@vår2022 Jag är säker på att du snart har ett nytt jobb 👍
När besvikelsen lagt sig så är du snart på banan igen - du hade väl några du inte fått svar på ännu?
Önskar dig en fin helg nu till att börja med 🥰
Själv har nått den åldern när jag inte behöver ha något jobb - det är också speciellt o jag har inte vant mig vid det. Inte så stor lust att hoppa in o vicka i skolans värld, hade säkert gjort det om det inte varit för covid...
Nu önskar jag dig en fin helg 🤗

@majsan_nu Tack❤️. Har några ansökningar ute jag inte fått svar på. Letar varje dag efter lämpligt jobb, ibland finns det fler som skulle passa ibland inga. Bara att hålla ögonen och humöret uppe. Ja, det är också en omställning när man blir pensionär kan jag tänka, gäller att ha något annat att fylla tiden med, men inte vin då😂.

Ha en fin helg du med🌷💕

majken_r

@vår2022 så viktigt och fint inlägg, att du delar dina tankar och reflektioner. Tänker att det sådär man bygger en stark ryggrad, en sån där som klarar kraftiga vindar. Som ett strå som böjer sig i vinden, lägger sig ner och sen upp igen. Som bär. Önskar dig en riktigt fin kväll ❤️

@vår2022
Vad tråkigt att du inte fick jobbet du hoppades på! Riktigt trist! Bryt ihop & kom sen igen. Man får vara besviken och ledsen när det inte blir som man önskat det.
Jag är säker på att andra dörrar öppnas nu när den här stängdes. Allt kommer lösa sig och bli bra!
Stor kram! 🤗

Heja. Du hade ju passat som alkohol-terapeut! Du kan ju så oerhört mycket och har erfarenhet. Kanske egen firma? Just a thought… kämpa på ❤️

@majken_r Tack fina du. Vilken vacker och fin beskrivning du ger. Det ska jag hålla i minnet ” Tänker att det sådär man bygger en stark ryggrad, en sån där som klarar kraftiga vindar. Som ett strå som böjer sig i vinden, lägger sig ner och sen upp igen. Som bär.” ❤️

Ha en fin lördag🌷💕

@Rehacer Tack❤️. Ja, så måste det var, dörrar stängs och nya öppnas. Att det kommer att lösa sig.

Ha en fin lördag🌷💕

@Kebne1 Tack, vad roligt att du tycker det😁 Just nu är det ett jobb som tar mycket tid och engagemang för mig. Har många gånger varit tacksam att jag har fått denna tid för att kunna jobba så mycket med min nykterhet. Vet inte om jag skulle klara att ”outa” mig, men tack för input! Låter spännande ju…❤️

Dag 118. Ännu en kväll då jag inte kunde sluta se på en serie igår. Såg ”Knutby” har inte riktigt velat se den, så creepy med sekter. Såg ändå den nu och det var riktigt bra skådespelare och bra gjord. Kl blev 01. Sov lite längre i morse. Skönt att fokusera på något annat och slukas i det. Nu börjar jag landa från min besvikelse och med bättre tankar. Tacksamhet över att jag faktiskt har möjlighet att välja vilka jobb jag söker ännu ett tag, vi klarar det ekonomiskt.

Tänker många gånger på ödet, att det finns en mening. Att det inte var meningen att jag skulle få det där jobbet. Just nu vet jag inte vilken mening men det kanske visar sig längre fram, eller inte. Brukade säga så till min dotter när hon var djupt besviken över något. Att det inte var meningen, att det kan vara svårt att förstå just i detta nu men kanske längre fram. Har varit med om sådana situationer, att jag sett meningen längre fram i tiden.

Jag har studerat på distans för att förkovra mig i mitt yrke och hade möjlighet att göra det på arbetstid. Då började mitt senaste uppdrag att bli mindre tidskrävande. När jag bestämde mig för att sluta dricka i slutet av oktober förra året kunde jag verkligen lägga tid på min nykterhetsresa, läsa på om fakta, se filmer, fundera, reflektera, skriva mycket här och kämpa. Gå hos psykolog och vrida, vända och gräva om hur jag mår och hur jag kan hantera saker. Allt detta skulle vara svårt att hinna med om jag hade haft massor av att göra på mitt dåvarande arbete. Kanske var det meningen att jag skulle få tid till att sluta dricka och att mitt uppdrag skulle ta slut utan att jag hade ett annat jobb att gå till direkt? Det har alltid löst sig med ett nytt uppdrag efter att ett annat tagit slut. Var det meningen att jag vågade ta beslutet att jobba på visstidsanställningar, i projekt utan säkerhet på fortsatt anställning? Jag har varit tjänstledig från en tillsvidareanställning sedan 2016 och var tvungen att avbryta den, antingen gå tillbaka till den anställningen eller säga upp mig 2020. Att gå tillbaka kändes otänkbart, hade bytt tjänster inom organisationen sedan 2011 och sedan gått till andra organisationer och jobbat där. Att gå tillbaka skulle innebära ett arbete jag inte hållit på med sedan 2011. Hade en projektanställning och ett utmanande arbete som engagerade och drev mig.

Tog beslutet att våga chansa och att det skulle lösa sig, som det gjort sedan 2011. Uppdraget förlängdes under 2021 och troligen skulle det även pågå under 2022. Oenighet i styrgruppen uppstod där den starkare parten inte ville förlänga och övriga tre parter böjde sig. Vad gäller projektet, finns det verkligen inte ett långsiktigt konsekvenstänkandet, hur det går framöver när det inte förlängdes. Jag är rädd för att det blir ett återfall. Men det är en annan sak och tråkigt för det som drabbas av det. Så alltså, endast anställning under 2021, och inget annat passande fanns i sikte för mig. Arbetslöshet var ett faktum.

Att bli stadig i sin nykterhet, tar ju sin tid. Kanske var det meningen att jag skulle få denna tid för att bli stadigt nykter och verkligen förstå och ta in det i varje liten cell inom mig? Att jag skulle göra en helomvändning i mitt liv, till ett bra och meningsfullt liv där jag mår bra både fysiskt och psykiskt? Jag har ju inte mått så bra psykiskt på mitt senaste arbete den sista tiden, men det var ju ett arbete, jag är lojal in i det sista och levde på hoppet att det skulle lösa sig. Var det meningen att jag inte fick ett jobb direkt för att kunna reflektera över hur jag mådde på jobbet sista tiden? Att jag inte skulle hoppa på något bara för att säkra ett arbete, utan att känna efter hur jag mådde?

Är detta en mening och en chans för mig att få ett jobb jag trivs med, att jag har fått ett bättre självförtroende och självkänsla när jag ska utföra ett nytt arbete? Att jag går in i ett nytt arbete stadigt nykter, mer kreativ och engagerad? Att jag har lärt mig att vara mer tacksam över livet och får en andra chans till att leva det på ett bättre och omfamnande sätt?

Jag tror det. Jag är så oerhört tacksam för att jag är nykter och att för att få börja leva på riktigt igen. Jag ska ta vara på detta liv och försöka leva det fullt ut så gott det går. Aldrig mera alkohol.

Ha en fin lördag🌷💕

Jag har mycket tankar som far omkring i huvudet så jag skriver ner dem. Det är funderingar kring alkoholens starka dragningskraft och glorifieringen kring det. Det handlar om att alkohol sätter ”guldkant på tillvaron”.

Har blivit inspirerad av Craig Beck som @Ny dag dag tipsat om. Sett några filmer av honom på youtube. Han pratar om att stämpla bilder av alkohol i hjärnan eller ”label” som han säger. Jag uppfattar det som att han menar att man gör sig en bild av alkohol som inpräntas och rotat sig i hjärnan. Tex att man vid ångest får avslappning genom att dricka alkohol. Ja, man får avslappning och ångesten lindras av ett glas, men inte av två. Det andra och efterföljande glasen är för att man ska få kickar, hjärnan vill belönas med vin. Ångesten sätts på paus. När man sen är nykter återupptas den pausade ångesten och pålagras av ytterligare ångest. Den ackumuleras. Den onda cirkeln startar.

Han har gjort åtskilliga försök att sluta dricka men den inpräntade bilden av alkohol har gjort det svårt att motstå att dricka för att dämpa hans ångest. Det var först när han insåg att det är alkoholen som skapar hans ångest och att hans försök att dämpa ångesten bara ökade i takt med drickandet. Han insåg att hans ångest berodde på att det var något som var fel i hans liv, problem som inte var lösta och att hans inpräntade bild av alkohol inte stämde. Bilden att alkohol är lösningen på hans ångest. Han ändrade på sin bild av alkohol som var tvärtemot, att alkohol förvärrar hans ångest och är en fara för honom. Att alkohol inte ger lindring och det löser inte hans problem eller ångest. När han blev nykter tog han tag i sina problem och ångesten försvann.

Jag tror att den glorifierade och inpräntade bilden av alkohol gör det svårare att sluta dricka. Vad är det för guldkant i tillvaron att vakna med ångest, skuld och skam i bakfyllan? Vad är det för guldkant i tillvaron när man sover hela natten när man stupar i säng full och sover som klubbad? Vad är det för guldkant att dricka ett fint vin på fredagsmiddagen om det slutar i gräl för att man är full? Vad är det för guldkant att smyga och smussla med vin?

Jag tror att den glorifierade inpräntade bilden av alkohol bör krackeleras och få sig en ordentlig törn som skakar om. Att dricka alkohol är ingen som helst lösning på problem som orsakar ångest. Att få ångest är kroppens sätt att signalera att något inte stämmer, är fel och vi mår dåligt. Vår inpräntade bild av alkohol säger något annat, att vi ska dricka för att undvika ångest och få koppla av, sätta guldkant på tillvaron.

Kan det vara så att om man gör om sin bild av alkohol till hur det ser ut i verkligheten, att föreställningarna om guldkanten inte är sann (inte för de som inte kan dricka endast ett glas i alla fall) får det lättare att sluta dricka? Att om man förstår kroppens signaler på ångest beror på olösta knutar så får man lättare att sluta dricka?

För mig är det så. Att jag blev nykter var pga att jag inte längre orkade må dåligt och jag förstod att jag måste ta itu med mitt drickande. Jag visste att jag hade problem att ta itu med. Min bild av alkohol var att det skulle bli tråkigt att inte få dricka och sätta guldkant på tillvaron. Att jag skulle få kämpa för att inte dricka på ren vilja. Att oro, ångesten och skammen lättade så pass dag 5 var en överraskning. Min bild av alkoholen började förändras, det var den som gav mig ångest. Min bild på guldkanten av vin förändrades, den gav mig ångest. Att det enda sättet för mig att må bra var att ta itu med mig själv, det som fanns bakom dimridån av alkohol.

Min nya bild av alkohol och att jag tar itu med mig själv har medfört att trivs bättre med mig själv och mitt liv. Nykterheten gör inte att jag känner tomhet, att tillvaron är grå och trist, att det känns tråkigt. Det beror på andra saker inuti mig. Att leva nykter är för mig nu en självklarhet och med livet tar jag en dag i taget❤️

Vad ”kul” att Craig Beck inspirerat också dig. Jag tror, precis som du beskriver, att om man jobbar på djupet med roten till drickandet och omvärderar synen på alkohol dvs alkohol löser ingen ångest utan ångesten pausas/skjuts fram när vi dricker men när alkoholen sedan går ur kroppen kommer dels ångesten tillbaka dels har alkoholen tillfört ytterligare ångest. För det är det alkohol gör - skapar ångest och stress i hjärnan.

Kära @vår2022 ! Nu har jag missat ett par dagar så jag är lite efter. Du har verkligen hanterat besvikelse exemplariskt. Hela beskrivningen av din process är så klok så klok. Jag håller med absolut alla svar! Idén att börja jobba som alkoholterapeut tycker jag är lysande. Du kanske kan göra nån sorts certifiering? Eller ta nån annan nyttig poänggivande kurs medan du söker vidare? Önskar dig lycka och framgång i allt vad du företar dig!!😘

Stor igenkänning! Lite spännande att lära känna sin nya version, den är ju så mycket bättre❤️

@Ny dag Ja, håller med. Jag ska se fler filmer med honom. Han bekräftade det jag känner händer inom mig och det blev så tydligt nu. Jag tror att det är denna insikt som gjort det möjligt för mig att sluta dricka och det driver mig vidare till övertygelsen och viljan att leva ett nyktert liv. Det är både en fascinerande och spännande resa som pågår. Att våga möta sig själv.

@Kebne1 Ja, den nya versionen av sig själv är så mycket bättre. Att lära sig må bra med sig själv och till och med tycka om sig själv. Det ger effekt även på omgivningen som får ta del av detta❤️

Dag 119, 17 veckor och om en vecka blir det 4 månader. Vilken underbar solig dag, 6 minusgrader. Ska bli en lång hundpromenad i solen. Spikskorna på för att inte halka på det isiga underlaget. Ska se OS finalen i hockey, eftersänd. Råkade se slutresultatet på nyheterna men det ska bli spännande ändå. Grattis Finland!🇫🇮🌟🥳. Äntligen OS guld!

Ha en skön söndag!💕🌷