Jag vill sluta dricka!!

Profile picture for user Andrahalvlek

Här är du bland vänner. Vi har antingen slutat dricka eller försöker sluta dricka. Vi vet hur du känner just nu, men det är ändå bra om du sätter dina egna ord på det. Använd forumet som en dagbok för egen del. En dagbok som du får respons på. Läs även andras trådar och kommentera, så kommer du snabbt in i gemenskapen.

Kram ?

Profile picture for user Mr_Chivas

Du är absolut bland vänner här och kommer finna mycket styrka och inspiration som för
hoppningsvis kommer att hjälpa dig på din resa!
Att du har kommit hit är ett steg i rätt riktning.
Vi finns här

Profile picture for user Åsa07

Det blev 3 öl i går och känner mig besviken på mig själv.
I dag blir min första hel nyktra dag på 3v . Jag ska försöka skriva här varje dag från och med nu. Jag ska vara nykter i 100 dagar till att börja med . Så idag är då alltså 1
Jag är medveten om att det kommer bli jobbigt, men tror att skriva här och få följa alla ni fina kämpar här gör att jag nog ska klara det ? ❤

Profile picture for user Åsa07

Tycker dagen har gått bra. Men nu när kvällen nalkas börjar en konstig oro och rastlöshet i kroppen ta fart... jobbigt .
Jag har druckit en hel del a sista 2 åren typ 2- 3 bib den vecka jag är ledig ( jobbar natt varannan ) och på jobbar veckan blev det ca 2 starköl för att varva ner innan jag skulle sova.
Jag är så glad att jag hittat detta forum...hur dumt det än låter så är det skönt att inte vara ensam i detta .
När jag blir lite mer stabil ska jag försöka kommentera mer i era trådar .
Kram /Åsa ❤

Profile picture for user Pixie

Åsa!
Jag försöker också göra en rejäl förändring och siktar på 100 dagar. Sen få vi ses.
Är på dag 12. Tyckte första 5 var jobbiga men känner mig nu mkt piggare och gladare. Har inte alls samma sug. Så kämpa på!
?

Profile picture for user Åsa07

Just nu känner jag en stor sorg över mitt beslut att bli nykter. Men vet att det är abstinensen som talar. Jag ska fixa detta, jag har så himla mycket bra i mitt liv som är viktigare än A .
1 man
1 barn
2 barnbarn
1 katt
4 hundar
Det är ju helt klart något att kämpa för .
Jag vill vara ett riktigt stöd för min dotter och inte bara finnas där ibland.
Kommer att skriva av mig här och kämpa tillsammans med er alla ❤

Profile picture for user Åsa07

I dag är det dag 2 och jag känner mig just nu lite lugnare i sinnet.
Är rätt så säker på att det blir jobbigt i kväll. Men det är bara att hålla mig fast i min längtan att få bli helt nykter så ska det gå bra hoppas jag .
Hejar på oss alla ??
Mvh /Åsa

Profile picture for user Rule74

Fortsätt så, och fortsätt passera alla öppna fönster! Vi är många som stöttar! Läs och lyssna på allt du kan om alkoholberoende så lär du dig förstå vad den gör med din kropp och varför du kan känna som du gör. Det är så många som vittnar om ett fantastiskt liv utan alkohol, speciellt efter 4-6 månaders avhållsamhet. Jag vill dit och känna det! Själv är jag inne på min tredje dag nu efter att ha druckit en del sen november efter över två månaders uppehåll. Vi är många som stöttar dig - både i med och motgång!
Det kommer att bli bättre, och du är värd det!
Kram

Profile picture for user Åsa07

Som svar på av Rule74

Så bra jobbat med 2 mån då har du säkert fått smak på fördelarna med att vara nykter . Tänker att 2 mån är bättre än att ha varit full den tiden. Känns så bra att få vara med här, där vi alla kämpar och ror åt samma håll . Jag tar en dag i taget och ber att jag ska fixa detta nu ?

Profile picture for user Kaffetanten88

Första veckan är ju en fysisk abstinens och att känna sorg är helt normalt. Det blir ju som ett tomrum man måste fylla med annat.

Jag fyller det just nu med godis. ? Planen är nyttigare sen men jag brakade menalt efter 2 veckor nykter och är helt slut. Lätt yr i huvudet osv.

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Grattis till ett bra beslut ???

De första dagarna är jobbiga. Men snart blir det så mycket bättre (hoppas vi iaf ❤) . Alla reaktioner och känslor är tillåtna. Du tränar en "inte-dricka-muskler" och det är inte alltid så roligt eller behagligt.

Önskar dig all lycka på din resa ??? ska bli spännande att få följa dig. Skriv och läs ?

????? // Mary

Profile picture for user Åsa07

Tagit 2 glas vin. Jag blir så galet besviken på mig själv ? nu är allt tömt ut och det blir inget mer i kväll . Kommer att berätta mer ingående för min man hur illa det är för mig i morgon , jag tror han kommer att förstå och stötta. Jag ber så mycket om ursäkt till er alla.
Men tack alla för era peppande ord . I morgon får bli början på ett nytt liv ❤ (jag fattar inte att det ska vara så svårt vin är ju inte ens gott )

Profile picture for user Rule74

Det tror jag är nödvändigt för att klara det. Ensam är inte stark och den som är en närmast måste kunna stötta dig när du vacklar och ta emot dig när du håller på att falla. Och be inte om ursäkt. Vi har alla varit där! Det är inte fallet som definierar dig, utan styrkan att resa dig igen! Och vi är många som stöttar.
Krama dig själv <3

Profile picture for user Åsa07

Jag känner att detta kommer att bli mitt livs krokigaste väg ? jag ska åka ända ner till Göteborg om en vecka och på fredagen är det planerat en liten tjejfest ..men det brukar inte bli så farligt med dom damerna. Hoppas jag orkar stå emot då . ?

Profile picture for user Åsa07

Jag har börjat berätta nu för honom och han har redan förstått sa han . Jag kan räkna med att få fullt stöd från honom sa han ❤
Jag ska försöka att inte vara så hård mot mig själv.
Kram ?

Profile picture for user Kaffetanten88

Jag brukade ha mycket sånna tankar förr när jag sluta med. "Tänk då när blabla fyller år". "Tänk om hon vill att jag kommer över osv". Om du inte vill dricka den kvällen så försök ha en plan. Att du kör? Drick alkoholfri öl? Det märks inte alla gånger. Jag har kommit så långt in i det nu att jag kan och vill inte dricka. Så att vara nykter är inte längre något problem. Fast jag vill nog inte gå på någon tillställning med alkohol än. ? Som tur är så dricker inga av mina vänner så mycket eller alls för den delen.?

Profile picture for user Mattan

Och tack för din kommentar i min tråd. Jag tror du hittar sätt att hålla dig från att dricka. Jag firade jämn födelsedag mm och hade så mycket inplanerat första månaden. Oroade mig lite men det gick så bra. Köpte alkoholfritt och tog med, körde bil ibland. Det viktigaste är att tänka igenom lite innan hur man ska hantera alkohol som kan komma att bjudas på. Min erfarenhet är att det inte blir någon grej och att alla förstår. Konstigt men nu börjar jag nästan se en trend att dricka mer alkoholfritt. Finns så mycket gott. Schweppes muchito är min senaste favvo med några limeklyftor och lite is. Ta en dag i taget men sikta gärna på en eller kanske tre månader. Kram och lycka till?

Profile picture for user Åsa07

Tack alla för fina och bra tipps och omtanke ?. Jag börjar om idag så detta blir då dag ett.
Jag mår i dag väldigt bra och ska jobba inatt. Jag var tvungen att vara hemma i början av veckan pga vänta på svar från covid test.
Jag känner mig arg över att jag drack i går men samtidigt nöjd över att jag slutade och hällde ut det som var kvar. Nu blir det några lätta dagar då det inte finns något hemma, det har min man sett till. Han ska hjälpa mig så gott han har han lovat.
Men jag måste tänka ut en bra plan för nästa vecka då jag åker till Göteborg en resa jag inte kan ställa in . Jag har mitt sikte inställt på 100 nyktra dagar från och med i dag.

Profile picture for user Åsa07

24 tim utan a och det känns ganska bra, lite yr just nu , men det ger sig nog . Ska strax iväg och jobba det känns sådär då det är svinkallt ute -21 eller så vaknar jag upp ordentligt.
Ha det bäst alla kämpar ?

Profile picture for user Åsa07

Hej! Nu är jag tillbaka efter många månader av hårt drickande . Jag känner mig helt slut på ,svettas, yr och lite skakig. Jag vill satsa på att bli helt nykter för jag har insett att inget annat funkar för mig. Jag har hällt ut säkert 4 liter vin och 2 flaskor whisky och en flaska mintuu och 3 öl . Det var allt jag kunde hitta här hemma. Känner att jag inte kan ha något hemma alls . Min man stöttar mig än en gång (fattar inte hur han står ut med mig). Men denna gång ska jag lyckas. Jag vill ju få vara vid liv ett tag till.
Tack för att ni finns här alla forumshjältar.

Profile picture for user majsan_nu

@Åsa07 Hej o välkommen tillbaka! Bra beslut o så fint att du har din man som stöttar dig! Jag har "bara" varit en dryg månad här på forumet. Har valt att vara alkoholfri både av hälsoskäl o för att jag skulle ha svårt att hela tiden förhandla med mig själv. Tyvärr har jag druckit vin typ var o varannan kväll så det skulle aldrig funka! Hoppas få höra mer från dig o att du ska tycka det är hjälpsamt här igen!!!
🤗

Profile picture for user Rikan

@Åsa07 Starkt av dig att hälla ut alkoholen. Jag ville också göra detsamma, men min sambo ville inte. Jag får klara det.Vill också tipsa om att kontakta beroende centrum. Där kan man få medicinsk hjälp,så man inte kan dricka.Ska själv dit den här veckan och diskutera mitt problem .Jag har klarat mig 15 dagar, men vet att jag måste sluta helt för resten av livet. Väldigt svårt, då beroendet varit min bästa vän i 35 år. Håller tummarna att det går bra för dig.

Profile picture for user Åsa07

Majsan_nu , rikan, Amarone.
Tack för stöttning och goda råd det värmer ska ni veta . Jag jobbar natt och har sovit galet dåligt med mardrömmar och ständigt uppvaknande svettas och fryser om vart annat. Men nu är jag på dag två och kommer inte dricka idag .
Tack snälla ni!! Nu kämpar vi på mot våra mål.

Profile picture for user majsan_nu

@Åsa07 Jag hejar på dig! Du har ju haft uppehåll tidigare så du kanske känner igen hur du mår...Men det låter kämpigt, hoppas du får lättare dagar/nätter vartefter. Jag hade minskat ner jättemycket på min vinkonsumtion innan jag slutade helt. Hur har du gjort?
En dag i taget, tålamod, envishet o tid är ord jag fått här på forumet ! Önskar dig stort lycka till o att du skriver vidare hur det går... Antar att du redan känner till om tioveckorsprogrammet, rådgivarna o räknaren som finns under rubriken "stöd"... 🤗

Profile picture for user Åsa07

@majsan_nu Ja du .jag har bara sluta tvärt då jag verkar helt oförmögen att dricka bara lite. Jo jag känner till hjälpen här på sidan, men tänkte klara denna vecka då jag jobbar (lättare då) men om det blir minsta besvärligt nästa vecka då jag är ledig så ska jag söka hjälp.
Mot dag 3 utan a 😊

Profile picture for user Åsa07

Dag 3 och jag mår sådär. Men jag har i alla fall fått sova hyfsat . Svettas mindre och ingen yrsel. Jag börjar redan nu få lite ångest över nästa vecka då jag är ledig. Då brukar vin pimlandet sätta bra fart från måndag em till söndagen. Men det är bara att ta timme för timme och en dag i taget då ska det gå bra . Idag blir det ingen alkohol.
Ska fixa detta nu.

Profile picture for user majsan_nu

@Åsa07 Bra att du är så beslutsam o att du fått sova skapligt. Vet inte hur det är för dig men för mig är sömnen jätteviktig. Timme för timme, dag för dag men ändå siktet längre fram...Nästa vecka låter som en utmaning för dig, säkert bra att ha en plan för dom dagarna! Men glöm inte att tänka på vila också! Vet inte hur du har det runt omkring dig? För mig har det varit mycket tråkigheter o "måsten" som gjort mig jättetrött. Eller om det är alkoholstoppet som tröttar. Eller både och... Och idag blir det inget vin, vi håller i och håller ut!!! Jag håller på dig o skickar en styrkekram 🤗

Profile picture for user fullnärvaro

@Åsa07 Hej jag är ny här, registrerade mig natt 3 när jag insåg hur fysiskt målinriktad jag faktiskt mådde utan alkohol. Ser att du är i samma fas som mig just nu. Har druckit i stort sätt varje dag senaste åren, vin är min drog, men har nu på senaste tiden insett att jag varit över gränsen länge men nu gått alldeles för långt. Idag är dag 5 och jag har så mycket oro i kroppen, konstant huvudvärk och är nästan tacksam för den känslan för att verkligen förstå hur illa ute jag är.

Profile picture for user Rosette

Hej , tittar in här och hälsar "fullnärvaro" välkommen till alkoholhjälpen!
Du är i början av en förändring och har hittat hit, du är inne på dag 5 utan att innan dess druckit dagligen i stort sätt senaste åren skriver du. Vilken grej och de första stegen är ofta bland de svåraste, nu är du igång och här, bra jobbat!

Att kunna ringa in att det är på grund av alkoholens plats du just nu mår som du gör är klokt, du vet att det är övergående och du kommer må bättre. Fortsätt gärna skriva och läsa här och om du vill starta gärna en egen tråd om du tror det kan vara hjälpsamt att vi kan följa din resa.

Ta hand om dig!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Åsa07

@fullnärvaro Hej ! Vilken tur du hittat hit för här finns många som stöttar när det blir jobbigt. Jag är på dag 4 idag och känner mig lite bättre. Vi ska fixa detta, snart är första veckan gjord och det känns så himla jättebra ..Heja vi alla som kämpar !!
Kram Åsa

Profile picture for user Åsa07

Dag 4 !! Jag mår bättre och bättre yrseln är borta vilket är jätteskönt nu är det bara lite oro och ångest som gnager men helt klart verkar det oxå gå åt rätt håll. Här skiner solen och jag ska gå ut på en promenad det brukar kännas så bra att bara låta tankarna flöda och djupandas.
Hoppas ni alla har en fin dag !
Kram Åsa

Profile picture for user Åsa07

Idag är det dag 5 och i dag mår jag bra. Känner mig stark i mitt beslut att vara nykter ett längre tag, tänker börja med 100 dagar och sedan fundera om det är värt att prova A igen.
Kram på er alla 🤗

Profile picture for user Åsa07

Dag 6 och min ledigvecka närmar sig ... brukar längta dit då jag fick mysa med vin när jag vill. Denna vecka blir annorlunda. Har försökt att planera hela veckan med saker att göra i lagom mängd . I dag är jag iallafall nykter.
Kämpa på alla här .

Profile picture for user Åsa07

Då är ledigveckan här .. min dag 8 som helnykter! Jag har som jag skrivit tidigare varit orolig för denna vecka, men just nu känner jag ett väldigt lugn inombords. Ska greja på med saker som skulle varit gjort för längesen men jag valde att dricka vin istället. När jag dricker blir jag helt jäkla handlingsförlamad och får inget gjort alls. Skönt att slippa fundera över vad jag ska hälla i mig nu, för alkohol är en ickefråga . Blir det jobbigt har jag bestämt att åka till min dotter och hennes små barn då blir nykterheten enkel.

Profile picture for user bpo

Hej!
Jag är ny här och jag registrerade mig inatt när jag inte kunde sova.
Jag har använt alkohol de senaste åren för att dämpa min ångest. Jag kan inte hantera alkohol och dricker tills det är slut. Jag vet inte hur jag ska börja, jag bara fick en känsla inatt att jag kan inte fortsätta som jag gör. Började googla och hittade hit.
Jag vill kunna vara en sån som har fullt fokus då jag driver två bolag. Istället har jag börjat dricka mer för att ”dämpa ångest” men det resulterar i att jag gör så dåligt jobb/avbokar eller ombokat möten. Detta leder i sin tur att det går sämre för bolagen såklart.
Orkar inte mer. Vill bli nykter, men hur börjar jag?

@Åsa07

Profile picture for user Charlie70

@bpo Välkommen hit och så himla bra att du tog det steget! När jag skulle "börja bli nykter" startade jag en egen tråd här och tog kontakt med beroendeklinik. Detta gjorde jag samtidigt. Sedan startade ett jättejobb (för det är det i början, typ första halvåret) för att hålla mig undan alkoholen genom att parera sug och triggers på olika sätt. Det låter så enkelt att inte ta det första glaset, men det är INTE enkelt den första tiden om man har blivit beroende. Däremot är det fullt möjligt att bli nykter. Vi är många levande bevis på det här. Och det häftigaste är att man blir så himla stolt över sig själv och på något vis blir det så småningom som om man får ett helt nytt, klarvaket liv som bara väntar på att levas. Jag har snart varit nykter i två år. Ångrar inte nykterheten en sekund, bara att det tog så lång tid för mig att bli klok nog att välja den vägen.

Profile picture for user bpo

@Charlie70 tack så mycket för ditt svar!
Jag har inte riktigt förstått hur allt fungerar här på sidan. Men ska starta en tråd samt ta hjälp från vården. Det känns skönt att läsa om att det går komma ur detta beroende. Det jag hunnit läsa här på sidan än så länge så är det helt fantastiskt vad ni alla stöttar varandra och ingen dömmer. Att ändå kunna skriva av sig med andra som har samma problem.

Profile picture for user Åsa07

@bpo välkommen hit .
Jag är ju själv lite ny på detta med nykterhet. Jag själv har bestämt mig för att börja med 100 dagar utan a är nu på dag 8 . Jag är oxå en sån som dricker tills det är slut eller iallafall nära på . Men jag känner att jag vill försöka själv innan jag söker hjälp men är helt inne på att göra det om jag börjar vackla i mitt beslut.
Jag tänker som dom skriver här inne, låt bli första glaset så klarar vi det.
Kram och stort lycka till 🤗

Profile picture for user Åsa07

Dag 9 vaknade med ett sug efter A efter 4 dagar i lung och ro ? Ena sidan säger att några glas vin i em/kväll gör ju inget nu när jag varit så duktig och varit nykter i 9 dagar. Medan den andra sidan säger blankt Nej. Jag kommer att välja nej sidan idag. Och åka och handla nu innan systemet öppnar.
Ha en bra och nykter dag alla .

Profile picture for user Åsa07

@majsan_nu Ja det känns som att det är typ det ända beslut som jag kan ta när det gäller A ett glas blir flera och då gärna i flera dagar. Ska ta några hundar och gå en långpromenad sedan vila en stund , helt galet trött . Idag är jag nykter.
Ha en fin dag du med 🤗

Profile picture for user Åsa07

Dag 11 . Tokstädat huset och har energi kvar .. har inte hänt på många år. Det dycker upp fler och fler positiva saker med nykterheten i natt sov jag 10 tim utan att vakna 1 endaste gång . Nackdelen är att alkoholdjävulen vill helatiden förhandla med mig jag upplever den ganska slug och får helatiden hitta på saker för att inte bli lurad. Bara att sätta sig ner en stund efter städningen så börjar den, men nu har du varit duktig nu förtjänar du ett par glas vin, nu när du varit nykter i flera dagar då kan du ju unna dig ..jada jada jada...
Men idag ska jag vara nykter PUNKT SLUT .
Ha en fin torsdag alla .

Profile picture for user majsan_nu

@Åsa07 Ja, det är hjälpsamt att skriva ner allt positivt som hänt, det är nog inte min starka sida... Men du räknar ju upp flera positiva saker att slå i huvudet på A Superbra!!! Sömn, fixa i hemmet och vila! Bra att du är så beslutsam o bestämd!!! Hejar på dig!!! 🤗

Profile picture for user Rehacer

@Åsa07 har läst igenom din tråd nu och blir nyfiken på hur det går för dig. Vi är lika i vårat drickande & jag känner igen mig i mycket av det du skrivit.
Jag har fått ta nya tag igen, en utlandssemester störde mitt flow och jag föll dit igen. Nu är jag inne på dag 8.
Kämpa på! 🌼