Har sedan september förra året varit mer eller mindre övertygad om att jag både vill och bör lägga ner det här med alkohol. Klipper med alkoholbeteendet då och då i en vecka eller två, och upplever då i överlag en påtaglig lättnad och förnöjsamhet, men är sedan förbluffande snabb på att ”tacka ja till mig själv” när jag plötsligt bjuder in mig själv till att börja om igen?! Och då håller jag igång var och varannan dag igen en stund. Blir galen på detta!!

Har läst i det närmaste alla trådar i detta forum och igenkänning med många är naturligtvis enorm. Är brutalt avundsjuk på (och imponerad av) er som håller över tid och grunnar på vad som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er...? Hur i h-vete kan jag låta mig själv dricka igen, lite hastigt och lustigt, när jag några dagar/några veckor innan är så sagolikt säker (gång på gång) på att det fan räcker nu! Det är inte inte värt det! Alls!!

Både mängd och frekvens är oroväckande och osunt, även om själva dryckestillfällena inte medför några direkt negativa upplevelser eller tokigheter. Slutar dricka ”i tid” (men har då eg druckit för mkt), gör inga märkliga eller oöverlagda handlingar och har aldrig typ somnat i soffan eller lagt mig utan att tvätta mig o borsta tänderna. Men dagen efter - skjut mig stenhårt alltså... Så vidrigt... Ångest och ofattbart dåligt mående på alla fronter. Om jag har druckit tex tors-lör (aldrig dagtid), blir det en ackumulerad vansinnes-baksmälla/abstinenskänsla som jag hatar och inte kan stå ut med!

Mitt liv är ganska intensivt och jag vet att jag oftast ”bjuder in mig själv till dryckestillfällen” när jag är lite överbelastad och samtidigt speedad och trött. Jag blir då stormglad när jag plötsligt kommer på att ”nämen nu tar vi och piffar upp den här aftonen med vin o bubbel!” ”JAPP” säger jag då DIREKT och tveklöst till mig själv utan att vara ett dugg intresserad av att identifiera något i HALT-modellen (som jag lärt mig om här 😊), eller att ”spela hela filmen”. Där och då vill jag inte hjälpa mig själv till en mental punkt där jag inte vill styra upp en festlighet, så att säga... Jag skiter då fullständigt i att jag typ några dagar/veckor innan fattat ett högst rimligt och klokt beslut att ge fan i att dricka, av den enkla anledningen att det definitivt inte är värt det.

Har som sagt läst här en längre tid och nu skriver jag mitt första inlägg, för att utforska om det kan vara medverkan här, som är en faktor som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er som finns här och som håller över tid 🙂.

Hej förresten 😊! Jag heter (inte 😅) Annabell, jag är 42 år och har ett jättebra liv med superfina relationer till barn och familj (lever utan partner), ett jobb som är givande och jag vill INTE dricka alkohol mer. 🤗

Tack! ❤️ @Torn, @Se klart & @Andrahalvlek

Dag 9 och fredag 🥳... I en drick-som-du-vill-tid, hade vänner och/eller familj börjat droppa in och det hade bara varit en tidsfråga innan jag tex hade släpat in pianot (elpiano - inte vanligt 🥵😆!) i köket och tvingat alla att sjunga alla låtar från The Greatest showman eller nåt. Jag är så himla skojsig när jag dricker… 🙄. Idag vill jag inte vara social alls. Och jag vill inte spela piano. Jag vill foodora hem mat och sitta tyst och still. Och det är precis vad jag tänkt göra också 😊💪🏼! Fredagskram till alla ⭐️! 🦆

Jajamen - Dag 10 😊⭐️! Otroligt trött idag. Vaknade halv sex och vart så uppspelt över tanken på att jag skulle få somna om, så jag drev mig själv till klarvakenhet 🙄. Hängt i skogen och plockat vitmossa som ser ut som bolliga moln, som jag kan göra nåt kul av till jul 😀. Sista grillningen för i år och kvalmatchen blev det också ⚽️🥳. Noll sugen på att dricka, bara på att sova. Hoppas alla har haft en fin lördag ❤️! 😴🦆

Hej 💞! Efter tio dagar så vet jag att brukar börja känna att ”jaha, nu har jag skördat massor av fördelar flera dagar och det var ju fantastiskt kul. Men de kommer inte lika tätt och obvious nu… gud vad trist. Det är ju samma fördel idag som igår…”

Jag är otålig, impulsstyrd och skitdålig på att ha tråkigt. Det är ingenting jag kan bli av med i ett nafs, så det är lika bra att inse att det är med de försvårande parametrarna som den här resan ska göras. Resan fram till andra, riktiga och mer genomgripande förändringar och fördelar och ett liv i verkligheten.

Så nu punktar jag ner två nyckelfraser till mig själv, som jag eventuellt kan komma att behöva återvända till närmsta tiden:

* Det är lättare att stå ut med känslan av en grå tråkighet, en fullskalig stressreaktion, en frustration över att inte ”få” vara med och dricka - än det är att stå ut med känslan av att vakna och ha druckit. INGENTING är värre än det och att leva ett liv då massor av dagar är så, är bara rakt av hemskt!

* Vad du än tror och försöker inbilla dig, så ÄR du livrädd, ledsen och ångestfylld dagen efter att du har druckit. Tänk på allt som händer inom dig då och hur kämpigt det är att försöka lugna dig själv och låtsas som ingenting.

* Du kommer INTE att kunna vara med (dricka) en gång och sen hoppa tillbaka till nyktra dagar igen. Har ALDRIG hänt. Ändrar du mindset så gäller ”bytt e bytt”-principen och då vet ingen när (om) du ändrar mindset igen. Det är på inget sätt värt det.

Såja! Nu känner jag mig redo för dag 11 och för en ny vecka 🍁🌦😊. Kram! 🦆

@Annabell 🧡 God eftermiddag!🙋
Precis som du skriver är det!
Att spela hela filmen om och om igen är det enda att göra!
Det finns absolut ingen mening med att dricka då konsekvenserna blir så jäkla jobbiga!
Så jag är med dig hela veckan som kommer, heja oss!💪🤸🤸💪👏👏

Kram💚

Jag skickar ett bud med @kungslilja och hoppas du har det fint denna (i min region) dova (himmel, väder) dag.
Jag har kollat på fotboll, mkt lågt intresse, piggat upp mig med att buda hem en rätt så fin lampa under tiden. Och inom samma halvtimme sålt ett skåp på blocket så jag ligger på plus, just nu.
Vet inte om du forskat mer om anden men enligt uppgift är den stark och livskraftig- inte bara i Sverige utan i världen.
Kram 🤗

Tack @Seklart @Kungslilja och @Varafrisk ❤️😊! Var eg väldigt taggad på fotbollen igår, men somnade ifrån allt redan 21.15 😅. Har aldrig tillåtit mig somna i soffan när jag druckit (måste hålla ”skenet uppe”…), så det var lite härligt att bara slockna sådär slöfocks-aktigt 😄.

Tog med min hund och spionerade på några änder igår - kände viss samhörighet ❤️😀. Ha en fin dag allihop! 💞⭐️

Härligt när man får såna där nyktra dagobert-vanor 🥳, jag började ha fasligt stökigt kring mig- särskilt hemma- för att liksom ”se gärna in i min röra - här finns inget att dölja” önskar dig en fin dag, sol här ☀️☀️

Vad härligt det lät med att nykter somna in i soffan @Annabell =) Spionera på änder låter som en riktigt rolig aktivitet. Sådant där som man vuxet gör i hemlighet =) Du inspirerar mig till äventyr!
Kram och heja till fler nyktra tupplurar och spännande upptåg <3

Ja fy så skönt med HELG, har känt min old scholl knegare denna vecka minus kroppsjobb men hjärnan känns svullen 🥺
Ha en riktigt bra fredag och dra upp järnvägsbommarna vid ”skönt att min kropp sk få återhämta sig och göra roliga saker flera dagar samt dricka kaffe” och stäng det andra spåret- ombyggnad pågår. 🪚🔨
Kram till dig! 😍☀️💯

Jävla jävla skit. Jag drack! Kan knappt tro att det är sant 😓😫😭. VARFÖR?! Är livrädd nu att jag bytt mindset och inte kommer att logga in här på tid och evighet. Kan man verkligen ”borsta av sig och hoppa upp på hästen igen…?”

Svaret på frågan om vad som orsakade det hela är simpelt: jag går på impuls och bestämmer mig på stående fot efter minimalt med eftertanke att det visst är helt okomplicerat att vara med och ta sig några glas.

Det här blir en kämpig dag… Men jag MÅSTE tänka att jag kan gå tillbaka direkt till mitt bättre mindset och att det här inte behöver betyda att det är kört nu 😢.

Lipar som en femåring av avundsjuka när jag tänker på er som får ta emot den här söndagen med lätt hjärta och positiva förväntningar (men jag är såklart glad för er skull också ❤️!). Jag hatar att känna mig så här… 🤬 Men redan imorgon kan jag vara tillbaka i det fina fina livet. Det är upp till mig… ❤️🦆