5 nyktra dagar, efter lång tid av ca två flaskor vin per dag. Precis tittat på föreläsningen om årerfallsprevention- jättebra. Gick min första behandling för 20 år sedan. Roligt att det hela tiden kommer nya kunskaper! Varit deppig, förstås lite julstress. Känns ändå som en bra tid att än en gång vara nykter, en dag i sänder.

@Geggan Bra med faktainfo som man kan ta till sig. Det hjälper mig mycket. Jag tänker också att som nykter alkoholist blir man tvingad att ta en dag i taget om man verkligen vill bli fri. Det skulle nog vara bra för alla att göra, även de som inte har a-problem. Finns också många med psykisk ohälsa som säkert skulle må bra av att ta en liten bit av livet i taget.

Önskar dig en god fortsättning med styrka att kämpa på och sen ett mycket bättre 2022. 🤗

@Geggan Bra med faktainfo som man kan ta till sig. Det hjälper mig mycket. Jag tänker också att som nykter alkoholist blir man tvingad att ta en dag i taget om man verkligen vill bli fri. Det skulle nog vara bra för alla att göra, även de som inte har a-problem. Finns också många med psykisk ohälsa som säkert skulle må bra av att ta en liten bit av livet i taget.

Önskar dig en god fortsättning med styrka att kämpa på och sen ett mycket bättre 2022. 🤗

@Geggan Hej o välkommen hit!
Jag har varit a-fri en tid, det går både upp o ner... Har kommit till ganska många a-fria dagar, ibland numera får jag en känsla av lättnad. Att det faktiskt blir bättre med tiden, hjärnan tar sin för att bli a-fri på "riktigt"! Hoppas du kommer att tycka det är hjälpsamt att vara här på forumet, läsa o skriva lite...
🤗 Kram o välkommen ännu en gång!

@majsan_nu. Ja det gäller att förtrösta. Och stå ut med att det går upp och ner. Och inte ta första bästa motgång som orsak att ännu en gång skjuta upp det nödvändiga stoppet. Nu tex strejkar värmen i huset så det är iskallt. Nå, det blir läsa god bok i tre tröjor. Sägs att motionera är bra men satans kallt ute!

@fröken_fri tack för svar. Ny erfarenhet detta forum. Känns jättebra. Tänk om det skulle funka. Var på nämndemansgården för 9 år sedan precis såhär års, så det kommer lite tillbaka. Efter det var jag nykter i ett år.

Igår anmälde jag mig till stödprogrammet och fyllde i motivationsfrågorna. En av de sista var: hur stämmer bilden av dig själv och hur du vill vara med ditt drickande. Vilken bra fråga. Det stämmer inte alls! Det blev solklart!

Känns som att nu börjar vardagen. Igår bakade jag bröd. Roligt för jag har blivit väldigt passiv på sista tiden, bara tv och det ena glaset efter det andra. Det är ju ett trist liv. Å andra sidan tänker jag att ta allt i egen takt- sitta och glo om det är vad som krävs. Huvudsaken är att inte dricka.

Tänker på mammas begravning för tre veckor sedan. För att komma igenom det, alla förberedelser och själva dagen drack jag hela tiden. Begravningsdagen hade jag hällt upp vin i en burk som jag hade i väskan och klunkade ur under dagen. I smyg. Nå, det var det sista jag skulle klara av innan jag slutade. Nu finns inga ursäkter. Å andra sidan vet jag hur lätt det är att hitta nya svepskäl. T ex skall vi hitta ny lägenhet och sälja detta hem. Känns stressigt. Får bara tänka att allt kommer att gå lättare om jag är nykter.

Det gäller verkligen att hålla rätt fokus @Geggan Jag vet också hur lätt det är att hitta anledningar och ursäkter för det där glaset som sen blir till många fler. Jag tänker på hur jag förstör allt om jag ger efter. Sen är det ju så att allt går ju mycket bättre nykter, hjärnan lurar oss att tänka tvärtom. Allt ska nog lösa sig på bästa sätt med bostadsbytet.
Lycka till idag och vidare 💓🤗

Tack! @fröken_fri ! Ja, ett tag har det mesta känts övermäktigt och oöverstigligt. Idag skall vi åka ut till sambons nysålda hus och hämta lite möbler. Skönt med ett heldagsprogram där jag inte har nåt ansvar utan bara hänger med!

@Geggan Vardagen blir så mycket bättre utan alkohol, man är klar i huvudet och med i allt som händer. Helgen blir också så mycket bättre med tid för vila och återhämtning. Allt går så mycket lättare utan alkohol och man klara av stress bättre. Att sälja och köpa ny lägenhet kräver mycket planering och logistik, blir stor skillnad att göra det nykter.

Lycka till och kämpa på!💕

Tack! Tänkte under bilresan på alla mina återfall under 20 år. Tänk om jag hade sluppit dem. Inte behövt bli påkommen på jobbet, kanske inte behövt bli så utmattad som jag blev o fortfarande känner av, sluppit misstro från barnen. Men nu är det som det är och nu är nu. Får försöka tro att jag är rik på erfarenheter av återfall så kanske jag kan genomskåda. Fast varje gång tror jag ju på något sätt att det går att lura systemet. Som om en är inne i en labyrint och det går att hitta ut. Grejen är väl att det går, bara en inser att det inte går att dricka.

Jag brukar säga att jag inte har så mycket skam för att jag dricker, brukar tala ganska öppet om det. Men på sista tiden har jag istället känt förlamande skam för allt möjligt, detaljer runt mammas begravning, mitt val av julklappar, vad som helst. Det är som om någonting har runnit över o jag håller på att drinknss av i en allmän skam och inte riktigt vill leva. Tacksam nu för nykter vecka. Känner allt starkare att jag har bestämt mig. Hjälper mig att läsa er andra. Skönt att inlägg finns kvar och man kan gå tillbaka- gått ganska mycket på aa o det är ofta tänkvärt men sen glömmer man vad det var.?