@Se klart har tipsat om det förut, men nu gör jag det också: P1 Dokumentär ”Glöm inte Olle Ljungström”. En konstnärssjäl som gick vilse i alkoholdimmorna. ”Jag hade ingen annan lösning”. Olle skulle ha fyllt 60 år i år men dog för fem år sedan. Bra musik också!

Kram 🐘

Boooring. Andas. Acceptera. Okej, okej, okej. När jag har för lite att göra får jag inget gjort alls. ”Det kan jag göra imorgon.” En del har inga problem alls med att göra typ ingenting, jag lider verkligen av det.

På ett företag i min bransch hade man ett stort bantningspaket för några år sedan. När man började gå igenom LAS-listorna hittade man folk som inte levererat typ någonting på flera år. De satt i en undanskymd korridor och fick dagarna att gå ändå. Obegripligt.

Just nu har jag arbetsuppgifter för två-tre effektiva jobbdagar per vecka, men jag väljer att portionera ut det på hela veckan. Tålamod. Mån 20/9 börjar jag på mitt nya jobb, tjoho!

Kram 🐘

@Tofu På torsdag ska jag möblera om lokalen! Eller åtminstone min hörna av lokalen. Imorgon blir det videomöte hela förmiddagen, men en spontanledig eftermiddag på SUP:en var ingen dum idé 🤔 Besök hos frissan blir det imorgon också. Veckorna går väl till slut, men tid är verkligen relativt. I väntan på något kul går tiden väldigt långsamt, och det är svårt att hitta energi att göra annan nytta.

Kram 🐘

@Vjlo Tack! Jag blir kvar på samma arbetsplats men med helt andra arbetsuppgifter. Slipper hantera krångliga kollegor, mer hands on och tillbaka in i verksamheten. Tillbaka till rötterna på ett sätt - till de arbetsuppgifterna som jag gjorde på 90-talet, men nu som ansvarig och med mandat att påverka. Hoppas jag! Annars får jag se till att fixa så jag får mandat.

Min största utmaning blir att stänga dörren till mina gamla arbetsuppgifter. Ingen ny finns på plats den 20/9. Ingen lär göra exakt det som jag gör, men det är nog lika bra för då är det omöjligt att ens försöka jämföra.

Kram 🐘

Trött och låg och uttråkad. Att inte få sova pga myrkrypningar är verkligen utmattande. Men jag traskar på mina 12.000 steg och äter ingen choklad, och det är ju bra. Nyfärgat hår idag suddade ut alla spår av grå utväxt, vilket också är bra. Yngsta dottern, som varit krasslig några dagar, verkar vara frisk nu ikväll och ska till jobbet imorgon och det är också bra. Bra-bra-bra. Okej, okej, okej.

Imorgon ska jag åka till jobbet och möblera om i min hörna nu när de har byggt klart och sen ska jag ösa järnet på jobbet torsdag och fredag och förhoppningsvis känna hur jobbflowet fyller mig, för det var några dagar sedan jag kände det senast.

Om inte allt magnesium jag proppar i mig ger resultat snart får jag nog besöka vårdcentralen och be att få bli utredd. Så här kan jag inte ha det, det sätter sig på skallen till slut.

Kram 🐘

@Tofu Nja, det är svårt att förklara men ordet myrkrypningar har ju kommit av en anledning. Det värker inte utan det kryper liksom mer av obehag, det är helt omöjligt att ligga still. Jag bara måste röra benen eller gnida med fötterna mot benen för att lindra obehaget. Som när folk sitter och studsar med benen upp och ner när de sitter ner. En del med myrkrypningar går upp och går på nätterna, runt i lägenheten. All rörelse lindrar obehaget.

Jag ligger kvar men karvar runt, runt, runt i sängen. Spänner benmusklerna, försöker slappna av. Spänner, släpper osv. Värst är att det till slut sätter sig på skallen. Jag drar mig för att ens lägga mig och det är svinsvårt där och då att gilla läget. En natt eller två kan jag acceptera och okeja mentalt, men natt efter natt efter natt är vidrigt. Det kommer inte direkt när jag lägger mig heller, det tar typ 30-45 min. Så jag tror länge att jag har klarat mig, och sen precis när jag ska somna kommer krypet. Något med nerverna i benen måste det ju vara. Jag känner det inte dagtid när jag tar höneblund, vilket då ofta blir en räddning. Samtidigt som det sabbar nattsömnen ännu mer.

Myrkrypningar var nog något jag drack på också. Som jag minns det lindrades obehaget då också, när hjärnan blev lite nedsövd.

Kram 🐘

Det tog mig hela förmiddagen och lite till att boa in mig i min nya hörna. Jag kånkade och bar, knuffade och skuffade. Strax efter lunchpromenaden hade jag redan hunnit uppnå dagens stegmål.

Och det blev så bra 😍 Precis som jag ville ha det. Och jag sitter mycket mer skyddad från andras prat än jag någonsin gjort tidigare, förutom den korta period i yrkeslivet som jag hade ett eget litet kontor.

Jag har en enda arbetsplats bredvid mig och det är den platsen som jag vill freda till min närmaste kollega när jag börjar mitt nya jobb. Ska bara bli av med högste chefen först 😉 Hon är dock sällan på plats eftersom hon jobbar över ett stort geografiskt område, och när hon är på plats är hon mest på möten ändå. Så hon kan sitta någon helt annanstans. Tycker jag. Det är min plan att bli av med henne på ett smart sätt, som hon tror gagnar henne själv.

I eftermiddag kände jag flowet och fick en hel del gjort. Jag verkar tillhöra dem som trivs bäst PÅ jobbet helt enkelt. Det känns som vi är en minoritet dock. Jobba hemifrån september ut är direktiven som gäller just nu. Vissa kollegor lär vi få dra till jobbet bokstavligt talat. Men vet ni!? Det blir inte mitt bekymmer 😉

Kram 🐘

@Andrahalvlek Så härligt att få i ordning på din nya arbetsplats. Bara det kan ju ge en liten nytändning att man får ordnat sig en liten plats där man trivs. Jag jobbar ju normalt i ett kontorskomplex i din stad och jag lyckas alltid få det till att bli relativt rörigt, men sen är jag förutom programmerandet även hårdvaruansvarig och teknisk support så det är som det är.

Vi har också sagt september ut men följer FHM och det ryktades väl om att de skulle förlänga året ut? Jag ser ingen anledning till varför de inte skulle i alla fall så det ser ut att bli året ut för oss. Jag saknar ju mina promenader i parken.

@TappadIgen Då kan alla som vill hålla sig hemma året ut, och sen kan vi som är ett fåtal på plats röra oss som på ett stort dansgolv 😉 Jag är ytterst försiktig i andra sammanhang så jag känner mig hyfsat coronasäker. Fullvaccinerad dessutom. Men jag fortsätter nog köra bil i höst också.

Får du inte nära till parken när ni flyttar? Jag går alltid min lunchrunda ner till havet och går längs med kajen en bit och sedan upp till stan igen. Magisk utsikt 😍

Jag har jobbat i din hemstad sen 1992 så för mig är båda städerna ”mina” städer. Lika vackra men på så olika sätt.

Kram 🐘

PS. Vår IT-kille hade redan riggat elstolpen när jag kom idag och ville vrida skrivborden åt helt motsatt håll, så han fick rigga om stolpen. Han tittade på hur jag hade ändrat och sa: ”Jag förstår dig”. Trist för honom att jag jobbade hemifrån tis-ons 😂

Härligt att få ordning på torpet/kontoret, jag var på mitt jobb en dag denna vecka och det var alldeles underbart! Människor, fika lite, prata lite.
Sista september gäller även här, men jag oroar mig för att det ska bli förlängt. Jag längtar till min vanliga vardag- är liksom klar med det här experimentet. Men även hos oss finns de som inte vill komma in alls. Hallå, vi är en kreativ bransch- idedriven- viktigt att ses och babbla och teama! Du ska se att du får fart nu. 😊 kram 🥰

@Andrahalvlek Gött med ny hörna!😍 Har du fått nya möbler också? På mitt jobb är det många som drar hem typ 3-4 timmar tidigare varje dag för att jobba hemma. ( jag kan inte jobba hemma alls) Dock undrar jag om det blir så effektivt ”hemmajobb” då egentligen. Antalet Mail och telefonsamtal från dem avtar alltid markant när dom har lämnat kontoret. 🤔
Nåväl, jag trivs bra med att vara på jobbet 100 procent. Jag gillar att vara på plats där det händer spännande saker. I verkligheten liksom.😂

Kram

@Torn Mitt skrivbord är samma som innan, höj- och sänkbart. Övriga möbler också. Min ”vippstol” har jag verkligen saknat, jag sitter rak i ryggen utan ryggstöd som i en sadel typ. Precis framför mig har jag dock fått en ny fin soffhörna - för spontana bollplanksmöten. Sådana hoppas jag få ha många framöver. Det är dock ingen annan som använder soffhörnan, alla går in i tysta rum när de har möten. Vilket är jättebra! Då slipper jag störas.

Jag har också bakom mig fått en nytt rum uppbyggt, ungefär som en kub i kontorslandskapet. Där ska en helt ny hyresgäst husera. Och jag fick därmed en hel vägg bakom mig samtidigt som jag har flyttat fem meter från en angränsande avdelning, där de brukar prata och skratta oavbrutet. Kul för dem, mindre kul för mig om man säger så.

Jag är absolut inte lika effektiv hemma. Jag sköter det jag måste göra, det absolut viktigaste, men jag får inget flow alls och känner mig sällan riktigt nöjd med en jobbdag. Minns första veckan efter semestern då jag dag efter dag kom in i flowet rejält och hann med att göra massor. Och det var kul till och med! Plus att jag verkligen gillar att vara privat hemma, mitt hem är min fristad.

Det enda som är skönt att slippa när man jobbar hemma är resorna, men det vänjer man sig nog snabbt vid igen. Bilresan (30 min enkel resa) är ett bra tillfälle att koppla på och koppla av jobbet, lyssna på ljudböcker eller poddar. Jag slipper ju numer skjutsa yngsta dottern hit och dit, så jag har ändå oceaner av tid över jämfört med tidigare.

Kram 🐘

Härligt med en ny fin arbetsplats! Fick nyss reda på att jag blivit av med min plats på jobbet (är vikarie). Nån chef behövde tydligen mitt rum... så jag tänker inte springa tillbaka till kontoret direkt... trivs rätt bra här hemma med mina egna rutiner 😂

@Mamsen Usch vad dåligt skött. Vi har passat på att möblera om rejält så det finns nog några som känner sig lika vilsna som du just nu. ”Var ska jag sitta nu?” Just nu känns det mesta möblemanget på jobbet som ett provisorium, lite inkastat liksom. Folk måste komma tillbaka och bo in sig för att öka trivseln lite. Ansvara för sin egen ”hörna”. Men det är inte mitt bekymmer - nu har jag föregått med gott exempel i alla fall.

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Får du inte nära till parken när ni flyttar?"

Jo, det blir det ju, såklart. Jag kommer ju bo precis ovanpå där musikaffären låg men som blivit en annan affär, så det är ju inte många meter nedför en back så är jag ju i parken där, men det är ju inte alls samma sak som parken där jag jobbar. Däremot kommer det ju bli möjlighet till alla möjliga andra sorters promenader och jag kan variera mig i alla oändlighet.

@Andrahalvlek skrev:" Jag går alltid min lunchrunda ner till havet och går längs med kajen en bit och sedan upp till stan igen. Magisk utsikt 😍" Bara en möjlig variant! :)

@TappadIgen Nä, det förstår jag om du menar parken i min hemstad. Den slår det mesta. Det är till och med så att Slottsskogen i Gbg ligger i lä faktiskt.

Du får göra helgbesök hit istället. Jag promenerar i parken och närliggande skog på något sätt varje dag. Har en massa olika långa rundor att välja på. Jag bor ju bara på andra sidan äldreboendet på höjden så jag kommer liksom bakifrån till skogen/parken.

Kram 🐘

Det ser ut att bli skitväder hela helgen, så det blir att ta regnkläder på sig på promenaderna. Funderar på att leta upp de centrala hittaut-kontrollerna. Hittaut har blivit lite bortglömt den här sommaren, men nu är det kanske dags igen när vattentemperaturen inte är så njutbar längre så SUP-äventyr lockar föga.

När jag hade hund traskade jag flera gånger dagligen i ur och skur och kolmörker om så krävdes. Kunde jag göra det för honom så kan jag göra det även för egen del. Man ångrar aldrig en promenad. Jag ska sova hos yngsta dottern imorgon kväll, men i övrigt blir det en lugn helg.

Nästa helg drar vi allihop till småländska skogarna igen, för då fyller äldsta dottern år. Jag bad henne hitta lite lämpliga utflyktsmål. ”Men mamma, det här är inte gbg - allt som finns har vi redan sett” 😂 Okej, vi får köra några mil till närmaste större stad då.

Chill helgkram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"När jag hade hund traskade jag flera gånger dagligen i ur och skur "
Jag har 2 olika hund raser att promenera med. Men båda avskyr regn, så i det här landet blir det många korta hundpromenader och många långa promenader för mig själv. Men det kan vara ganska skönt ibland oxå, att bara få gå i sin egna tankar.
Kram 💕sländan