@majsan_nu Jag har varit i Grekland på några träningsresor med vänninor och då var det en tjej där som vi alla gillade så mycket. Hon hade bl a yogapass. Hon är den enda som fått mig att verkligen vilja börja yoga. Helt opretentiös tjej, noga med att man gör det man kan, att det inte behöver se snyggt ut, att man kör utifrån sina egna förutsättningar, inga prestationskrav - och jag älskade det konceptet!
Nu är hon hemma i Sverige igen och har kurs online. Man kopplar upp sig mot en adress via telefon eller dator och så kör man ett yogapass tillsammans med 20-30 st andra, fast hemifrån.
Riktigt bra!
Min hund tyckte det var superkul att jag låg på golvet i en timme i konstiga ställningar. 😁

Ha en fin dag @majsan_nu Har ni oxå fått snö en massa snö inatt? ❄️

@majken_r Håller med dig om yogan, lugnande och otroligt skönt! Måste bara bli bättre att ta mig tid att göra det.. men jag är på G nu. 😁

Dag 21 idag, tre veckor. Jag är glad att det går så lätt ändå, klart suget kickar in ibland men det är ändå hanterbart.
Tycker huden känns klarare, ansiktet är inte lika grått. Först nu jag ser & märker skillnad. Tänk vilket gift va? Att det tar tre veckor innan man känner igen sig själv, dryga två veckor innan man sover normalt och ännu längre innan hjärnan hämtar sig. Å det giftet har man dagligen gett sin kropp! Sjukt.
Är tacksam för dagarna. 🙏
Tackar Gud/högre makt varje morgon jag vaknar nykter! Det är stort.

@Rehacer Ja, det har kommit snö här, marken är vit o solen skiner!
Yoga låter skönt, får kolla på nätet, jag skulle verkligen behöva komma igång med några övningar...
Min dag så här långt är lugn, har en del fixa med vartefter... Tar lite i taget, har fortfarande inte fått så mycket energi. Det är som det är, känns ändå lite bättre, har sovit bra o länge - men så svårt att somna... Ha en fin dag 👍
Kram från mig 🤗

Dag 23 idag. Förra året hade jag flera uppehåll och det längsta var just 23 dagar. Dag 24 åkte jag på konferens och trodde jag skulle kunna ta ett par glas vin på middagen utan att falla tillbaka i gamla mönster. Det gick inte..
Nu vill jag att det blir fler dagar!!
Jag har sovit hos min dotter inatt, lite kvalitetstid mor & dotter. Hon var så stolt för att hon hade varit och köpt vitt vin till mig bara för att jag skulle komma. Men jag såg att hon blev lite besviken när jag sa att jag har ett alkoholuppehåll nu. Hon vet inte om mina dåliga erfarenheter av alkohol, hon har inte sett mina dåliga drag där.
Jag drack citronvatten och hon tog ett glas rödvin. Funkade jättebra det med! ❤️ Jag somnade nykter även igår och det känns så bra idag!
Ha en fin lördag, var rädda om er! 🤗

@Rehacer Jag minns den konferensen, men nu är det ett minne blott och du kommer att fixa det denna gång. Du kommer att slå rekord! Det var verkligen bra gjort att stå emot igår, mysigt med samvaro med dottern💕.

Ha en fin lördag❄️🌷

majken_r

@Rehacer jag minns den konferensen, jag drack också igen efter ca 20 dagar. Nu gör vi annorlunda. Tänk, jag har varit med om typ samma sak. Ett vuxet barn som köpt bubbel för att jag skulle komma, lite stolt. Och jag som tackade nej. Hen har aldrig förstått att jag druckit för mycket/på fel sätt. Glad för dig och din kväll med dottern! Ha en fin lördag💕

@Rehacer Dag efter dag - det kan låta som en klyscha men det är också en sanning... Vi är så bra som kämpar på 💪o även låter oss må bra i vissa stunder 👍
Ha en fin a-fri dag 🥰

@majken_r Det kändes nästan lite elakt att säga att jag inte ville ha vin när jag såg att hon kände sig lite stolt för att hon fixat det till mig. Hon som inte ens gillar vitt vin hade handlat det enbart för att jag skulle komma. Lilla skruttan, så mycket kärlek i den gesten. Men hon köpte min förklaring att jag inte ville ha just nu.
Å när vi sen träffade min andra dotter och båda döttrarnas pojkvänner idag så skröt hon över mig att jag skulle köra nyktert en längre tid nu. Kändes skönt att de fick veta det på det sättet, inget stort utan bara att så är det nu.

Suget kom rejält när jag körde hem nu ikväll & sitter delvis kvar fortfarande. Vetskapen om att jag ska hem till ett tomt hus är jobbig. Då längtar jag efter bedövning. Slippa tomheten inombords. Det blir alltid extra tomt efter att jag har umgåtts nära mina döttrar några dagar. Jag kommer på mig själv att börja längta efter dom i samma sekund som vi kramas hejdå. Å då är det så himla befriande att dricka på den känslan.
Är det så att mina egna barn & kärleken till dom är en trigger??! Att känslan av att skiljas från dom får mig att vilja dricka?
Jag har ju hittat några triggers för mig och jag har känt att det varit viktigt att analysera varför suget kommer i olika situationer. Idag blev det smärtsamt tydligt att jag vill fly från mina känslor. Att jag inte vill stanna i känsla av att jag älskar mina barn och vill ha dom nära, men att den tiden är förbi. Att jag bara har dom till låns. Hur underbart det än är att ha en så fin nära kontakt som jag har med dom så gör det så ont att skiljas. Så ont att jag vill dricka bort känslan.
Det är stört. Så stört!

@Rehacer Så fint inlägg! Så mycket som kan framkalla a-sug! Men känslorna du beskriver inför dina barn är ju så härliga o borde inte ha något med a att göra! Där är vi allt lite "felprogramerade" eller har iallafall blivit pga a-skurken 😱
Att vi har våra barn till låns - ett uttryck som kan få en att börja gråta o känna stor tacksamhet...men återigen är vi "felprogramerade" o blir a-sugna!!!
Ja, det var några tankar jag fick när jag läste ditt inlägg...
Stora kramen 🤗

@Rehacer börjar med en jättekram❤️. Jag tänker att dina känslor är helt normala. Du känner en saknad och längtan efter dina döttrar du älskar så mycket när du kramade dem adjö. Du berättar att det känns jobbigt att komma hem till ett tomt hus och att det känns tomt inombords. Jag tror att det är just det som triggar dig att dricka, att du känner dig ensam, att du känner tomhet och känslan förstärks när du träffat dina barn och sen åker hem. Det är inget som är ett stört beteende. Du känner dig ensam och längtar efter dina barn som kan fylla tomheten. De är dina allra närmaste och en del av dig❤️. Vad jag förstått kan du också känna en längtan efter en partner vilket kanske kan minska tomhetskänslan men att du inte funnit den rätta? Att ta vin kan lätta för stunden men det är verkligen ingen lösning, tvärtom. Kanske nytt försök att träffa den rätte?

Massor av kramar, tänker på dig❤️

majken_r

@Rehacer känner så igen mig.. För mig tror jag att det är en övergivenhet som triggas. Som liksom blandas ihop med att lämna barnen. Dåtid som gör sig påmind. För mig hjälper det att ta hand om den övergivenhet med omsorg. Pyssla om mig. Har blivit lättare när jag kan se och känna den bättre än tidigare. Förr förstod jag inte riktigt det där med att situationer i nutid kan dra igång en övergiven gammal del i mig.
Sen har jag också sörjt de perioder i barnens liv som inneburit en stor förändring. Tex att de flyttat. Så tänker inte att jag har dem till låns. Tänker att jag alltid har dem, på olika sätt.
Stor varm kram till dig ❤️

@majken_r @vår2022 @majsan_nu Godmorgon!
Ni har så rätt allihopa. Såklart är det inte barnen som triggar mig att dricka, jag förstår det. Jag älskar mina tjejer och skulle göra ALLT för dom och jag vet att de tänker så om mig med. Så den känslan är inget att dricka på, i så fall fira!
Men det är den extrema tomheten efter att man blivit överöst med kärlek, skratt och mys som är jobbig. Den känslan infinner sig aldrig på samma sätt när jag träffat andra.
Jag borde vara glad att jag känner så, jag tänkte på det igår kväll. Inte grotta ner mig i nåt övergivenhetshål utan i stället vara glad för hur bra vi har det när vi ses. Utan ta den goa energin och glädjas åt den. Det gör jag idag, ler åt våra dagar och tänker att jag har det så bra! ❤️
Vi har dom till låns som det sägs men gillar tanken @majken_r att vi alltid har dom - men på olika sätt! För jag har verkligen mina barn fast de är utflyttade, jag är rik.
Även idag kommer jag att vara nykter!
Och @vår2022 jag mår bra, så glad att du frågar!
Ha en härlig söndag mina fina nät-vänner!

@Rehacer Härligt att höra att du mår bra💕. Kärleken till sina barn är oerhört stark och kan inte liknas vid något annat. Man ska vara glad så länge de mår bra och det går bra för dem. För min dotter går det bra med jobb, pojkvän, lägenhet mm. Min son går det lite trögare för, han har inte riktigt hitta sin grej och kämpar på. Musiken är hans grej men det går inte att leva på. Han tvivlar mycket på sig själv. Åh, vad det kan göra ont i mammahjärtat och man mår aldrig bättre än det barn som mår sämst. Han kommer att behöva flytta tillbaka hem ett tag, inget han vill men säger till honom att det blir bara tillfälligt tills han hittat ett jobb. Så man ska vara så glad och stolt när det går bra för dem och de mår bra, då kan man må bra själv.

God förmiddag
Jag har druckit otaliga glas i perioder just för att stå ut med barnens flytta hemifrån- att tiden när vi är viktigast- är över. Det ÄR en omställningsperiod som saknar motstycke. När barnen kom började något nytt- livet växte i sån fart. Nu är vi på den plats i livet då livet krymper åtminstone sett till den yta vi tar i anspråk i världen. Vi tar inte så mycket plats. Och - så småningom finns vi inte mer. Skulle det inte snarare vara märkligt att inte sörja och vilja fly från de insikterna in your face. 🤕
Barnen flyttar- min största livskris. Som jag stångades. På alla möjliga sätt- alkoholen ett. Min man brukade säga ”vi kanske har de bästa åren framför oss” och som svar på de ville jag slå hårda saker i huvudet på honom men gjorde inte det. Och vet du- han hade på sätt och vis rätt.
Men vägen dit är inte enkel, och livet ÄR inte enkelt men rikt som bara den om vi tar chansen att uppvecklas ihop med tiden.
Låt allt ha sin tid, är mitt enda råd. Sörj och glädja samtidigt. Dina barn klarar sig i livet- allt är precis som det ska. Att sörja, sakna- allt är som det ska.
Kram kram 🥰

God förmiddag
Jag har druckit otaliga glas i perioder just för att stå ut med barnens flytta hemifrån- att tiden när vi är viktigast- är över. Det ÄR en omställningsperiod som saknar motstycke. När barnen kom började något nytt- livet växte i sån fart. Nu är vi på den plats i livet då livet krymper åtminstone sett till den yta vi tar i anspråk i världen. Vi tar inte så mycket plats. Och - så småningom finns vi inte mer. Skulle det inte snarare vara märkligt att inte sörja och vilja fly från de insikterna in your face. 🤕
Barnen flyttar- min största livskris. Som jag stångades. På alla möjliga sätt- alkoholen ett. Min man brukade säga ”vi kanske har de bästa åren framför oss” och som svar på de ville jag slå hårda saker i huvudet på honom men gjorde inte det. Och vet du- han hade på sätt och vis rätt.
Men vägen dit är inte enkel, och livet ÄR inte enkelt men rikt som bara den om vi tar chansen att uppvecklas ihop med tiden.
Låt allt ha sin tid, är mitt enda råd. Sörj och glädja samtidigt. Dina barn klarar sig i livet- allt är precis som det ska. Att sörja, sakna- allt är som det ska.
Kram kram 🥰