Hej alla, jag önskar er en god fortsättning! Julen har, efter samtal med polisen som nog haft ett snack i örat på mannen-varit fridfull. Tills i går. Han ringer, är full men inte så full att han inte kan prata. Han håller på att bli blind och undrar om han ska ringa vårdcentralen? Eh?
Anklagar, vill träffa hunden, vill träffa mig. Nej.
Hotar subtilt.
Till slut säger jag:
-Du är inte mitt ansvar längre. Du är inte mitt ansvar längre!

Då säger han " Jodå, snart kommer jag bli ditt ansvar, du ska få se".
Jag blev så illa berörd. En stor klump i magen. Fruktansvärda ord.
Har haft honom blockad på telefon men haft Messenger öppen. Nu blockade jag den även vägen. Och nu kommer jag aldrig blocka av tror jag. Orkar inte mer.
Tog tid att komma hit!
En frisk person hade ju stängt de kommunikationsvägarna för länge sedan...En frisk person hade aldrig accepterat att ta i mot all denna skit.

Tack gode gud att jag har mitt hem kvar. Tack gode gud för att han inte har en bil så han kan köra hit. 14 april kan skilsmässan gå igenom. Snart, snart...
Nu ska jag ta hundarna och gå ut på en lång promenad-njuta av det vita täcket som ligger över landskapet. Kram till er alla!

Fy, så obehagligt sagt! Usch! Önskar dig lugn och ro, håll honom blockad. Det verkar vara enda sättet att inte dras ner i det. Kram från min födelsedagskväll, ljuvligt lugn och skön.

Kanske du skulle tänka.
Varför gör jag såhär mot mig själv?
Vad får jag ut av det?
Vad i mig låter detta hända?

När man istället för att så att säga projicera hela situationen på förövaren,din fd man,fokuserar om på självet.

Och ställer de rätta frågorna till sig själv så kan man lättare få svar och ev klara att sätta gränser som består.

@Ullabulla ...ja. Varför? Varför svarar jag? Varför låter jag han hållas? Varför utsätter jag mig för det? Varför agerar jag slasktratt? Gör jag det i andra relationer med?

Jag vet inte. Jag blockar nu. Posten är ett problem. Han står skriven här fortfarande. Fast han inte bor här. Polisen vet det men hans post kommer hit.
Fotar och sänder. Och blockar igen.
Tack för din input Ullabulla. Ska tänka några varv på de frågorna... Kram

@EsterHanna
God fortsättning. Läser lite av din uppdatering. Och jag "firar" att jag hittade till detta forum för två år sedan. Skulle gärna skåla med alkoholfri champagne med alla som jag har skrivit och haft en fin dialog med. Det tog mig över ett helt år på detta forum att förstå att jag var kvar i ett medberoende. Men nu är jag fri. Den dagen kan komma för alla som vill det, så länge man arbetar för det. Och det tar sin tid.
Jag tycker att det låter som du gör det bra med att du sätter gränser och blockar honom. "Nu ska jag ta hundarna och gå ut på en lång promenad-njuta av det vita täcket som ligger över landskapet." Det är en bra inledning liksom mening på ditt nya kapitel för ditt 2022. Kanske du fortsätter att skriva hur ditt liv ska bli. Jag har gått en kurs i terapeutisk skrivande och det var då som jag började formulera mitt nya liv. Skrivandet har hjälpt mig att sätta ord på hur jag vill ha det i mitt liv. Det har också hjälpt mig att komma vidare.
Du skriver att du sökte polishögskolan och att du blev antagen. Liksom att du känner att du inte behövde bli polis längre. Vem vet, kanske du söker igen, när din skilsmässa har gått igenom. Du är en förebild för många. Och din erfarenhet behövs. Oavsett vad du gör, fortsätt ta hand om dig. Och gör det som känns bäst för dig. Jag är också glad att du andas med magen. Det är så viktigt.
En stor kram till dig!

@Självomhändertagande -tack för ditt inlägg. Jag hade så gärna firat nyår med en samling härifrån. Varit så stort stöd, inte ens mina närmaste har ju varit med i den här resan - på samma sätt som Ni.

Jag har min plats på polisutbildningen kvar till 1/6. Alla mina resultat gäller till dess. Men tror faktiskt inte jag kommer påbörja den, tyvärr. Hade jag varit yngre så-men då hade jag inte heller den här erfarenheten. Två år med studielån ist för lön för att sen gå in i arbete med lägre lön än vad jag har nu.... men , men -vi får se.

Min skilsmässa går igenom i April. I augusti kan jag skriva ut honom här, då har han inte bott här på ett år.
2022 är mitt år. Bara mitt.
Skriva, det var en bra ide, jag skriver mycket ändå. Ska formulera framåt, hur vill jag ha mitt liv.
Jag har blockat alla kontaktvägar nu, och stressar inte över det. Går inte in i nya året med kanaler in i mitt liv öppna som inte ger något gått.
Förundras att det kunnat bli så här. Han är en lugn och fin människa. När jag sa stopp till missbruket rasade han. Han blev en annan. Missbruket är djupt rotat i honom. Han är missbruket. Tror aldrig han tar sig ur det. Det kommer leda tills hans död. Om inte mirakel händer.
Men nu har min stig svängt lite, den går inte parallellt med hans liv längre, måste bara göra som Doris: Fortsätt simma, fortsätt simma... Gott nytt År! 2022 blir spännande. Kramar!

@Ullabulla Efter jag läst dina frågor om och om igen blev det så självklart. Han har förbrukad alla öppna kanaler till mig. Jag blockade på messenger med och har inte blockat på igen.
Jag behöver ju faktiskt inte göra det, det är inte min skyldighet.

Först nu börjar jag känna av lugnet...så skönt. Förut blev jag stressad-hade inte kontrollen på kaoset. Ville ha kontroll. På hans drickande, på hans kaos.
Hur kunde jag sända mer pengar till en flygbiljett när han söp och missade planet? För mig är det ofattbart. Idag. Hur kunde jag köra runt i bilen och leta efter honom? Skulle bara ha struntat i det men gud...det gick inte!
Gick helt upp i kaoset.
Nu är han som sagt blockad överallt sedan 30/12 dvs "sedan förra året", haha!
Tack för ni får mig att ställa de rätta frågorna till mig själv.
Önskar er God fortsättning!

@EsterHanna
Ja, du, det där med att kontrollera m.m. och anpassa sig. Det har jag undrat flera gånger ... Lätt att tänka så då man ser i backspegeln. Då man är inne i något tänker man annorlunda. Det försöker jag tänka på då jag undrar hur i fridens dagar jag kunde göra saker och låta saker passera ... Och skulle min kompis berätta för mig om hon är med om samma saker som jag skulle jag be henne springa åt andra hållet. Men man själv har tagit andra beslut. Men, nu vet man bättre.
Kram!

Har blockat alla kanaler sedan den 28/12. Har inte fattat hur mycket det påverkar mig. Sover bättre, sover längre, gladare, mer energi. I går säger min dotter: Han har messat mig , det står "ring".
Jag har trott att hon har honom blockad, men hon fick ny telefon i julklapp så det hade missats.

På en gång fick jag stress. Blockade av, messade och frågade vad han ville. Han ville prata. Jag sa nej. Då började han tjata om hunden. Sa att han får gärna hälsa på hunden men hunden äger jag och den stannar här. Då ville han jag skulle köra till honom med hunden, han har ju ingen bil sedan krocken på fyllan. Svarade enkelt att det gör jag icke. Blockade allt igen. Och dottern med.

Sov dåligt i natt. Vaknade tidigt, hade mardrömmar.
Det där mår jag inte bra av. Blev så oerhört tydligt.

Nu ska jag hitta lugnet igen...

3,83 i promille hade mannen i sig när polisen tog honom. Grov rattfylla, olovlig körning och oskattad bil. Nu tar åklagaren över. Vi är fortfarande gifta till och med 14 april. Varför måste denna betänketid utgå? Helt sjukt! Vad kan straffet bli för detta, ni som vet? Fängelse ett par månader och böter kanske? Eller vård?

Har jobbat en del med detta. Fängelse blir det nog inte såvida det inte är upprepade brott och han har domar sen tidigare. Körkortet blir han ju självfallet av med om han har något och han får en spärrtid innan han kan ta nytt. Provtagning under ett halvår innan det blir aktuellt. Skulle gissa att han får böter och föreskrifter om att han ska genomgå någon form av behandling för sitt alkoholmissbruk i samråd med socialtjänsten. Detta är en vanlig påföljd.

Det är riktigt högt promille för en kropp att klara av.
Min man hade 3,89 vid ett tillfälle och jag blev livrädd.
Näe han krockade med bilen var det "bara " 2,5 ungefär och hans påföljd blev körkort indraget 2 år men han fick då använda alkolås , kostade 1000 kr/månad, i bilen att blåsa i. Plus en massa prover under de åren därefter fick han tillbaka körkortet .
Azalea🧡

Tack för era svar... Han stod och gick vid den promillehalten... Vågar inte tänka på vad hans promillehalt varit när legat däckad här hemma. Fan. Skulle ha ringt ambulans. Varför gjorde jag inte det?

Får meddelanden från folk som "träffat honom när han väntar på bussen", han ser sig som ett offer. Hur kan man inte förstå att man gjort alla fel för att behålla sin fru och familj. Jag har honom blockad, så ingen kontakt alls. Vilken resa man gjort, kan knappt tro det är sant när jag blickar tillbaka... Kram till er alla och tack för era svar!!!

Folk förstår inte, om de inte vet. Och de flesta vill tro gott om andra. Ingen vill tro att någon har misär hemma, med missbruk eller våld eller sjukdom.

Ofta har den sjuke heller ingen sjukdomsinsikt - det ingår ju så att säga i sjukdomsbilden - så det är inte konstigt att din man och de runt omkring som inte har hela bilden bidrar till frustrationen...

@EsterHanna
Det är en hög promillehalt. Och jag minns att mitt ex berättade för mig om att han hade 3.0 i promille. Då hamnade han på akuten efter att ha tuppat av utomhus och slagit i huvudet. Han hade tur att någon såg honom och larmade.
Det är bra att du har honom blockad! Jag höll på att skriva en lång kommentar om hur duktig jag tycker att du är, angående din avblockning och sedan blockning igen. Det är det enda rätta.
Även om massor av frågor kan komma att uppstå, som denna om ambulansen, så tänker jag. Det finns hela tiden något som man kan göra som medberoende, men om man inte vill vara medberoende mer, då får man lov att släppa taget om just de frågorna.
För de tillhör inte dig längre. De tillhör inte mig längre. Om man inte vill vara kvar i medberoendet.
Och jag vet att jag inte vill vara det längre. Så därför har jag mitt ex blockad överallt. Och du vill inte heller vara medberoende längre. I början är det ett val man behöver göra hela tiden. Så småningom är det enklare. Som det är med alla övningar. Att öva på något ger färdighet.
Och en dag blir det enklare. Det kan till och med bli ganska enkelt.
Ta hand om dig!
Kram!