Mr_pianomans tankar om nykterhet

287 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
NejTack (inte verifierad)
Tänk på...

...att det inte alltid är dom stora förändringarna som ger krydda åt tillvaron.
Bara man får längta efter nåt.
Exempelvis:
På onsdag käkar vi Pizza! (även fasst det är mitt i veckan)
Eller:
På lördag ska jag åka till Ikea och strosa runt aldeles själv.

Att man kanske försöker hitta på något som man tycker om varje vecka.
Att det får ske gradvis.

Så här:
På tisdag ska vi ut och Bowla jag och sambon.
och det även fasst jag inte har någon större lust.

Inners inne vet jag ju att det är riktigt kul och jag ångrar inte efteråt att jag hängde med.

Att det är DET som är "nya jaktmarker"....
.... För man vet ju inte att det är kul förrän man provat.

Man behöver nog inte vara lika drastisk som jag, och impuls säga upp mig från jobbet för att hitta någon mening.

Bara små-små steg mot framtiden som faktiskt är VÅR!

Förstår du hur jag menar?
Lite flummigt ;-)

Ha en underbar nykter dag!

Kram N.T

vana (inte verifierad)
ja tex

att en arbetskompis som jag länge ville fotografera,har lovat ställa upp som modell i början av september när jag får tilolgång till en studio o jag blev själaglad.jag älskar hennes ögonbryn o redan nu far tankarna iväg för hur jag skulle vilja ha det.......sånt....

NejTack (inte verifierad)
Förstår vad du menar

Förstår vad du menar Vana!
:-)

Lisamari
Härligt att du är inne och

Härligt att du är inne och skriver Pianoman för jag läser och hämtar energi och peppning, fast jag inte alltid kommenterar.
Tycker du är förståndig som tar det lugnt och inväntar stabilitet innan du gör några stora förändringar, flytta är ju alltid lite kul, även att hitta någon ny hobby, jobb eller dylikt. Tror att saker säkert / kanske ger sig med tiden.

Du har ju hela livet framför dig :-)

Kram
Lisamari

lillablå
=D

Tack för det stora leende jag fick gick omkring med rätt länge... =D
Snacka om att få positiv energi!!
Och det är gott att kunna läsa dina rader och känna lugnet...
Stooor kram!
/k

mr_pianoman
Tack för fin respons hörrni!

Tack för fin respons hörrni! Det känns bra att någon läser och bemödar sig att kommentera.

Jag har suttit och läst igenom några trådar i medberoendetråden. Det finns några nya profiler där som verkligen inte får njuta av årets bästa period. Personligheter som sakta men säkert bryts ner till smulor. Fina kloka människor som är som våta pölar.
Och jag märkte att jag står vid ytterligare en milstolpe.

Jag skulle kunna, och har känt skammen när jag läser igenkännande och vet att jag själv förra sommaren var den som bröt ner mina nära och kära.
Men inte idag, inte längre. Nu känner jag mig stolt. Jag känner mig stark. Jag har tagit mitt ansvar. Jag har brutit den negativa trenden.
Jag har kommit långt bara av att ta en dag i taget. Och varje dag välja bort flaskan.

Och jag känner sån ilska mot dom som inte förstår att dom gör så illa bara pga alkoholen. Och jag tycker att jag får göra det, för jag har själv varit där. Jag vet nu vad det innebär att ta sig ur ett destruktivt beteende. Jag vet också att det går. Och lite känner jag att det är varje missbrukares skyldighet att i alla fall försöka.

Jag säger inte "ta dig i kragen"
Jag säger. "Det minsta du kan göra är att försöka"

Hur som helst så är det så att jag här vid min dator inte kan göra något. Inte mer än att skriva några rader. Känns futtigt.

I dagarna är det nio månader sen jag bestämde mig för att försöka. Tiden av en graviditet. Och jag känner mig pånytfödd.

Solen skiner på mig idag. Min dag som jag ska ta vara på.

viktoria
Nio månader är fantastiskt

Nio månader är fantastiskt bra jobbat Pianomannen, det är så mycket som händer i oss då vi skalar bort alkoholen, tvingas vara i verkligheten 100% av tiden. Tvingas se verkligheten som den verkligen är, utan slöjor och dimmor. Det kan göra ganska ont då allt blir så skarpt. Du gör det med bravur PM, jag beundrar dig stort.

Lisamari
Ett stort grattis och en varm

Ett stort grattis och en varm kram.

Tänk vilket vägval du gjort och vilken skillnad för både dig och din omgivning.
Du förtjänar all beundrar så jag håller med Viktoria.

:-) Lisamari

mr_pianoman
Oj, tack! Ja, jag behöver nog

Oj, tack! Ja, jag behöver nog höra det ibland. Det där att det är en bedrift att vara nykter en längre tid. Jag fastnar ofta i "endagitaget-tänket" och har svårt att se helheten.

Visst gör det ont ibland. Men det är inte dödligt. Det är däremot alkoholen. Usch!

mr_pianoman
vilken dag

Vilken dag det var igår. Jag kände av både paradis och misär. Men jag mår bra.

En underbar sommardag. Glada och mysiga svärföräldrar på besök. Sol, bad i sjön, god mat....

Åsså ringer en hyffsat nykter kompis på fyllan. Han hade dragit i sig en BiB på några timmar och var på väg till bolaget för att köpa mer. Oklart riktigt varför han ringde, och jag hade inget att säga. Han vet också att han gör fel men han var bitter och tog inte emot något av det jag sa. Okej tänkte jag. Lev och låt leva. Inse skillnaden på det du kan göra något åt, och det du inte kan göra något åt. Jag är i alla fall nykter och mår bra. Bor 20 mil ifrån, så han lär inte komma.

På kvällen restaurangbesök. Svärföräldrarna delade på en flaska vin. Inget konstigt med det . Jag fick vatten och var väldigt nöjd med det.
Så ser jag en...vän är väl mycket sagt, men bekant. Som går samma eftervård som jag. Som bor i samma stad. Hon trampade in på uteserveringen och jag tyckte hon så sliten ut. Satte sig. Jaja, klart hon får sitta där tänkte jag. Jag är ju där. (även om jag kände på mig att nått inte stod rätt till)
Skillnaden mellan oss var att hon beställde ett glas rosé. Svepte 2/3 direkt.
Jag kände att jag inte orkade prata med och jag tror/hoppas att hon inte såg mig. Hon är absolut inte någon som ska sitta där och dricka vin. Som aliks vet man ju att det är inte det enda glaset hon drack den dagen. För man dricker inte bara ett glas.

Humöret sjönk som en sten. Det blev för mycket för mig. Fast att jag inte har något att skämmas för mådde jag väldigt dåligt av att det var två liknande situationer på samma dag. Jag är fortfarande inte i form känner jag, även fast jag sovit. Jag har drömt om att jag är arg på allt och alla.

Ska bli intressant om hon kommer på eftervården på fredag och vad hon i så fall säger.

Nåja, solen skiner idag också och jag ska nog ta en stund vid sjön idag också. Nykter och utan ångest. Idag ska jag bara bry mig om mig själv.

medberoende (inte verifierad)
Så stark o ända så skör man

Så stark o ända så skör man kan vara mr pianomannen. Hoppas du känner dig bättre efter ett dopp i sjön, för mig har bad en läkande invärkan. Ska sjölv ner o bada o hoppas ja känner mig bättre tillmods av det. Ja gämför ofta dig och min man han började sin behandling när du gjorde de, men va ja förstått så har du tagit ett återfall min man förnekar sin sjukdom o har tagit ca 10-15 återfall ibland 6 mellanöl o några återfall i flera dagar riktigt illa. Han har också eftervård på fredag men ska inte gå han går inte på aa som man ska heller. Han har en annan behandling en kväll i veckan som han går på iallafall. Han säger ofta att livet är helt kast sen han sluta dricka. oj va ja klagade men ja menar bara att ja tycker du är stark. Kram

mr_pianoman
Det behövs inte mycket för

Det behövs inte mycket för att man ska "slinta till"
Ja, jag tog ett återfalll några veckor efter jag kommit hem från hemmet. Då var det skit, men nu ser jag det nästan som en del av behandlingen. Ett tydligt bevis på det jag redan visste. Jag kan inte hantera alkohol, och finns det bara ett alternativ och det är att låta bli helt. Låter enkelt, men det vet vi alla att så är det ju inte.
Men det går! Jag är en väldigt envis person. Har jag bestämt mig så är det det som gäller. Det tog bara ett tag att göra just det, bestämma mig.

MB jag tyckte inte det var så klagande inlägg. Bara ett krasst konstaterande. Och man får klaga och gnälla här. Gråta och skratta går också bra. Det är det fina!

Varm kram till dig MB

medberoende (inte verifierad)
Tack pianoman för dina ord,

Tack pianoman för dina ord, mina tårar rinner nu o de är nog de ja behöver. Pratade också länge med en kamrat i telefonen de kändes så skönt. Har stängt av omvärden på något sätt, känner att ja måste öppna den dörren igen. Kram

mr_pianoman
Tänk va små saker som

Tänk va små saker som egentligen inte angår eller berör mig kan sänka mig så fullständigt.
Jag är inte på dåligt humör eller så, men jag uppskattar ensamheten, är jättetrött och tänker mycket idag. Kan vara igenkännandet. För ett år sen var det jag som höll på sådär. Drack för mycket, sprang på systemet, tog varje chans att dricka. Men det är slut med det.
I år njuter jag av sommaren, är svår på kolsyrat vatten med citron och glädjer mig åt mina vänner och min familj som jag har närmast mig.

mr_pianoman
kvart i fem i morse ringde

kvart i fem i morse ringde mobilen. Alkiskompisen igen. Jag svarade inte för jag var ju knappt vaken. Ringde igen, och igen, och igen. Sju gånger totalt.
Jag antog lite lagom sömndrucken att han med största sannolikhet är onykter och då varken kan eller vill jag hjälpa honom oavsett. Så jag stängde av ljudet, vände på mig och somnade om.
Jag har faktiskt inte något som helst dåligt samvete för det. Visst ska man hjälpas åt så mycket man kan, men jag kunde faktiskt inte just då. Och jag har nog med mig själv.
Hoppas inte jag behöver ångra det beslutet.

Berra
Hej Pianomannen!

Självklart ska du inte ställa upp för någon annans onykterhet mitt i natten, där skulle jag definitivt satt gränsen.

Du är vän med vilka du vill, men någon uppfoffring av nattens sömn ska du inte ge vika på...
Visst det KAN ha hänt någon olycka också, men statestiken säger ju att...det är ett fyllesamtal,
och ganska sannolikt att det just skulle kunna hända något också för en som har druckigt, ramlat och slagit sig osv...
Men som sagt, det är ju under influenser av alkoholen, så botemedlet vet både du och han om, sluta dricka!

Däremot tycker jag nog att du kan ringa upp honom och säga som det är, du ger blanka f-et i att ringa mig på nätterna!!, full eller inte...
Det är rent förnuft som gäller, man ringer inte om det absolut inte kan vänta till de riktiga morgontimmarna..
Jag skulle stå upp för min egna frihet, jag är kompis med dig under de här förutsättningarna.....

Vi hade också en fd kompis som för 25 år sedan ringde full på nätterna och ville att vi skulle förhandla med hans ex..
Vi gav blanka fan i att svara och drog ut alla telefonjacken...
Dagen efter ringer de ifrån akuten och säger att han har angett oss som hans närmaste bekanta när han har begått ett självmordsförsök...

Och frågan man ställer sig...var det dags för lite ågren då?
Nä, aldrig i helvetet, det var hans beslut, och jag kan inte få hans gamla ex att tvinga sig ta tillbaka honom, that's it!
Så slå ifrån sig andras självpålagda problem är för mig numera ett iskallt men väldigt effektivt sätt att slippa det tjorva ihop sig i skallens tarmpaket...
De har sina problem, jag/vi har våra...

Någon sorts förbannad relationsförmedlare står det inte på mitt visitkort, kanske bara "förbannad" då rå..

Varje dag så får man sätta sina nya och egna gränser, och omvärdera de gamla...
Som t.ex att alkoholen skapar ingen lösning för mig i livet, utan tvärs om...
Ingen alkohol skapar en lösning för mig..i livet

/Berra

vana (inte verifierad)
jag har en vän

sedan länge tillbaka,som jag slutade umgås med.
Han hörde av sej igen för några år sedan,hanbor på landet,ganska isolerat.
Jag har varit tydlig o sagt t honom att jag inte vill prata m honom när han är onykter,o han respekterar inte det särskilt mkt.
Så ringer han på kvällen ex.vis svarar jag inte.men jag ringer upp honom dagen därpå.
Det funkar bättre.

mr_pianoman
Tidig morgon idag. Trots

Tidig morgon idag. Trots semester. Men det är dags för eftervårdsfredag idag. Gudars skymning vad jag har lite lust för det just nu. Men det blir bra när jag väl kommer dit.
Natten har i alla fall varit lugn. Stängde av mobilen mycket ordentligt igår. Och visst är det så att jag borde säga ifrån, men jag orkar inte riktigt. Bemöta med tystnad är väl inte kanske inte det bästa, men så blev det just nu.

Nu....KAFFE!

medberoende (inte verifierad)
Hej! Hoppas dagen varit till

Hej!
Hoppas dagen varit till belåtenhet. Var damen som du såg på restaurangen drickande vin på efterbehandlongen o isåfall sa hon något?

Bra att du stängde av mobilen också. Ha en fortsatt bra semester o sov gott utan mobil.

mr_pianoman
trött

Jag är så trött på att vara alkis! Jag menar allt tjat om att underhålla sin nykterhet, gå på möte, inte glömma bort. Sponsor, AA, forumet eftervård... Gör så gör så. Akta dig för det.

Jag vill bara leva mitt liv.

mulletant
Förstår... så långt man kan förstå en annan

människa. Jag är också SÅ TRÖTTpå att vara medberoende. Och jag är så trött på glorifieringen av alkohol... t ex att "glaset" snart är ett nödvändigt inslag i TV´s underhållningsprogram.

Vi har ett barnbarn som har diabetes sen hon var tre år, nu är hon nio. Det är lite samma sak, kräver en ständig vaksamhet. Hon själv är så van vid det och lever ett jättebra liv, föräldrarna sköter det utmärkt. Men visst begränsar det och nödvändiga begränsningar vid diabetes och njursjukdom ifrågasätts inte ... Ingen anser att det har med vilja och karaktär att göra.

Där är det annorlunda med alkohol för att inte tala om de som kämpar med sockerberoende. Läser just en jätterintressant bok, eller två, av Martin Ingvar: Hjärnkoll på maten resp - på vikten. Han tar upp hjärnans funktion och belöningssystem på ett vetenskapligt, lättbegripligt och intressant sätt. Litet minus för mig är att han är positiv till vin, ett (1) glas... Han tar förvisso upp alkoholismens problematik (liksom chokladberoende där han nästan är mer restriktiv !) - men lite för lättvindigt för mig som är känslig i det avseendet. På goda grunder:) eller snarare :(

Så är det att leva med en livslång sjukdom (jag vet att du vet det) ... en daglig utmaning. Vad gäller alkoholism verkar det i alla fall bli lättare med tiden.... hoppfullt! Det här blev långt, nästan en föreläsning... förlåt, det är en svaghet jag har. Vi kämpar på.... ha en bra söndag! / mt

Lisamari
Du vet upp och ner och ner

Du vet upp och ner och ner och upp – det måste väl vara tillåtet att bara känna sig trött på allt som har med alkis att göra ibland.

När min svärdotter fick cancer 27 år gammal (friskförklarad nu) så berättade hon för mig, att när hon blev trött på allt prat om cancern och sjukhusvistelser, så kunde hon sätta sig i bilen och skruva på musik i högsta volym och åka en sväng, sjunga och trumma med alldeles hysteriskt. Hon fick ur sig mycket på det viset sa hon. Jag har faktiskt testat det någon gång, då jag känt mig frustrerad och det har alltid lockat mig till skratt.

Skickar dig en varm varm cyberkram
Tanten :-)

mr_pianoman
Tack tanterna! Det är sant

Tack tanterna! Det är sant att man får försöka göra saker som inspirerar en istället för att all tid ska gå åt till alkoholrelaterat snack. Jag är ändå rätt bra på det tycker jag.

mr_pianoman
Blogginlägg

Bra skrivet om stolpskottet och politikern Gustav Andersson i Stockholm som tycker det är okej att köra båt på fyllan.

http://kyrkoordnaren.blogspot.com/2011/08/skargarslandstingsradet-gick-p...

Inte klokt att man på fullaste allvar kan tycka det går fint att svänga omkring med snabba båtar när man är påverkad!

mr_pianoman
Festival

Jag har varit på festival!
Blivit berusad av fantastiska konserter och bra musik i två dagar. Nu känner jag att bakruset av det har kommit. Men visst är det underbart att kunna festa ihop med massor av människor och ändå få vara nykter och inte tvingas vara bland massa onyktra typer.
Ytterst lite fylla såg jag. Visst såldes det säkert kopiösa mängder öl, men det var inte främsta skälet till att vara där. Dom flesta är där för musiken. Det fanns några poliser på plats, men dom stod i ett hörn och lyssnade på musik dom med. Dom behövde inte ingripa särskilt mycket. 11 omhändertagna berusade. Det är inte dåligt på 25000 sålda pass.

En underbart härlig helg, med dom bästa av vänner.
Jag lever nykter, Och jag LEVER verkligen! Det börjar bli en vana detta med att inte dricka.

mr_pianoman
32000 biljetter. Ännu mer

32000 biljetter. Ännu mer imponerande att det var så lite fylla och bråk!

NejTack (inte verifierad)
Härligt!

Herrejösses vad härligt det låter!
Vilket härligt inlägg!
Visst är det underbart när man kommer underfund om att man verkligen LEVER!
Tjihoooo!
:-)))
Kul att höra att du haft en kanonhelg!

Kram N.T

mr_pianoman
15

Idag firar vi 15 år ihop min Lelas och jag. Snart har vi längre tid som ett par än vad vi har på varsitt håll.
Det var på håret att vi fick 15 år tillsammans och det har inte bara varit hon som varit på väg att lämna. Jag har också känt (fast i min nynykterhet) att jag är förändrad och kanske velat gå vidare på eget håll.
Men jag har kommit fram till att det vi har är värdefullt och jag gör i alla fall vad jag kan för att det ska bli fler år tillsammans.

mulletant
Grattis till er två

till de 15 åren! / mt

Lisamari
Grattis till er två Vad ni

Grattis till er två
Vad ni måste varit unga när ni blev tillsammans eftersom ni fått ihop så många år.
Kram Lisamari

Sidor

Låst tråd