också. Jag börjar redan tänka att jag bor onödigt stort på 77 kvm.

Från och med måndag behöver jag inte heller dotterns gamla rum som kontor längre. Då tänker jag återerövra min arbetsplats på jobbet. Nu är jag fullvaccinerad så det känns dags att återgå till det normala. Fortsätter köra bil ett tag men snart börjar jag nog åka kollektivt igen, för miljöns skull. Det är bekvämt att åka buss också, och man får naturliga promenader i ur och skur. Vinn-vinn-vinn.

Kram 🐘