Nu är det dags att skapa min egna tråd här. En tråd där jag skriver mina tankar om hur det går för mig i min nykterhet. Jag vill jättegärna ha respons från er, men framförallt är tråden till för att jag själv ska kunna skriva.
Det är ju så att ibland förstår jag inte vad jag tänker förrän jag läser det jag skrivit.

Snabbversionen av mig hittils för er som inte känner mig är:
33 år gammal som var på behandlingshem i november och december för att förändra mitt destruktiva drickande. Gift med Lelas som också finns här på forumet.
Tog ett återfall en kväll i slutet av januari men har sen dess varit nykter och börjar hitta glädjen i livet.
Räknade dagar och det drar sig mot ca 120 dagars nykterhet nu. Bortsett från kvällen i januari.

___________________

Jag är på jobbhelg denna helgen (nån form av teambuilding) och ikväll var det middag.
Jag har våndats lite för att åka iväg och inte ha nån bakdörr att fly genom ifall det skulle kännas jobbigt på nått sätt. Men det går bra.
Jag satt ganska nära bordet där öppnade vinflaskor stod och väntade för att bli serverade. Jag satt och tittade på dom länge och tillslut tänkte jag: jag vill inte ha vin även om jag hade kunnat. Det var en skön känsla som naturligtvis kommer kännas annorlunda en annan dag. Men just ikväll fick jag känna hur det känns att vara nykter utan att kämpa med vita knogar och ågren.
Jag ska strax gå och lägga mig och jag gör det med ett leende på läpparna.

NejTack

...att det inte alltid är dom stora förändringarna som ger krydda åt tillvaron.
Bara man får längta efter nåt.
Exempelvis:
På onsdag käkar vi Pizza! (även fasst det är mitt i veckan)
Eller:
På lördag ska jag åka till Ikea och strosa runt aldeles själv.

Att man kanske försöker hitta på något som man tycker om varje vecka.
Att det får ske gradvis.

Så här:
På tisdag ska vi ut och Bowla jag och sambon.
och det även fasst jag inte har någon större lust.

Inners inne vet jag ju att det är riktigt kul och jag ångrar inte efteråt att jag hängde med.

Att det är DET som är "nya jaktmarker"....
.... För man vet ju inte att det är kul förrän man provat.

Man behöver nog inte vara lika drastisk som jag, och impuls säga upp mig från jobbet för att hitta någon mening.

Bara små-små steg mot framtiden som faktiskt är VÅR!

Förstår du hur jag menar?
Lite flummigt ;-)

Ha en underbar nykter dag!

Kram N.T

vana

att en arbetskompis som jag länge ville fotografera,har lovat ställa upp som modell i början av september när jag får tilolgång till en studio o jag blev själaglad.jag älskar hennes ögonbryn o redan nu far tankarna iväg för hur jag skulle vilja ha det.......sånt....

Lisamari

Härligt att du är inne och skriver Pianoman för jag läser och hämtar energi och peppning, fast jag inte alltid kommenterar.
Tycker du är förståndig som tar det lugnt och inväntar stabilitet innan du gör några stora förändringar, flytta är ju alltid lite kul, även att hitta någon ny hobby, jobb eller dylikt. Tror att saker säkert / kanske ger sig med tiden.

Du har ju hela livet framför dig :-)

Kram
Lisamari

lillablå

Tack för det stora leende jag fick gick omkring med rätt länge... =D
Snacka om att få positiv energi!!
Och det är gott att kunna läsa dina rader och känna lugnet...
Stooor kram!
/k

mr_pianoman

Tack för fin respons hörrni! Det känns bra att någon läser och bemödar sig att kommentera.

Jag har suttit och läst igenom några trådar i medberoendetråden. Det finns några nya profiler där som verkligen inte får njuta av årets bästa period. Personligheter som sakta men säkert bryts ner till smulor. Fina kloka människor som är som våta pölar.
Och jag märkte att jag står vid ytterligare en milstolpe.

Jag skulle kunna, och har känt skammen när jag läser igenkännande och vet att jag själv förra sommaren var den som bröt ner mina nära och kära.
Men inte idag, inte längre. Nu känner jag mig stolt. Jag känner mig stark. Jag har tagit mitt ansvar. Jag har brutit den negativa trenden.
Jag har kommit långt bara av att ta en dag i taget. Och varje dag välja bort flaskan.

Och jag känner sån ilska mot dom som inte förstår att dom gör så illa bara pga alkoholen. Och jag tycker att jag får göra det, för jag har själv varit där. Jag vet nu vad det innebär att ta sig ur ett destruktivt beteende. Jag vet också att det går. Och lite känner jag att det är varje missbrukares skyldighet att i alla fall försöka.

Jag säger inte "ta dig i kragen"
Jag säger. "Det minsta du kan göra är att försöka"

Hur som helst så är det så att jag här vid min dator inte kan göra något. Inte mer än att skriva några rader. Känns futtigt.

I dagarna är det nio månader sen jag bestämde mig för att försöka. Tiden av en graviditet. Och jag känner mig pånytfödd.

Solen skiner på mig idag. Min dag som jag ska ta vara på.

viktoria

Nio månader är fantastiskt bra jobbat Pianomannen, det är så mycket som händer i oss då vi skalar bort alkoholen, tvingas vara i verkligheten 100% av tiden. Tvingas se verkligheten som den verkligen är, utan slöjor och dimmor. Det kan göra ganska ont då allt blir så skarpt. Du gör det med bravur PM, jag beundrar dig stort.

Lisamari

Ett stort grattis och en varm kram.

Tänk vilket vägval du gjort och vilken skillnad för både dig och din omgivning.
Du förtjänar all beundrar så jag håller med Viktoria.

:-) Lisamari

mr_pianoman

Oj, tack! Ja, jag behöver nog höra det ibland. Det där att det är en bedrift att vara nykter en längre tid. Jag fastnar ofta i "endagitaget-tänket" och har svårt att se helheten.

Visst gör det ont ibland. Men det är inte dödligt. Det är däremot alkoholen. Usch!

mr_pianoman

Vilken dag det var igår. Jag kände av både paradis och misär. Men jag mår bra.

En underbar sommardag. Glada och mysiga svärföräldrar på besök. Sol, bad i sjön, god mat....

Åsså ringer en hyffsat nykter kompis på fyllan. Han hade dragit i sig en BiB på några timmar och var på väg till bolaget för att köpa mer. Oklart riktigt varför han ringde, och jag hade inget att säga. Han vet också att han gör fel men han var bitter och tog inte emot något av det jag sa. Okej tänkte jag. Lev och låt leva. Inse skillnaden på det du kan göra något åt, och det du inte kan göra något åt. Jag är i alla fall nykter och mår bra. Bor 20 mil ifrån, så han lär inte komma.

På kvällen restaurangbesök. Svärföräldrarna delade på en flaska vin. Inget konstigt med det . Jag fick vatten och var väldigt nöjd med det.
Så ser jag en...vän är väl mycket sagt, men bekant. Som går samma eftervård som jag. Som bor i samma stad. Hon trampade in på uteserveringen och jag tyckte hon så sliten ut. Satte sig. Jaja, klart hon får sitta där tänkte jag. Jag är ju där. (även om jag kände på mig att nått inte stod rätt till)
Skillnaden mellan oss var att hon beställde ett glas rosé. Svepte 2/3 direkt.
Jag kände att jag inte orkade prata med och jag tror/hoppas att hon inte såg mig. Hon är absolut inte någon som ska sitta där och dricka vin. Som aliks vet man ju att det är inte det enda glaset hon drack den dagen. För man dricker inte bara ett glas.

Humöret sjönk som en sten. Det blev för mycket för mig. Fast att jag inte har något att skämmas för mådde jag väldigt dåligt av att det var två liknande situationer på samma dag. Jag är fortfarande inte i form känner jag, även fast jag sovit. Jag har drömt om att jag är arg på allt och alla.

Ska bli intressant om hon kommer på eftervården på fredag och vad hon i så fall säger.

Nåja, solen skiner idag också och jag ska nog ta en stund vid sjön idag också. Nykter och utan ångest. Idag ska jag bara bry mig om mig själv.

medberoende

Så stark o ända så skör man kan vara mr pianomannen. Hoppas du känner dig bättre efter ett dopp i sjön, för mig har bad en läkande invärkan. Ska sjölv ner o bada o hoppas ja känner mig bättre tillmods av det. Ja gämför ofta dig och min man han började sin behandling när du gjorde de, men va ja förstått så har du tagit ett återfall min man förnekar sin sjukdom o har tagit ca 10-15 återfall ibland 6 mellanöl o några återfall i flera dagar riktigt illa. Han har också eftervård på fredag men ska inte gå han går inte på aa som man ska heller. Han har en annan behandling en kväll i veckan som han går på iallafall. Han säger ofta att livet är helt kast sen han sluta dricka. oj va ja klagade men ja menar bara att ja tycker du är stark. Kram

mr_pianoman

Det behövs inte mycket för att man ska "slinta till"
Ja, jag tog ett återfalll några veckor efter jag kommit hem från hemmet. Då var det skit, men nu ser jag det nästan som en del av behandlingen. Ett tydligt bevis på det jag redan visste. Jag kan inte hantera alkohol, och finns det bara ett alternativ och det är att låta bli helt. Låter enkelt, men det vet vi alla att så är det ju inte.
Men det går! Jag är en väldigt envis person. Har jag bestämt mig så är det det som gäller. Det tog bara ett tag att göra just det, bestämma mig.

MB jag tyckte inte det var så klagande inlägg. Bara ett krasst konstaterande. Och man får klaga och gnälla här. Gråta och skratta går också bra. Det är det fina!

Varm kram till dig MB

medberoende

Tack pianoman för dina ord, mina tårar rinner nu o de är nog de ja behöver. Pratade också länge med en kamrat i telefonen de kändes så skönt. Har stängt av omvärden på något sätt, känner att ja måste öppna den dörren igen. Kram

mr_pianoman

Tänk va små saker som egentligen inte angår eller berör mig kan sänka mig så fullständigt.
Jag är inte på dåligt humör eller så, men jag uppskattar ensamheten, är jättetrött och tänker mycket idag. Kan vara igenkännandet. För ett år sen var det jag som höll på sådär. Drack för mycket, sprang på systemet, tog varje chans att dricka. Men det är slut med det.
I år njuter jag av sommaren, är svår på kolsyrat vatten med citron och glädjer mig åt mina vänner och min familj som jag har närmast mig.

mr_pianoman

kvart i fem i morse ringde mobilen. Alkiskompisen igen. Jag svarade inte för jag var ju knappt vaken. Ringde igen, och igen, och igen. Sju gånger totalt.
Jag antog lite lagom sömndrucken att han med största sannolikhet är onykter och då varken kan eller vill jag hjälpa honom oavsett. Så jag stängde av ljudet, vände på mig och somnade om.
Jag har faktiskt inte något som helst dåligt samvete för det. Visst ska man hjälpas åt så mycket man kan, men jag kunde faktiskt inte just då. Och jag har nog med mig själv.
Hoppas inte jag behöver ångra det beslutet.

Självklart ska du inte ställa upp för någon annans onykterhet mitt i natten, där skulle jag definitivt satt gränsen.

Du är vän med vilka du vill, men någon uppfoffring av nattens sömn ska du inte ge vika på...
Visst det KAN ha hänt någon olycka också, men statestiken säger ju att...det är ett fyllesamtal,
och ganska sannolikt att det just skulle kunna hända något också för en som har druckigt, ramlat och slagit sig osv...
Men som sagt, det är ju under influenser av alkoholen, så botemedlet vet både du och han om, sluta dricka!

Däremot tycker jag nog att du kan ringa upp honom och säga som det är, du ger blanka f-et i att ringa mig på nätterna!!, full eller inte...
Det är rent förnuft som gäller, man ringer inte om det absolut inte kan vänta till de riktiga morgontimmarna..
Jag skulle stå upp för min egna frihet, jag är kompis med dig under de här förutsättningarna.....

Vi hade också en fd kompis som för 25 år sedan ringde full på nätterna och ville att vi skulle förhandla med hans ex..
Vi gav blanka fan i att svara och drog ut alla telefonjacken...
Dagen efter ringer de ifrån akuten och säger att han har angett oss som hans närmaste bekanta när han har begått ett självmordsförsök...

Och frågan man ställer sig...var det dags för lite ågren då?
Nä, aldrig i helvetet, det var hans beslut, och jag kan inte få hans gamla ex att tvinga sig ta tillbaka honom, that's it!
Så slå ifrån sig andras självpålagda problem är för mig numera ett iskallt men väldigt effektivt sätt att slippa det tjorva ihop sig i skallens tarmpaket...
De har sina problem, jag/vi har våra...

Någon sorts förbannad relationsförmedlare står det inte på mitt visitkort, kanske bara "förbannad" då rå..

Varje dag så får man sätta sina nya och egna gränser, och omvärdera de gamla...
Som t.ex att alkoholen skapar ingen lösning för mig i livet, utan tvärs om...
Ingen alkohol skapar en lösning för mig..i livet

/Berra

vana

sedan länge tillbaka,som jag slutade umgås med.
Han hörde av sej igen för några år sedan,hanbor på landet,ganska isolerat.
Jag har varit tydlig o sagt t honom att jag inte vill prata m honom när han är onykter,o han respekterar inte det särskilt mkt.
Så ringer han på kvällen ex.vis svarar jag inte.men jag ringer upp honom dagen därpå.
Det funkar bättre.

mr_pianoman

Tidig morgon idag. Trots semester. Men det är dags för eftervårdsfredag idag. Gudars skymning vad jag har lite lust för det just nu. Men det blir bra när jag väl kommer dit.
Natten har i alla fall varit lugn. Stängde av mobilen mycket ordentligt igår. Och visst är det så att jag borde säga ifrån, men jag orkar inte riktigt. Bemöta med tystnad är väl inte kanske inte det bästa, men så blev det just nu.

Nu....KAFFE!

medberoende

Hej!
Hoppas dagen varit till belåtenhet. Var damen som du såg på restaurangen drickande vin på efterbehandlongen o isåfall sa hon något?

Bra att du stängde av mobilen också. Ha en fortsatt bra semester o sov gott utan mobil.

mr_pianoman

Jag är så trött på att vara alkis! Jag menar allt tjat om att underhålla sin nykterhet, gå på möte, inte glömma bort. Sponsor, AA, forumet eftervård... Gör så gör så. Akta dig för det.

Jag vill bara leva mitt liv.