@Andrahalvlek Nu vet jag inte om du är morgonpigg, men jag tycker det är jätteskönt att träna på morgonen. Om du vore jag, skulle kettlebellsen kommit precis efter promenaden, efter att ha gått upp tidigare😍.
Frukosten blir extra god, och sedan spelar det ingen roll hur trött du blir under dagen, för träningen är redan gjord!💪

Även veckans tredje jobbdag satt som en smäck! Trots röd dag imorgon och klämdag på fredag som krävde förproduktion. Jag kan det här nu! Nu ska jag malltuppa mig hela trettonhelgen och samtidigt samla krafter inför fredagen som är sista jobbdagen på ett tag. Efter fredag har jag en veckas seeeeemeeeester 😍

Imorgon har jag bokat in promenaddejt med en kompis. Fan vad jag behöver prata nu. Min pratkvot är så låg att jag kan prata nonstop i flera timmar tror jag 🤣 Med mina kollegor har jag bara korta videomöten och sen slackar vi allt annat vi har att säga varandra. Pratar inte ens i telefon längre. Och här hemma har jag bara gullegrisarna att tjöta med, det blir inte så givande samtal.

Idag är jag tacksam över att jobbet gick så bra. Min vikariekollega var nöjd också och hon kunde till och med sluta en timme tidigare. Vågen! Jag är också tacksam över att båda mina döttrar är lite bättre idag. Lite bättre dag för dag. Och att jag hittade en rolig film på Netflix: ”Don’t look up”. Om jag kollar på en film i 2,5 tim så är den värd att se. Jag kollar aldrig på film annars. Den är rolig men samtidigt lite dystopiskt skrämmande. Klimat eller komet? Same-same. Slutet var dock hysteriskt roligt 🤣 Bra skådespelare! God mat unnade jag mig också, hämtade hem thaibox med kyckling i röd curry och nudlar 😋

Kram 🐘

En alldeles underbar ledig trettondedag jul har jag haft 😍 Kallt, sol och totalt 15.567 steg. Helt underbart att knata ihop alla stegen i dagsljus och solsken ☀️ Min promenadstreak är nu uppe i 157 dagar i sträck, tjoho!

Tvåtimmars tjöt med min kompis Å blev det också. Å är min kompis-kollega som har blivit uppsagd, hon jobbar januari ut. Det känns viktigt att intensifiera vår relation när hon ska sluta. För jag vill verkligen vara med henne på den här resan. Och det behöver inte vara så avancerat. Jag hämtade henne kl 10 och lämnade av henne igen kl 12. Motion och umgänge i ett. Vinn-vinn.

Laddar inför veckans sista jobbdag imorgon. Klämdag. Suck. I mitt yrke, nyhetsbranschen, är det värdelöst med klämdagar - inget händer, ingen är anträffbar. Ingen. Jag har dock en plan, min hjärna vilar sällan. För att jag inte ska hålla min hjärna sysselsatt med att grubbla över denna plan hela den här natten också, så har jag skrivit ner min plan ordagrant. Imorgon bitti skickar jag planen till mina två chefskollegor. ”Jag vet inte hur ni tänker, men nu ska ni få veta hur jag tänker…”

Tror det kan vara smart att ha skrivit ner det redan nu, då kan hjärnan faktiskt släppa det. Planen är ju klar, kräver inga större justeringar. De kan antingen köpa planen rakt av, eller hjälpa mig att förädla den. Men jag kommer inte längre just nu. Punkt.

Kram 🐘

Superbra att skriva ner sina planer, och tankar. Både privat och i arbetet. Annars ligger man och vrider och vänder på det, tyvärr ofta i sängen. Man är ju rädd att glömma viktiga saker i sin utvecklingsplan. Planering är bra även när man ska ringa olika instanser, om det sen handlar om sjukdom, hus, eller bankärenden. Då har man klart för sig vad man vill med ärendet. Hoppas jobbplanerna och utvecklingen blir mottagen med tacksamhet. Det finns ju alltid dom som vill leda utvecklingen själva. Det brukar sluta i att dom snor idéerna och låtsas att det är deras egna längre fram. Som tur är har dom flesta fattat, att ju fler ” utvecklare” som arbetar mot samma mål, desto bättre. Vad är målet? Hur mår vi dit? Typ. Bra jobbat som vanligt AH. 🌟🌟🌟

@miss lyckad Min plan höll inte, högste chefen ville annorlunda. Men jag har inga problem att tänka om. Det är nog det jag tränar mest på i mitt arbete. Tänka om och göra annorlunda. Jobba med det jag faktiskt får. Mitt lilla nödrop gjorde dock att de andra cheferna stramade upp sig lite, för att faktiskt leverera något annat bra till mig att jobba med. Så bra blir det i slutänden ändå tror jag.

På jobbet skulle jag inte kunna leva utan mina lappar. Det som inte finns nedskrivet på en lapp blir knappt gjort. Att skriva lappar här hemma är dock lite nytt för mig. Tex om jag ska städa, numer skriver jag upp exakt vad som ska göras och i vilken ordning, och sen betar jag av. Det är en enorm tillfredställelse när man kan skrynkla ihop och slänga lappen 🤩

Att skriva ner mina tankar som jag vill dela med kollegor ”för kännedom”, så att jag slipper älta det på nätterna, ska jag också göra mer. Jag kan ligga hela natten och genrepa mitt ”brandtal” annars. Oerhört tröttsamt, hjärnan vill liksom inte släppa det. Faktum är att jag somnade gott och sov gott hela natten 🙏🏻

Kram 🐘

Är också en Lapp-Lisa @andrahalvlek
Penna och papper ska det vara, inga anteckningar i mobilen.
Skriver fint numera- annat var det när jag drack. Lapparna är som du skriver ett oerhört effektivt sätt att förlägga hjärntrassel utanför hjärnan.
Jag har startat jobb-vardag idag. Hela jag trevar efter lappar! Ska inhandlas. Post-it och block. Bra pennor.
Old school visar sig då och då vinna i längden.
Ha en fin fredag, kram 🍀😍

Nu är jag leeeeediiiig 😍 Jobbar inte igen förrän mån 17/1, tjoho! Även den här jobbdagen har gått bra, efter omständigheterna. Allt är relativt. Det var som en måndag fast ändå fredag, fullt ös medvetslös. Så känner jag mig nu. Tog långlunch 2 tim och jobbade till kl 20, så två timmar övertid krävdes. Pust.

Jag är klubbad-i-bakhuvudet-trött på ett sätt som jag bara är när jag stått under hög anspänning en längre tid. Äckligt trött, nästan illamående. Måtte jag få sova som en prinsessa hela natten och sova länge imorgon 🙏🏻 Men hur det än blir med sömnen så hinner jag gå ner i varv. Man kan inte prestera sig lugn, lika lite som man kan prestera sömn. Lugn och sömn handlar om att släppa taget. Men jag ska i alla fall kvällsmeditera för andra kvällen i rad, det ska bli en ny vana som jag sätter. 10 min kvällsmeditation liggande raklång i sängen innan det är dags att släcka skärmen för kvällen.

Kram 🐘

Hoppas du verkligen fick sova den där djupa och långa sömnen. Jag avslutade legos veckan med att sova till halv elva. Der var säkert ett år sen. I mitt fall var det inte utarbetad utan kanske uttråkad som fick mig att bli trött. Har inte varit så många dagar ledig på säkert ett par år.
Hos mig är det snö snö och kallt. Hoppas din lördag blir som du önskar. Jag brukar tänka på din devis att vänta in lusten att göra, jag testar det i helgen. Kram 😍

@Se klart Jag sov till kl 8.22 utan att vara vaken en enda gång, tjoho! (Har min klockradio direkt i blickfånget när jag slår upp ögonen.) Att vara lycklig över att man sover gott måste vara en typisk medelåldersåkomma 🤣 Men jag har historiskt haft enormt svåra sömnstörningar, så jag är lite extra känslig på det området. Jag blir direkt liksom givakt inombords ”Ska det börja nu igen?”

Ju mer jag oroar mig, desto värre blir det. Så det enda sättet är att göra saker som varvar ner mig, och känna tillit för att det funkar. Acceptans. Okej, okej, okej. Låter banalt, men fy fan vad svårt det är. Att djupandas, som man gör under meditation och yoga, är dock väldigt effektivt. Då signalerar man till hjärnan att allt är lugnt ”jag har koll på läget så du kan slappna av”. Jag brukar också gå sakta, äta sakta, göra allt sakta och lugnt. Springa snabbare och hetsa gör allt bara värre, då får jag tunnelseende.

Jag har minnen från nätter historiskt då jag inte kunnat somna utan har legat som en fiolsträng i sängen. Plötsligt har jag faktiskt slocknat för att en kort stund senare vakna upp med ångestpåslaget från helvetet som trycker och bränner och svider över bålen och jag får knappt luft. Samtidigt som min hjärna nästan skriker till mig: ”Är du dum i huvudet - du kan ju inte sova du är ju utsatt för livsfara”. Fy fan vad vidrigt det var. Fy fan vad svårt det var att ta sig ur det. Och jag vet att alkoholen förvärrade, och kanske till och med skapade den svåra ångesten. Aldrig mer. Aldrig mer att jag ska utsätta mig för den risken.

Livet är inte stressfritt, skit händer hela tiden. Jag jobbar för mycket i perioder, känner stor vanmakt och frustration över mycket. Thats life. Just därför måste jag skapa mina egna frizoner. Dra i handbromsen. Så kommande semestervecka är en gåva i det sammanhanget. Samtidigt som jag innerligt hoppas att min närmaste kollega har haft en helt underbar semester de senaste två veckorna. Det var hon värd, det behövde hon verkligen. Nu behöver jag semester, och jag är så värd det 🙏🏻

Kram 🐘

Från jobbfokus till dotterfokus 😍 Efter två veckor hos sin pappa, varav den senaste veckan har hon varit väldig sjuk, så var det dags att idag återvända till boendet. Jag hämtade henne, vi packade, handlade, packade upp allt, och sen sover jag här i natt. Hon är väldigt ängslig och mammig, jag får ta det lite varligt. Hon har precis som jag utvecklat en rädd-för-att-smitta-andra-fobi, så hon vill inte att personalen kommer in och hälsar ens.

Imorgon ska jag avvika kl 11-19 och sen sover jag här en natt till. Sen får vi se hur hon mår. Hon är inte helt feberfri än. 37,8 är inte mycket feber, men normaltemperatur för henne är under 36 nu som vuxen så lite förhöjd är den allt. Imorgon när jag avviker har jag bett personalen att planera nästa veckas mat och handla ihop med henne, sakta men säkert vänjer hon sig vid dem igen.

När kontinuiteten svajar så svajar hon. Man får varsamt fösa henne framåt, för att man vet hennes bästa och vet att det blir bra igen snart. Det hade underlättat om hennes favvopersonal jobbade den här helgen, men det blir nog bra ändå. Vips är hon nöjd och trygg här igen. Tålamod.

Kram 🐘

Ja, passa på att ladda batterierna med något som du verkligen njuter av. Det är så skönt att du/ ni ändå kommit så långt med dotterns boende. Egentligen är det inte så längesedan hon flyttade. Snart är hon på bena igen, och då klarar hon sig fint igen. Tur att hon har många personer hon gillar❤️. Just dina sömnproblem som du beskriver, har jag aldrig upplevt. Tror att det är jättesvårt för oss andra då att förstå. Din beskrivning gör det lite lättare. Fruktansvärt att ha det så, och vad skönt att du förstått hur du fungerar i det. Du har ju även fått insikter om hur du kan motverka, och att avhjälpa sömnproblemen på flera sätt. Inte alls konstigt att du har varit utmattad. Det finns säkert fler med utbrändhet, som har/ haft liknande svårigheter, men som trott att det berott på jobbet. Här vet man ju inte vad som är hönan och ägget. Är det sömnproblemen som orsakar svårigheterna på jobbet, eller är det jobbet som orsakar sömnproblemen. Sen det privata p där, med kanske alkohol, infekterade relationer osv. Jag är glad att du mår fint, och hoppas att du lyxar till ledigheten lite..Det är du så värd. Kram🌿⭐️🌿

@Andrahalvlek Grattis till 700 dagar!🎉🌟🌷wow! Du är verkligen super duper mega bra! Hoppas du får en fin ledighet och att din dotter snart är kry och tryggt installerad. Du är en fin förebild💕

@Andrahalvlek Kan bara instämma i de tidigare kommentarerna. Stort grattis till alla dina dagar o Stort tack för att du hänger här o kommenterar/ kommer med glada tillrop/många goda råd. Så mycket värt när det går trögt emellanåt!
Stora kramen 🤗

@Andrahalvlek 700 dagar. 23 månader. Du glömmer nästan en annan jämn siffra, nämligen att det är 100 veckor! Tänk på det på det sättet istället.

Det är alltså 100 söndagar i rad utan bakfylleångest. Det är såklart 100 av de andra dagarna också.

Om precis en månad är du på 731 dagar som är två år(en av de 731 dagarna är ju 29 Februari).

Grattis till 100 veckor!