@Geggan @majsan_nu Hej! Jag har märkt att man måste uppdatera sidan hela tiden för att den ska vara i realtid.
Sen tycker jag att det varit bättre att vända på flödet så dom äldsta inläggen hamnar sist och nya fylls på överst.
Nackdelen är dock att ibland vill man se det första inlägget,, för det är där, iaf jag har lite koll på vem det är, ofta för mig är det det första inlägget som kopplar mig till vem det är. Det blir lätt rörigt för mig nu när det är så många som skriver och det kommer olika nickname här och där.

@Geggan jag brukar också uppdatera för att se nya inlägg. Sedan klicka på senaste kommentaren för att komma till det senaste inlägget. Då slipper man scrolla. Ja, det kan vara svårt att hålla reda på vem som är vem och då brukar jag också först läsa första inlägget och bli påmind.

Jag brukade också alltid dricka vin vid allt jag gjorde. Innan jag städat huset klart hade jag druckit flera glas och sedan mer därtill för att njuta av min städning. Nu har jag fått in en ny vana, att inte dricka vin när jag städar, det tog ett tag att bli av med ovanan🤪

Idag har varit så bra! Jag har varit löjligt glad, börjat på med röjandet hemma inför visning. Gått igenom gamla lådor och högar. Så skönt att få vara lite nöjd med sig själv nån gång! Allt känns mitt i allt roligt. Lagat god risotto med musslor. Glad för min snälla snygga sambo. Som ett litet skutt i tillfrisknandet!

Pustar nu efter en lång dag av röjande. En massa lådor askar mappar burkar som jag inte gått igenom på säkert 10 år. Känns som en resa genom livet, down memory lane. Ett riktigt dagsverke. Och det blir ytterligare några dagar. Vilade sen, med Pommac i vinglas. Helt okej faktiskt.

Bra att du hittat hit Geggan, nån gång ska man sluta med alkoholen. Jag går också in i Forumet genom att klicka på Tex. Förändra sitt drickande och sen väljer jag de jag har börjat läsa och klickar då på senaste kommentaren i trådarna. Det är så otroligt många härinne, så jag tror man måste sovra lite för att få ordning i huvudet. Så många intressanta personligheter även bland nykomlingarna.
Du skriver om passiviteten och den är nog det värsta med alkoholen för mig tror jag. Och om man drack när man utförde en syssla (för att orka), så var man inte riktigt där. Jag tror det där är riktigt eländigt för måendet. Förstod att ni skulle flytta. Tror att det var TappadIgen som skrev om att hen inte har druckit nånsin i sin nya bostad. Det kan vara en fin målsättning. Att slänga, sortera, börja på nytt tänker jag också kan vara symboliskt. En ny fräsch start. Har man tröttnat på alkohol så har man. Det är så mycket roligare utan tycker jag. Lycka till nu!

Precis @Sisyfos ! Tycker det är intressant med görande o ”närvaro”, som nykter går det att hålla på o hitta en rytm o inte hela tiden bara tänka när tar det slut. Och Bra tanke- att hitta en bostad som jag inte kommer att dricka i. Och- så skönt att kunna slänga skräp. Och som nykter så mycket lättare kunna bedöma vad som är skräp.

Tur till återvinningen. Röjandet framskrider. Jätteskönt med helg då jag slipper grubbla över hur vinet skall räcka, hur mkt behöver jag och skräcken för att det tar slut en söndag. Beroendet var som ett helt eget liv, som tog över mer och mer. Ska jag, ska jag inte, ska jag sluta, när skall jag sluta har jag tillräckligt, hur skall jag skaffa mer, inte tänka på vad det kostar, idag behöver jag dricka, jag slutar imorgon eller måndag eller tisdag. Allt detta tankemalande är nu borta! Och så bra att läsa om alla andra som har fattat samma beslut- att sluta dricka eftersom vi inte klarar av det. För oss är det ett gift som långsamt bryter ner hälsa, moral, värderingar, sinnesfrid, tro på livet.

Tack detsamma till er! Nu börjar ny nykter vecka. Idag fortsätta rensa - i lägenheten och i livet. Ibland lite ryck av otålighet och villrådighet. Som jag botat med vin. Nu försöker jag bara vara närvarande, känna känslorna, notera att nu känner jag såhär, och så bara låta det komma och gå. Det blir inte hemskt mycket uteliv dessa gråa dagar, känns ganska skönt att veckorna lunkar på medan det blir allt ljusare. Nästa vecka blir det las Palmas i en vecka. Ser fram emot det! Önskar alla en vecka av inre frid och nykter glädje!

Ja @fröken_fri ! Gå fram och tillbaka i vattenbrynet, några km varje dag. Brukar pigga upp muskler i bak o ben betydligt! Men idag är det inte riktigt bra. Tre veckor har gått. Känner mig darrig, rastlös missnöjd andfådd. Längtar efter några rejäla glas. Kanske den berömda post-abstinensen?

@Geggan Kanske kan du fokusera på hur skönt det är utan alkohol mm så fort suget kommer. Om man tänker på hur sugen man är blir man ännu sugnare, i alla fall jag. Spela Tetris eller lösa ett korsord kanske😀.

Tack @vår2022 ! Jag tog med sambon o åt god indisk lunch. Mätt är viktigt. Sen har vi kånkat lite kartonger o möbler ner i källaren. Nu känns det mkt bättre . Röra på kroppen verkar också bra. Och fokusera.