@bpo Välkommen hit och så himla bra att du tog det steget! När jag skulle "börja bli nykter" startade jag en egen tråd här och tog kontakt med beroendeklinik. Detta gjorde jag samtidigt. Sedan startade ett jättejobb (för det är det i början, typ första halvåret) för att hålla mig undan alkoholen genom att parera sug och triggers på olika sätt. Det låter så enkelt att inte ta det första glaset, men det är INTE enkelt den första tiden om man har blivit beroende. Däremot är det fullt möjligt att bli nykter. Vi är många levande bevis på det här. Och det häftigaste är att man blir så himla stolt över sig själv och på något vis blir det så småningom som om man får ett helt nytt, klarvaket liv som bara väntar på att levas. Jag har snart varit nykter i två år. Ångrar inte nykterheten en sekund, bara att det tog så lång tid för mig att bli klok nog att välja den vägen.

@Charlie70 tack så mycket för ditt svar!
Jag har inte riktigt förstått hur allt fungerar här på sidan. Men ska starta en tråd samt ta hjälp från vården. Det känns skönt att läsa om att det går komma ur detta beroende. Det jag hunnit läsa här på sidan än så länge så är det helt fantastiskt vad ni alla stöttar varandra och ingen dömmer. Att ändå kunna skriva av sig med andra som har samma problem.

@bpo välkommen hit .
Jag är ju själv lite ny på detta med nykterhet. Jag själv har bestämt mig för att börja med 100 dagar utan a är nu på dag 8 . Jag är oxå en sån som dricker tills det är slut eller iallafall nära på . Men jag känner att jag vill försöka själv innan jag söker hjälp men är helt inne på att göra det om jag börjar vackla i mitt beslut.
Jag tänker som dom skriver här inne, låt bli första glaset så klarar vi det.
Kram och stort lycka till 🤗

Dag 9 vaknade med ett sug efter A efter 4 dagar i lung och ro ? Ena sidan säger att några glas vin i em/kväll gör ju inget nu när jag varit så duktig och varit nykter i 9 dagar. Medan den andra sidan säger blankt Nej. Jag kommer att välja nej sidan idag. Och åka och handla nu innan systemet öppnar.
Ha en bra och nykter dag alla .

@majsan_nu Ja det känns som att det är typ det ända beslut som jag kan ta när det gäller A ett glas blir flera och då gärna i flera dagar. Ska ta några hundar och gå en långpromenad sedan vila en stund , helt galet trött . Idag är jag nykter.
Ha en fin dag du med 🤗

Dag 11 . Tokstädat huset och har energi kvar .. har inte hänt på många år. Det dycker upp fler och fler positiva saker med nykterheten i natt sov jag 10 tim utan att vakna 1 endaste gång . Nackdelen är att alkoholdjävulen vill helatiden förhandla med mig jag upplever den ganska slug och får helatiden hitta på saker för att inte bli lurad. Bara att sätta sig ner en stund efter städningen så börjar den, men nu har du varit duktig nu förtjänar du ett par glas vin, nu när du varit nykter i flera dagar då kan du ju unna dig ..jada jada jada...
Men idag ska jag vara nykter PUNKT SLUT .
Ha en fin torsdag alla .

@Åsa07 Ja, det är hjälpsamt att skriva ner allt positivt som hänt, det är nog inte min starka sida... Men du räknar ju upp flera positiva saker att slå i huvudet på A Superbra!!! Sömn, fixa i hemmet och vila! Bra att du är så beslutsam o bestämd!!! Hejar på dig!!! 🤗

@Åsa07 har läst igenom din tråd nu och blir nyfiken på hur det går för dig. Vi är lika i vårat drickande & jag känner igen mig i mycket av det du skrivit.
Jag har fått ta nya tag igen, en utlandssemester störde mitt flow och jag föll dit igen. Nu är jag inne på dag 8.
Kämpa på! 🌼

Tillbaka på ruta ett!!
Tack alla ni som skrivit i min tråd ❤. Nu är jag tillbaka igen med 4 nyktra dagar. Förlorade mot A men nu är jag redo igen att ta upp fighten. Det har hänt många galet tragiska saker i min närmaste familj som jag tror ska bli bättre av att hälla i sig stora mängder vin?? ..Den senaste tragiska händelsen har skakat mig i mina grundvalar och jag vet att jag kan inte dricka något för jag måste kunna köra bil när som helst på dygnet och finnas där för min dotter.
Så nu är det bara att spotta i nävarna och kavla upp ärmarna .
2022 ska bli bra för mig och min familj.
Kram till alla kämpar här!

@Miss Mary Poppins Tack snälla! Jag försöker att tänka att inget ont som inte för något gott med sig.. det funkar så där. I dag är det en ny dag och den blir tung grå och jobbig , men nykter kommer jag att vara med all säkerhet.

Usch vad jobbigt när suget efter A sätter igång, känns bra att vi inget har hemma och sb är stängt. På lördag är det 50års kalas det känns lite jobbigt men jag ska köra har jag lovat och när det blir stökigt åker jag hem är livrädd att dra på mig covid då en mycket nära familjemedlem ska börja med tunga cellgifter på måndag och jag vill vara frisk och finnas där. Kanske jag bara äter och får säga grattis sedan skynda hem från kalaset.
Ja det snurrar mycket i mitt huvud nu.

Nykter och mår bra idag .
Idag blir det en tur till stan för att inhandla nya gardiner och ett golv till ett gästrum.
Lustigt hur man fungerar, jag kom på i går kväll att jag före jul köpte ett paket med olika shots som jag gömt , jag kunde inte tänka på annat än det på hela kvällen så nu har jag hällt ut allt. Skönt en sak mindre att bry sig om . Nyktert blir det denna dag med.

Nu har helgen snart passerat och jag har kört folket på 50 års kalas, jag tycker nog det gick ganska bra. Galet jobbigt med den höga ljudnivån bara, herregud så många som blir helt personlighetsförändrad ., det hände aldrig mig...😅 men det får en att verkligen fundera på vad det är för skit man häller i sig.

Så dåligt detta går för mig!! Klarar jobb veckan nykter men så fort jag går på ledig då faller jag dock inte så hårt pga min nära familj sjukdomar. Men jag blir så himla besviken på mig själv. Sov inte en blund inatt pga ångest.
Men idag ska jag vara nykter och jag får nog försöka ta det minut för minut och dag för dag .

Ja, de brukar väl säga att det är så man äter en elefant- i små tuggor?
Att bli nykter kan kännas lika övernäktigt. Ta en dag, en timme, en stund i taget. Det blir många dagar så småningom. Kram 🤗