Uppe i mitt favoritrum, hotellets takbaren med utsikt över det blå havet. Dricker grönt te. Kan nästan reta upp mig lite över att jag inte dricker när ett glas vin kostar 35kr. Hade stor ångest som jag tryckte bort över hur mycket det kostade att dricka. Har alltid suttit ute mkt med mina vinglas och det är ju ruinerande. Köpt lite kläder på spansk varuhusrea för pengarna som jag nu sparar. Njuter obeskrivligt av dessa helt kravlösa långa dagar i solen, när man ännu vid femtiden kan bada och soltorka. Och sitta ute och prata. Eller sitta här uppe o fundera.

Sista hela dagen. Lite molnigt idag men det blir nog några kilometer på stranden igen. Sen kanske hotellets varma pool. Känner mig så mkt piggare, både i kropp och själ. Särskilt eftersom nykter. Allt krull slätar ut sig. Nu har jag fem veckor! Trevlig middag med syskon o svåger igår. Vi har alla kommit hit till LAS Palmas under många år, nu roligt att vara här samtidigt. Vet att ljuset i sinnet o spänsten i kroppen sitter i ett bra tag när man kommit hem. Förstås blir det också skönt sen med egen säng.

@Geggan Så bra gjort att hålla dig a-fri på semestervecka utomlands - som gjort annars att dricka goda drinkar, vin till maten o vin utan mat... Inspirerande att läsa om din semestervecka 👍
Själv åker jag inte utomlands så ofta eftersom vi har sommarstuga. Som i sig kommer att bli en utmaning, van att dricka där... Det finns ju så mycket a-fritt att välja på o det är en tid innan säsongen börjar!
Jag tycker i alla fall att du är superbra som klarar din resa o är a-fri 👍🥰💪och dessutom verkar trivas fint med det!
Kram från mig 🤗

Nu har jag varit hemma ett par dar. Och ja- leendet är kvar! Nu bunkrat upp med tonic zero och alkoholfritt vitt vin till fredagsmyset. Flygresan hem gick fint, hann med två filmer istället för de vanliga vinflaskorna. Och här hemma är det ju nu mycket ljusare, solen har kommit högt upp över taket mitt emot. Nu börjar ju lite planer för sommaren i stugan. Känner igen det där att man dricker mycket just där. Det är ju sommar! Kunde sitta i en stol och dricka och stirra på havet hela dagarna. Eller om något behövde göras- ett ständigt glas bredvid. Och när barnen är där- en massa gömmande och smusslande. Nu skall det ju bli ingenting av det. Behöver planera görande, kanske utflykter, i jättegod tid. Nå , först är det våren att uppleva -utan glas på uteserveringar och museirestauranger. Och kanske vi snart hittar ett nytt hem att dona med! Mycket spännande framöver. Jobbat lite med beslut i programmet.

@Geggan Du låter glad, optimistisk och förväntansfull😁. Tänk vilken härlig tid du kommer att få på stugan, stirra på havet och ta in alla intryck pigg och i ett nyktert tillstånd. Supernice!

Ha en fin fredag🌷💕

Tack alla! Finns lite att ta itu med. Samlat på mig extrakilon, både under drickandet o faktiskt också nu sen jag slutade, tänkt att nykterheten är viktigast o en extra macka inget att bråka om. Men nu skall jag försöka minska. Dragit mig för gym pga smittrisk men ska kanske våga. Behöver också ta itu med farlig tanke som dyker upp ibland: vadfan, jag är 71 år, jag kanske lever 10 år till, vad spelar det för roll om jag dricker som jag gjort , med pauser? Jo: jag vill ju inte må så uselt mina tio sista år, eller hur många det nu blir. Och dessutom ökar ju toleransen hela tiden, jag var uppe i drygt två flaskor per dag. Snart skulle det vara tre. Sen en box om dan. JAG VILL INTE! Basta!

@Geggan Håller med @vår2022 igen! Slutdiskuterat. Din inställning är ju "jag vill inte" - lyssna på dig själv! Om du tar itu med annat du vill blir hjärnan upptagen med annat. Du har ju dessutom kommit en bit på väg - var rädd om den "biten"!!!
Styrkekram från mig till dig 🤗

Tack! Håller på o bjuder på ny lägenhet idag. Löjligt spännande! Och utdraget. Få se vad som händer. Hoppas det löser sig ganska snart, vill ju komma vidare med allt. Fortsatt nyktra dagar. Bit för bit blir ju allting ljusare. När vi nu gör kalkyler inser jag fullt ut hur mycket pengar det kostat mig att dricka så mycket. Förutom allt annat det kostar. Idioti. Jag kan ha en mycket bättre tillvaro utan alkohol! Gäller bara attALDRIG ta det där första glaset. Tänker nu på det som typ glykol,ett seriöst gift. Devil in disguise!

@Geggan Idioti är rätta ordet - så bra att vi förstått det! Helt överens med dig.
Spännande med ny lägenhet, håller tummarna för att det ska bli bra för dig...
Kram 🤗

Vi fick lägenheten! Kämpade med budgivning under två dagar, jättejobbigt. Men vann till slut, exakt på vår smärtgräns. Nu helt överlycklig. Första riktigt gemensamma bostaden med sambon- han har liksom bott hos mig. Och som nån sa- detta skall bli en lägenhet där jag aldrig har druckit eller kommer att dricka. Kan knappt fatta att det till slut gick vägen, så många som vi har tittat på o så mkt som har blivit för dyrt. O plötsligt- värsta perfekta lägenheten o perfekta priset. Det blir antagligen mitt livs sista hem.